Ženy chcú/nechcú takýchto mužov

thunderdome
10. sep 2024

Dopredu vás prosím, nenahlasujte túto diskusiu, ak to čitajú moderátorky tak nejde o žiaden žart ani trollovanie, som reálny človek a pýtam sa to naozaj vážne.

Už som tu videl rôzne témy o mužoch kde ženy rozoberali že či sa oplatí byť s mužom čo ju nevie ochrániť pri výtržnosti na ulici, alebo že žije aj po 40-ke u rodičov, alebo že je minimalista a stačí mu len tak bezcielne existovať - prežívať. Takže toto by bola diskusia akoby mix všetkých tých predošlých. Nezakladal som ich síce ja ale v mnohých som sa našiel. Takže keby som sa predstavil tak:

Som muž po 40-ke, vzťahovo neskúsený, žijúci viacmenej u rodičov resp. rodiny s tým že bývam sám avšak v požičanom byte (patriacom rodine) za cenu energií, takže to isté akoby u rodičov. Som duševne chorý absolvent osobitnej školy (teraz ich volajú špeciálna). Mnohí sa čudujú že mám takýto pravopis. Ono to má 2 dôvody: Za prvé moja diagnóza je autizmus (to je podobné ako asperger) že v jednej dvoch veciach môžem vynikať a pôsobiť ako normálny človek ale vo všetkom ostatnom som hlboko podpriemerný. Za druhé každý počítač, tablet, smartfón, má autokorekciu t.j. opravy pravopisu, takže ja sám nechápem ako môže niekto písať so zlou gramatikou keď to už prehliadač minimálne podčiarkne že je tam chybné slovo, a v lepšom prípade rovno aj opraví to slovo. Často mením zamestnanie keďže som menej chápavý a neviem sa začleniť do kolektívu (tu sa už moja diagnóza prejavuje) takže buď ma po mesiaci vyhodia leno nestíham tempo, alebo kolektív zariadi aby sa ma zamestnávatel zbavil, alebo ma tak začnú šikanovať že sám musím odísť. Výsledkom je potom nestabilný príjem, a to potom spôsobuje že mám život ktorý nieje zaujímavý lebo žijem len od výplaty do výplaty. Tak jasné že neviem zabezpečiť žiadne výlety a zážitky, ale mám záluby ako malé deti lebo tie nič nestoja t.j. prechádzky, bicyklovanie, pozeranie TV, také domased veci lebo tie nič nestoja. Keď sa ženám povie že sú materialistky a zlatokopky tak sa urazia, ale na druhej strane samé povedia že chcú byť so zaujímavým a zabezpečeným mužom čo je vlastne to isté len inák povedané. Lebo kto nemá peniaze nazvyš čo asi takej žene môže ponúknuť? Prechádzky, bicyklovanie? Zena povie že to je nudný a nezázivný muž. Ale potom ako je možné že v zaostalých krajinách chodia muži na rande a ženy ich neodmietajú. Čím zaujme muž ženu v takej najchudobnejšej krajine sveta? Tam prečo žena nepovie to čo vy na fóre? Tam prečo nemá žena maniere že muž bývajúci u rodičov je hneď red flag stď? Hmm?
Veď frajerky majú aj chudobnejší dedinčania na Gemeri čo poberajú sociálne dávky. Tam to tým ženám akože nevadí? Zrazu? Takže toto celé neni o tom že či je muž u rodičov, či je schopný a zaujímavý, ale o to že si ženy na tomto fóre kladú vysoké nároky. Nedávno som čítal aj tému o tom výtržníkovi a páriku. Všetci ste dotyčnej odporúčali aby s takým nebola. To akože nemôžem mať priatelku kým ma nebudú sprevádzať dvaja ochrankári? Proste ak príde agresívny výtržník tak jasné že treba utiecť lebo za prvé pud sebazáchovy a za druhé aj na kurzoch sebaobrany učia že prvoradé je pokus o útek teda vyhnúť sa konfliktu a až v krajnej núdzi ide použitie chvatov a hmatov. Tá žena tam nemala zmeravená stáť ale utiecť spolu s pristelom odtial. Keby tam priatel zostal a hral by sa by sa na hrdinu, útočník by ho zranil, a potom by tam klačal krvavý vedla priatelky to by bolo lepšie? Za ďalšie nemali už vôbec chodiť bočnými uličkami. Média sú toho plné že prevencia, nerobte to, nechodte tam, ajtak išli. Ale naspäť ku mne. Chodím zbierať kovošrot a zálohované flaše/plechovky. Na tom neni nič zlé že si chcem privyrobiť trochu. Sú to peniaze hneď a je to práca ktorú zvládam. Ísť niekde na brigádu je o tom že je tam kolektív ktorý keď zabadá čudáka hneď začne šikana, za druhé mzda sa vypláca po určitej dobe, za tretie obvykle je tam nadriadeny ktorý tam hučí že pome pridaj rýchlejšie a potom som len v strese a keď sa ponáhlam tak urobím chyby. Ak idem zbierať v prípade kovošrotu si zoberiem nákladný kočík, pochodím si ulice, čo nájdem to nájdem, vždy je niečo vyhodené, v dielničke v pivnici si to v klude upravím do odovzdatelného stavu, a v klude to odtlačím do výkupu druhotných surovín. V prípade zálohovanie je to lahšie, tam stačí velké vreco, teleskopická ruka, a pozbieram či už po kolegoch v práci (vo firmách sa toho vypije vela a tam nemajú prístup bezdomovci čo to tiež zbierajú takže tam mám monopol) potom si kludne prejdem mesto, nákupné centrá, stanice, kultúrne podujatia, všade kde je velká koncentrácia ludí, tam je zahodených aj dosť fliaš a plechoviek. Robím si to v klude, svojim tempom, a hneď vten deň za to mám peniaze. Som na tom ovela lepšie ako nejaký domorodec v zaostalom štáte a predsa toho domorodca chcú ženy a mňa nie. Tak to je len čisto o tom že som velmi škaredý. Niesom nikoho typ.

