Ahojte. Taká téma na rano. Môže mužom vadiť veľmi samostatná žena ? Mám dve deti, žijem sama, mám svoj byt, auto, dobrý príjem. Nepotrebujem v podstate nikoho. A ani nemám. Rodina žiadna, kamarátky malo. Ale keď stretnem nejakého muža a zisti že fungujem sama čo sa tyka všetkého tak odíde. Mala som po rozvode vzťah kde chcel byt chlap dominantný ale ja som mala lepsiu prácu čiže aj väčší zárobok, mala som vodicak a auto, on nemal. Po roku odomna odišiel. Povedal že za všetko dakuje čo som preňho urobila ale nezvláda moju samostatnosť a že nepotrebujem pomoc. Že načo ho vlastne mám keď ho nepotrebujem. Ja som žena ktorá si všetko doma urobí, opraví. A ak to neviem tak si na to zavolám niekoho kto to vie. Nebudem sa nikomu prosiť. Tak neviem kde je problém.
kurnik ja nemam auto 😨🙂
Niektorým možno, ale ty si podľa mna zlomená zena (teda aspoň ten text čo si napísala na mna tak pôsobí)
Ano, pre vela muzov toto je problem. A miesto toho, aby sa v prvom rade posnazili oni sami na sebe nieco zlepsit, tak este z teba budu robit debila. Ako ten tvoj ex - miesto toho, aby si ten vodicak spravil a kupil lepsie auto ako ty, miesto toho, aby necakal mym ty nieco opravis / zariadis, ale sam povedal “zlato, zdalo sa mi, ze zle odteka voda v kupelni, tak som precistil odtok”, tak tebe bude vycitat, ze si sikovna.
Normalny chlap s tym problem mat nebude, lebo bud ten vodicak a auto ma, alebo je vyrovnany s tym, ze ho nema a nechce / nemoze mat.
Ked najdes zreleho,sebavedomeho muža,tomu nebude vadit tvoja samostatnost. Ak ty mas vsetko,musis hladat muza,ktori je tiez samostatny a vie sa o seba postarat,nieco v zivote dokazal. A zalezi aj ako sa k tomu muzovi spravas. Jedna vec je samostatnost a druha vec je pocit menejcennosti pre muza. Ak mu davas pocitit,ze je nikto,tak jasne,ze zdupka. To je nieco ako my zeny. Frfleme,ak ma chlap vyplneny cas a netravi s nami volne chvilky. Takisto to beru muzi,ze su nepotrebni,ked im nedas najavo ich hodnotu.
Takýto jemne vyhoretý a znechutený typ určite mužom vadí.
Vlastne aj vyrovnaná žena, ktorá má "viac materiálneho zabezpečenia" než muž nie je zrovna mužom zvyčajne po chuti. :D
Kazdy sa chce citit tak, ze nieco tomu partnerovi dava, ze ho ten druhy potrebuje. A nemusi to byt opravovanie potrubia. Ale ked on vstupil do tvojho zabehnuteho sveta a ty si ho k nicomu nepustila a nepotrebovala a bol tam len tak do poctu, ze ako fajn, ale bez neho rovnako, tak sa mu necudujem, ze odisiel...
Zrejme budes musiet najprv prist na to co cakas ty od vztahu. Sama pises, ze nikoho nepotrebujes (ale mozu to byt len take frazy). Tak potom nerozumiem, naco ti je partner, naco ho chces.
Na zaklade jednej skusenosti,nas nemôzes hadzat vsetkych, do jedneho vreca😉.Vo vztahu, by sa partneri mali doplnat😁.Kazdy chvilku,taha pilku😎
@maranta_leuconeura nepotrebujem v zmysle že sano seba a svoje deti viem plnohodnotne postarať sama. Ale partner chyba. Mat sa s kým porozprávať po práci, ísť na prechadzku, do kina alebo na veceru. Mat s kým tráviť voľný čas ….
Tiež sa pridávam do klubu sebestacnych. Ale mam manžela. On je aj rad, ze viem všetko, dokonca sa na niečo pýta aj on mňa. Pokosim, on príde z prace na hotové, minule si objednal police do garáže, kým prišiel z roboty, mal poskladané, aj sa smeje, že to robím preto, aby sa venoval mne, a nie bavkal pol dna na záhrade 😅 ale neviem všetko, ja sa nedotknem pavúkov, ani chrobákov 😄 tak na to ho potrebujem a aby ma ľúbil. Tak ako ja jeho
možno si len nenatrafila na muža ktorý chce to čo Ty, tráviť len voľný čas s Tebou, ja som tiež samostatná celý život a môjmu manželovi to vyhovuje, nemá s tým problém
Ako nevieš kde je problém.Ved si to sama opísala:nepotrebuješ nikoho,všetko urobíš sama,alebo zavoláš niekoho kto to vie,nebudeš sa prosit.Cize sa chlap pri tebe cíti ako nie piate,ale desiate koleso na voze,alebo len ako amant.
Urcite by nevadila samostatna zena, zalezi od sposobu, ako tu samostatnost prezentuje.
Ono sa ľahšie ťahá iného pod svoju úroveň aby sa cítil dobre, ako sám na sebe pracovať a dostať sa na lepšiu. Tým myslím to že slabý partner sa bude radšej snažiť teba stiahnuť a podkopat tvoje sebavedomie pretože to je jednochšie, namiesto toho aby na sebe makal a vyrovnal sa ti. Okrem toho silný a kvalitný muž (žiaden macho s veľkým egom) sa nikdy nebude cítiť ohrozený silnou ženou. Takže hľadaj ďalej a neznižuj svoju hodnotu len aby si mu náhodou nezranila jeho ego.
