Po akom čase sa to pokazilo?

24. jan 2024

Ahojte, len mi napadla taka otazka a budem rada, ak by boli tu ochotne sa vyjadrit baby, ktore su rozvedene. Po akom case sa vam zacalo rozpadat manzelstvo?Trvalo to rok, desat, patnast? Asi to bude silno individualne, viem. S muzom sme spolu tri roky, z toho rok ako manzelia, zatial vsetko fajn, asi este mame kusok ruzove okuliare.no kedze zivot prinasa rozne scenare, som zvedava, ze kedy u vas doslo k tomu zlomu, kedy sa to zacalo rucat..dakujem.

majka_m95
24. jan 2024

Nezamýšlaj sa nad tým. Privodiš si len zbytočne zlu energiu do života. 🙂

vanilkovazmrzka
24. jan 2024

Ty uz teraz rozmyslas nad rozvodom? Ach… super zaklad dobreho vztahu 🙂

galganka
24. jan 2024

Po roku od svadby som rozmýšľala nad všeličím, ale rozvod to teda nebol ani okrajovo...

mmoni89
24. jan 2024

Vazne nechapem otazke 😃to ako.kazde manzelstvo konci rozvodom.podla.teba?my sme spolu 10rokov,mali.sme aj horsie dni ,mozno tyzdne,ale teda rozvod.ma.nikdy nenapadol,predsa.sme sa brali s tym aby sme ostali do smrti spolu,nie po roku mysliet kedy asi pride rozvod😃

janulka1802
24. jan 2024

Ja som mala zlý pocit v deň svadby, resp. už pred ňou, ale ako mnoho iných tehotných som sa vydala a skončilo to po necelých 4 rokoch.

autor
24. jan 2024

@mmoni89 vidis, ty nechapes otazke a ja zase odpovediam :D s vynimkou @janulka1802, ktora jedina odpovedala k veci. Neplanujem svoj rozvod po roku, to si uz same vyvodzuju zavery citatelky. mna jednoducho zaujimaju zivotne skusenosti inych zien.

moonlight1210
24. jan 2024

Tak potom odporucam stranku Plni elanu a rubriku o vztahoch. Tam mas X pribehov.

bolarazjedna
24. jan 2024

Ale fakt, načo nad tým rozmýšľaš? To akože keď ti väčšina žien napíše, že sa rozviedli po 15rokoch, tak ty v bezproblémovom vzťahu si budeš domyslat, že to je už začiatok konca a pred 15tym výročím budeš myslieť na to, že už vám týkajú hodiny a budeš strihať meter? Však ze nie....
Podľa mňa pribudajuce problémy a krízy nesúvisia s dĺžkou vzťahu, skôr s nejakými životnými situaciami, napr s príchodom dieťaťa (koľko dovtedy bezproblémových vztahov rozpadlo napr po vyše 10tich rokoch, keď sa im narodilo prvé dieťa), ďalej nezamestnanosťou a s tým súvisiacou finančnou neistotou, príchodom chorôb, zmenou libida, úbytkom krásy, no a keď sa tí dvaja sa menia časom iným smerom.

andrejka1974
24. jan 2024

Ešte nedošlo sme manželia už 32 rokov poznáme sa od mojich 16 bol môj prvý a aj ostal

lija22
24. jan 2024

vyslovene pokazenim neviem, ci by som to nazvala ale narodenim deti ( u nas dve naraz) sa zivot dost skomplikoval a mali sme na mále ist kazdy inou cestou. Myslim, ze toto dost meni zivot a niekazdy je pripraveny a vie sa dobre prisposobit

koniarova
24. jan 2024

Narodením detí.

mercy13
24. jan 2024

Ano, narodenim prveho dietatka...

elizita
24. jan 2024

Nie sme rozvedení ale ako tu bolo spomenuté..... Hlavne po druhom dieťati to začalo škrípať,a teraz to dosť škrípe,keď sme začali stavať dom,veľa sa dostávame do konfliktov. Pri prerábke prvého bytu alebo pri kúpe druhého sme sa ani raz nedostali do konfliktu. Či je to vekom alebo čo,netuším. Alebo je toho na nás všetkého fakt moc - deti sú vo veku keď už chodia na krúžky, staršia školáčka, muž na firmu sám,ja časovo náročná práca,sluzobky,do toho dom, všelijaké udalosti v rodine... Brali sme sa po 7,5r vzťahu a 1,5r. spoločného bývania.. v novembri bude 20r čo sme spolu...

nikussss
24. jan 2024

7r, narodenie syna.

jamimo
24. jan 2024

kamarátka otehotnela 👉 oltár. Ešte v deň svadby váhala. Po 6 rokoch začal vzťah škrípať. Našla si milenca, od manžela odišla 21 rokov po sobáši, žije s vtedajším milencom.
Ďaľšia, vydatá, po roku dieťa, vo veku dieťaťa 3 roky sa veĺmi odcudzili, rozvedená...
Kamarát, sobáš z lásky, odcudzenie po narodení 1. dieťaťa. Ešte majú druhé. Spolu 13 rokov, v hesle ani s tebou, ani bez teba... 🤷‍♀️
Iný známy, v manželstve 25 rokov, deti na VŠ, on si našiel milenku...
Je to vysoko individuálne. Ak si šťastná a zdravá ani nerozmýšľaj nad hlúposťami...

tanuuulka
24. jan 2024

@lija22 my sme manželmi 6,5 roka a máme tri deti. nad rozvodom nerozmýšľame ani jeden. prešli sme si mnohým ťažkým (ja som bola vážne chorá), to nás scelilo. ale musím uznať, že príchod detí do vzťahu je najťažšou skúškou. veľa známych, ktorí už majú dospelé deti, mi vravia, že najťažšie chvíle boli vtedy, keď boli deti malé. s tým plne súhlasím. je to taká strašne veľká zmena v živote človeka, zmena celého vzťahu, kedy si partneri vytvárajú nové priority. ale stále si myslím, že vzťah je o budovaní, treba sa oň starať, ani ho netreba zbytočne prechodiť (my sme tiež boli spolu "iba" dva roky pred svadbou), treba si dávať nové ciele, aby to nezovšednelo. my máme každý rok divoký, furt sa dačo zomelie, takže sa nestíhame nudiť :D moja mamina tvrdí, že vzťah treba posúvať každé dva roky. byť furt na jednom mieste nerobí dobrotu...

nika23t
24. jan 2024

Neblázni, užívaj si, že máte pekne manželstvo a nemysli na blbosti. Moji rodičia sú spolu 45 rokov, z toho 39 rokov manželia a stále chodia držiac sa za ruky, každý večer hrajú karty, s kávou sa čakajú, jeden bez druhého ju nevypije. Sú pre nás príkladom.
Jasne, ze prídu aj krízy, ale keď budete chcieť, tak ich zvládnete.

majlo1234
24. jan 2024

Ako u ostatnych, deti daju zabrat vztahu

valise
28. jan 2024

U nas prakticky hned po svadbe, pred tym to bolo kladicke"ked vtacka lapaju,..." a on pochopil sobasny list, ako list vlastnictva na mna, moje pocity, majetok..