Ahojte, poznáte prípady kedy si chlap po rozchode s dlhoročnou partnerkou našiel niekoho iného a do roka ju požiadal o ruku? Čo si o Tom myslíte?
Tak keď to bola dlhoročná partnerka,asi si ju neplánoval vziať a vedel prečo.len bolo od neho zbabelé ,že to takto naťahoval.a potom zrazu našiel niekoho v kom si bol istý.a možno ani nie,len príliš veľa rokov "stratil" vzťahom (s tou dlhoročnou partnerkou) a rozhodol sa do toho praštiť.lwbo však už má dosť rokov..ktovie
Že to nie je až taký paradox, deje sa to a v niektorých prípadoch manželstvo lepšie funguje ako po dlhoročnom chodení. Ide vždy o to, ako si dvaja sadnú.
Áno poznám. Jednoducho ten predošlý vzťah bol už len tak nejak zo zotrvačnosti. A potom prišla nová holka, ktorá bola že uau oproti tej starej, tak šups rýchlo to treba poistiť. Alebo sa čosi kdesi v novom vzťahu pošmyklo a už to išlo. 😄. Alebo mal súbežne 2 vzťahy a potom "akože" mal novú priateľku pomaly deň po rozchode a akože hneď to bola veľká láska na prvý pohľad, a teda do roka svadba. Všelijaké príbehy píše život.
moj ex sa so mnou rozisiel po 7-rokoch a do roka bol zasnubeny s dobrou kamoskou (ona sa rozisla s jej partnerom, moj so mnou a tak), kazdopadne nas vztah uz dlhsie nebol okej a objektivne s odstupom casu, oni dvaja sa fakt nasli 🙂
a co si o tom myslim - vtedy som nebola uplne stastna, dnes viem, ze sme to zbytocne natahovali a zivot s inym partnerom mame lepsi akoby sme mali spolu a som o tom presvedcena
Jasne moj bývaly spred veeeeela rokov. Boli sme spolu asi 3 roky, na konci a tesne po VS. Neviem ci presiel vobec rok ale babenka ostala tehotna, tak bola svadba. Zrovna minule som ho videla ale nebol so svojou zenou. Uz ma inu zenu/priatelku a male dieta. Nic som si o tom nemyslela a ani som to neprezivala, lebo teda svadbu som urcite este neplánovala. Kazdi nech sa riadi svojim srdcom a ma sa dobre. Ale verim tomu, ze mnoho zien ak sa im to stane okolo 30.-ky, ked uz maju predstavu o svadbe, tak to asi zabolí.
Ja som bola s exom 6 rokov. Odmietol si ma zobrat, deti nechcel. Nasiel si ma novy partner a s nim uz riesim byvanie, svasbu, deti....nelutujem
V okoli mám veľa takých parov, čo sa rozišli po 10 a viac rokoch a hneď na to mali svadby a deti s novými partnermi
Nuz, stava sa..
Dobre poznam. ja som sa rozisla s priatelom po niekolkych rokoch a do roka som bola zasnubena. 🤪 S ex to skripalo velmi dlho, mali sme ine predstavy o zivote, priority...
U dospelych ludi co vedia co chcu uplne normalne.
Myslim si o tom to, ze dlhorocna partnerka by mala zacat zit svoj, novy zivot, mala by sa konecne zmierit s tym, ze je koniec, mala by pochopit, ze ex ma uz iny zivot bez nej a ona by mala urobit to iste a neriesit to, ci a preco poziadal ex sucasnu partnerku o ruku. No lebo! Lebo zivot ide dalej 🤷🏼♀️ vam to nevyslo a spoznal niekoho ineho, s kym mu to klape viac a chce s nou zalozit rodinu. Ziasne paradoxy to nie su, to je zivot 🤷🏼♀️
Ano,ja poznam. Ono je to tak, že našiel objektívne lepšiu partnerku. Lepsie zarabala, lepsia kariera. Staru nechal, lebo uz boli spolu sto rokov, ziaden posun vo vzťahu. Všetko mu tolerovala, chodila mu upratovať. Nasiel novú a bolo po storočnom vzťahu. A bim bam bom, zakratko spravili veľkolepú svadbu, so všetkým tym cirkusom, co chlapi neznasaju.
Možno aj toto je memento pre baby, žijúcich na psiu knižku. Ze ked sa do casu chlap nechce zenit, tak nie preto, ze nechce vôbec, ale ze s konkrétnou osobou nechce uzavriet sobáš.
to nie je ziaden paradox, to je uplne bezna vec. ale tak poziadanie o ruku nic neznamena, niekto je zasnubeni aj 10 rokov. ja mam v okoli pripady, kedy do roka od rozchodu uz bola aj svadba a o dalsi rok aj dieta. je chyba tej zeny, ze v tom vztahu bez posunu zotrvavala tolko rokov.
Ano, a aj dieta spolu hned mali. Kamaratke pritom po dlhorocnom vztahu tvrdil ze sa na dieta este neciti.
A mam aj kamaratku ktora po par rocnom vztahu kde mali vsetko jasne, deti nechceli (hlavne ona) vztah v pohode zo dna na den chlapa nechala, nasla si hned o 10r mladsieho a do roka mali dieta, dnes su svoji. Ona stastna vysmiata, jej ex stale nechape.
ja poznám taký trošku iný paradox 🤔 Pán veľkomožný mal plné ústa toho, že manželka je tučná, že má schudnúť, všade ju zosmiešňoval= výška cca 165 cm, 70 kg. Myslím, že žiadny extrém...
