Kamarátka stále za mňa platí

16. aug 2023

Baby, mám taký blbý dotaz. Chodievam občas s kamoškou von, 2-3x do roka. Vždy v priebehu večera ona zbehne akože na záchod a všetko zaplatí. Je mi to trapne, peniaze si zobrať nechce. Potom sa dohodneme, že nabudúce zaplatím ja a zase toto spraví. Normalne keď idem s inými ľuďmi von tak si vypýtame účet a buď každý zaplatí za seba alebo sa normalne prestriedame. Ale takto tajne to robí len ona. Viem, že majú o dosť menší príjem ako my a o to je mi to blbšie. Čo si mám o tom mysleť? Ja už s ňou ani nechcem ísť von lebo viem ako to zase dopadne...

ywulla
16. aug 2023

Normálne by som jej povedala, že sa cítim nepríjemne, keď toto spraví.. a požiadala ju, aby to viac nerobila, že na tom trvám.. lebo viac s ňou nepôjdem von (vyhrážka s úsmevom 😉 )

januska12323
16. aug 2023

Predbehni ju a zaplať ty.

ankare
16. aug 2023

A nesťažujes sa jej furt,že si bez peňazí?

floren
16. aug 2023

Mne to kamoška tiež robí,tak vždy ju zásobuje zeleninou. Nemaju záhradu.

ninusa221
16. aug 2023

Pošli jej potom na účet

kornelies
16. aug 2023

To je problem povedat obsluhe uz pri objednavani, ze ucet zaplatis?

snazilka_bio_mamka
16. aug 2023

myslím si , že takto ukazuje to, že ta ma rada. Ja toto tiez robim, ale mojej kamoske to vooobec nevadi :D určite nič zle v tom nehladaj, myslim si ze je to milé a nerobí to kvoli tomu aby ta vytočila. Tiež super rada je s tou zeleninou.. skus sa jej nejak odvďačiť, alebo napr. 1x za rok ju pozvy niekam na masaž alebo do wellnesu alebo tak a ste si kvit.

mandzula
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
rhodesian
16. aug 2023

S kamoškou pravidelne chodíme na kávu a u nás je to o tom "ktorá skôr vytiahne penaženku".
Niekedy zaplatím 3x po sebe, niekedy si peňaženku nechám doma lebo ideme s deckami len na ihrisko, no potom padne slovo káva 🤷‍♀️ neriešime ktorá kedy zaplatí. Ak ti je to nepríjemné tak jej hneď pred stretnutím povedz že platíš ty a spolu s objednávkou si rovno vypýtaj účet.

ciernysokol
16. aug 2023

Moznoze to robi prave kvoli jej nizkemu prijmu.aby druhi neriesili,nevedeli,ze ma nizky prijem,lebo jej to je neprijemne.ak sa o tom pravidelne otvorene bavite,potom to tym nie je.

autor
16. aug 2023

@januska12323 ale mna to nikdy nenapadne v polke vecera ist platit ucet. V civilizovanom svete sa na konci vecera rozhodnete, ze konec, zavolate si casnika a zaplatite.

autor
16. aug 2023

@ankare My mame slusne prijmy.

autor
16. aug 2023

@rhodesian tak by to malo byt

autor
16. aug 2023

@mandzula urcite nie. Kazda zijeme inde.

autor
16. aug 2023

@floren ja jej obcas dam kabelu oblecenia alebo serepeticky po detoch lebo ona ma male a ja uz odrastene. Zahrady mame obidve.

autor
16. aug 2023

@ciernysokol viem kolko maju prijmy a aj ona vie priblizne kolko my.

konikmodry111
16. aug 2023

Aj ja mam taku kamosku 🙈 1x bola jest u nas na obed, samozrejme sme ju pozvali no nechala pod salkou peniaze. Tak sme ju zobrali na obed na oplatku ze teraz budeme platiť my (ona isla na wc a všetko zaplatila 🙈) to mi už bolo veľa tak som jej povedala že pokial to spraví ešte raz, sa prestaneme stretávať . Čo sa stalo? Urazila sa 😂

ciernysokol
16. aug 2023

Mozno to berie ako podakovanie za oblecenie.

0silvia0
16. aug 2023

Ked pojdete von, normalne jej povedz, ale pocuj, ziadne zakulisne zachodove taktiky, dnes platim ja. Normalne narovinu, ja to tak robim, tiez mam taku kamosku ktora chce furt platit. Tak hned nazaciatku poviem, dnes platim ja a je to ok.

malapepka
16. aug 2023

Dufam, ze to nie je o mne 🤣
Kamoska mi sem-tam da balik veci, no nikdy nic nechce. Vecne sa dotahujeme.
Minule sme boli spolu vonku, poobjednavali sme si a ja som to potom natajnasa zaplatila. Potom som jej povedala, ze to je to najmenej, co mozem pre nu urobit ako vdaku.
Ale my sme v pohode, my si uprimne povieme, co si jedna a druha myslime. Neurazame sa.

Ak ta to trapi, porozpravaj sa s nou, ale nehovor o ich financnej situacii. Iba ze tibto je blbe, ked to robi stale ona. Ze keby ste sa striedali, je to ok. Ale povedat jej to s usmevom, s lahkostou.
Ak by to aj tak robila, prijmi to od nej. Mozno je to jej forma vdaky.

autor
16. aug 2023

@ciernysokol Mozno. Ale take vselijake to oblecenie je kolko krat. Ako po detoch. Urcite to neni v takej hodnote, ze by za mna musela stale platit 😏

autor
16. aug 2023

@0silvia0 skusim hned na zaciatku vyjasnit, ze dneska pozyvam ja a hotovo.

0silvia0
16. aug 2023

Jasne, tak to bude najlepsie.

autor
16. aug 2023

@konikmodry111 tak to je sila nechat pod salkou peniaze za domaci obed. To by ma fakt nahnevalo.

konikmodry111
16. aug 2023

Nie domaci obed 😁 mame reštauráciu 😁

hladamematku
16. aug 2023

Ja platím za kamošky kt sú na Tom omnoho horšie, a v období keď mi podnikanie ide veľmi dobre s ostatnými idem na striedačku. Od chudovbnesej by som si nenechala. Keby ti na Tom tak záležalo nedopustis to..

autor
16. aug 2023

@hladamematku jasne, mne na tom vobec nezalezi a pisem to tu aby som sa pochvalila. Ty si riadne na hlavu. Ked to raz tajne zaplati a nevezme si peniaze tak sa mozem aj o zem hodit a nic to nezmeni.
Este dodam, ani jedna nejsme v existencnej krize, obe byvame v domoch, manzelia zarabaju v pohode akurat ja chodim do prace a ona je na rodicaku.

michelle567
13. feb 2024

Tak vieš aká je. Stalo sa to viackrát tak nabudúce ju proste predbehni. A neverím že ti to nenapadne behom večera. Budeš na to myslieť vždy keď bude chcieť ísť na wcko 😃

nyusika
13. feb 2024

co sa stazujes a vyhovaras na civilizovany svet ?
tak bud sa zodvihni v polke vecera a zaplat, alebo fnukaj 🙂