Nechápem prečo ľudia stále sa sťažujú na niečo to už je slovenský šport sťažovať sa?? Čítam diskusie a všade sa na niečo sťažujú. Príklad na poštu, nech si každá ide a vyskúša čo to je pracovať na pošte. Že sú zmenené otváracie hodiny často sa ináč nedá buď je odstávka elektrickej energie alebo niekto vypadne a treba zavrieť. No toto sa rieši pár dní dopredu všetko píšu na nete keď je zavreté. Príklad u nás keď vypadne človek tak vedúca ťahá sama na pošte a málokedy zavrie. Dve roznášame a často robíme aj keď sme choré lebo nemajú koho poslať na zastup. Také že doktora vybaviť musíme utekať cez obednú prestávku, dovolenku málokedy dajú lebo zas nemá kto zastúpiť. Cez leto sme hľadali brigádnika nikto sa nehlásil. Málokto má ozaj záujem o prácu, väčšina len veľké peniaze by chcela a nenarobit sa.
Ale toto nie je len o pošte. Aj v obchode predavačky tiež majú toho dosť, aj ostatne odvetvia. Veď sme len ľudia mali by sme si navzájom pomôcť tolerovať sa a nie sťažovať sa a frflat na všetko. Lenže málokto vie byť ľudský a pozitívny však?
To nieje ze velke peniaze. To je slusna mzda k cenam ktore na Slovensku mame. Ceny mame vysoke ale platy nizke.
Stat si berie vela na zdravotku( sluzby hodne bananalandu)
Odvody tak isto. Preco by isiel niekto napr za 5€ na hodinu v hrubom robit hen taku tazku pracu a stat mu vezme cca 25% zo zarobku.
Ale zas netreba byt dramaticky ….
Sťažovanie je pre mnohych forma relaxu, odbúrania stresu, uvoľnenie napätia.
Mnohí ľudia si proste potrebuju pofrflat a hotovo
Ľudia žijú v naivnej predstave, že všetko musí fungovať, majú na všetko odpoveď a keby choď sveta závisel od nich, tak je tu raj na zemi. Minule ma vytočila mama ohľadom štrajku zdravotníkov. Vravela, že oni sa majú vlastne až moc dobre, majú kráľovské platy a len vydierajú vládu. Ja jej na to, že platy, o ktorých vraví a ktoré boli medializované, bola priemerná mzda tých, čo pracujú v zdravotníctve, nie ich reálny zárobok a ten štrajk nebol kvôli platom, ale kvôli prísunu peňazí do zdravotníctva ako takého. Nechcela si to dať vysvetliť tak len zahundrala, že sa tomu nerozumiem.
Veď aj ty sa teraz sťažuješ. Sťažuješ sa na ľudí čo sa sťažujú. Zlodej kričí, chyťte zlodeja!
"Čítam diskusie a všade sa na niečo sťažujú." Tak jasné. Načo by niekto zakladal diskusiu: "Mám sa super, všetko je ideálne"?
Autorka, Ty si sa este nikdy na nic nepostazovala? So vsetkym si spokojna?
Ľudia majú právo frflať, keď nie sú spokojní a teba do toho nič. Každý si rieši to svoje a má vlastné topánky. A ja sa ani nečudujem, tých istôt v tomto štáte je čoraz menej. Ak si ty spokojná zo všetkým, šťastný to človek....ale vždy sa niečo nájde, že?
Ale to že majú zamestnancov málo a potom NATO doplácajú ľudia je dôvod na sťažnosť. Je predsa povinnosťou zamestnávateľa zabezpečiť vhodné pracovné prostredie a aj zastupitelnost. Rovnako obchody ako napríklad Tesco jedna pokladňa otvorená. Všetko samoobslužné. Alebo ani jedna. No tak nech to pozatvaraju, ako aj pošty, nech to všetko pozatvaraju. keď to nevedia zabezpečiť. Autorka sťažuj sa u svojho zamestnávateľa na zlé pracovné podmienky a nie že ľudia chcú adekvátne služby.
Ale veď to vždy tak bolo... Ja si nepamätám, že by niekedy chodili ľudia usmiati a spokojní a nesťažovali sa. Teda vlastne áno, usmievali sa na mňa keď som bola decko, vtedy boli ťuťuli muťuli na mňa, sťažovali sa len mamke, keď sa s ňou bavili. Takisto my keď sa bavíme s deťmi, tak sa im nesťažujeme. Mimochodom ty sa tiež sťažuješ vo svojom príspevku 😁 (ako neviete zohnať posilu a lekára si musíte riešiť cez obednú pauzu atď...).
