Už nemám sily a ani trpezlivosť s manželom

26. nov 2024

Ahojte, ani neviem preco to sem pisem ale asi potrebujem nejake rady zien ktore si presli niecim podobnym alebo nejaky nestranny nazor. Budem sa snazit pisat strucne aj ked to bude aj tak dost dlhy pribeh. Takze toto vsetko co napisem som si prezila vo svojich 24 rokoch, niekedy sama nechapem co vsetko som uz zvladla vydrzat. S muzom sme manzelia 1 a pol roka pozname sa od detstva a chodime spolu 5rokov. Mame 3rocnu dceru a byvame spolu na byte jeho rodicov tiez 3roky. Cely nas vztah sa zacal kazit ako inak prichodom dietata. Uz v 7 mesiaci mi hrozil predcasny porod takze som bola mesiac v nemocnici nakoniec mi babätko zachranili. Lenze manzelovi zacalo vadit ze sa staram viac o babo ako onho a uz nie je stredobodom pozornosti. Ale zatial nic vazne. V 15m dcere diagnostikovali cukrovku 1typu (nevyliecitelna bude ju mat dokonca zivota) takze som s nou bola skoro pol roka po nemocniciach a lieceniach kym nas nastavili na liecbu takze zase som sa este viac musela venovat jej ako jemu. Na jar ju dcere diagnostikovali a v lete sme mali svadbu uz vtedy som mala nejake predtuchy lebo sa mi manzel hrozne stranil, od doby co sme spolu byvali (2r) pribral 30kg a uz sa tak o seba nestaral. Zacali sme sa odcudzovat, ked ja som bola v jednej miestnosti od isiel do druhej, stale si strazil tel. A ked som mala pochyby ci naozaj tu svadbu tak kazdy mi len hovoril ze to je len stres ze neboj sa dobre bude. Na svadbe skoro pri mne ani nebol. Venoval sa ostatnym len mne nie. 3tyzdne po svadbe uz to bol extrem stale sa zatvaral s telefonom zamykal sa v kupelni. Zacala som doma citit travu (marihuanu) vzdy odpovedal ze to asi sused pod oknom si zafajcil. Tak raz ked zaspal som mu kukla do telefonu a nasla spravy s inymi zenami, s jeho byvalou ucitelkou zo zakladnej skoly sa aj stretaval, spravy typu si sexy tesim sa na teba a ona odpovedala typu to by sme nemali mam muza a deti atd. Nebola jedina bolo viac ktorym pisal ale u tejto bol aj doma. Zistila som ze huli travu a utraca za nu nase spolocne peniaze. Po veceroch ked ja som bola doma sama s dcerou povedal ze ide do obchodu alebo na pumpu a medzitym si zahulil. Jasne ze som to na nom videla este som mu stale kupovala kvapky do oci lebo mi vravel ze mu v robote nieco spadlo do oka. A este som zabudla napisat ze zobral z obalky hned po svadbe bez mojho vedomia vsetky nase peniaze co nam dali na svadbe ako dar a prej*bal ich. Plus stratil svoju obrucku mesiac po svadbe ale skor si myslim ze ju dal do zalozne. Takze pisal inym hulil klamal mi a este som zistila ze ma plno dlhov, neplatil si odvody, napoziciaval si z pozickomatu, mesiac pred svadbou predal auto na ktore sme mali uver a doniesol domov uplny srot ktory bol tak doj*bany ze som na tom aute skoro havarovala. Bez mojho vedomia sa proste raz na novom aute kt sme splacali (a aj stale splacame a uz ho ani nemame) zobral do roboty a prisiel na inom. Peniaze z predaja skoncili neviem kde. No takze to vsetko som zistila. Tak som sa odstahovala k mame na asi 2mesiace a chodil zamnou stale reval ze nas chce spat vypisoval a volal mojej mame do prace vyhrazal sa ze sa zabije ak sa nevratime predstieral dokonca pred mojmi rodicmi ze ma infarkt ale ked sme chceli volat sanitku alebo ho zaviest do nemocnice tak nechcel ist. Nasi mali na to taky nazor ze mesiac po svadbe sa predsa nemozeme rozist ze musim s nim ostat co by ludia nato povedali a co nasa dcera ci chcem aby vyrastala v rozvratenej rodine atd. A svokrovci to iste ze som zbabela ze hned pri prvych problemoch utekam k mame, ze to je len trava ze tu huli kazdy, ze dlhy si splati a ze inym vypisoval preto ze som mu doma nedala to co potreboval tak to hladal inde (ano to mi povedala svokra) takze ma vsetci tlacili do toho byt s nim nasi nechceli aby som tam ostala a vypakovali ma naspat knemu este ho lutovali ako schudol ze mu nema kto varit (varila mu cele 2mesiace moja mama chodil k nam jest) ze sa mam pekne vratit a starat o neho ze sme manzelia ja som samozrejme nechcela uplne sa mi zhnusil a ked sme sa vratili