Ahojte, svokra od narodenia dcéry si ju pýta buď na celú noc alebo aspoň na pol dňa, zatiaľ jej ju dať na toľko nechceme (neveríme jej, v našej prítomnosti robí veci ktoré sme ju vyslovene poprosili aby nerobila, a kojim ešte)
To že sa na to stále pýta by nám az tak nevadilo, ale začala to preháňať, každý deň sa na to pýta, ak niesme spolu píše sms, alebo na messenger alebo volá a vždy sa opýta či uz dnes jej ju dáme.
Strieda to raz píše/volá mne raz mužovi.
Vždy sa zlaknem lebo svokor nieje na tom dobre a vždy keď píše tak čakám že musíme už ísť do nemocnice (pár krát som ich takto viezla už)
Už sme sa s ňou o tom rozprávali, aj som sa jej snažila vysvetliť že na mňa tlačí a tento nátlak mi vôbec nerobí dobre.
Aj svokor jej skúšal dohovoriť, akoby ste reagovali pri najbližšej otázke?
Tie telefonáty a sms väčšinou ignorujem ale aj tak čakám že mi bude volať pri dôležitých veciach a nie za toto
@bolarazjedna schopná zaspať bezomna je, manžel ju bežné uspava
Je to tvoje dieťa ona už svoje vychovala...zaujímalo by ma čo hovorí na to tvoj manžel
Ak je na tvojej strane máš o problém menej a nech si s ňou robí poriadok muž, jej syn
@glorikarebeka písala som aj že on jej tiež už hovoril svoje, lebo píše a volá aj jemu.
Vysvetľoval jej že je ešte skoro ale ona na všetko argumentuje tým že "za nás sa tak robilo a dobre bolo"
"My sme deti dali hocikomu z ulice a nestarali sme sa"
"Vy len chcete aby bola váš cecok"
Ano volakedy sme boli inak odchovani, ale vy ste jej rodicia. Vy ste sa zhodli takto, tak to musi respektovat. My sme dieta dacali spat k starkym vtedy, ked bolo schopne same sa vyjadrit, ze tam chce ostat. U nas to bolo tak cca okolo 3 rokov
Treba povedať ale za nás sa to tak nerobí. Ved keď chce nech príde na par hodín ku vám malú zabaviť
Príde mi to choré. Povedala by som rázne nie a bodka. Ja som mama, ja rozhodujem. Ak chce, môže ju vidieť doobeda, poobede to je už na vás.
Ak sa bude stále vypytovať, povedala by som ze ju uvidí minimálne aj cez deň a obmedzila kontakt ešte viac.
Nepríde mi toto normálne, prepáč
@sense to bežné chodí ale ona chce byť s ňou sama a ideálne na noc alebo pol dňa aby ju mohla trochu "vychovávať" po svojom
To sú jej slova
@lucia13022023 v pohode ani podľa mňa to nieje normálne
Chodí k nám ale vyžaduje si byť s ňou sama
Tak jej teda treba povedať, vtedy keď budete akceptovať našu vychovu
Ja by som sa tak neprezivala. Ak ju bude strazit raz za dva tyzdne, tak jej zivit neznici tym, ze nespravi tak, ako si vy zelate. A ak potom nebudes patrat, tak by si to ani nevedela. Neskor budes rada, ze ma s vnuckou pekny vztah a mozte jej ju kedykolvek dat na prazdniny.
Ak ju uspava nanzel, to je jasne,ze s nim zaspí, ved je to otec, je s ním od narodenia. Nechápem takéto reči a objavujú sa tu neustale až si myslím, že je to vymyslené. Veď jej treba rázne povedať, že je to vaše dieťa, ona si svoje už odchovala a nech vám s tým dá pokoj, inak by som ju ignorovala, ale ze úplne.
@queen_mary ja nemám problém dať jej ju ja hodinku dve ale nie na noc alebo pol dňa
Kojim, z fľaše mlieko nedávam takže práva vec čo by asi nešla
A ja nepodporujem vyplakanie, pchanie cumla do rumu (dcéra ho nemá a svokre to vadí) nedávam jej solené a korenené jedlo takže nechcem ani aby to robila, tak isto aby ju dávala do chodítka a fajčila pri nej lebo to je len iqos to nedymi jak cigarety
Takže dieťa v kočíku a ona vklude ťahá jednu za druhou
Mne to vadí
@lukbe nemám dôvod si niečo vymýšľať,
Hovorili sme jej to ale píše stále a teda argumentuje tým že niekedy to tak bolo
Neignorujem ju kvôli svokrovy, je na tom horšie a keby sa niečo stalo nemajú sa ako dostať do nemocncie
Kúpte jej baby born bábiku, vážne,
No napr môj syn pred par mesiacmi v pohode zaspal s ockom, aj s babkou (u nás doma, resp u babky, keď my sme mali program, a vrátili sme sa k babke asi o 11tej večer a zbytok noci sme trávili so synom).
Teraz ma rok a pol, separačná úzkosť a otca vôbec netoleruje pri spánku, musím tam byt i ja. Takže sa to môže časom meniť.
Ona nemá čo vychovávať vaše dieťa, má byť láskavou babkou ale nie ze vychovávať podľa seba (to akože bude robiť vám naprieky vo výchove naschvál, či ako to mame chápať ?)
Treba jej povedať, že ja ich čias sa väčšina vecí robila inak, teraz sa to robí zase inak. Ak nerešpektuje vaše názory, postoje a výchovu, tak len rube drevo pod sebou a o to neskôr bude môcť byť dieťa v jej prítomnosti samé. Treba to rázne povedať.
