Ahojte,nemáte niekedy pocit že sa vám malo darí ? 😏 Ja nezávidím nikomu nič,v dobrom doprajem,len nechápem ako môže niekto mať fajn život ,že cestuje atď ,ja som momentálne nezamestnaná ( starám sa o otca ) no po novom roku chcem ísť do práce,keď pozerám na FB sami znami po dovolenkách atď a ja som rada že mám vôbec čo do úst,kedže sú zvýšené výdavky,to fakt sa ľudia majú tak dobre ,že stále niekam chodia ? Mám pocit,že v mojom živote mám asi len trpieť a prepočitavať každy cent a to pritom som mlada (27) ,ako to máte vy,nemáte niekedy tiež také pocity ?
Tak si sa rozhodla starat o otca (to je asi chvalihodne)... a teda nemas prijem a nemozes si dovolit veci ako ti, co prijem maju. Bud si to zariadis inac (vybavis si prispevok alebo sa bude o otca starat niekto iny alebo nikto, alebo ho das do domova / ustavu...zalezi na situacii) a budes mat aj ty peniaze.
Zase uplne nechapem, ako si sa dostala do takej situacie, ze nemas co do ust pomaly. Vybavila si si vsetky prispevky co sa dali? Preco sa staras o otca, ked nemas prijem? To su otazky, na ktore nevieme my odpoved a musis si ich zodpovedat sama. A teda snad sa nechces porovnavat s niekym, kto ma 2 prijmy.
Nepozeraj sa na ostatnych, ale na seba. Ak nie si spokojna s tym, ako zijes, tak s tym nieco sprav. Toto nikto iny za teba neurobi, ty musis hladat riesenia, vychodiska, sposoby, ako to zlepsit. Snad najneskor, ked zacnes pracovat, sa ti uz tento pocit vytrati a budes spokojna, ale aj dovtedy mozes hladat cesticky, ako si prilepsit, alebo byt viac spokojna s tym, ako sa mas a ze si zdrava
Posudzovat zivoty inych cez facebook a instagram je take.... male. K druhym vidis iba cez klucovu dierku. Kazdy ma aj svoje problemy a starosti. A v drvivej vacsine pripadov, keby si ich pocitila na vlastnej kozi, nechcela by si sa menit. Aj ked sa Ti niekedy moze zdat, ze Ty sa mas najhorsie.
Nie nemám to tak. Doprajem ostatným to na čom možno roky makali, mne sa nechce tak toľko toho nemám ako oni, to je len moja chyba,oni za to nemôžu.
Mám FB, nedávam tam žiadne fotky celé roky. A nesledujem fotky iných, takže neviem, kto bol kedy a kde a koľkokrát na dovolenke. Ale áno, my sme na dovolenke pri mori asi 6 krát ročne. Máme obaja s mužom vysoké školy, on má C1 certifikáty z AJ a NJ. Ja som roky makala v korporáte, vzdelávala sa, mám certifikáty C1 zo 4 jazykov. Takže to nie je o tom, že sa máme dobre len tak. Máme sa dobre, lebo sme pre to niečo urobili a stále robíme. Obaja máme rodičov s nizkym vzdelaním a minimálnymi dôchodkami, takže argument že sme sa dobre narodili neobstojí. Tebe odporúčam nesledovať a nezávidieť. A ak chceš inak žiť, musíš sa začať aj inak správať. Ľudia, ktorí chodia na dovolenky a nemusia riešiť čo do úst robia iné veci ako tí, ktorí na tú dovolenku nemajú. Na druhej strane, poznám ľudí, ktorí nechodia na dovolenky, málo zarobia, pritom žijú spokojne, sú skvelí rodičia a skvelí ľudia. Majú jednu výhodu od teba - neriešia iných a nezávidia.
Kvoli dusevnej rovnovahe odporucam nepozerat a nemat konta na socialnych sietach - nezobrazuju realitu. Na nete (staci YT) je vela ineho zaujimaveho (a hodnotneho) obsahu, ak sa niekedy potrebujes odreagovat pri pocitaci/mobile.
Takmer kazdy ma svojho "kostlivce ve skrini", ale pochopitelne sa svojimi problemami nebude chvalit. Mnohi zdanlivo najstastnejsi ludia (same usmevy, hmotny blahobyt) mozu byt psychicky (alebo aj fyzicky) na tom nedobre.
