Dlho som sa odhodlávala, či to tu písať alebo nie. Ani sama neviem čo od toho očakávam, možno sa potrebujem len vyrozprávať/vypísať, počuť názory iných 🙄 S manželom sme spolu manželmi 6rokov, odvtedy spolu aj bývame. Predtým sme spolu chodili viac ako 6 rokov no nebývali spolu. Máme 2 malé deti (5a2r). Problém spočíva v tom, že naše manželstvo ide posledné mesiace riadne z kopca. MM je málokedy doma, je pracovné vyťažený a ak aj doma je, svoj čas trávi na gauči s mobilom v ruke a vysvetlením že on takto vlastne pracuje (hľadá prepravy, má sro kamionova doprava). S deťmi trávi minimálne času, keď aj je doma, rozdá im hračky ľahne si k nim, čumí do mobilu a takto sa podľa neho s nimi hrá. Mne v domácnosti nepomôže s ničím. V živote neprebalil dieťa, nezobral ich spolu von aby som si oddýchla alebo aspoň na chvíľu vypla. Podľa neho to nieje jeho robota. Mňa nedokáže pohladkať, dať mi len tak pusu alebo mi niekedy niečo len tak pre radosť priniesť . Keď ku mne príde viem, že mu ide len o sex. Veľakrát som mu hovorila, že mne to proste veľmi chyba, objatie, pohladenie . Vtedy sa to vie zmeniť na 3 dni a sme zas tam kde sme boli. Dokonca si dokáže ku mne večer ľahnúť a spýtať sa má či bude sex, ak poviem že nie (samozrejme na žiadny sex s ním po takom správaní nemám chuť) povie mi, že som antisexualna žena. Občas sa aj prekonám lebo chcem, aby dobre bolo veď je chlap no naposledy som to už po sexe emocionálne nezvládla a plakala som do vankúša. Podľa neho je jeho správanie úplne v poriadku a nič na ňom meniť nebude, veď chodí do roboty a zarába peniaz. Keď mu oponujem že peniaze niesu všetko tak nereaguje a sme stále v tom istom kruhu. Som z toho úplne psychicky vyčerpaná
@zmrzlinka2021 sama ti neviem na túto otázku odpovedať ale asi preto že som typ človeka, ktorý stále dúfa že bude dobre . A druhé dieťa sme obidvaja veľmi chceli. Do práce nechodím, som na rodičáku.
Prečítaj si knihu "Když jde o muže" 🙂
@lucia1805 Lenze vies, ziadneho cloveka nezmenis. Bud taky je alebo nie. Cize treba akceptovat svoje rozhodnutie. Chapem, ze nie je to pre teba prijemne, ale dobrovolne si sa rozhodla ist cestou zivota s nim a mat s nim deti.
Mozno by bolo dobre, aby si nastupila do prace, venovala sa aj niecomu inemu ako rodine, prisla na ine myslienky, zdolavala ine vyzvy. Jeho nezmenis, on taky vzdy bol a aj je.
@lucia1805 tvoj muž nie je muž v tom pravom slova zmysle ale zarábajúca mašina ktorá sa chodí domov vyspať. Si pre neho inventár v byte ktorý tam vždy najde. On svoje myslenie nezmení pokiaľ sa nezmeníš ty. A to v podstate aj jediné môžeš urobiť, zmeniť svoje správanie voči nemu . Muži zbystria až vtedy keď je zasiahnutý ich komfort , je to konštatovanie mnohých psychológov prevažne mužov.
@lucia1805 môj bratranec bol presne takýto istý a to až do momentu ked sa jedného dňa žena zbalila aj s dvoma deťmi a odišla od neho . Až potom bol ochotný problémy riešiť a začal cez https://restartmuze.cz/.
@zmrzlinka2021 máš úplnú pravdu len škoda, že som si to všetko uvedomila až teraz.