@bolarazjedna lenže pred spánkom aj kojim takže čo by som išla k nej nakojila a išla domov
Robí naschvál lebo za nich to bolo tak a tak a moderná vychova je zlá
Ja nerozumiem autorka, ze sa jej poziadavkou vobec zaoberas. Ved je to absurdne. Svokra chce v noci dojcit? Alebo naliat UM zatial co teba doma budu tlacit prsia z pretlaku neodsateho mlieka? Jej povedz ze dieta jej rada das cez prazdniny ked budu mat zatvorenu skolku, skolu a ty to budes realne potrebovat. Nie teraz, hotovo. S vaznou tvarou ju odbit zakazdym ked pride s takou poziadavkou, raz pochopi.
No citam, ze mas prist vecer nadojcit a odist. Toto by som urobila iba ak by som sa zufalo potrebovala vyspat, ak si ty v pohode tak ju zrus zakazdym. Pochopi.
Ja mam 31 rokov a mama ma nedavala “hocikomu z ulice a nestarala sa” a ani nie som preto jej cecok 🙈 tvoja svokra zrejme bola matka roka, tak si to chce teraz kompenzovat na vasom dietati 🤷🏼♀️
Milujem tieto reci, ze ako vsetko volakedy bolo super a vsetko co je teraz je zle, len volakedy by ti ani z akeho mobilu nemala vypisovat.
Ja by som jej povedala, ze vnuca u nej prespi ked ono samo bude chciet. Proste taketo nasilu veci neznasam, kebyze vas neptravuje non stop, tak podla mna by ste jej ho skor dali ako za tychto okolnosti. To ze ale nerespektuje o co ju ziadate v suvislosti s dietatom uz teraz, tak to sa este bude stupnovat, lebo evidentne ona najlepsie vie vsetko 🤷🏼♀️
Ja by som ju už ignorovala alebo jej povedala niečo trochu ostrejšie nech pochopí. Jedna vec je otravovať denno denne a druhá, že robí napriek - korenené jedlo, fajčenie, chodítko atď. A po slovách, že by ju trochu “vychovávala po svojom” by mi to prišlo už ako čistá zlomyselnosť voči vám ako rodičom. Ja by som svokre na rovinu povedala, nech sa nehnevá, ale toto proste nie. A ak by to neakceptovala, kľudne by som sa na 2 týždne odmlčala, nemusí ani vidieť malú. A ver mi, že najhoršie je keď niekto ako svokra začne podrývať rodičom autoritu, dávať poza chrbát rodičov dieťaťu zakázané veci atď. Toto je cesta do pekla…
Veď nech príde k vám, nakojis ona pôjde kočíkať, zatiaľ si niečo porob alebo oddýchni...
svokor je na tom zle a tak sa upjala na vnucku .. kupte jej stena.. a hold jej povedzte ze ak sa neprestane vypytovat vnucku jej nedate nikdy a hotovo ... ze az bude readu tak jej poviete ale minimalne rok nech s tym nepocita
@milanemila určite, za mňa je to veľký nátlak a ja to nemám rada
@nikiki29 len kvôli svokrovy je tam ten kontakt inak by som ju už aj mala zablokovanu
@yvanielka robili sme to tak kým som nezistila že fajčí pri kočíku to nebudem rešpektovať a hlavne to jej nestačí lebo chce a ňou byť sama dlho proste 12 hodín pol dňa alebo celu noc a nie len tak nachvilu
Netreba ju blokovať, ak to ide do extrému a nátlaku, tak jej treba na rovinu povedať, že ak jej vaše pravidlá nevyhovujú, nemusí chodiť k vám a malá nebude chodiť k nej, ale teda ak by svokor čokoľvek potreboval, nech vám napíše sms, že pomôžete kedykoľvek. A dovidenia, nezdvihla by som. Ona si to po pár týždňoch odmlky možno uvedomí…
Koľko ma dieťatko rokov?
@vilma7 8 mesiacov
Povedala by som rázne NIE, a koniec debaty. Akože takýto nátlak, to je u mňa ďaleko cez čiaru.
8 mesačné kojené dieťa?? Svokra zrejme nebude z tých najbystrejších. To nie je o Tom, že "Já som matka - kto je vác", ale o rešpekte. Dieťa nie je hračka ani zvieratko, ktoré si vycvičí...
Musíš byť naozaj rázna a nepovoliť aj za cenu ohovárania. Tu ide o rešpektovanie pravidiel, ktoré ty v záujme svojho dieťaťa stanovuješ. Vďaka Bohu za moju normálnu mamku a normálnu svokru.
V žiadnom prípade by som jej 8 mesačne dieťa nenechala.. Povedala by som ze späť u nej určite bude ale až keď sa samo vypýta. Ze je malé a hotovo
A opýtala si sa jej na dôvod, prečo ju silou mocou chce? Ešte na 2-3 hodinky by som ju dala, ale moje, naše matky nefajčia.. Iná ak je silný fajčiar, jej to bude asi jedno.
Neviem koľko má svokra rokov, ale voľakedy to tak ozaj bolo. Keďže materská bola pol roka a ženy museli ísť nazad do prace. A ak nebolo miesto v jasliach, hold smola.
Normálne povedz, že najbližší rok ešte to neprichádza do úvahy, nech sa nepýta každý deň. A bodka.
Kojene dieťa nebudeš nechávať s nikým iným a potom sa uvidí, či vôbec bude schopný zaspať bez maminky.