Mám zotrvať v takomto vzťahu?

18. jún 2020

Sme manželia, čakáme dieťa už som v 7 mesiaci. Od januára sa hádame, ale za úplne blbosti, lezie mu na nervy, že teraz v tehotenstve nepracujem, bohužiaľ snažila som sa zamestnať všade kde som povedala, že som tehotná ma už nechceli, tak nás finančne živí on, ale zas ja som predala auto a všetky peniaze z predaja som mu dala, takisto dostala som od starkých do daru menšie financie na výbavičku pre dieťa, samozrejme peniaze som mu dala, takže nie je to všetko úplne na ňom, to len, aby ste boli v obraze. Teraz naposledy mi začal nadávať do p*č kvôli tomu, že v práci jedol žemle so šunkou a ja som bola na návšteve u môjho otca a dal mi vyprážaný syr s hranolkami, na ktorý som mala už dlho chuť a vedel to, no cirkus strašný čo som si to dovolila jesť niečo iné ako mi on nakázal akože fakt nechápem čo ďalej bude zasa, ale skoro všetky hádky sú takéto absurdné. Totálne mi diktuje všetko, a ešte, že a som povinná byť ticho a robiť ako povie, keby som mala kam ísť tak idem už dávno, myslíte že sa to zmení, keď sa dieťa narodí? Alebo bude ešte horší. A ešte na drzovku on si zmyslí ,že ide s kamarátom na celú noc na ryby, samozrejme ja keby som išla nesmiem ísť na noc za kamarátkami, ale on môže. Aj keď vie , že mi to trochu vadí.

jaskolka
18. jún 2020

Chceš stručnú odpoveď? Žiješ s debilom,aký sa v živote nezmení a bude len horší. Co k tomu dodať?

malebiele
18. jún 2020

Rychlo sa ho zbav, cudujem sa, ze s takym clovekom vobec cakas dieta, neverim ze pred otehotnenim bol iny? Ste zobraty? Rodicia ti nemozu pomoct aby si isla k nim? Ja by som s takym clovekom nebola, ved to ta psychicky depta a potrebuje mat nad tebou zjavne kontrolu, nechcem si predstavit co bude ked sa to dieta narodi

panelacikova
18. jún 2020

@malebiele prvé dve slová..... "sme manželia"

malebiele
18. jún 2020

@panelacikova pardon nevsimla som si, tak som sa zacitala a zamyslela nad tym ze som to uplne vypustila, kazdopadne by som aj tak s takym clovekom nebola a rychlo od neho odisla

sissy27
18. jún 2020

Otázka: mám zostať v takomto vzťahu? A sama si si aj odpovedala: keby som mala kam ísť tak idem už dávno.
Ja napríklad nerozumiem tomu, prečo si si ho zobrala za muža a splodila s ním dieťa a teraz sa pýtaš, či zostať. Veď taký bol očividne už dávno. A nie, po narodení dieťaťa sa to nezlepší.

panelacikova
18. jún 2020

autorke: ak ste manželia, máš problém, dieťa je "automaticky" jeho či by si ho chcela v budúcnosti vynechať alebo nie... jednoducho zákon jasne hovorí, že on bude otcom, s tým bude ešte asi veľa problémov, takíto idioti robia prieky ženám skrz deti, aj keď sú rozídení... no a odpoveď na tvoju otázku? ak je to tak, ako píšeš (poznáme len tvoje hľadisko), tak byť na tvojom mieste, podám o rozvod. aby mne nejaký idiot nadával do p.č? no sorry...

panelacikova
18. jún 2020

@malebiele veď hej, jasné 🙂 ale nedalo mi to 😀

dskjhfdlkdjhl
18. jún 2020

Nepisala si tu uz minule, ze Ta svokra a muz nutia tehotnu zamestnat sa?

malebiele
18. jún 2020

@panelacikova a ved ho nemusi zapisat ako otca ci? Aj tak bude mat na dieta narok?

panelacikova
18. jún 2020

@malebiele keď sú manželia, tak mám taký silný pocit, že si nepomôže. ona keby sa rozviedla, tak ho môže "zatajiť", ale on keby sa ozval, tak automaticky a bez testov ho zapíšu. tuším je to tak dokonca až do roka po rozvode!!!

marseillefan
18. jún 2020

@malebiele ak sú manželia, tak on je automaticky otcom dieťaťa... zo zákona

panelacikova
18. jún 2020

@malebiele keby boli len partneri a odíde od neho, tak ho môže zatajiť a on by musel dokazovať cez testy otcovstva atď.

lenuliatko84
18. jún 2020

Fuha.....to ak s nim ostanes aby si si osvojila o vsetkom klamat.
Trosku despota ten tvoj manzel.
Preco sa vsetci ti chlapi z MK menia az po počati potomka

marseillefan
18. jún 2020

jediný spôsob aby on nebol otcom dieťaťa je stihnúť sa ešte pred narodením rozviesť a potom znova vydať za iného muža... ale toto je v tomto prípade neaktuálne, zbytočne tu riešiť otcovstvo.

panelacikova
18. jún 2020

@marseillefan ináč, je to poriadna vtákovina, lebo už sa stalo, že žena sa rozviedla a už mala známosť a okamžite otehotnela. a podľa zákona bol otcom "bývalý", s ktorým sa rozviedla. potom to museli nejak pred súdom všetci dokazovať, no trapas...