martinkatinka
10. sep 2024

S tou diagnozou sa zamestnaj v chranenej dielni. Tam by ludia nemali mat predsudky.
Co sa tyka zien, zrejme ziadna nemala povahu a styl zivota ako ty. Na diskoteke tvoje typy asi nebudu.

matana2
10. sep 2024

@thunderdome mozno v nejakej unga bunga dedine kde kazdy domorodec ma frajerku by si mal frajerku aj ty. Ale tu sme na Slovensku. Zena ked si zle vyberie chlapa tak sa jej zije zle. Ved to u citam denno denne. Takze zeny sa snazia vyberat. A potom mas opacnu stranu kde hoci aky chuj, porad sediaci v base a biju sa o neho dve zeny. Ide o to, co robis pre to aby si mal frajerku?

thunderdome
autor
10. sep 2024

Analyzujem situáciu. A preto dávam za príklad aj tú unga bunga dedinu že tam ženy nevymýšlajú red flagy že henten je u rodičov tak hneď red flag. Len za to že sme v inej zemepisnej šírke už musia byť ženy hnusné na mužov a ponižovať ich? Ja som sa narandil už v živote a vždy to skončilo tak že “niesi môj typ” alebo “len kamaráti lebo necítim chémiu” a pod.

lindous
10. sep 2024

Veľa myšlienok, ťažko odpovedať nejak na všetko, zhrniem môj pohľad na to čo mi najviac udrelo do očí.... domorodec má frajerku a veľmi pravdepodobne tiež domorodkyňu - čo tým chcem povedať - vrana k vrane sadá, rovný rovného si hľadá...úprimne, v akých vodách lovíš a aké očakávania máš od partnerky ty?

