Nezhody so švagrinou

23. sep 2024

Mám mladšieho brata 35r,jej manželka teda moja švagriná má 32,majú spolu 2 deti.7r je prváčka na ZŠ a 9r je tretiačka.Svagrina pracuje na 4 hod denne viac vraj nevládze.Bud je doma alebo po meste s kamarátkami.Pre deti má harmonogram kedy čo majú robiť,denne sa musia učiť 2-3 hodiny.Denne majú 2 krúžky.Deti sú vyčerpané z toho no ona si nedá povedať.Kazdemu hovorí že ona chce aby jej deti boli múdre aby nosili samé jednotky a mali kopa krúžkov.Vsetko financuje brat.
Problém je v tom že švagriná má svojské názory a myslí si že len jej názory sú správne.Ked má niekto iný názor tak automaticky je zlý.Preto máme nezhody medzi sebou.Ked som jej povedala že preháňa to s učením aj s krúžkami že deti potrebujú aj voľný čas na hru alebo vybehať sa na ihrisku,tak skoro ma prepichla s pohľadom či som normálna.Ze ona vie čo jej deti potrebujú.Casto ich vidím že sú zničené že by chceli sa zahrať s mojimi deťmi no nemôžu lebo majú povinnosti.Ked niečo nevychádza tak ona doma kričí ziape po mužovi.On jej robí taxikára nemá ani vodičák.
Stále sa stazuje že je unavená že koľko toho doma robí,pritom pracuje len 4 hodiny a majú upratovačku.Byvaju v byte tak nechápem čo nestíha.
Na všetko má úplne odlišný názor ako ja hlavne na výchovu detí.Mame deti v rovnakom veku.Som sa snažila že menej sa stretávať no nedá sa keďže sme rodina.No ona ma stále vie tak vytočiť že pri nej človek sa cíti ako nula lebo podľa nej keď iný nemá to čo ona alebo jej deti tak je to úplne obyčajna chudera.

sisa_s
23. sep 2024

A brat co na to? Ved aj on je rodic

lia2929
23. sep 2024

Budze to šaľena baba🙂…

januska12323
23. sep 2024

Nie, nemusíš sa s niekým stretávať len preto, že ste rodina. Nie, nemusíš riešiť cudzie manželstvo a výchovu. Bratovi to zrejme vyhovuje inak by si doma narobil poriadky.

bellaa3007
23. sep 2024

Tak sa jej do výchovy nestaraj, porozprávaj sa s nou o nevyhnutných veciach a vybavené. Ja mam tiež švagriné a tiež sa mi nepáči často krát veľa veci ale nestarám sa, je to jej život nie môj. Kôli čomu ťa akože rozčuľuje? Veď sú to jej deti, upratovačku jej ty neplatíš, deti nevozíš ty na krúžky...
Nato je tu tvoj brat/jej muž aby si spravil poriadok v rodine ak treba...

culienka
23. sep 2024

No co s takouto, jedine vydržať a stretávať sa co najmenej. Môj ujo si zobral hroznú zenu, potom ju vymenil za ešte horšiu, nakoniec zomrel nešťastne sam, pritom ujo bol celkom úspešný. Ja neviem prečo to urobil, proste sa to nedá pochopiť. Najprv ho všetci ľutovali z rodiny potom už asi otupeli k tomu. Asi sa jedine odosobnit od toho, jedine brat môže dáko zasiahnuť je to jeho rodina.

beronsche
23. sep 2024

Nepísala si tu už raz?
Ja by som sa porozprávala s bratom o tom, v akom psych.rozpolozeni sú jeho deti. Čo ten matkin tlak na výkon s nimi robí...
Ostatné by ma netrápilo, ale čo stvára vlastným deťom, na to by som sa nedokázala len tak prizerať....

beronsche
23. sep 2024

@bellaa3007 keby vidíš, že tvoje netere sú vyčerpané, nešťastne z prehnaných nárokov, myknes plecom a ideš si po svojom?

jana_eyre_2
23. sep 2024

Jedno je fakt - svoje deti vychovávaj ich tak ako uznas za vhodné a nechaj švagrinú aby tie svoje vychovávala podľa seba.. tvoj brat je tiež rodič, on tiež vychováva, čo tak to nechať na ňom? To že sa stretavate nikomu nedáva právo starať sa mu do výchovy, nech aj neviem aké rozdielne názory máte..

