Manžel ma nemiluje

17. sep 2021

Dobrý deň nikdy som nezakladala takúto diskusiu ale už som naozaj s zúfalá chcela by som vedieť názor nezainteresovaného človeka
Sme manželia 15 rokov máme dcéru šesťročnú ktorá je mentálne postihnutá 24 hodín 7 dní v týždni je opatera na mne.... Manžel sa finančne nestará nemôžem povedať ale čo sa týka dieťaťa veľmi ne na chvíľu sa pohrá radšej je celé dni preč pracuje ale aj keď nemusí radšej pracuje aby nebol doma.... Mali sme veľmi veľké problémy ako sa narodila dcéra stále sme sa hádali nespali sme spolu veľmi dlho každý žilv inej izbe.... V tom čase som ho skutočne neznášala bolo to pre mňa veľmi psychicky aj náročné čo sa mi stalo že mám také dieťa a že mi aj nepomáha že jej radšej preč všetko to na mňa doľahlo stále sme sa hádali no o čo ide pred viac ako rokom si s niekým písal keď som na to prišla ukončil to prisahám že si zmenil číslo že si vymení aj telefón a tak ďalej nič z toho sa síce nestalo ale že už si s ňou nepíše že mu môžem hocikedy pozrieť mobil podstata je tá že už rok sa snažím bojovať za záchranu manželstva uvedomila som si že ho ľúbim povedala som mu to že s ním chcem žiť pekne žiť v jednej izbe respektíve spať s ním v jednej izbe aj sa to zlepšilo už sa tak nehádame ale stále je tam chlad predvediem sme sa rozprávali A on mi povedal že nemôže za to ako sa chová lebo tie city sú voči mne také chladné a stále sa na to sťažujem on mi povedal že je to veľa rokov čo sme sa hádali a že už ma nemiluje som na ňom aj finančne závislá a vždy budem pretože ja nemôžem ísť do práce budem proste závislá od toho aby mi dával peniaze na stravu a tak ďalej pretože moje peniaze ktoré dostávam opatrovateľské to si zaplatím iba nájom nemám ku komu ísť a nemám ani vlastné bývanie dnes som mu povedala že odídem ku kamarátke na dva dni ako keby sa zľakol že odchádzam navždy tak mi len napísal čo si sa zbláznila čo ti preplo prečo by si išla nechoď nikam čo si o tom myslíte keby ma naozaj nemiloval tak si myslím že by povedal dobre choď odíď ale zastavil ma myslíte si že tam je ešte nejaký cit?

autor
17. sep 2021

*finančne stará* omyl

anjelicek26
17. sep 2021

Roky hadok vedia city ochladit, plus muzi nie vzdy vedia zvladat situaciu - tazko chore dieta bez sance na zlepsenie situacie - to robit od nevidim do nevidim a co najmenej doma je dost bezna reakcia :( Je dieta skutocne odkazane 24/7 len na teba? Denny stacionar neprichadza do uvahy? Prosim neukamenovat - ale ty si tiez clovek, ktory obcas potrebuje oddych a vedia sa im tam neskutocne povenovat. Rano odviezt, po praci ist po nu..bez toho sa financne na nohy nepostavis, neoddychnes, nebudes zit, stale budes len - opatrovat. Co je medzi tebou a muzom - uvidis, ked zmizne tato "nutnost" situacie - jeden sa citi zodpovedny a druhy zavisly. Laska je o tom, ako sa ludia spravaju, ked "nemusia" byt spolu.

