Dobrý deň, mňa by zaujímalo, kľudne aj z vašich skúsenosti, ako rozoznať, či som s partnerom ešte stále kvôli láske alebo už iba zo zvyku? Vôbec sa v tom nevyznám a neviem v sebe nájsť odpoveď. Ďakujem.
@drammona co je ale láska? Ak myslíš ten prvotný ošiaľ, tak ten rýchlo pominie, zostávajú porozumenie tolerancia, vzájomná podpora, rozhovory, dôležitý je spoločný humor... aj to je láska.... jej obsah a rozmer sa časom mení, ale raz som počula takú vetu: "ak pochybujes ci miluješ tak nemilujes"
@drammona dajte si nejaky cas od seba… uvidis, co bude
@jj298 ja som s manželom 10 rokov, už sa neusmievam keď ho vidím, nemám chuť sa ho len tak dotýkať, som rada keď ide na par dni preč, ale som rada aj keď sa vráti 😁 niekedy mi vadí aj že "hlasno dýcha " 😁 a aj tak viem ze ho ľúbim a neviem si už predstaviť život s iným chlapom, mame spoločný humor, úžasný sex, a už vieme co od seba očakávať...
@evuska32 vyše 5 rokov.. problém môže byť aj v tom, že sme spolu od mojich 15tich, teraz mám 21 a asi mi chýba taká voľnosť. Chcela by som cestovať, možno bývať mimo Slovenska, ale on tu chce zostať, kúpiť dom a neskôr založiť aj rodinu. Sama seba som sa snažila presviedčať o tom, že to chcem aj ja, ale proste v hĺbke viem, že to nechcem, alebo aspoň v najbližších rokoch nie. Mám trochu pocit, že ma drží (nevedome) a ťahá nazad od mojich snov a života, aký by som chcela žiť.
@vanilkovazmrzka toto by bol asi definitívny koniec.. buď s niekým chceš byť alebo nechceš. Pauza by pre mňa znamenala koniec 😕
@drammona Si este mladucka, ak mas pochybnosti a taha ta to inde, nemala by si to v sebe potlacat, lebo casom to vyskoci na oci v ovela intenzivnejsej miere a bude to horsie. Porozpravajte sa, mozno este mozte skusit ist spolu niekam do zahranicia, ak to este nechces celkom vzdat.
@vanilkovazmrzka on je nastavený tak, že on do zahraničia nepôjde na 110%, chce zostať tu, je mu tu dobre.. a ja ho nechcem nútiť. Ale ani nechcem trpieť kvôli tomu, že sa musím prispôsobovať. Takže mám 2 možnosti, buď zostanem tu s ním, alebo pôjdem preč sama. Bojím sa, že budem ľutovať, keď sa rozídeme a taktiež sa bojím, že za pár rokov budem ľutovať, že som neodišla. Neviem čo mám robiť, ale mám vnútorný pocit, že celý môj život závisí od tohto rozhodnutia, a že ho musím urobiť čím skôr 😞
@drammona tak este sa nemusite rozist, ale mat vztah na dialku. Co mi teda nepripada ako idealna moznost, ale zas ked nechces odist navzdy, ale len na nejale kratke obdobie, tak by to pre vas bola aspon taka skuska, na ktorej konci dostanes odpoved, ci to bola laska alebo zvyk ;)
@vanilkovazmrzka asi by som odišla na dlhšiu dobu, začala by som nový život. Viem aké to je inde, neviem či by som sa chcela niekedy vrátiť.
Funkčný vzťah musí byť založený nielen na príťažlivosti a humore, ale medzi základné piliere patria spoločné plány a ciele do budúcnosti. V tomto bode sa by diametrálne rozchádzate, takže nevidím dôvod nasilu to predlžovať. Chcete od života každý niečo iné, musíte ísť každý svojou cestou, aby ste tam prišli a to sa spolu proste nedá.
Si veľmi mladá, vo veku môjho syna...je priskoro sa viazať a hlavne nemáte spoločný cieľ do budúcnosti. Ja som za ukončenie vzťahu...potrebuješ ešte voľnosť a robiť to čo ťa baví a čo ťa robí šťastnou. Ja som takúto chybu urobila, že som zostala s chalanom čo sme to ťahali od 16tich a poviem ti, väčšiu blbosť som urobiť nemohla. Nešla som kvôli nemu na VŠ, rýchlo sme sa vzali a aj rýchlo rozviedli...
Ak by si ho ľúbila, tak by si si tu otázku rozhodne nepoložila...
@drammona tak myslim, ze si uz rozhodnuta, len si to nevies zatial celkom predsavit a mas strach. To je normalne 🙂
Ja si myslím že je to už asi skôr zo zvyku…mala som to podobne, nechcela som s ním už viac tráviť čas, vyhýbala som sa a po intímnej stránke ani nehovorím…aj sme sa rozišli a bolo to tak lepšie pre oboch 🙂 rozchod preboli a budes stastnejsia ak citis ze je to to co chces
@daniela823 ak sa smiem opýtať, kto sa s kým rozišiel? Ty s ním alebo on s tebou, napr. kvôli tomu, ako si písala, že si sa mu vyhýbala, nechcela si s ním ani tráviť intímne chvíle a podobne?
ked uz je to takto, ze nechyba, ze nejako nevyhladavas jeho spolocnost, ze s nim necches nejako byt, tak je cosi zle a myslim, ze toto uz potom len tak zlepsit nejde :/
No, z popisu to teda ozaj znie iba ako "zvyk". My sme spolu od mojej 17-tky a po 5 rokoch sme riešili, že z bordelizby by mala byť detská izba, chodili spolu na výlety, dovolenky, keď sa dalo, napchala som sa na všetky manželove služobky... proste ako dva leukopkasty... 🤣🙈 neviem si predstaviť, byť vtedy len zo zvyku, mať sex, lebo sa to má a pod. Vlastne, doteraz si to neviem predstaviť...
@drammona v podstate to ukončil on, pýtal sa ma či niečo spolu nepodnikneme, ja som ho odmietla a to bola posledná kvapka dalo by sa povedať a mne ale hrozne odľahlo lebo ja som na to nemala…vazne ak sa mas nutit, premahat tak zbytocne trpite obaja ked kazdy chce nieco ine tak to nemá zmysel a asi to tak ma byt 🙂
aky zavan cerstveho vzduchu na tomto fore plnom zufalstva,,,ide s teba sebalaska a pocit sebahodnoty, vybrala si sa spravnym smerom nedaj si to vziat, je nezvykle aby zena v tvojej situacii takto uvazovala, urcite by si mala absolvoval predrozchodovy rozhovor bola som v identickej situacii vybrala som si cudzinu a rozchod a mam skoro 20 r ineho milujuceho manzela a skusenosti ktore by mi SK nikdy nedalo
Ak ti nechýba keď nie si s ním a nemáte spoločne koníčky a plány...tak je to zvyk.