Ja mám troch súrodencov a môj muž dvoch.. každý máme na niečo totálne odlišny názor čo sa týka výchovy.. a predsa by som si nedovolila nikoho poúčať a tváriť sa že viem lepšie čo je pre ich deti dobre.. to očakávam aj od ostatných, nechať výchovu mojich detí namne a mužovi.. my sme si ich spravili, my ich živíme a tak ich vychovávame podľa seba.. a sice aj ja si myslím, že deti majú mať aj voľný čas, nemyslím si, že mám právo komukoľvek do toho kecat.. takže nezhody so švagrinou ktoré máš sú len o Tom, že riešiš veci ktoré sa ťa netýkaju.. riešte neutrálne témy a nebudete sa hádať..

bellaa3007
23. sep 2024

@beronsche nato majú snad otca aby to videl, on s nimi žije či nie ?

ullala
23. sep 2024

Ty si si asi neuvedomila, ze kto su rodicia deti a kto teta.

milanemila
23. sep 2024

Tvoj nazor na vychovu jej deti je ale uplne nepodstatny 🤷🏼‍♀️ za deti je zodpovedna ona a ich otec, ani sa nedivim ak je vytocena ked ides do toho mudrovat. Podla mna trosku aj prehanas, lebo ak maju denne 2 kruzky a este sa aj 2-3 hodiny kazdy den ucia, tak kedy chodia spat o polnoci?
Si ako vegeta, do vsetkeho sa miesas, este aj ci maju upratovacku a kto plati detom kruzky 🙈 to uz nie len svokry su najmudrejsie na svete, ale aj svagrine :D

deborahzelenkava
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
beronsche
23. sep 2024

@bellaa3007 majú. A keďže ten je autorkina blízka osoba, hádam sa s ním môže porozprávať...

0silvia0
23. sep 2024

Celkom vtipne, ako svagrina nevladze a je vycerpana, ale jej deti musia ficat o 106😬😄
Nic s tym neurobis, kazdy rodic si o sebe mysli, ze robi pre svoje deti to najlepsie.

dudos
23. sep 2024

Rieš svoj život. Nie niekoho iného.

autor
23. sep 2024

Nechápem prečo ste sa do mňa tak pustili ako keby ja som bola zlá,ja sa jej snažím vyhýbať sa.No často sa stretávame kedze bývame blízko seba do 5km.Ja sa snažím rozprávať o neutrálne veci,lenže ona stále otočí tému a začne že jej dievčatko ako sa učí že má samé jednotky.Ake sú šikovné že stíhajú toľko krúžkov aká je ona šikovná ako sa stará o ne že všetci ostatný môžu sa schovať niekam že na ňu nikto nemá.
Minule keď sa dozvedela že môj syn dostal trojku z písomky a na vysvedčení mal dve dvojky čo stvarala že ona by to neprežila.Ze keď dieťa tak zle sa učí to je všetko vizitka rodičov.Vraj ja by som sa mala lepšie sa starať o svoje deti aby mali čisté jednotky,že v jej očiach som zlá matka ktorá sa nestará.Ze mám neschopného muža lebo musím pracovať full time a podobne reči má.
Aj keď sa rozpravame len o počasí tak ona vie to otočiť na inú tému čo jej vyhovuje a hlavne aby mohla riešiť mňa alebo niekoho iného.
Ja nechcem aby ma stále riešila a starala sa do nás.Len neviem ako jej to povedať.Raz som jej povedala že už trochu to preháňas nezdá sa ti a urazila sa na to.Potom ja som bola najhoršia lebo ma poohovarala po rodine

autor
23. sep 2024

@milanemila Chodia spať o 22hod,ale zo školy sú doma už na obed.Potom 2-3 hodiny učenie, poobede krúžky a už je večer.

0silvia0
23. sep 2024

Da ti pokoj vtedy, ked jej povies. O aka si super zena, si sikovna, super vsetko stihas, uzasne. Musim si z teba brat priklad

jana_eyre_2
23. sep 2024

Problem je, že sa s ňou zbytočne podvedome porovnávas.. keď sa úplne zmieris s tým, že proste každý človek je iný a nemusíme každý s každým súhlasiť tak sa ta to prestane dotýkať.. pustili sme sa do teba preto, lebo úvodný príspevok ani len nespomenul že by sa starala ona do teba, ale celý je napísaný štýlom že sa staras ty do nej.. takže sama vieš aké to je nepríjemne.. na to aby sa niekto do teba staral je jednodhche - iba pomenujes to, čo nechceš aby sa ti dialo..