To že žena povie, že chce zaujímavého a zabezpečeného muža naozaj nie je inak povedané, že je zlatokopka. V mojom prípade to znamená, že chcem pri sebe muža, ktorého nebudem musieť živiť a sponzorovať a zatiaľ čo on sa bude iba povaľovať a nerobiť nič preto, aby sme sa mali lepšie. Nemusí peniaze vidlami prehadzovať, ale chcem muža cieľavedomého a ambiciózneho, s ktorým aj niečo zažijem, ale neznamená to, že chcem takého ktorý bude hlavne bohatý a inak mi je to jedno, len nech sú peniažky (to je pre mňa zlatokopka). No a to keď muž v istom veku stále žije od rodičov (a nie, to že bývaš sám iba za energie nepovažujem za to isté), väčšinou značí, že je mamánek, neochotný sa osamostatniť a keď sa tak stane, od partnerky bude očakávať full servis ako od mamky, s ktorou ju bude buď stále porovnávať alebo sa ona sama bude do všetkého stále starať (nehovorím, že to je tak úplne vo všetkých prípadoch, ale je to veľmi časté)

vesimelonimarsista
10. sep 2024

V skratke, hladaj si seberovnu partnerku.

thunderdome
autor
10. sep 2024

@martinkatinka síce rád tancujem a mám rád diskotéky, zábavy, koncerty, ale nehladal som iba tam, ja som mal rozhodené siete všade. Ajtak výsledok furt rovnaký. Dalo by sa tvrdiť že som nenašiel tú pravú, lebo matematicky aj keď som bol dajme tomu na 500 rande tak na západnom slovensku žije viac ako 100.000 žien zhruba v mojom veku. Takže aj tých 500 ránd je len zlomok, mizivé percento, oproti 99500 žien ktoré som ešte nespoznal. Ale maticky keby som mal aj každý týždeň rande, tak by mi jeden ludský život nestačil aby som sa so všetkými stihol zoznámiť. Takže v tom prípade tú pravú nemusím nájsť ani za celý svoj život. Aj napreik tomu že by som randil každý týzdeň.

martinkatinka
10. sep 2024

@thunderdome statisticky, tych 100000 zien s tebou ani na rande nepojde. A to z viacerych dovodov, ktore si aj sam uviedol. A zalezi aj ake mas naroky ty.

vanilkovazmrzka
10. sep 2024

Vies zaklad je hladat si partnera/partnerku na priblizne rovnakej urovni. Poviem to velmi jednoducho a pre niekoho mozno hulvatsky, ale co uz. Ked si chudobny a skaredy, hladaj si medzi chudobnymi a skaredymi. Ked si chudobny a pekny, hladaj si chudobnu a peknu alebo bohatu a skaredu. Ked si pekny a bohaty, hladaj medzi peknymi a bohatymi ktore logicky maju naroky postavene ovela vyssie ako skarede a/alebo chudobne.

rorino
10. sep 2024

@thunderdome Napísal si toho strašne veľa,ale v skratke: kto hľadá ,nájde.Niekto ide na jedno rande a nájde tú pravú ,pravého.Iný roky skúša a hľadá,takže sa nevzdávaj.Zlatokopka je žena,ktorá v prvom rade vidí tučné chlapovi konto z ktorého samozrejme veľkú časť míňa práve na ňu,o nejaké city a lásku tam nejde. Chvalabohu ešte je to stále tam,že deti rodia ženy a v prevažnej miere sú s nimi doma do určitého veku.Takze finančne ťahajú za kratší koniec,preto ten samostatne žijúci a fungujúci chlap.O mama hoteli už som zmienku videla.A čo sa týka tej diskusie o prepadnutí,áno máš pravdu,ale chlap má byť ochranca,nie ujsť a nechať ženu v "sračkách".Ako sa taká žena može spolahnuť na chlapa,keď ju nechá v štichu.Keby ten útočník ženu napadol,to by bolo v poriadku?