Pre zachovanie duševného zdravia som zablokovala množstvo "priateľov" na FB. Popravde, väčšina zdieľa len to pozitívne a možno je to len 0,01% ich života, niektorí zdieľajú staré spomienky, niektorí zdieľajú aj cudzie obrázky, na FB si vyjadrujú lásku a potom vyjde najavo, že je tam podvádzanie, dve hypotéky na dome, auto na úver a pôžičky kade tade po rodine, ale foto z luxusného rezortu musí byť (neskôr sa ukáže, že je to MLM konferencia a na cestu si museli požičať a pod.). Pozlátka, klamstvo a filtre hýbu sociálnymi sieťami.
Tak na Fb a Ig ľudia prezentujú svoje uspechy, neúspechy tam dávať nebudu. Ty nevieš, čo je za tým, či na tu dovolenku nebrali na uver, či isli s partnerom, ktorý ich nepodvadza, fotky deti, ktoré možno neposlúchajú a matka je z nich na nervy, či fotky noveho auta, ktorý je na leasing. Každý má v zivote svoje karty, treba sa snažiť. Keď sa človek dlho snaží, vysledky sa dostavia same
@tramtada31 autá na lízing má takmer každý...
Ja som na vlastnej kozi zazila jedno stretko s babou podobnou ako ty, teda pribehom, starala sa o oboch rodicov. Tak dala mi za pravdu, ze nie je to nedarenie alebo, ze niekto sa ma lepsie.. Treba dopredu sa na zle veci pripravit.. Predvidat a pod.
ahoj, v prvom rade Ta chcem pochvalit, ze sa staras o otca/ ja by som to asi nedokazala. Ja mam dve male deti a daju zabrat.
Teraz k tej teme - my tiez cestujeme, hodne. ale za tym cestovanim je balenie, odlet, organizacia celeho vyletu, transfery, hotely atd. plus 2 mensie deti, ver mi, je to makacka. mame uzasne fotky a hlavne uzasne zazitky ale casto som z tych dovoleniek viac rozbita ako ked sedim doma.
Peniaze pridu iba tvrdou pracou a hlavne kvalifikovanou. nepises kolko mas rokov ale my mame vankus a "vsetko" az teraz po 40tke. dolezite, je setrit, setrit a setrit. Potom, aby ste boli na veci dvaja. Nam to vychadza, sme obaja na velmi vysokych postoch (sami sme sa dopracovali), cize platy su uplne nadstandardne a tym padom nemame problem si zaplatit kazdy druhy mesiac dovolenku v niekolkych tisicoch.
Ale ak sa pytas na pozadie, som v jednom kole, prace,deti, domacnost, deti sem tam chore. Momentalne som aj ja po 10rokoch a som na dvoch antibiotikach, doma mam chore dieta a dnes odovzdavam super dolezite podklady. Pomoc od nikoho a pisem si tu na koniku 🙂
ale fotky na facebooku mame paradne. Nic ine ako drina.
Ale prosím ťa, to čo kto vycapi na FB, v realite vyzerá úplne ináč....do kvality manželstva nikomu nevidíme a boli by sme často prekvapení čo sa skrýva za peknými foteckami....známi sa išli udobrovat do exotiky, samozrejme že nikto nevedel, že on si ide u nej žehliť neveru....to sa všetci dozvedeli až keď im ani exotika nepomohla a aj tak sa rozviedli....
@melanta pamatam si kamaratku a spolubyvajucu zo skoly, co kazdy den telefonovala s mamou o tom co robila (aj absolutne nepodstatne veci). Pekna baba, nic jej nechybalo, aj mudra, a kazdy den sme pocuvali koniec telefonatu "papa, lubim ta, aj ja teba paa". Kazdy bozi den. A kazdy jeden vikend cestovala cez cele slovensko domov, lebo rodina je najdolezitejsia. Krasne dovolenky mimo EU, vsetko nastandard lebo matka mala vyborne zarabajuce podnikanie atd. Matka na FB nonstop zdielala prispevky o Family a detoch a pod. Spoluziacka si po promociach vypila a zacala rozpravat, ako jej matka doma nadava do p... a stale ju vyhadzuje z domu. A jej otec doma psych.tyrany a nechce sa rozviest lebo nechce ostat sam.
Aktualne uz ma kamoska dieta, byvaju aj s muzom ulicu od matky a ani sa nerozpravaju.