naspat do bytu stale sme sa iba hadali a ja som zacala mat tetanicke zachvaty (uzkostne zachvaty) zvracala som triaslo somnou nedalo sa mi spat mala som zimnicu nedalo sa mi chodit a nikto mi vtedy nepomohol jemu bolo jedno odisiel si do roboty a mna nechal doma s malou v takom stave. No nejak sme sa udobrili lebo vsak nic ine mi neostavalo. Ani nie rok nato som mu zase nasla spravy kde sa dohodovali na trave s chalanmi a ako pisal inym babam, chcel ist s nimi aj von lenze obe ho odmietli. Jednej dokonca pisal ze po nu pride domov. No skoda slov…uz som mala napisane rozvodove papiere ked som to zistila a chcela som odist lenze nemala som ani € lebo stale boli dlhy ktore nestihal platit. A zase ma presvedcil ze uz nebude nikomu pisat ze sa zmeni a ja pre udrzanie rodiny som ostala. Lenze dlhov mal naozaj vela uz su to 2 roky a on ich stale nesplatil uz mame na krku aj exekutorov on mal 2 ucty a 2karty na 1 ucte ma exekutora a obe karty mu zablokovali a on pouziva stale moju kartu. Niekedy ku konci mesiaca uz nemame ani na potraviny stale mi poziciava moja mama alebo jeho rodicia, uz si napoziciaval neskutocne vela. Moju mamu to dokonca zrujnovalo musela dat vypovedat a ide pracovat do Nemecka lebo ony samy maju hypoteku s otcom a este musi aj mna zivit 24 rocnu vydatu babu ktora s nou uz ani nebyva. Muz zarobi 1800€ ale cela vyplata ide na jeho dlhy. Ja mam rodicak 550€ a do prace ist nemozem pretoze nemam kam dat dceru ma cukrovku a koli tomu nemoze ist na cely den do skolky zobrali ju iba na 3h s tym ze ju musim stale kontrolovat aky ma cukor a ak je problem s cukrom musim po nu prist do skolky. Do 6r mam na nu narok na rodicovsky takze ja aj keby som chcela nemam kam ist pracovat. Do tychto vsetkych problemoch som na jar otehotnela (neplanovali sme) chcela som ist na potrat lebo vsak sme ani na plienky nemali, on mi sluboval ze dlhy vyplati a postara sa o nas tak sme si nechali babo lenze som zacala mat komplikacie bola som 2 mesiace cele leto v nemocnici a aj tak som nakoniec porodila mrtve babetko. Takze dalsia rana na psychiku. Ale asi aj dobre ze sa tak stalo lebo neviem z coho by som sa on postarala. No a ide o to ze som mu vravela nech ide robit do zahranicia (je elektrikar) ze tam zarobi viac atd lenze teraz ma pohodlnu robotu (robi na udrzbe) a jemu sa nechce inde ist robit a o zahranici nechce ani pocut, ked vytiahnem tuto temu vzdy povie nech si idem ja do roboty lenze ja aj kebyze chcem nemozem. Dalsia vec je ze mi stale klame napr nesiel nam niekolko dni internet doma pytam sa ho ci zaplatil faktury on ze ano zaplatil. Tak volam na technicku linku a pani mi povedala ze uz nemame 2mesiace zaplatenu fakturu tak nas odpojili a ked sa opytam nato muza iba povie ze nevedel ze on si myslel ze zapatil. Alebo nieco si kupi spytam sa kolko to stalo on odpovie 40€ a ja najdem v kosi cenovku s 65€ proste nedokazem mu v nicom verit ani sa nan spolahnut a mna uz nebavi takto zit. Stale som nervozna lebo nemam z coho dcere ani skolku zaplatit on to ma vsetko v pi.. lebo vidi ze aj tak som stale s nim aj ked je uplne nemozny. Lenze ja nemam kam ist ked nasi stale chcu az s nim ostanem ze to sa nepatri odist od muza koli tomu ze nema peniaze ale to nie je len to ved on ustavicne klame uz ma to tak nebavi vzdy ked mu poviem ze zase prisla posta upomienka so soacialky alebo exekutor hodi to na kopu k ostatnej poste a ma to pi.. stale tvrdi ze neboj sa zarobim dobre bude ved si to vyplatim a stale hovno ved uz ma 2 roky tie dlhy. Snazim sa mu pomoct mame spolocny ucet vsetky vydaje mu zapisujem aby videl kde kolko minul ale on ma proste aj od kamaratov, rodiny napoziciavane a mne nikdy neprizna kolko to v skutocnosti je. Takze ja neviem zmeni sa? Zacne sa viac znazit vyplati to casom? Ci som len naivna a jebnuta ze s nim ostavam. S telefonom sa zymka stale len uz nemam silu sa tam pozerat s kym co pise….proste aj do buducna chcem si nasetrit mat raz svoj byt dom, ale jemu v zivote nedaju ani hypoteku lebo je stale na zozname dlznikov kam sa pozriem, ci v banke ci na socialke ci v zdravotke…ja neviem poradte co robit…

