Vsimam si to v diskusiach, ze ked nejaka zena vyslovi svoju spokojnost sama so sebou alebo sa pochvali nejakym uspechom, tak niektore ju hned zacnete kritizovat a pisat jej, ze je namyslena, sebestredna, pysna. Mne to pride ako keby ste v kutiku duse same seba nenavideli a takto vas vyslovene provokuje, ked nejaka zena to ma inak. Jasne ze ked nejaka je namyslena, povysenecka, drza, tak by sa mala vratit na zem. Ale vsimla som si, ze ked nejaka sa tu pochvali trebars uspechom alebo ze ma doma dobreho muza, tak hned sa najdu osoby, co to idu vyvracat, ze tak to nie je :D to akoze vsetci mame zit ako kpky nestastia a iba ak mas na hovno zivot si i, ale ked ho mas dobry, mas sa rad, hned si za to urazany? Neviem, obcas sa tu citim ako medzi pacientami zo psychiatrie. V jednej diskusii idete jednej zene nadavat zato, ze nie je sebavedoma a neposle nejakeho debila do pecka a v druhej diskusii ked sa nejaka zena pochvali, ze vzbuduje pozornost, hned ju zacnete hodnotit, ze to len preto, lebo je sexi oblecena alebo ze ako sa opovazila napisat, ze na nu ludia pozeraju, ze co si namysla :D aj by som tu postla konkretne osoby, co kde sa vyjadrovali ale nechce sa mi to hladat:D
chichi tu staci jeden komentar a hned vies ako ktora zije 🙂
@radkaradix presne 😀 už je tu zas 😀 myslím, že behom 2 dní už po tretíkrát 😀
Ja si zase všímam, že v kurze sú nič nehovoriace výkriky do tmy..
Máš pocit, že niekto reaguje neadekvátne? Maj "gule" a danú osobu konfrontuj priamo.
Takýto anonymný apel je smutno-trapny.
A nepostuj konkrétne osoby, podpis sa pod vlastný názor.
Jaaj či to už nie, lepšie sa schovať.
No tak si sa posťažovala môžeme nadávať ďalej
Na druhej strane.Sebavedomej a šťastnej ženy sa nikdy nedotknú urážky,narážky,závisť a vymyslacky iných žien z MK.
Závidia mi? Super,to je znakom toho,že robim niečo dobre.Asi takýto je môj prístup k takýmto veciam.🤷🏻♀️
Tak ty máš teda problém 🤦🏻♀️.
Je rozdiel byť sebavedomá žena a je rozdiel byť namyslená žena .. a veľa žien si to mýli a myslia si že sú super sebavedomé a pritom sú len naduté a povýšenecké ... Ako tá zo včera v bielej sukni 👍
To sú také zovšeobecnenia a škatulky čo uvádzaš. Ale faktom je, že ženy vedia byť k sebe hnusné. Je to podľa mňa choroba spoločnosti. Pohľad aká by žena mala byť. Čo je in a čo je out. Vysoké nároky, ktoré ničia sebavedomie a nedostatok sebavedomia pod vplyvom spoločenského tlaku a výchovy budí v ženách mužskú črtu bojovať medzi sebou a nie spolupracovať. Smutné.
Mne pride smiesne sa chvalit postavou, dobrym muzom a pod. Realne sa tu malo zien chvali uspechmi co dosiahli osobnostne...vacsinou sa ti riesi postava, zarobok muza a pod
Zdravo sebavedoma zena si nepotrebuje zvysovat sebavedomie otrcanim holej chachary.
A ked sa rozhodne chacharu otrcit, maximalne si to uzije a vobec ju nezaujima, co si kto o tom mysli.
A nebude zakladat temy, ze otrcila som a nestretla som sa len s ovaciami.
Lebo jej sebavedomie nestoji na hodnoteniach zvonka.
Ta diskusia o sukni je zmazana?
@klementinka58 ja si myslim, ze je na mieste sa pochvalit aj dobrou postavou 🙂 po 30/40tke nie je zadarmo!
Autorka: preco sa nespytas priamo v tej diskusii a zakladas anonymnu diskusiu? Hanbis sa za svoj nazor? To si tak malo sebavedoma?
@radkaradix ved nech sa chvalia mne to pride dost bieda sa chvalit postavou. Som skor zamerana na pracovne uspechy a ppd.
Na Slovensku funguje taky fenomen, ze ludia kt maju nahovno zivot sa snazia najst pricinu vsade inde len nie v svojej lenivosti, neschopnosti alebo hluposti. Takychto ludi drazdi ak si niekto zije dobre, ak nieco dosiahol vlastnou pracou a moze si dovolit to, co oni nie. Maju pocit, ze niekto iny sa ma dobre na ich ukor 🤷🏼♀️
To ze niekto napise, ze ma dobreho muza, kt sa stara o rodinu a nebodaj si este podelia domace prace, nie je chvalenie sa, je to fakt. Rovnako ked si sem mama xy deti da fotku peknej postavy, tak to tiez nie je pre mna chvalenie ale moze to byt inspiracia ostatnym, ze sa to da. Mozno je na seba pysna, lebo si velkrat nieco odriekla a namiesto kavicky na gauci isla do fitka.