A vida 😄 Našiel si milenku, ktorá mala tak 150 kg, dnes už manželka + ďalšie kilá navyše. A najlepšia žena. (kamarátke to je až smiešne)
Odporca alkoholu, cigariet ujde za alkoholičkou, fajčiarkou, iný zas odíde od vlastných detí, nestará sa, nezaujíma sa, neplatí, cudzie 3 deti vychováva s láskou a každý rok na 4 dovolenkách, bigotný katolík v slušnom manželstve ujde za ženskou, ktorá pozná skoro všetky štetce lásky v meste. A najlepšia žena! Iný zarytý neplodný neotec, v novom vzťahu 3 deti...
Tak už to v živote chodí, samý paradox kam sa len pozrieš...
Ano, stava sa. Ono, roky chodenia nemusia nic znamenat.. ani to ako sa k sebe ti dvaja hodia, ci ako si rozumeju, ani to ci sa zoberu a ani to ci ak sa zoberu sa do par rokov nerozvedu.
Stáva sa, niekedy je to o tom, že nový vzťah je pre toho človeka lepší, viac mu sedí, viac miluje. Niekedy o tom, že sa v starom vzťahu poučí a v novom sa snaží byť lepší. Napr. v starom vzťahu nechcel deti alebo manželstvo, partnerka chcela, boli hádky, rozišli sa. No a ak ho to mrzelo či bolelo, tak v ďalšom vzťahu trebárs prehodnotil, či tie veci sú ozaj taký problém a zistil, že nie. Hlavne netreba to brať osobné, že aha, pre nového partnera či partnerku je ochotný urobiť to, čo pre mňa nie.
Je to časté, veľa ľudí si len vypĺňa čas dlhoročným chodením. A keď stretnú pravého, je svadba
Ano, zili ako druh a druzka 25 rokov, mali spolu 1 dieta. Rozisli sa, on si nasiel novu partnerku a po roku chodenia, zacali spolu byvat. Styridsiatnici uz vedia, co chcu od zivota.
.
Poznám také prípady. Mne napadne to, že sa chlap po konci dlhoročného vzťahu spamätá a už nechce strácať čas ďalším dlhým chodením. Alebo že jeho bývalá sa veľmi k založeniu rodiny nemala, všetko odkladala a nová priateľka bola viac vydajachtivá 🙂
@barborachors
Žiaľ máš pravdu. U nás v rodine 8-rocny vzťah zo zotrvačnosti, nikam sa neposúvali. Prišiel rozchod, chlap si našiel novú a po roku chodenia už ma všetko - rodinu. Jednoducho nevyhovovali si, dotyčná len čakala a dúfala, len žiaľ, s nou to tak necítil. Objektívne možem povedať, že boli až príliš odlišní povahovo, on akčný typ,kopu koníčkov a aktivít, čoby stále niečo robil, jej stačila ku šťastiu telka a nič viac.
Muži v dôsledku toho že majú menší okruh priateľov, známych alebo iný druh sociálnej podpory sú viac závislí na živote v páre než ženy. Psychológovia dokonca uvádzajú príklady, že keď muž ovdovie, ak sa pomerne rýchlo neožení tak to výrazne znižuje jeho dĺžku života.
Takže to čo je tu na MK tak často kritizované, že muži idú zo vzťahu do vzťahu je v skutočnosti dôsledkom biológie/evolúcie a nemôžeme za to.
Druhý dôvod na rýchlu svadbu môže byť že pre tebe dozrel, uvedomil si životné priority a rozhodol sa žiť svoj život inak. Či už si sa rozišla ty s ním alebo on s tebou, je to rozchod, pohni sa ďalej a nerieš ako žije on.
@hugger takže teoreticky chlap, ktorý má partnerku, ale vôbec nehľadí na to, čo mu ona povie, o čo ho poprosí, iba chodí do práce a na pivo za kamošmi a domov sa v podstate len osprchovať, najesť a vyspať a tí dvaja sú niečo ako spolubývajúci s výhodami (sem tam), tak proste on len čaká, kým príde nejaká lepšia? A s tou dotyčnou je len preto, lebo sa ešte nič také "normálne" nenašlo? Dá sa to aj tak chápať?
Nie. Môj príspevok sa takto určite pochopiť nedá, to čo popisuješ je úplne iná situácia. Ani tá téma ktorú otvorila autorka nevyzerá že popisuje situáciu o ktorej píšeš ty.
Ze "nechcem svadbu" znamena "nechcem svadbu s tebou konkretne". Dosad si nepotrebujem papier, aj tak sa vsetci rozvadzaju, ved uz zijeme ako manzelia, a ine pseudoargumenty.
@minka201
Hoci ten môj prvý príspevok hovorí o svadbe, predpokladám že psychológovia mysleli život v páre nezávisle od toho či sú zosobášení alebo nie.
Odpoveď na otázku prečo sa muži nechcú ženiť nemám. Myslím si že formálny zväzok stratil na popularite u oboch pohlaví, u mužov naviac môže hrať rolu neskoršie dozrievanie (a niektorí nedozrejú nikdy 😁)
@hugger Ten trend klesania manzelstiev je skor kvoli tomu, ze v minulosti boli ludia spolocensky viac natlakovani, aby sa vzali, nemohli napriklad spolu zit v jednej domacnosti a zdielat intimitu, kym neboli vzati. A aj ked neskor na to uz neboli zakony, stale sa na nich ich okolie pozeralo cez prsty. Komunisti si potom nasli sposob, ako ludi tlacit do manzelstiev vymozenostami, ktore single ludia nemali. Dnes vsak ludia necelia tymto tlakom, takze ti, ktori by sa pred 50 rokmi brali z povinnosti, to dnes uz nerobia.