"Prosím nerieš ako sa môj syn učí, nie je to tvoja vec.. ja sa tiež nebudem starať do ničoho čo sa týka len tvojej rodiny.." s úsmevom, milo.. a potom zvrat tému na počasie.. ak sa to bude opakovať, tak znova len pomenujes čo ti vadí.. funguje to výborne, sama to tak praktizujem od určitého času. A či sa namna niekto urazí? No jednoducho môže, je to jeho vec..

luccija
23. sep 2024

Celá rodina ste divní.Byvate od seba 5 km a ona sa stará do teba a ty do nej a ešte ta poohovara po rodine?Nie, nemusíš sa s ňou stretávať.Ona pohŕda tebou, že musíš pracovať full time ty ňou, že robí 4 hodiny a nič nerobí ste rovnaké
Dve dvojky na vysvedčení sú dobré a, keď jej deti budú uzlíček nervov len, aby bola mama spokojná je to je ich vec.Jediny kto sa má starať je brať

bmolko
23. sep 2024

Na základnej je jednoduché mať samé jednotky, počkaj na strednú. Pri jej povahe jej budú dcéry v puberte skákať po hlave a pošlú ju nikam aj s krúžkami, ak ich nebudú baviť. Vysvedčenie na ZŠ nie je az také dôležité ako potom neskôr. Mala som aj ja spolužiačky na ZŠ so samými, mne na 2.stupni dávala učiteľka z matiky 2 so zavretými očami a teraz zarábam 2x tolko ako ony, viem perfektne 3 jazyky, tazkze tolko k tomu.

januska12323
23. sep 2024

Opakujem nemusíš sa s ňou stretávať nie je to povinné, kedy to vôbec stíha popri krúžkoch a učení?

andrejka1974
23. sep 2024

Skús povedať bratovi nech jej to povie on že deti musia mať aj voľno keby mne deti povedali že sú vyčerpane tak by som im krúžky zmenila alebo zrušila mne chodili na hokej dlhé roky lebo chceli a keď nevládali jednoducho prestali a zase nútiť deti mať samé jednotky nie je tiež dobre nie vždy sa podarí mať len jednotky treba oceniť snahu a hlavne pochváliť

danieli
23. sep 2024

Vychval ju do nebies, ocen jej snahu, vzdy si najdi obdivne slova na cokolvek co prave prezentuje a mas pokoj, tara prave preto, ze citi tvoj vzdor a zdravy rozum…

svetlonos
23. sep 2024

Posli ju do prdele, bratovi povedz nech si princeznú uprace a na kieho svaka sa s nou stretavas furt?? Jej deti, jej vychova, zmozes prd makový!
Ty sa staraj o tie svoje a keď bude mať sprosté reci na teba, posli ju do tej prdele.
Vybavené. V Číne maju tiez dril a neumru z toho. Keby ich bila, pila, fetovala potom roes. Ale čo jej chceš realne vytnut?? Ze chce aby z deti niečo bolo? Možno si ruesi na nich svoje traumy.
Neschopneho muza nemáš a ono stačí blby úraz ci choroba a bude musieť makať na plný úväzok ona! To nie ze prajem ale stáva sa všeličo. Ste každá iná, ona je zrejmé riadny narcis a potrebuje chválu do nebies. Ty mas iný štýl výchovy a hotovo. Stretavat sa vobec nemusíte casto, rodina nerodina.

culienka
23. sep 2024

Písala som Ti ze s takouto sa nedá nič, ak sa nechceš pohadat tak jedine jej pritakavat aká je šikovná aj jej deti a celá rodina sú šikovní. Asi ma dáke komplexy a rieši si to cez deti. Drti deti a potom sa nimi vychvaluje. Jedným uchom dnu a druhým von. A keď ta moc uráža tak to povedz bratovi nech s ňou robí poriadky . A ja by som sa jej vyhýbala co by sa dalo, lebo ta asi nemá o com inom rozprávať iba o deťoch. Keď ona otočí tému tak pokračuj v téme co si rozprávala pred tým. Však to musí byť utrpenie s takouto sa baviť.

cacianka
23. sep 2024

@svetlonos ja som švagrinú poslala do prdele, a potom aj švagra. je mi táááák dobre, ľahko na duši. lebo slušne nepomohlo, tak som zmenila tón a štruktúru reči.
aby mne nejaká zakomplexovaná krava žrala nervy, tak takú nehrali !
nestretávame sa, nevoláme si , nepotrebujem ich ku šťastiu. a je to oslobodzujúce.
Autroka - porozprávaj sa s bratom, povedz mu slušne svoj názor, obavy o jeho dieťa/deti, a to je tak všetko. Rozhodnutie a možnosti sú na jeho strane.

h2
23. sep 2024

Ako by si reagovala ty, keby ti švagriná začala rozprávať do toho, ako vychovávaš svoje deti, že majú podľa nej málo krúžkov a málo povinností, málo sa učia atď.? Asi by ti to nebolo príjemné. Tak do toho nezasahuj, nie je to tvoja vec.

tykat
23. sep 2024

Boze dalsia vegeta 🥕🥦🫛🥬🥒🍅

svetlonos
23. sep 2024

@h2
ja som pochopila, že podľa svagrinej je každý horší a chudák, pokial dieta nie je ako to jej, nema 2 krúžky a samé jednotky. A aj preto to autorku štve.