lakebabe
10. sep 2024

@thunderdome pripájam sa k názoru, že skúsiť hľadať nejakú seberovnu, mentálne, financne a vyzorovo.
Proste čím žena dosiahla viac vlastného - vzdelanie, prijem, vlastne bývanie, kariéra, výzor atď tým vyššie nároky ma na muža.
Osadník ma frajerku ale tiež len z tej osady.
Mňa zas zarazila veta, že ta bavia male deti , lebo to nič nestojí, no neviem 🤷‍♀️

buberova
10. sep 2024

Vyjadruješ sa úprimne a narovinu tak sa tak vyjadrím tiež.
Keď si hľadáme partnera, snažíme sa nájsť niekoho, koho dokážeme ľúbiť, kto sa nám páči a s kým sa bude dobre žiť. V tvojom prípade s tvojou diagnózou, by ten život bol komplikovanejší. Je veľmi pravdepodobné že by tá žena musela mať stabilnú prácu, byť hlavným ťahačom, aj finančne aj v domácnosti.. a napríklad ja ak si môžem vybrať tak by som to takto nechcela mať v živote a preto by som si ako partnera vybrala niekoho iného ako teba.
Nehovorím že si zlý človek a určite si nezaslúžiš aby sa ľudia k tebe správali škaredo, ale vzťah a fungovanie s tebou asi bude trošku náročnejšie...

egonsk
10. sep 2024

@thunderdome pre vacsinu zien (iked to budu vyvracat) plati, ze chcu byt klamane, hyckane a oblbovane. V preklade to znamena - chcu mat pocit, ze su jedinecne, ze pre ne chlap spravi aj nemozne, ze su zmyslom jeho zivota, ze ma oci len pre ne a ze im bude verny az za hrob. Este k tomu chcu mat pocit, ze takeho chlapa by im zavidela kazda kamoska a suseda a uz je ruka v rukave. Chlapi, co vedia tlacit kaleraby (t.j. don chuan, cassanova a kadekto iny v jednej osobe), tak zlanaria vacsinu zien lusknutim prsta, pricom najtazsie je pre nich len uvodna faza - spravne pociatocne ich zaujat.
Zena, ktoru takyto jedinec prvotne zaujme zacne venovat svoje myslienky danemu cloveku a pokial dotycny naskoci na spravnu strunu, tak chvilku potrva, nez sa zena uvedomi, ze do coho to vlastne vpadla.
Taka je realita a aj odpoved na recnicku otazku, preco nejaky posuk dokaze zbalit babu, niekedy priam modelku a preco niekto hoc sikovny v X oblastiach i s rozhladom a skusenostami moze mat problem najst si aspon priemernu partnerku - proste nevie im dat ten pocit.

buberova
10. sep 2024

@lakebabe nepovedal on náhodou že má záľuby AKO malé deti? Že také jednoduché? Nie že ho bavia deti

martinkatinka
10. sep 2024

@lakebabe myslela to tak, ze ma take zaluby ako maju aj male deti, nie ze ho bavia male deti 😉

lakebabe
10. sep 2024

@buberova ja som to pochopila , ze sa rad hra s deťmi lebo to je zadarmo 😄 už je veľa hodin😄

thunderdome
autor
10. sep 2024

@lindous ďakujem za zaujímavý názor. Páčil sa mi. Berte príklad z lindous takto nejak sa rozpíšte dajte názory také zo srdca úprimné a bude dobre. No k tebe lindous: To mi pripadalo ako z časopisu alebo telky že každý kto žije u rodičov je mamánek že to tak škatulkujú. Ja od detstva sa zúčastňujem na domácich prácach. U nás také nebolo že mama všetko urobí. Došla ona alebo otec a rozdelili nám s bratom robotu. Ty povysávaš, ty umyješ riad, ty sa postaráš o prádlo, ty vynesieš smeti, pomôžeš pri upratovaní atď. Za druhé už asi desaťročie žijem sám, síce niesom schopný zabezpečiť vlastnú nehnutelnosť ani podnájom za trhovú cenu, ale ak som doma sám tak logické že sa aj o domácnosť starám sám. Samé sa veci nevyperú, obed sa neuvarí, nemám robitický vysavač ale klasický, prach sa sám neutrie, okná sa samé neumyjú, takže ja som na to viacmenej zvyknutý. Je to už len na dohode s tou ženou. Ak by povedala že ja si to porobím a ty mi nezavadzaj tak ju nechám, ale ak by povedala pomôž s tým a s hentým tak idem. Veď aj doma som to musel robiť. Niektorým ženám vyhovuje obskakovať muža. Niektorým nie. Je to rôzne. Naši niesu typy čo by sa starali do našich vzťahov. Tí sú radi že sme vypadli konečne z domu. Sú radi že sme sa osamostatnili.