ivana3111
26. nov 2024

Úprimne ani som to nedocitala, si mladá, vidíš aspoň realitu ,konaj ,aby si mohla žiť ako chceš. S ním to ružovo nevidím. Finančné problémy, drogy, zatlkanie, neuprimnost atd nie sú dobré piliere pre spolužitie ani nijaký iný vzťah.

melanta
26. nov 2024

Budem veľmi hnusná. Ale ty v hlavičke toho moc nemáš však? Ostávaš s chlapom, lebo tvoji rodičia vravia, že sa nehodí odísť od muža? To vážne? Odísť si mala už dávno. Hlavne pre dobro svojho dieťaťa. Čo si za mater (takéto ženy si nezaslúžia krajšie oslovenie), keď dovolíš dieťaťu vyrastať v takomto chorom prostredí? A ešte tomu chudákovi aj nohy natrčíš a otehotnieš? Toto sa nedá napísať milo. Sa spamätaj a začni sa správať ako dospelá a ako matka. Nie ako *****, ktorá sexuje s chlapom, ktorý rodine kradne peniaze, má napožičiavané peniaze, húli, píše si so ženami a ktovie čo všetko.

melanta
26. nov 2024

Azylové dome, krízové centrá - je veľa možností, kam sa obrátiť, ak nemáš kam ísť. Zober to choré dieťa preč z toho toxického prostredia. Hneď. Požiadaj o rozvod, o zverenie dieťaťa do starostlivosti, predtým ešte požiadaj o výživné na teba aj na dieťa do času rozvodu a zverenie dieťaťa tebe do času rozvodu. Choď do CPP (centrum právnej pomoci), pomôžu ti, vedia poskytnúť právnu pomoc bezplatne. Ak máš aspoň trochu rada svoje dieťa, tak konaj a hneď.

julie19
26. nov 2024

Odíd, už si mala dávno ísť, resp si s anemala ani vracať keď už si raz odišla … ak to rodičia nechápu nájdi kamosku, sestru, tetu, alebo azilovy dom, všetko je lepšie ako toto, už tomu chyba len alkohol to už je asi jedine čo som tu necitala 🙈 obrat sa na nejakú organizáciu alebo poradenstvo a utekaj… ja nemám čo hovoriť nie som v tvojej koži ale sama si to po sebe prečítaj a skús si napísať čo by sk ty poradila takej žene ktorá by toto napísala

mk22
26. nov 2024

Nikdy sa nezmení, nikdy to nebude lepšie.
Si mladá, celý život pred sebou.
To chceš takto žiť?
Dookola odpúšťať klamstvá, čakať co zase príde.
Rieš seba a svoje dieťa.
A hlavne, máj rozum a nesexuj s nim.. Co si posledná handra?
Píšeš ako sa ti hnusí, zhnusil a ostaneš tehotná??