taskataska
17. sep 2021

skor sa zlakol. ak by si odisla, museo by sa o dceru starat on a vie, ze by to nedal
mate to tazke, dieta s handicapom hoc aj malinkym dokaze rozbit vztahy nenavratne. malokto to ustoji

autor
17. sep 2021

@ckocka dakujem za video

autor
17. sep 2021

@taskataska hm bohvie ale to asi nie on vie že by som mu ju nenechala ani nedala to on vie dobre

autor
17. sep 2021

@anjelicek26 pravda no len najhoršie je že ja neznensiem predstavu že bude patriť inej....rok som do toho veľa dávala ja som fakt čakala že spravíme hrubú čiaru a začneme od znova budeme sa ľúbiť....to je už len otázka času bojíme a toho no keď ma nemiluje čo mu bráni zalubit sa a ešte ako on je v styku s hocijakymi ľuďmi aj zenami ...to môže hocikedy prísť teraz možno nie ale mesiac?2 3? To ma ničí že to príde

anjelicek26
17. sep 2021

Musite mat cas aj sami pre seba, len ako par. Pred jej narodenim ste spolu boli 9 rokov a urcite nie len tak, mali ste sa radi, zalezalo vam jeden na druhom. A chciet to musia obe strany, moze byt uz neskoro, bohuzial, tiez si myslim, ze skor-neskor niekoho stretne a ty by si mala mysliet trosku dopredu - zabezpecit svoju financnu situaciu tak, aby si sa vedela o seba a dceru postarat. Aby si sa o seba vedela na dochodku postarat, proste vsetky tieto dolezite veci. Nemoze byt len jej opatrovatelka, nie v situacii, aka sa crta a to je rozchod.. skus pohladat, kam by mohla chodit do skoly/stacionara... ved uz ma 6, je skolo povinna, ako ste to riesili?

autor
17. sep 2021

@anjelicek26 ide až v 7

janinah
17. sep 2021

Myslim že by možno pomohlo druhe dieťa- zdravé.poznam takú rodinu.

taskataska
17. sep 2021

@janinah hej, lebo byt single matkou dvoch deti sa oplati vzdy viac nez zivorit len s jednym...
vskutku genialne riesenie

anjelicek26
17. sep 2021

@janinah to pomoze len vztahu, kde sa obaja este snazia a nie tam, kde to jeden uz vzdal... ostane nakoniec s dvoma detmi sama...

dievcacitajucelist
17. sep 2021

Niekedy sa vzťah natoľko naštrbí, že sa už nedá pozliepať....možno on už rezignoval a drží ho pri tebe len zvyk...možno pocit viny...že by opustil ženu a chorú dcéru...vo vzťahu sú rôzne chvíle...niekedy si prejdeme veľmi ťažkým obdobím...ale pokiaľ je medzi partnermi láska a vzájomná úcta...da sa to zvládnuť, ale musia obaja chcieť...ty sama ten vzťah nezachrániš...tu pomôže úprimný rozhovor, ale bez výčitiek a emócií...silno ti držím prsty 🤞

janickacrazy
17. sep 2021

No určite by ti pomohlo ísť do práce. Neviem aké problémy má tvoja dcéra, ale moja sestra má 4 deti, z toho jedno postihnuté, má viac vážnych diagnóz, DMO, mentálne je ako 1-rocne dieťa, má 7 rokov, sestra chodí do práce už dávno, od jeho 2 rokov, jednoducho musela ísť, lebo by nevyzili. Vždy sa to dá nejako poriešiť. Sestra si chodí do práce oddýchnuť psychicky. Aj pre muža budeš vzacnejsia, keď nebudeš furt doma trčať. Držím palce.

anita6666
17. sep 2021

City, ako k partnerke k tebe nemá, každopádne si predsa matka jeho dieťaťa,tak z jeho strany to bola legitímna otázka,nič za tým nehladaj. Akceptuj jeho rozpoloženie a stav voči tebe a žite ako kamaráti a spolubývajúci,v tvojej situácii nie je rozumné odchádzať,ale ži si svoj život a on nech si žije svoj,nebran mu.

kittykat22
17. sep 2021

@taskataska @anjelicek26 Ale ano @janinah ma pravdu. Su psychiatricke studie, ze pokial chce par zostat pri mentalne v poriadku, treba k postihnutemu dietatu este dieta zdrave. Je to dovod radosti a zmyslu zivota. Hovori o tom aj pani v tomto videu

https://www.youtube.com/watch?v=ismM3heu-Hc

a aj kamaratom mojho manzela sa narodili tazko postihnute dvojicky ktore maju limitovany cas. Treba 24/7 starostlivost. Nahodna geneticka chyba ktora sa nema sancu opakovat. A lekari im tiez doporucili dalsie deti. Tak sa im narodil syncek. Dievcata este stale ziju, ale je to otazka casu. Planuju 4.te.