tululu
10. sep 2024

@thunderdome Mám v rodine viacero aspergerov. S niektorými sa ťažšie vychádza,ale ak človek vie, čo môže očakávať, tak sa to dá a oni to zase vedia kompenzovať v inej oblasti, kde to vedia bohato vynahradiť. Do osobitnej školy chodil aj môj kamoš, ktorý je mentálne úplne ok, len ma kratšie a nie úplne vyvinuté chodidlá. Pracuje, má hobby, kamošov, je vzdelaný.
Aké máš ty nároky na ženu?

buberova
10. sep 2024

@egonsk píšeš strašné dristy, ale to sa ti už určite niekto snažil vysvetliť... Tak zbytočne drať klávesnicu. Ale tvoje myšlienkové pochody sú mi oveľa oveľa menej sympatické ako to čo píše autor.. a to má diagnózu, že niektoré sociálne veci nedokáže plne pochopiť..

sense
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
martinkatinka
10. sep 2024

@buberova to vyzera ako vseobecny odporca zien 🤷

buberova
10. sep 2024

@martinkatinka ale to sa nedá čítať... Ja rada diskutujem a veci vysvetlím ale tu neviem či to vôbec má zmysel...

Inak ma pobavilo aké podobné komentáre sme mali vyššie.. 🤣 s tými malými deťmi

egonsk
10. sep 2024

@buberova potvrdzujes iba to, co som napisal v prvej vete (v zatvorke) a ked to vnimas negativne, znamena to, ze som sa strafil velmi presne a nasla si sa v tom. 😄 ... som zvedavy kolko zien rovnako zareaguje, uz sa martinka pridala, tak to bude celkom zabava.

martinkatinka
10. sep 2024

@buberova snazim sa citat s porozumenim. A dotycny egon, toho tu reistrujem presne ako antifeministu. Vsade kde sa da, tak sa vyjadri tymto stylom.... Preto je zbytocne sa s nim vybavovat a reagovat priamo nanho

thunderdome
autor
10. sep 2024

@lakebabe bavia malé deti lebo to nič nestojí? To mi nejako nesedí. Buď zle prečítané alebo preklep. Skonkretizuj lebo to sa ani mne nezdá.

lakebabe
10. sep 2024

@martinkatinka to je zatrpknutost niektorých postarších rozvedených chlapov žiaľ. K tomu sa škoda vyjadrovať

nikpa
10. sep 2024

@thunderdome rovný si rovného hľadá. Samozrejme, že aj ľudia ako ty, teda zdravotne znevýhodnení majú partnerov. A každému vyhovuje niečo iné a iné ho priťahuje. Každý človek má šancu na lásku a na vzťah...

lakebabe
10. sep 2024

@thunderdome už som vyššie vysvetlila, zle pochopenie súvetie

ivangeline
10. sep 2024

Mozno nie si jednoducho pritazlivy.

buberova
10. sep 2024

@egonsk áno.. to je ako keď by niekto povedal že nebo je zelené, že podľa neho to tak je a každý kto to vidí inak je slepý obmedzený a blbý. Ale nepripúšťa si že možno je to práve on kto sa mýli.

To je ako tá hláška že keď máš pocit že všetci idú v protismere, možno si v protismere ty.

Ale nechcem tu autorovi spamovať diskusiu.. prepáč autor

lakebabe
10. sep 2024

@thunderdome skus rozvinut kde si potencionálne partnerky hľadáš. Ci na zoznamke, kde by sa to dalo pekne popredu vysvetliť alebo niekde v klube