nikola81
26. nov 2024

V takejto situacii by som sa v ziadnom pripade nedala ovplyvnovat nazorom rodicov. Ak mas pud sebazachovy, aktivne hladaj riesenie ako sa odstrihnut od tohto cloveka, ktory sa nikdy nezmeni. Aj zeny ti radia kde sa obratit, treba sa ale aktivne do toho pustit a necakat na zazrak ktory sa nestane. Riesenie ti z neba same nespadne a pokial chces pre svoju dceru normalnu buducnost uz dnes by som sa venovala hladaniu moznosti.

ahhola
26. nov 2024

Nezmeni, vobec si ho nemala stretnut a plodit s nim. On by sa zhumploval aj sam, ale takto je to zaujimavejsie, ked moze este zenu a decko srotovat pri svojich exesoch, v 25. r byt na zoznamkach,zadlzeny, zhuleny, tyran s rodinou, ktoru ma v 💩. Naco si si ho brala? On ziskal privesok, ktory dostane polku jeho dlhov. Euro od neho neuvidis, moj skromny odhad. Darebny ako vos. Jeho rodicia vidia co sa z neho stava a mozu to hodit na teba, ale ty zoberies rozum do hrsti a kopnes ho do riti. Mala si to spravit pred svadbou. 😡

januska12323
26. nov 2024

Úprimne, ak je toto ozaj tak ako píšeš nechápem. Vieš o tom, že jeho dlhy sú aj tvoje dlhy? Máš doma idiota o tom potom ale ty tiež nebudeš najmúdrejšia. Mala si pekne ostať u rodičov a nie naivne dúfať ako sa zmení. Nedávaj mu kartu, svoje peniaze si stráž, požiadaj o zrušenie bsm, rozvod a výživné. A už vôbec nechápem ako s ním môžeš spať.

apolka77
26. nov 2024

Rozvod!
Teraz hneď.
Všetky jeho dlhy sú aj tvoje dlhy.
Už hneď si mala riešiť oddelene financie.
Odíď aj keď do azylového domu.
Nezmení sa nikdy.
Je to obyčajný looser.

ahhola
26. nov 2024

Napadlo mi, preco si ta bral. Pre tie prachy, co ti obratom uebal. (svadobne dary). Nenapadlo ti ho predbehnut? Ale on by ich z teba vymlatil. Nad takou kreaturou nevyhras. Nikdy. 🍄

tulik123
26. nov 2024

Ja dokazem pochopit ze ten tlak rodiny je velky a jednoducho uz clovek potom sam nevie kde je sever a co je spravne. Urcite to s nim ruzove nie je a nezmeni sa. A hlavne dalsie sance nemozes davat donekonecna. Ak uz nevyuzil tu prvu tak uz nic. To co povedia ludia je uplne jedno a ak mozes ist k rodicom tak by som to urcite urobila bezohladu na to co povedia ostatni. On ta bude tahat iba dole a aj vasu dceru. S travou to nie je sranda hlavne ak mina na to stale vase spolocne uspory a vy si nemate za co kupit jest. S takym muzom to nema buducnost a neprevezme zodpovednost len tak lahko. Drzim palce

stanulienkat
26. nov 2024

V 24 si nemala mat este ziadne dieta a nie 2. Zacni uz pouzivat hlavu a preber za seba a deti zodpovednost. Mas s debilom dieta, huli, nestara sa, je tupelo, tak tradadaaaaa...urobme si este jedno dieta. Nad UPT si nerozmyslala?

michaela412
26. nov 2024

Normálne sa zober choď do krízového centra a tam sa popýtaj, že potrebuješ si nejak vyriešiť svoju situáciu. Bez rodičov, bez svokry a bez toho tvojho divného muža. Lebo ti len bulíkajú do hlavy nezmysly - nie nikdy sa nezmení a nech so sebou neťahá aj teba do problémov, ktoré sním zdieľaš momentálne.