Moja, takze si doma, uzivas si zivota, nemusis rano vstavat do prace, nemusis pocuvat nejakeho otravneho sefa, ani si lamat hlavu s klientami, ktori nevedia co chcu. Nemusis makat, mozes si v klude vypit kavu, normalnu nie studenu medzi dvoma dverami. Ked chces mozes si pozriet film v telke a vecer nepadas od unavy na hubu. V klude si navaris, najes sa, mozes ist na vzduch a mozes si dokonca zacvicit a starat sa o seba... Ty brdo, to Ti je zivot.... nie? V realite je to na mile vzdialene? Nuz tak je to vacsinou aj s tymi IG ci FB fotkami, videami a rozhovormi. Zdania casto klamu. A to co je pozitivne, moze skryvat vela negativneho. NIKDY nevies co je za tym a nevidis do vnutra. Zi si viac svoj zivot a nestaraj sa do zivota druhych.
To bude tým, ze zvyšných bežných 80% ľudí nedáva na instagram choré deti, chorých rodičov, problémové deti, svoje zdravotné problémy, finančné problémy, lebo to nie je nič na chválenie. Ver tomu, ze každý ma svoje problémy. Vzťahové, finančné, s deťmi, s rodinnými príslušníkmi, so zdravím, s otehotnenia a pod.
Ti co sa najviac chvalia na socialnych sietach, podla mna aj najviac vnutorne trpia a tak potrebuju uspokojit ega likemi na internete.
Teraz mas blbu zivotnu etapu ale to moze byt o par rokov ine. Zivot je taky, raz hore, raz dole. Stastie nie je v tom neustale nieco ziskavat ale v tom, ze viem zit s tym co mam
@hederamonstera tiež mám takú skúsenosť, že aspoň ostatní nech vidia ako sa mám dobre, keď uz nie som spokojná.Aj tu na MK bolo veľa takých žien superlatívy o mužoch, rodine a po pár rokoch špina a rozvod
@januska12323 ale to niekedy nie je o makani a chceni a nechceni. Niekedy je to proate tak, ze hoci sa aj snazis a makas, nie vzdy je tam priama umera s peniazmi a pod.
@huginko nemá. Auto som na leasing kupovala, keď som mala 21😀 potom som každé auto kupila cash, keď som mala peniaze z predaja stareho
Prestaň sledovať siete, sú nastavené tak aby vyvolávali takéto pocity, ukazujú pozlatko ale čo je za tým už nevidíš.
Život je nefér dakto sa dobre narodí, dakto dobre vydá, iná má šťastie a je v správnom čase na správnom mieste.
S tým nič nenarobis a ten pocit krivdy a že svet ti dačo dlží ťa len vnútorne zoziera a bráni posunúť sa ďalej a co je horšie možno máš to čo iný nemajú len to cez negatívnu optiku nevidíš a že si to mala zistíš až keď o to prídeš.
Čo vyzarujes to priťahuješ odporúčam knihy o sebarozvoji a film the Secret...Ak vidíš niekoho na fotkách neznamená to že to nieje na oko ...praj a bude ti dopriate ale peniazmi si nikto nikdy šťastie a lásku nekúpil
@tramtada31 tak ja takých nepoznám, pretože zväčša za peniaze zo starého kúpiš len staré...
@huginko no veď si medzitym (3-5rokov) nasporíš nejaký obnos a doložíš si na nove😀
@tramtada31 no neviem, ja takú skúsenosť nemám...
na to aby si sa mala lepsie potrebujes pracovat, teda pokial sa dobre nevydas, alebo nevyhras v lote, nepodedis majetky, ktore mozes predat a uzivat si, ale urcite sa nemaju vsetci lepsie, ale zvycajne robia veci nak, aby sa mali lepsie
Úprimne? Nie nemám také pocity. Mam dobrý život, samozrejme vždy môže byť lepšie, ale mam vlastne bývanie, super prácu, skvelého partnera. Ale tiež to nebolo vždy jednoduché, nepozeraj co majú alebo nemajú druhy. Tiež by som chcela chodiť na letné zimné dovolenky do exotiky, ale chodím na také dovolenky na aké mam 🙂 čiže niekedy stačí aj víkend niekde
U mna sa striedaju obdobia kedy vsetko ide super s obdobim, kedy sa mi vsetko nedari.
To nie je že nedarenie.To je že závisť.A nie,nemáme to tak.Staram sa iba o seba,iní ma nezaujimaju