@subartic narušiť komfort ja asi dobrý napad. Ja sa jednoducho cítim presne ako inventár Potrebuje má len na navarenie, upratanie a na sex. Vonku sme spolu nikdy odkedy sme manželia neboli. Kino nie, večera nie, nič nieje dobre. Po 6 rokoch manželstva sa cítim ako po 26 rokoch
Kolko mate rokov?
v 36 už nikoho nezmeníš...😉
@lucia1805 no 33 rokov je teda málo na to aby si takto žila do konca svojho života. Ako písala
@0silvia0 začni hneď a vo svoj prospech . Začni dbať aj na voj voľný čas , dvakrát do týždňa mu povedz že budeš niekam chodiť cvičiť , alebo niečo iné , raz za čas by si bola rada aby išiel s tebou niekam von , ak nepôjdeš , pôjdeš sama.
@lucia1805 ako pise
@0silvia0 začni zmenou od seba.
Si doma, s deťmi, stereotyp.. Nikde spolu nechodíte, navrhni ešte raz spoločný program.
Keď odmietne..urob si program sama. Oslov kamošku, kúp si. Vstupy do fitka, chod 2x v týždni von, napr to fitko alebo beh.
Cez víkend si chod sadnúť s kamoškami, kino, prechádzks, čokoľvek.. Len aby si išla a nechala mu napr deti, aby sa večer musel postarať o deti, večera, okúpať a spat.
Boze, ja si nemozem pomoct ale (to neber nejak osobne, nechcem sa ta dotknut ale tak casto sa tu opakuju diskusie na tuto temu, ze normalne nechapem a je mi z toho smutno) ako mozu zeny vedome prehliadat taketo nedostatky u chlapa a dufat, ze ved sa to zmeni...alebo dietatom sa to zmeni. Je to pre tie zeny akoby "pozitivna, vedoma" naivita? Je velmi smutne, ze ste taky mlady par a takto fungujete 😒. Ale musis uznat, ze aj tvojou vinou to doslo az sem. Neexistuje, ze ak by si ty ako zena neakceptovala taketo fungovanie a necistila mu zaludok na pravidelnej baze, ze by to takto bolo. Bud by ste sli od seba alebo by sa zbadal. Ty si to vsak potichu akceptovala lebo deti a ine povinnosti a az ked si z toho zacala byt doslova zufala, tak si mu nieco povedala ale uz bolo neskoro a chlap, ktory bol zvyknuty na taketo fungovanie ta odfajcil v zmysle, ze nie je jeho robota starat sa o deti. Ja by som ho velmi rychlo vyviedla z omylu...taky vyplach zaludka by odomna dostal, ze koniec. Normalne by som si ho posadila a pekne z oci do oci mu dala taky monolog, ze by sa z toho zasral. A pripravila by som k tomu kufre, ze tie si zbalis a odides, ak ta nezacne pocuvat a naplnat aj tvoje potreby. Ze ty nie si ziadna upratovacka, kucharka, opatrovatelka a obcasny matrac pre jeho potreby. Ze si zasluzis viac...vasa rodina si zasluzi viac a ak to nemieni zmenit, tak podas o rozvod. Prepac, som sa rozohnila...ale toto by bola pre neho studena sprcha. Inak byt/dom je vas spolocny?
Vy-me-niť! Vy-me-niť! 😁😁😁
Akoby som moj pribeh citala. Uplne to iste. Akurat my sme mali jedno dieta dlho nic potom reku ze druhe dietatko po dlhej dobe a ked mal maly mesiac sli sme od seba. A poviem k tomu len jedno ze to bola najlepsia vec ktora sa mi mohla v zovote stat!
@kacenka255 a nespamätal sa dodnes ?
@hope87
Zeny to vidia, len maju strach, ze ak budu "vymyslat", nevydaju sa, nebudu mat rodinu... a preto privru obe oči a dúfaju, ze snad to bude lepšie.
ZIAL pre mnohe zeny nie je cielom zivota mat kvalitny zivot, ale byt vydata a mat deti, lebo:
- sa to očakáva
- iba taka zena je zenou, tie slobodne su čudačky a chudery
- uz vsetky kamosky maju deti
- aj moja mama, stara mama, tety, zname tak "prezivaju" a nepiskuju
- zmysel zivota je mat za kazdu cenu vlastnu rodinu, inak zivot je smutny...
