Chcela by som počuť váš názor. Máme deti 2ročný a 4ročná. Dcérka už prespávala u starých rodičov a veľmi sa jej páčilo, stále sa pýta kedy môže u nich znova ostať cez noc. Dnes však prišla s tým že chce ostať u švagra. Boli sme u neho na návšteve a mala tam 100% pozornosť tak sa jej to samozrejme páčilo. Švagor hovorí že nech mu ju necháme a zajtra si pre ňu prídeme (15 minút cesty autom). Muž s tým bol ok no mne naskočili v hlave otázniky či je to dobrý nápad. Nechápte ma zle, on je dobrý človek no nemá ženu, ani rodinu a teda ani skúsenosti čo to obnáša postarať sa o malé dieťa. Samozrejme nemali sme pre ňu pripravené žiadne veci tak sa šlo s plačom domov. S mužom sme sa o tom zhovárali a ostalo to otvorené.
Ja som vždy chcela nech moje deti nie sú ustráchané čo nikam nechcú chodiť iba sedieť doma. Teraz si však uvedomujem že sa o dcérku (prehnane?) bojím. Už pri škôlke mi to nebolo všetko jedno, prežívala som prvé dni ťažko. A tak sa chcem spýtať ako by ste v takej situácií reagovali vy? Nechávate vaše deti u známych aj dlhšiu dobu, cez noc? Ako to beriete?
@mondolina Tak to hádam nie..... s takými myslienkami by som nemohla moje deti pustiť asi nikam.
U muža, hoci švagra, ktorý žije sám, by som 4 ročnú dcéru nenechala samú prespať ani keby sa Pápež postavil na hlavu.🫡
Ako dlho a ako dobre svagra poznas?
Hned na noc by som ju tam nenechala, ale ak obaja chcu spolu travit cas, zacala by som parhodinovou navstevou cez den a potom sa uvidi.
@enmery ja tiez, v ziadnom pripade.
Autorka, bohuzial, statisticky najcastejsie dochadza k zneuzivaniu deti prave rodinnymi proslusnikmi
keď myslíš. nebudem ju vystavovať nebezpečenstvu keď nemusím. nehovorím, že tvoj švagor je pedofil. ale čert nikdy nespí.
Nenechala by som ju,ani teraz ani neskôr,dieťa nie je hračka.
@vler Práveže sa poznáme veľmi dobre. Ešte keď sme s mužom neboli vzatí tak sme nejakí čas u neho aj bývali. Ja s dôverou k nemu nemám v tomto smere žiaden problém. Táto diskusia nabrala trochu zvláštny spád.
pýtala si sa, máš odpovede.
Pýtala sa, ale odpovede sú úplne mimo.
Ani s vlastným otcom nenecháte dieťa doma? Lebo prave otcovia najčastejšie zneužívajú svoje dievčatká...
zneuziva vzdy niekto kto si vie ziskat doveru okolia..
Nenechala by som. Bolo by mi ako mame nepríjemné zaspávať s pocitom, ze som 4rocne dieťa nechala prespať u švagra. Ja viem, ze Ty na to pozeráš inak, ze je to pre teba rodina, ale je to zvláštne a svojim spôsobom nechutne. Deti som nechávala na prespavanie u starých rodičov, nikdy sa ale nejako extra nikam nepýtali. My ako deti sme tiež spali u starých rodičov. Dcéra má 14 a rada vola kamošky k nám, ale sama veľmi nechce chodiť inde. Nemyslim, ze bude Tvoja dcéra ustrachana, ak bude spať doma 😊 Skôr ma zaráža, ze také malé dieťa by ste nechali inde, len ste nemali veci. Ale ako som písala, mam iný pohľad, Ty svoju rodinu vnímaš inak.
Bohuzial ta otazka na pedofiliu je na mieste...tie statistiky su desive, kolko chlapov povazuje male deti za "atraktivne"... a taka prilezitost... takze nie, nenechala by som dieta spat u ziadneho cudzieho muza, ak by tam s tym dietatom bol sam. A ano radsej paranoidna... a na 99% je svagor normalny a nic by sa nestalo, ale pre to 1% "co by bolo keby" proste nie...
Preboha, hrozila som sa z tých odpovedí. Tiež by som asi nenechala, ale kvôli veku a nedostatku skúsenosti.
Tu však rovno slová o pedofilii.
Fuha.
Nenechala by som ju prespat. Presne z dovodov ako pise
@liv1 . Mne by to prislo dost divne, uz len tou pozornosťou pocas navstevy. Zial pedofilia je medzi nami, nemozeme si pred tym zatvárať oci
Možno som sa nespýtala dosť jasne. Išlo mi skôr o praktické skúsenosti a na čo pripraviť tých ktorí by s ňou ostali a nemajú skúsenosti. Kto by s ňou ostal samozrejme rozhodujeme my rodičia je to naša zodpovednosť. Príde mi však urážlivé takto písať o človeku ktorého nepoznáte len preto že je to nejaká potencionálna hrozba. Chcela by som vedieť či by ste mu to tiež takto povedali do očí.