mamatroch
26. nov 2024

Moja zlata, ako prve by som si okamzite zariadila zrusenie BSM (bezpodieloveho spoluvlastnictva manzelov), lebo inak budes jeho dlhy splacat donekonecna.
Co sa tyka toho, ze nemas kam s dcerkou, neviem, mozno by stalo za zvazenie najst napr. nejaku slobodnu mamu a zobrat si spolu do prenajmu 2-izbovy byt, Ty s dcerkou v jednej izbe, ona v druhej, zvysne priestory spolocne.
Hlavne mu ale zober kartu od svojho uctu a zmen si na nej PIN. Na seba a dieta si daj sudne stanovit vyzivne, ktore bude musiet platit na Tvoj ucet. Ak ma pravo disponovat s Tvojim uctom, hned mu ho zrus. Na to vyzivne mas narok, chod sa spytat na Urad prace, socialnych veci a rodiny (UPSVaR). To nemoze byt, ze jeho cela vyplata ide na dlhy a Ty a dcerka nemate z coho zit. Dcerka je vazne chora, potrebuje pokojne prostredie a vyvazenu stravu, to je vecou zdravia, nie roztopasnost navyse, bez ktorej sa da viest plnohodnotny zivot. Aj keby mu exekutor siahol na vyplatu, zohladnuje sa zivotne minimum na neho, Teba i dcerku a na to mu siahnut nemoze.
Takze este raz suma sumarum:
- zobrat mu Tvoju kartu + zmenit PIN + zrusit v banke jeho pravo disponovat s Tvojim uctom
- dat na sud ziadost o zrusenie BSM
- smer UPSVaR - ziadost o vyzivne na Teba aj dcerku

rejka7
26. nov 2024

Rozvod ale hneď, jeho dlhy sú aj tvoje dlhy. Čím dlhšie čakáš, tým viac dlhov narobí a ty sa nikdy nezmôžeš na vlastné bývanie, budeš splácať celý čas jeho ku...y.
Vlastné práca a peniaze, budeš sa môcť postaviť na vlastné nohy.
Sú aj škôlky a školy , kde varia diabetologicku stravu, asi skôr v meste, neviem odkiaľ si, ale v Košiciach viem že sú. Po 6. roku dieťaťa ti nedajú na cukrovku opatrovateľský na dieťa, tak aj tak musíš hľadať školu s diabet. diétou, skús sa dohodnúť, či nemôžeš nosiť spec. stravu pre dieťa do škôlky. A nezabudni, pokiaľ sa nerozvedieš, peniaze čo zarobiš, ti môže nejako manžel vziať, alebo exekútor. Tak fakt ten rozvod čo najskôr, práca a osamostatniť sa. P.S. je to zmätok (tvoj muž) nezmení sa, nevhodný na zodpovednosť a manželstvo.

apolka77
26. nov 2024

A tvoji rodičia vedia o tomto všetkom? O tých dlhoch a tak ?
Lebo si neviem predstaviť že po tejto skutočnosti ešte stále trvajú na manželstve.
Tvoj otec, brat , by mal tvojmu mužovi otrieskat hlavu o stenu.

autor
26. nov 2024

@apolka77 ano vedia uplne o vsetkom, tak otec sa o mna nezaujima ani sa nikdy nezaujimal. A vysmial ma ze vsak dlhy ma kazdy druhy ked je mlady ze vsak to splati.

mk22
26. nov 2024

Ty už si tu písala pred rokom.
Toľko užitočných rád si dostala. Neurobila si nič.
Chceš vôbec niečo meniť??
Za ten rok si akurát ostala tehotná.
Ženy zbytočné deru klávesnicu, neurobíš nič.
Niektoré ženy sa proste držia takýchto uboziskov, nechajú sa ťahať na samé dno.. A smutné je, že aj deti..

autor
26. nov 2024

@apolka77 a mama mi povedala ze to musime nejak prezit tie financie a vykopat sa z toho lebo ze koli financiam sa nepatri rozvadzat 🙃 a ze kde by som potom sla atd zeby to bol zbytocny stres pre dceru ze aj tak by zamnou muz stale doliezal a ci som pripravene na ten stres ktory by z toho bol