@tamky123 omyl, nechce sa im robit za plat ktory im nesedi a to je celkom ok. Inak hrozi ze dopadnu ako generacia ich rodicov, permanentne nas*anych pasivnych niemandov a to je predstava najvacsieho pekla
Ja inak stale nerozumiem tomu, preco toto ludia robia, ze “pracujeme aj ked sme chore, lebo nas nema kto zastupit”. Toto ale vobec nie je vas problem, ze vas nema kto zastupit, to nech si riesi posta, ty mozes ist k lekarovi kedy chces, a nie, ze cez obedovu prestavku. PREBOHA ludia uz, preco si nechate takto 💩 na hlavu?!??
myslím autorka že klopeš na nesprávne dvere... mala by si sa zamyslieť inak... prečo porušila Pošta prac. pozície kde robili ženy ktoré chodili zaskakovať po iných poštách v rámci okresu? treba si dať tkúto otázku... kedysi týchto žien bolo dostatok a nebol problém so zamestnanosťou... pošta bola otvorená či pracovníčka mala PN, alebo čerpala dovolenku...
myslím že všetko zvaľovať na mladšiu generáciu tiež nie je najsprávnejšie...
prečo zrovna nechce sa robiť každému? každý má možnosť vybrať si manuálnu alebo prácu kde musíš používať rozum a mať školu.A aj keď nemá školu môže podnikať napr a robiť čo ho baví.Toto je skôr asi aj o tom trošku že teba táto robota ktovieako nebaví.No a k tomu sťažovaniu ešte.Myslím že sa šťažujú na niečo všade vo svete nie len u nás🙂 takže to je skôr ludská vlastnosť nie slovenská špecialita
Prečo by sme si mali skúšať čo je to robiť na pošte ? Čo máme my s tým že nemáte náhradu alebo vypadne elektrika? Akože Packeta, SPS a iné firmy tiež takto robia že vtedy nedoručujú, zavrú pobočky a dovi dopo? Či to si môže dovoliť len štátna firma? 🤣😀 A to s tými otváracím hodinami na internete to si ma pobavila. U nás píše že je otvorené stále - a 1* z 5 výletov na poštu majú zatvorené "z technických príčin" 😶
@tamky123 Tak nejak.
@alkoholik Ja keď som začala pracovať mala som 2 eur za hodinu ale to bolo pár rokov dozadu. Teraz ani za 10 eur na hodinu by niektorý nevstali z postele.
@pribinak Dosť zlý spôsob na odbúravanie stresu.
@svokrinjazykmonika Ja len nechápem prečo sú niektory stále nespokojny so všetkým.
@h2 Raz za čas by mohli byť aj pozitívne diskusie.
@dskjhfdlkdjhl Nie som so všetkým spokojná ale keď tak prispôsobim sa.
@1andrea111 Ale ja sa nesťažujem.
@mikadooo Ja sa nesťažujem.
@ruxandra Prispôsobime sa k situácii čo nastane.
@deti95060810 Pošta neporušila nič, veľa ľudí dalo výpoveď a preto nemá kto zastupovať v rámci okresu.
@lenkakravcova Potom asi každá obec a mesto to majú inak, u nás vždy dáme pár dní dopredu vedieť kedy bude skrátená otváracia doba aby ľudia vedeli. A áno tí čo sa sťažujú mali by vyskúšať danú prácu lebo sťažovať sa je také jednoduché ale pochopiť daný problém už nie. A to nie len pošta sú aj iné pozície na čo sa ľudia sťažujú.
Ale autorka, ved tvoj uvodny prispevok bol plny staznosti, tak ako si sa prisposobila?
Vies, ale mi nemozeme za to, ze posta sa nestara. My sa nehnevame na pracovnicky, ale na postu. Ma otvaracie hodiny, tak ma byt otvorerene, ze nema zastup nie je pre mna argument, aby zatvorili. Beru horibilne sumy za postovne a chudence postarky rozhanaju za par drobnych, ci je zima, teplo, prsi... a este nie su schopni aspon zastup zabezpecit, lebo by im chudacikom ubudlo zo zisku. Ja som vlastne rada, ze uz funguju alternativne formy a na postu musim len v pripade uradnej zasielky.ak by posta nedisponovala touto formou uradnych zasielok, uz by asi ani nefungovala.
Podla mna na rok kazdeho do Ameriky a budu stastni aj za nas system zdravotny, aj za matersku aj za socialne ake take istoty a poriadok..aj ked je tu vlada aka je🤦♀️, stale lepsie, ako zit tam..tam.sa ozaj maju dobre len bohati....a nedajboze ochoriet, do prace, do.skoly, do.skolky chory, ziadna platena dovolenka, 6t po porode hajde do prace od rana do vecera...