Ako píše @lalenka33 , to už môžeme rovno upodozrievať aj vlastných manželov a dedov...
Moje deti už od malička prespávajú hore - dole u babky a dedka, u druhého dedka zvlášť, tie staršie organizujú ,,prespávačky,, aj u kamarátov a nemám nič proti tomu, teším sa, že sú také spoločenské. Ale neviem, najmladšiu dcéru (3,5) by som prespať u švagra nenechala, nemusí byť hneď pedofil a úchyl 🙄 ale nechať dieťa samé s chlapom sa mi nezdá - ak by mal ženu a deti a poznali by sme sa dobre, nemala by som problém...Viac by som sa bála tých praktických vecí, či malá nebude plakať, či nebude chcieť ísť v noci domov, lebo jej budete chýbať a tak...
mne by bolo divné, keby moje 4 ročné dievčatko sprchoval dospelý muž, ktorý mu nie je otec. napr.
Nenechala by som .je to divné
Moj brat je krstnym otcom mojej dcery, nema zenu ani deti. Nenechala by som u neho moju dceru prespat kvoli jeho nedostatku skusenosti s detmi. Myslim ze on by sa na to ani nepodujal, to by musela byt taka situacia ze som po autohavarii a dcera nema kde inde byt 😂
Možno mám skreslený pohľad, nakoľko vlastného švagra nemám a brat mal deti skôr ako ja, takže nespadá do kategórie “neskúsený osamelý chlap”… Ale toto by ste tvrdili aj o vlastných bratoch? Keby sa debata uberala smerom “nie, nemá skúsenosti, nezvládne tú starostlivosť”, ale hneď pedofília?
Mne ostalo po precitani tychto odpovedi aj smutno. Chapem, ze dochadza k zneuzivaniu deti, ale zase aby sme vsetci zacali podozrievat svojich rodinnych prislusnikov a nenechavali deti uz ani s nimi... Teraz je podozrivy svagor, cize muzov brat, za chvilu budu podozrivi uz aj dedovia :( A ozaj neviem, co je na tom divne, ak stryko venuje na navsteve pozornost neteri. Ja mam dobreho kamarata, ktoremu sa nepodarilo mat deti, hoci ich ma velmi rad. Zato ma styri neterky a odmalicka sa im venuje, casto navstevuje, ma s nimi.super vztah, mne to pride na nom velmi sympaticke a nie podozrive.
Ina otazka je, ci by som svagrovi verila, co sa tyka starostlivosti, ked nema skusenosti. Ale u 4rocnej by to uz mohlo byt v pohode. Ja si spominam, ze kedysi davno nasi isli vecer na ples, boli sme este v skolke, a prisiel nam ako babysitter mamin kolega, slobodny chalan. Nesprchoval nas, ale normalne sa s nami bavil, dohliadol, aby sme isli spat a uplne v pohode to bolo.
Nie, nnechala a celé mi to príde divné. 🤷
Pre mna je divne ze dospely slobodny bezdetny muz vobec pyta male dievcatko na noc. Kvoli comu? Ked chce s neterou stravit cas, tak preco ju radsej nevezme na ihrisko alebo do zoo? Preco by ju chcel mat sam vo svojej posteli? Brrrr ani za svet.
Nemyslím že to musí byť hneď pedofil.To ja som fakt veľmi paranoidná čo sa mužov týka.
On nemá skúsenosti s deťmi, nebude vedieť reagovať keby sa niečo stalo.
Teeeda. Ja mám brata, bezdetneho, dlhodobo slobodného a má s deťmi nás súrodencov skvelé vzťahy. Mám 2 švagrov, síce už zadaných a detných, ale vôbec by mi nevadilo keby deti ostanú iba s nimi. A ešte mám aj uja, maminho brata - tiež bezdetný. Od decka som s ním milovala tráviť čas. Bol a je ako môj otec. Dal mi zážitky a oporu, akú som sa od môjho oca nedostala. A ešte má aj moja neter partnera dlhodobého partnera , decka v celej rodine ho milujú, lebo sa im jednoducho venuje. Takisto u nás všetci milujú môjho muža, pretože jeho to hranie sa naozaj baví, zo všetkého spraví zábavu. A k otázke, k môjmu bratovi by som ju dala, ale on zas vie, ako fungujeme, pretože je často aj u nás, aj na noc, keďže bývame ďalej od seba. Ak tvoj švagor je len na zábavu a nezažil napr. večer u vás a nemá vlastné deti, tak by to možno už bolo náročnejšie. A inak aj moja dcéra je tiež taká, kde sa jej páči, tam by rovno zostala🙂, ale zas potom je jej aj smutno. A nenecháme ju hocikde preto, že to chce a myslím si, že na jej samostatnosti to neubralo🙂.
Urcite nie.
Svet je uz velmi zle miesto ked kazda zena caka, ze muz bude automaticky zneuzivat deti. TO je skutocne chore…
nenechala by som. možno paranoja z pedofílie.