kasssiopea
26. nov 2024

@autorka Nerozumiem, ako piati dospeli ludia (ty, rodicia, svokrovci) mozu tomuto prihliadat a tvarit sa, ze je to v poriadku, zadlzovat sa aby davali peniaze chlapovi, ktory ich mina na travu, ine zenske a kto vie co este, lebo xy tisic sa prefajcit neda, vsak ano.. nechapem, v akom vesmire by som toto urobila pre zata a sla pracovat do Nemecka s tym, ze hlavne ze moja dcera nebude ta, co sa jej rozpadlo manzelstvo. Naozaj je pre mna nepochopitelne toto vsetko, co pises. Vobec si sa nemala vydat, ale co uz, stalo sa. Teraz by si mala kvoli svojej dcere, sebe a tiez chudakom tvojim rodicom urobit maximum, aby ste sa zbavili toho sebestredneho prizivnika, ktory vas vsetkych ako balvan taha ku dnu. Uvedomujes si, ze vdaka jeho dlhom a exekuciam si aj ty vo svojich 24 rokoch a tvoja dcera socialny pripad?? Mas sancu zacat este od znova, ale nie tam, nie s tym clovekom. Ja mam uzkost len to citam, nie este ze by som to mala zit. A prosim, zabudni na domcek. Pokial s nim zostanes, budes rada, ak budes mat vobec strechu nad hlavou.

jesenzima
26. nov 2024

Mňa zaujalo, že ty si s ním po tom všetkom ešte aj spávala... No fuj. A že "čo povedia ostatní"? Rodičia sú kompletní? Vyženú vlastné dieťa a vnúča k takému chrapuňovi? Otras ... Držím palce, aby si to zvládla, lebo neverím,že odídeš..

jesenzima
26. nov 2024

@mk22 presne. Bude sa sťažovať celý život, ale neurobí nič,aby to zmenila. Sú také ženy. A chudáci deti v tom vyrastajú,a dopadnú tak isto ...

januska12323
26. nov 2024

Stres z rozvodu? A čo stres z obavy čo ešte vyvedie? Raz prídeš domov a domov bude exekútora. Otvor oči.

mk22
26. nov 2024

https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/riesit-to-rozvodom-alebo-je-to-len-kriza-2/
Za rok si nič neurobila.
Stačilo ti prečítať minulú diskusiu ci čakáš iné rady? Aké?

tamitamitami
26. nov 2024

Už včera bolo neskoro. Začni konať tak aby si sa ty mala dobre, napíš rozvodové papiere a hneď zajtra ich choď zaniesť na súd. Či chceš skončiť zadlžená až po uši?
Naozaj si chceš zničiť celý život kvôli nemu?

mk22
26. nov 2024

@jesenzima v min diskusii dostala toľko užitočných rád.
Nepohla sa ani o milimeter.
Tu škoda radiť.

andaluzia12
26. nov 2024

Mala som kamošku. Veľmi mladá začala žiť s frajerom. Mali nezhody, rozhodla sa rozísť, rodinna ju však presvedčila že sa to nepatrí, ako to bude vypadať pred ľuďmi .. (malá obec, stredne Slovensko). Počúvla ich, nerozisla sa s ním, otehotnela a zobrali sa, lebo ako by to vypadalo pred ľuďmi keby mali nemanželské dieťa…. Samozrejme, nezhody ktore mali počas chodenia sa v manželstve prejavili ešte výraznejšie. Kamoska po 2 rokoch už rodinu nepočúvala, urobila si po svojom a s manželom sa rozviedla …

melanta
26. nov 2024

@mk22 tak toto úplne mení situáciu, že sem písala už pred rokom. Tak sa potvrdzujú moje slová, že je to jedna hlúpa ***** a hlavne zlá mater. Keby MK bol môj web, tak takéto ženy nahlasujem na sociálku. Chudák dieťa, nielenže bude celý život žiť s cukrovkou, ešťe dostane do vienka aj traumu z neschopnej rodičov, z matky, ktorá rozťahuje nohy klamárovi, huličovi a zlodejovi.

jesenzima
26. nov 2024

@andaluzia12 inak ja toto "ako to bude vypadať", "čo na to povedia susedia" ... Nechápem to ... To čo je za debilné reči ... A aj tí ľudia, čo to povedia, alebo ktorí sa tým riadia 🤦 to je riadne zaostalé ...

andaluzia12
26. nov 2024

@jesenzima doba kamenná! Ľudia z dedín, ktorí si zakladajú natom aby pred inými vypadali dobre. Mám takú starú matku aj svokru… ich heslom je nehundrat, neprotestovať, ticho trpieť a asi čakať na smrť…