@zmrzlinka2021 a majú strach..nedajboze rozvod, rodicia spinaju rukami, čo povie ulica, susedia.. Taka hanba.. Rozvedená..
@subartic netusim uz je zenaty s inou a to uz musi ona vediet aky je dnes. Ale takto sa choval a nakoniec som zistila ze ma stihol aj podvadzat a to bola uz konecna. Potom sluboval ze sa vsetko zmeni ale ja som uz nemala zaujem. Teraz zijem stastnym zivotom po boku niekoho ineho, niekoho pre koho je cas traveny so mnou dolezity, s niekym kto ma objima celu noc, niekym kto mi da pusu len tak pre nic, koho zaujima aky som mala den, niekym kto sa dokaze postarat o deti a domacnost a netvarit sa pri tom akoby mi robil sluzbu najvacsieho kalibru a kto ma pohladka ci len capne po zadku ked prechadzam okolo 😉
@zmrzlinka2021 ale to je obrovsky problem sebavedomia a lasky k sebe samej. Ja by som ani len nedokazala chodit s takym chlapom, nieto si ho vziat a mat s nim rodinu. Samozrejme, ze to je najpravdepodobnejsie sposobene vychovou a tym, co tie zeny vidia vo vztahu svojich rodicov, avsak su aj výnimky. Je to velka skoda. Ano, su pripady, kedy sa ten chlap "zrazu" po svadbe alebo detoch zmeni ale ani to nebyva uplne ako blesk z jasneho neba a su tam nejake varovne signaly...ale tie tiez zeny rady prehliadaju. V kazdom pripade, nikdy nie je neskoro na zmenu a lepsi zivot, len treba robit tie spravne kroky, ktore su velakrat velmi tazke ale s odstupom casu, tie najlepsie rozhodnutia.
keď nechce pomôcť nech ti zaplatí pomoc na upratovanie alebo ku deťom a aby si aj ty mala viac času na seba
Ja sa nechcem nikoho dotknut. Ale takychto pripadov tu bolo uz neurekom. A ja vobec neviem pochopit ci zeny maju az take klapky pred ocami. 6 rokov ste spolu chodili. A ty si ho nespoznala aky naozaj je ? To sa musi ukazat aky je clovek a je jedno ci spolu byvate alebo nie. Mozno nieco sa najde aj porokoch co prekvapi ale povaha toho cloveka a aky naozaj je sa musi dat zistit uz v prvych rokoch co sa spoznate.
My sme s mojich manzelom chodili spolu neuveritelnych viac ako 10 rokov. Od puberty. A tiez sme spolu nebyvali. (Jedine ked pracoval v zahranici a ja som ho tam isla pozret na tyzden, na dva ). Pred dvoma rokmi sme sa vzali a zacali spolu zit. Nemam pocit ze by nastali take zmeny vo vztahu ze by som ho nespoznavala. Samozrejme ze sa nasli nejake veci ktore mi vadili alebo aj jemu. Ale o vsetkom sa porozpravame a snazime sa najst riesenie. Tak isto Manzel sa malej venuje na 110% a tiez pracuje. Mala ma len rok a on naozaj sa snaži z plnych sil mi pomahat. Akceptuje aj moje hormonalne vykyvy az sa sama cudujem ze to niekedy zvladne. Ale vedela som koho si beriem a nemalo na to vplyv to ci sme spolu predtym zili alebo nie.
@hope87 som presne taka,ako ty
Resp.spravila by som to iste
A aj som spravila,no bolo to uz daaavno
Teraz som vydata po druhykrat a uz mam muza takeho,akeho som si vysnivala.
Ja by som bez tej vzajomnej lasky nedokazala byt,to radsej sama,urcite nie s takym,co ma nelubi
No mala som to vtedy kus jednoduchsie,lebo sme este nemali deti.isla som z kratsej cesty
@lucia1805
Prepac, viem, ze to uz sa neda napravit, ale prečo si s ním mala druhé dieta, ked pises, ze nikdy vlastne dieta neprebalil, nevenoval sa mu, nestaral sa on?
Ved si videla pri prvom, ze nie je ochotny byt mu otcom...
Ty chodis do práce?