Zlate Slovensko .
Autorka, ale ty sa nemas co prisposobovat tomu, ze nemate zamestnancov. Zakonnik prace jasne hovori, ze mas pravo na lekara, ked ty si chora a nie ked ti vedenie dovoli.
Preboha ta prosim, prestan zo seba robit rohozku.
Dalsia vec je, na lekara sa v praci nepytas, lekar sa v praci OZNAMUJE!
Autorka, koľko máš rokov, že si ešte v tej kategórii “a ja sprostá aj chorá chodím do roboty”? To neber osobne. Oficialne existuje skupinka “nenahraditeľných”, ktorí si na horúčku slahnu čo treba a idú kašlať do prace, cestou v MHD svojim kašľom urobia desiatkam ľudí taku náladu, že ti sa budú mať na čo sťažovať.
Keď budeš chorá, oznamis to v práci a ostaneš na PN. Hotovo.
@mamutka Mám 30 rokov, toto je moja tretia práca od školy a ešte som nikdy nebola na PN. Nie každý ostane hneď doma pri prvom zakaslani.
Do takého veku som to aj ja robila. A nemysli si, že ľudia ostanú doma pri prvom zakaslani a ty sa obetujes a makáš. Keď príde choroba, horúčka, ťažký kašeľ, tlak na hrudi, bolesť hlavy, máš ležať doma na PN, nie hrať sa na hrdinku. Jedno je iste, keby si do tej práce prestala chodiť, lebo ta skoli ťažká choroba, úraz, odstahujes sa a pod, ani pes po tebe neštekne. Nikto z vedúcich, nikto z riaditeľov iných pobočiek, nikto z manažmentu si nikdy nepovie, že to bola ta dobrá Janka, čo nikdy ani PN nemala, len robila. Ta tejto firme pomohla…. Zabudni. Keď ľudia prestanú ťahať ako kone aj v chorobe, vedenie sa bude musieť naučiť ako ľudí nahradiť počas PN. Budú sa musieť naučiť rešpektovať ľudí. Pokiaľ v nejakej firme chorí ľudia musia chodiť do roboty, znamená to, že zamestnanci sú pre tu firmu odpad, menej ako spotrebný materiál. Žiadna úcta. Tebe to vyhovuje, nesťažujes sa. Chyba. Inak čo taká pošta…serie na vlastných ľudí, serie na ostatných, no, čakáme kým to krachne či čo? Držia to pri živote, občas nejaký zlatý padák, zlata baňa pre tých tam hore. A zamestnanci sú pre nich nič.
preco sa ludia stazuju na postu? lebo je to jedna prehnita zaostala organizacia s mizernymi sluzbami za vysoke ceny. tym pracovnikom nezavidim, ale ja som sa raz hlasila na postu, ta veduca so mnou jednala ako s malym deckom a povedala, ze by ma museli zaucit a uprednostnia absolventa sos post a telekomunikacii (tak sa vtedy ta skola volala)....
predavam veci cez aplikaciu (ktora sa tu nemoze menovat), vytacim stitok a zanesiem do alzaboxu, alebo do packety kedykolvek to mne vyhovuje, ktory mam pri panelaku. ale obcas si kupujuci zvoli postu a musim to tam ist odniest, otvaracia doba je hocikedy zmenena, na internete ani zmienka, postu mam obdalec, takze si to naplanujem cestou z prace/do prace/zo skolky/do skolky.....a stojim tam ako pako 30 minut pricom prebratie mojej zasielky trva 1 minutu! keby aspon ta balikova priehradka sluzila iba na baliky, ale nie tetuska si musi vybrat hotovost z uctu cez bankomat, kde ma poplatok 6 eur a plati kopec sekov v hotovosti, panko ma v taske 30 balickov a obalok a ku kazdemu zvlast vypisany podaci listok (lebo elektronicky sa to neda?)... potom cakam cely den na postara, lebo cakam dolezitu zasielku a cuduj sa svete v schranke si najdem zlty listok, zase cesta na postu kde mozem cakat 30 minut..... najradsej mam ked si nieco objednam do balikoboxu a zase moj balik skonci na poste a zase cakam 30 minut.....
Hlavne mladým ročníkom sa nechce robiť, ide to dole vodou. Všetci chcú byť influenveri, vstavať o 12 a posunúť pár fotiek a zarobené. Nemajú žiadny chtíč a ambície.