Pre mna su zeny, kt si dokazu vybrat dobreho partnera (lebo poznaju svpju hodnotu), maju pekny vztah (lebo sa o neho staraju), deti a este sa vedia pekne upravit a starat aj o svoje telo, pripadne aj pracuju skor obdivuhodne a nie ze sa chvalia 🤦🏼♀️ a tieto zeny nemozu za vas debilny vyber partnera, za vas rozkysnuty zadok a ani za to ze uz ste xy rokov doma na rodicaku a nemate ani nejaku pracovnu perspektivu alebo schopnost sa postarat o seba a deti, tak trpite s nejakym blbcom a prskate na ine zeny, ze sa chvalia ako zarobia, akeho maju muza, kam isli na dovolenku…
Keď je žena, muž sympatická/ý nie je problém ju pochváliť. Nie je problém, keď pán manžel / partner pochváli peknú ženu. Nie je problém samú seba pochváli,urobiť si sám zo seba srandu,samú seba skritizovať. Tak sa podľa mňa správa sebavedomá žena/muž.
Keď chces uvádzať konkrétne osoby prečo nie si natoľko sebavedomá aby si uviedla aj svoj nick?
@milanemila perfektne napísané!
@milanemila úvod možno začal dobre, ale ten záver? Povyšovanie sa nad iných a urážať ich… V čom si potom iná? V živote by som si nedovolila na inú ženu písať, že má rozkysnutý zadok alebo, že je neschopná postarať sa o deti… Nikto nechodí v topánkach toho druhého, tak prečo súdiť?
@gab1sol takto aby som to uviedla na pravu mieru. Ja mam momentalne tiez ten zadok rozkysnuty po dvoch tehotenstvach v priebehu 3 rokov 🤷🏼♀️:D tiez som nikdy ziadnej konkretnej zene nenapisala, ze ma rozkysnuty zadok, bolo to myslene a aj napisane vseobecne ako priklad, ze tie kt su pekne a stihle (lebo vacsinou na sebe makaju) nemozu za to, ze ine zeny sa zanebaju a su nespokojne so svojou postavou. Takze treba citat s porozumenim, lebo nikoho konkretneho som neurazila, len som opisala prototyp mierne hyperbolizovany beznej stazovatelky sa tu na MK.
Ja som aka som nerieism ci som ina, rovnaka, lepsia, horsia 🤷🏼♀️ porovnavam sa sama sosebou, vi som sa niekam posunula, v niecom zlepsila povedzme za posledny rok a podobne.
Sebavedomé, spokojné, úspešné a šťastné ženy tu väčšinou dostanú uznanie a obdiv. Kritika a odsúdenie sa skôr týka žien, ktoré niečo vo svojom živote nezvládli, čo zvládnuť mali, prípadne položia otázku, z ktorej je jasné, že inteligenciou práve neoplývajú.
Aspoň teda ja som to takto vypozorovala počas mojej existencie na MK.
@h2 ja napriklad nechapem, ked sem niekto da otazku, kt moze vygooglit asi za 30 sekund, typu kolko stoji pre dieta pas, ake tlacivo potrebujem na taku a taku davku 🙏🏼🙈
Ale veď dotyčná dáma nebola sexi oblečená ... veď mala sukňu nad kolená 😂
No ty musíš mať teda toho sebavedomia, keď tu stále potrebuješ riešiť sukňu...seba a vlastne stále iba seba
@milanemila ...alebo príspevky typu,že opisu najväčšieho debila,akého stretli za život a na konci otázka: Brali by ste takého chlapa? 😆
Netuším o akej diskusii je reč, ale k otázke, za mňa, sebavedomá a spokojná žena nemá potrebu urážať, ponizovat, zhadzovať druhu ženu.
Snažím sa celý život riadiť heslom - pred nikým sa neponizuj, pred nikým sa nepovysuj.
@klementinka58ne príde celkovo smiešne sa čímkolvek chváliť.
Ak niekto potrebuje internetové uznanie úplne cudzích ľudí, niečo nie je ok.
Trošku iný pohľad. Mimo vzhľad a šaty. Moja nedávna skúsenosť zo súdu, zvýšenie výživného, exmanžel robí za minimálku, ja za podstatne viac. Jeho advokát povedal, že je odomňa bezohľadné žiadať viac, keď otec zarába tak málo a ja to dokážem utiahnuť aj sama (!). Povedala som, že za svoj vyšší príjem vďačím len sebe. Neustále sa vzdelávam, pracujem na sebe, čím sa zvyšuje moja kvalifikácia, a tým aj odmeny. Nemôžem za to, že otec robí už roky za minimálku a je s tým evidentne spokojný. Pán advokát mi povedal, že sa nekriticky preceňujem a mám o sebe prehnane vysokú mienku. Ostala som s otvorenou pusou. Ok. Aj tak sa dá. A áno, bezohľadne som trvala na zvýšení. 130€ na 17-ročné dieťa nie je žiadne terno a názor pána advokáta na mňa je absolútne nepodstatný. A skrz to prejdem k šatám a móde - nech si každý nosí čo chce, v čom sa cíti pohodlne. Ani moje šaty a sandálky sa nemusia páčiť každému, tak ako sa mne nepáčia obtiahnuté legíny na slečne xxl, ale neprináleží mi súdiť ju. Jej sa to tak páči a ja to rešpektujem.
Ja som si ziadnu taku diskusiu nevsimla. A podla prispevkov vies, ako ktora zena zije, ci je so sebou spokojna, vobec to nemusia pisat od slova doslova aby ostatne pochopili.
ty si ta v bielej skladanej minisukni?