Je ten chlap vychcaný?

21. nov 2024

O pár týždňov sa chystáme na vianočné trhy do zahraničia, skladáme sa na autobus po určitej čiastke, ideme s komtrovcami od nich z práce. Dcéra má 18r, má trištvrte roka nápadníka, chlap dospelý pracujúci, dovolím si tvrdiť že zarábajúci lepšie ako ja, zahlásil, že chce ísť tiež. Len akosi peniaze nenosí, dva krát som dcéru prosila aby mu to pripomenula. Pred mesiacom sa k nám takto nahlásil na jednu akciu, ja som zaplatila za piatich a on sa ani nespýtal či nie je náhodou niekto dlžný za vstupné za cestu

barborachors
21. nov 2024

asi ho to rodicia doma nenaučili. Je to drzosť a vychcanost.

biba_18
21. nov 2024

a možno nie je zvyknutý z domu že by mal za také dávať rodičom peniaze ... že ty si povedala dcére je jedna vec, či ona povedala jemu druhá ...

autor
21. nov 2024

@biba_18 mne nič platiť nemusí, ja z toho zbohatnúť nechcem, ale cestovné a vstupenky za seba by mohol

vanilkovazmrzka
21. nov 2024

Netreba sa hanbit a otvorene narovinu si pytat peniaze nazad

sashabb
21. nov 2024

Veď po dcére odkáž, že pokiaľ nedá do určitého dátumu peniaze, tak nepôjde. Treba čo najskôr, lebo sa rezervujú miesta.

lindous
21. nov 2024

Nezaplatí, nebude pre neho miesto... niektorí ľudia proste nemajú chochmes a ak mu to prejde, bude to využívať znova a znova, treba povedať narovinu koľko čo vyšlo...povedz dcére, že to treba doriešiť do xy dátumu, tak nech sa rozhodnú a viac nerieš, chce ísť, zaplatí, nechce ísť, nechá tak, dcéra je dospelá, on tiež, ty to nemusíš vôbec za nich riešiť, keďže sa ide z práce a ty asi teda nie si hlavný organizátor...

autor
21. nov 2024

@sashabb áno presne toto som jej ráno spomenula, že nech dá dnes alebo zostane doma.

luccija
21. nov 2024

Normálne si pytat

mamina7070
21. nov 2024

presne tak s takymito typmi napriamo a idealne pred svedkami
nezaplati nejde a dodrzat to

mamina7070
21. nov 2024

a este by som vypytala aj za tu akciu predtym

autor
21. nov 2024

Takto pekne dostal všetky info, odchod, príchod, program, ceny - cesta vstupenky atď a od 26.10 ani obraz ani zvuk

januska12323
21. nov 2024

Ja by som nepýtala od neho ale od dcéry, už nech si to poriešia ako chcú. Neberú to ako pozvanie aj so zaplatením?

mamina7070
21. nov 2024

a dcera co na to? a k nej sa on ako chova?

mabenn
21. nov 2024

jezis tieto spolocne vylety....

betulinka1
21. nov 2024

Povedz dcére, že to nie je OK. reálne by mal byť gentleman a zaplatiť aj za nu aby sa ukázal. Akože toto by nebolo pre moju dcéru, určite by som sa s nou o tom pobavila.

autor
21. nov 2024

@mabenn aký máš s tým problém?

autor
21. nov 2024

@mamina7070 nič, kývne ramenom, chovanie zatiaľ ok

mabenn
21. nov 2024

ja ziadny chvalabohu

biba_18
21. nov 2024

v poriadku, nič to na tom nemení že on mohol buď zabudnúť, alebo to bral ako keby mama za neho platila alebo že mu dcéra nepripomenula ...

zuzikak
21. nov 2024

neriesila by som viac. Spravila si co sa dalo. Pripomenula si dcere ako som pochopila 2x. Nechaj to tak. Nezaplati tak nejde. Ak ma ozaj zaujem, mal by sa sam starat o to, ci je vsetko ok a moze ist. Neviem, kedy je posledny termin na zaplatenie. Uz jej to nepripominaj. Ak to ona nepovedala jemu, tak si to vybavia medzi sebou. Ak mu to povedala a nedal peniaze, tak si jednoducho nerezervoval miesto a nejde.

zzzzza
21. nov 2024

@betulinka1 presne

zuzikak
21. nov 2024

@betulinka1 je to sice pravda ale ked je zalubena tak mu bude vela veci prehliadat lebo vsetko bude ok. ☹

sense
21. nov 2024

Nahlásila by som počet bez neho a zaplatila bez neho , veď dcére je to jedno keď kyvne len ramenom

zuzikak
21. nov 2024

este mi napadlo, ze ved ak chodi k vam tak povedat priamo jemu, ze ci teda naozaj chce ist lebo stale nemas peniaze- normalne sa rozpravat na rovinu

biba_18
21. nov 2024

@zuzikak @zzzzza @betulinka1 ježiiiš mami, to je tak trapne, veď ti dá keď budeme v buse ... (alebo aj nie, to zas hovorím ja - a čo sa stane, no nič...)

zuzikak
21. nov 2024

@biba_18 😀 jasne chapem. "NO nie je to trapne. Treba zaplatit vopred. Dakujem."

autor
21. nov 2024

@zuzikak chodí k nám zriedkavo, býva v tom meste kde dcéra študuje

zuzikak
21. nov 2024

tak potom by som mu bud zavolala alebo ked nemas na neho cislo tak to nechaj tak ako som pisala vyssie - nezaplati= nejde.

januska12323
21. nov 2024

Však keď nezaplatí tak nejde, čo by prišiel aj tak?

deti95060810
21. nov 2024

ak máš na neho číslo tak mu pošli smsku...
alebo zavolaj - ak ste v kontakte...