marcellka32
17. sep 2021

No ak by mi muž povedal, že ma už nemiluje (čiže nemá záujem o tvoju osobu), tak načo sa snažiť o záchranu vzťahu? To musia chcieť obaja, nielen ty...

kittykat22
17. sep 2021

Prosim ta, musis ist do prace. Nemozes zostavat doma. Aspon na ciastocny. Poziadaj nejake neziskove organizacie o pomoc s malou, poziadaj socialne sluzby. Co aspon ciastocne stacionar? Spytaj sa v skupinach mamiciek postihnutych deti ako to robia. Urcite ti poradia. Nechodis k psychiatricke na terapie? Mozes aj online - urcite ti vyjdu v ustrety. Mas kamaratky? Chodi k tebe niekto? Skus sa dat dohromady sama a uvidis, manzel sa prida. Keby ta nemiloval tak s tebou nie je. Odide a posiela ti peniaze. To, ze mal skoro aferu - alebo aferu. To je prec. Nechaj to ist. Ale potrebujes byt aj trosku normalne v zivote. Nemozete byt napln vaseho zivota trapenie pre malu.

annamalaga
17. sep 2021

A dcera fakt nemôže ísť niekde do stacionára? Lebo toto fakt po rozvode finančne nedáš ani omylom. A chlap sa asi s postihnutím dcéry nezmieril. Keď bude chcieť , žiaľ podvedie ťa aj tak. To ty tomu nezabránis. Možno zmena prostredia pre teba by ti trocha pomohla. Držím silno prsty. Len hlavne ty mysli na svoju a dcérinu budúcnosť!!! Chlapovi moc never, aby si sa ešte viac nesklamala. Nevera dnes nieje žiadna novinka a deje sa to vo viacerych vzťahoch.

beatta7
17. sep 2021

neviem, ci by som prezila to, ze by mi chlap povedal, ze ma proste nemiluje, s tym sa nezartuje. takze ak to raz vypustil z ust, neviem, ci by som mu vedela dat sancu

annamalaga
17. sep 2021

Ináč a pre teba: odporúčam skupinu na FB: Detičky inak obdarené. Tam by ti určite vedeli viac pomôcť.

autor
17. sep 2021

@anita6666 ja viem uvažovala som že nech si žije svoj život keď aj by mal zalet ale keď sa zamiluje bude snou chcieť žiť odide

autor
17. sep 2021

Ďakujem Vám vsetkym každú jednu odpoveď pozorne čítam

slovakboy
17. sep 2021

Ma ťa rád, len pocity ochladli to sa dá spraviť keď obaja sa posnažíte a aj on hlavne. On by chcel aby tie pocity boli vrúcnejsie no nejde mu to lebo sám zanedbával niektoré veci a asi aj ty. Ale to sa urovná poznám to.

autor
17. sep 2021

@slovakboy neskutocne ma potešilo že mi napísal chlap!!!!!ktorý to vidí z mužského hladiska!!!ďakujem ti snáď sa urovna

taskataska
17. sep 2021

@kittykat22 myslim, ze cely modry kon sa zhodne v jednom: lepit nefunkcny vztah dietatom nie je dobre riesenie
oni dvaja funkcny vztah nemaju. je dost mozne, ze je len otazkou casu, kedy muz odide aj fyzicky, on uz mentalne a emocne odisiel davno...druhe dieta tuto nikomu neprospeje, studie-nestudie

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
slovakboy
17. sep 2021

Večer napíšem prečo si to myslím a čo môžete pre vzťah urobiť

autor
17. sep 2021

@slovakboy ďakujem určite budem citat!!!!!

autor
17. sep 2021

@nikolka1986 stará no stará pohrá 10 minút adios