Ale nechaj muža tiež niečo spraviť - priniesť ti kvety, pozvať na večeru, zariadiť, opraviť niečo, ale nie preto že by si to sama nevedela (pretože my ženy dokážeme všetko) ale preto že to môže spraviť aj on a tebe tým spraví radosť.
@princkrason Si nabural,alebo odletelo?😀
mne osibne velmi vadi ked chlap nema vodicak ,auto ..Nehovorim o drahych autach ,.Co a este ak nema ani byvanie.Tiez som samostatna ,ale chcem dominantneho muza..
@princkrason Toto si tu nemal písať, lebo všetky tvoje obdivovateľky sa stiahnu 🤣
Niektorí majú radi také ženy iní nie.
Nejde o to, či si samostatná, ale ak to príliš okato demonštruješ, že ty nikoho nepotrebuješ a od nikoho nič nechceš, môže to pôsobiť negatívne. Chlapi sa radi cítia, ako hrdinovia, ktorí "zachránili bezbrannú ženu v ťažkej situácii".
Žena, ktorá je vzdelaná (v akomkoľvek ohľade) - tej je lepšie ešte so vzdelanejsím mužom. Tebe chýba spoločnosť, takže hľadaj muža, ktorý má v tomto ohľade na vrch, bude sa rád rozprávať, bude mať v niečom navrch oproti tebe (tebe to bude imponovať a on bude tiež šťastný že niečo vie lepšie). Možno aj nejakého psychológa. 😄😄😄 Neviem. Ale nehladaj si muža, ktorý je schopný menej než ty. Taký utecie, lebo ako tvoj ex hovoril, bude sa cítiť nepotrebný.
Vadí, pretože im imponuje submisívna “chudera”. Alfasamec🤦🏻♀️.Gratulujem všetkým ženám, ktoré život zvládajú ľavou zadnou a partner im robí taký môdny doplnok. Mám to doma 23 rokov. No sú aj ženy v domácnosti závislé od partnera. Kým mne vyhovuje 100% samostatnosť, iné sú vydržiavané tiež na 100% z partnerovho platu. Neriešim, je to ich život.
Je rozdiel medzi samostatná a samostatná, pre mňa úroveň tvojej samostatnosti, je za hranicou toho, čo by väčšina mužov akceptovala, väčšina chlapov sa potrebuje aspoň nejakým spôsobom o ženu starať, mať pridanú hodnotu a takto stojí aj otázka akú pridanú hodnotu by mal tvoj partner v tvojom živote?
Ja som samostatná myslím dosť, zároveň ale rada manželovi prenechám technické veci v domácnosti, áno zvládla by som to aj ja ale na čo? Nech sa o to postará on a budeme obaja spokojní.
Z tvojho príspevku dýcha na mňa pocit, že až chlapmi pohŕdaš, príspevok je pre mňa negatívny, tvrdý, tak čítam medzi riadkami, že vlastne toho chlapa nechceš, veď na čo....všetko dáš sama.
Nečítala som celú diskusiu, tak sa možno budem opakovať… podľa mňa keď si nájdeš seberovného, tomu to vadiť nebude, ale zase myslím, že každý sa rád cíti potrebný a občas chce pre toho druhého niečo spraviť… ono je pekné a super, že sa o všetko vieš postarať sama, ale neznamená to, že sa o všetko MUSÍŠ postarať sama, keď to otočím, viem že môj chlap vie napr. variť, ale rada pre neho navarím a teší ma, keď mu chuti, keď ma pochváli… toto je len taký malý príklad, netreba ho brať doslovne, ale snáď vieš čo tým chcem povedať
Ano
áno, môže, ale ten, ktorému to vadí, nie je pre mňa chlap, ale zakomplexovaná sračka. Na takých sa vykašli, stretneš aj normálneho chlapa, oni existujú
Vacsina chlapov potrebuje mat pocit, ze bez nich je zena uplne nemozna a co s takou zenou, ktora si bez nich poradi sama? Ale iste sa najdu aj taki, ktori nepotrebuju byt "princom, ktory zachrani damu v nesnazich" a ocenia aj sebevedomu a samostanu partnerku
Jedna vec je samostatnosť a jedna vec je mužská energia. To ze si ekonomicky nezávislá im nevadi. Vnímam to skor naopak, ze to beru ako benefit. Ale im skor vadi, ze vsetko ostatne zvladas sama a cítia sa nepotrební. To je to co treba zmenit. Pochopila som to az pri mojom muzovi. Teda pred nim ale pri nom, ked sme spolu zacali chodit som mnoho veci zmenila a zacala za riadiť heslom, co este babka mojej mame povedala, ze nikdy muzovi neukaz, ze vies robit vsetko. Musis ostat zena. Skor sa pozeraj po schopných chlapoch, ktory maju aspon take ekonomické zazemie ako ty. Inak to vlkzne skor do zneužívania alebo naopak ich to deprimuje. Tiez ti bude v zivote lepsie ak budes mat pri sebe muza o ktoreho sa vies opriet.
Vadí, jasné, že vadí. Pri takých ženách sa necítia ako chlapi. Som jednou z takých žien 🤣 ale tak ja muža nehľadám a ani nechcem, takže sa nad tým nezamýšľam.