malebiele
18. jún 2020

@panelacikova aha no tak to autorke prispevku nezavidim, suhlasim s tvojim nazorom ze ak by sa aj rozviedli, tak bude robit napriek a ci vobec papiere podpise no

vierkainka
18. jún 2020

Ale ty ho miluješ však? Ak odpovieš áno, tak ja ti napíšem len toľko :tak ti treba. Pretože jedna rozumná žena si toto nenechá. Ste manželia, partneri a nie jeho otrokyna bez práv.No ak nie, tak vezmi nohy na plecia a utekaj. Rozved sa.Myslíš že tvoj otec ta vychoval na to, aby ti nejaký chlap nadával do p...? Navyše tehotnej? Iný chlap by ta na rukách nosil, kebyže si jeho manželka a nosíš pod srdcom dieťa. Pretože tak to ma byt. Tvoj manžel je pre mňa obyčajný chrapun a zakomplexivany chudák. A inak... Tebe nebolo trápne že si mu dala peniaze určené na vybavicku pre malé? Pozbieraj sa žena, ak máš oporu v rodičoch, kopla by som ho lopatou do analu a cago belo. Ak má dieťa vychovávať takýto žebrak, takýto potkan akého máš doma, tak to radšej ostaň sama s babom. A možno sa časom nájde aj niekto iný, kto ťa bude milovať. Úprimne a zo srdca. Odid od toho manipulatora, skôr než ta zlomí ešte viac, ako si teraz. Dieťa potrebuje spokojnu maminku.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sissy27
18. jún 2020

@lenuliatko84 chlapi sa nemenia po počatí potomka, len ženám sa až vtedy otvárajú oči... netvrdím, že vždy, ale v drvivej väčšine prípadov áno. Aj tu vidíš ako “dávno by odišla keby mala kam” - to znamená, že taký nie je od minulého týždňa, že dúfa, že po narodení dieťaťa sa zmení k lepšiemu - a tak asi dúfala aj pred svadbou a prekvapenieeeee - nezmenil sa. Nie k lepšiemu.

autor
18. jún 2020

@malebiele no nebol taký fakt od januára to všetko začalo, ako bol trochu divný, ale toto je už príliš, a rodičia tí mi nemajú ako pomôcť môj otec sám žije u priateľky lebo má momentálne problémy a mama tá vôbec nežije na sk

@dskjhfdlkdjhl nie ešte som sem nepísala, on mamu ani nemá už

malebiele
18. jún 2020

A nemas ani ziadnu kamaratku, nikoho kam by si mohla? Aj ked ak ti vsetko zakazoval, tak urcite aj kamaratky si myslim..potom uz len to centrum, co spomína @viestta ..urcite cim skor odid od takeho cloveka, radsej byt sama s babom ako sa trapit s nim cely zivot a to este nevies ako sa bude chovat k tomu babatku alebo tebe po porode, este ta bude komandovat ako a co robit s babatkom, pripadne ta uplne podryvat ze to s babom nevies a ze mu len skodis, ze si neschopna, no viem si to zivo predstavit, toto ti treba?

vierkainka
18. jún 2020

Ako už bolo spomenuté, chod do centra. Bojuj za seba, aj za svoje dieťa. A nie nezmení sa po narodení dieťaťa. Bude to len horšie. To ti neprajem, to tak v živote býva.

malebiele
18. jún 2020

A ked uz teraz riesi peniaze, ved ste manzelia, mate mat spolocnu kasu, keby to bolo opacne ze on nedajboze nemoze zarabat a ty to tahas, tak co? Ved sa moze stat cokolvek a manzelia sa maju podrzat navzajom, ten tvoj to ocividne nechape...a uz si viem predstavit ako budes musiet prosit od neho kazde euro a dokladovat na co to potrebujes, aby si neminala nahodou vela, kedze nezarabas 🙈

lenuliatko84
18. jún 2020

@sissy27 bolo myslene ironicky,len ironicky smajlik som nenasla

dskjhfdlkdjhl
18. jún 2020

Hmm, tak to potom je velmi napadna podoba, zrejme sa teraz taki chlapi kotia🙊 lepsie Ti bude s dietatom samej, ako s takym ehm, debilom.

malebiele
18. jún 2020

Ja si myslim ze ty musis byt tak rada ked ide do roboty, ze sa ti tak ulavi a ked ma prist domov, tak len trpnes ze co bude, no o com to svedci? ☹️

kvetinka75
18. jún 2020

Paneboze to kolko ma rokov? To co je dnes za ludi? Nechapem ako sa moze dospely clovek takto chovat. Prezila som uz vselico ale toto aby si niekto ku mne dovolil , to by bolo to posledne.

marca12
18. jún 2020

V prvom rade sa mu nesmies podriadit cele zle. Musis si stanovit hranice,nenechat sa zahnag do kuta. Cim viac ustupujem,tym vacsiu silu on nabera. Preco si mu dala peniaze? Ved si svojpravna,vies narabat s peniazmi,boli to spolocne peniaze a mozes ich mat u seba. Ak ti bude nadavat,ohrad sa ako sa to sprava k matke svojho dietata.

autor
18. jún 2020

@kvetinka75 on už má 50 mal by mať rozum a nič.

autor
18. jún 2020

@marca12 keby som mu tie peniaze nedala to by bolo peklo, že ako si to určite predstavujem keď on kupuje jedlo a všetko a ja mu nič nedám, veľakrát som sa tak ohradzala jediné čo vie na to povedať, že sa chovam ako ostatné je**té ženy 🤦 debil proste