Je chyba vo mne?

moly09
12. jan 2023

Ahojte nemám sa komu vyrozprávať.... problém je ten že môj muž sa zmenil. Máme spolu dve deti dvojičky ročne stále mi nedáva že je všade bordel, hračky a atď...ja sa snažím upratovať, variť nám aj deťom každý deň. Len on to nevidí, vidí len hračky po zemi a atď veď viete aké sú deti . Stále vraví že doma len sedím a kľudne sa môžme vymeniť ako ja do práce a on s deťmi
Ďalšia vec je tá že nadáva pretože malý plače v noci a jeho to budí,stále sa sťažuje že sa nemôže vyspať. Proste je nervový stále ja to aj chápem chodí do práce 😏 prosím vás je chyba vo mňe ?

anjelicek26
12. jan 2023

@moly09 kym boli deti male a budili sa - mali sme oddelene spalne (vlastne kvoli chrapaniu muza dodnes), ale pointa - nevyspaty a pracujuci clovek po case prepne do nudzoveho rezimu a zacne sa takto spravat...nie kazdy, ale je ich dost... spankove deficity, stres a mas to... potom zadrapky o hluposti, potom hadanie, potom vytahovanie malickosti... nech spava na gauci alebo v detskej. On sa vyspi a rano mas funkcneho pouzitelneho chlapa.

Ale aj mu to takto povedz - ze sa musi zmenit v tom, ako sa k tebe sprava... ze chapes, ze je momentalne unaveny, ale ty si predsa tiez... rocne torpeda a to hned 2x

dzulli1980
12. jan 2023

Nie, chyba je v Tvojom mužovi ... to, čo píšeš, sú štandardné úskalia rodičovstva ... môj muž robil 12-tky, dcéra v noci plakávala tak ako takmer každé dieťa ... nikdy sa nesťažoval, hoc som na ňom videla, že je nevyspatý, vyčerpaný atď. ... sama som ho poslala spať na gauč do obývačky, nech je oddýchnutý ... zostalo mu to dodnes 😀

moly09
autor
12. jan 2023

On spi vedľa na gauči len aj tak počuje plač

liz_lemon
12. jan 2023

@moly09 ked sa chce vymenit, tak sa vymente, uvidis, ako rychlo sa zase vymenite naspat

h2
12. jan 2023

@moly09 Keď muž hovorí, že si to môžete vymeniť, tak schválne by som to urobila. Po pár týždňoch sa ti bude s plačom ospravedlňovať a prosiť ťa na kolenách, aby ste sa vymenili naspäť.

moly09
autor
12. jan 2023

Ja mám pocit že to medzi nami nefunguje aj čo sa týka sexu nula bodov ako viem únava jedno s druhým ja som tiež odpálená koľko krát ale každá naša komunikácia končí hádkami

elanor
12. jan 2023

@moly09 ved mu daj za pravdu, v tom, ze teda vymente sa. Ked je taky hrdina, nech ostane doma s dvojickami na materskej, a ty chod do prace. Ale vsetku starostlivost o deti nech preberie muz, a ty budes iba chodit do prace a nosit peniaze. Muz bude mat 24hodin denne deti na krku, celu domacst, navarit, upratat, oprat, ozehlit, nakupit atd atd.Sak jemu rychlo dopne ktora bije.
Chmulo jeden.

danielahamar
12. jan 2023

Kúp mu štuple do usi😉, keď ma pocit, že sa ho to netyka

denden77
12. jan 2023

vymente sa.. do hodiny ti vola, ze sa mas okamzite vratit domov 🤣🤣🤣
a ak mu vadia hracky na zemi, nech ich pozbiera 🤷‍♀️🤣 (ked to bude robit 73x za hodinu, mozno to pochopi 🤔😁)

kandelabra
12. jan 2023

pomáha on s deťmi keď je doma? cez víkend? vie on vôbec čo ty cez deň robíš? Lebo mne to príde ako klasický syndróm muža, ktorý si myslí, že ON robí to jediné dôležité a namáhavé v celej rodine - chodí do práce. A k tomu sa ešte v noci nevyspí! No treba mu ukázať, že ty na tej materskej tiež neležíš na gauči + že on sa v noci síce zobudí, ale ty musíš vstať a riešiť plačúce dieťa. Najlepšie ako píšu ženy vyššie, aby zažil na vlastnej koži. Tak na víkend mu ich nechať, so zoznamom čo má všetko popri tom stihnúť, a nech si chlapec poradí ako vie.

sovica
12. jan 2023

@moly09 Určite nie je chyba v Tebe. Máte malé deti, takže hračky budú niekoľko rokov všade - musí si zvyknúť. Deti sa majú a musia hrať, je to pre nich prirodzené, tým sa učia nové veci - zručnosti, zdokonaľujú jemnú aj hrubú motoriku, učia sa vytrvalosti, tímovej práci atď. Deti však uč hračky za sebou upratať. Keď sa s niečím dohrajú a chcú vytiahnuť niečo iné, nech si veci uložia. Priebežne upratuj s nimi, aby sa to naučili a zvykli si na to. Keď boli deti malé, mala som na hračky väčšie úložné boxy (jeden na duplo, ďalší na drevený vláčik, ďalší na bábiky/plyšáky atď ), knihy a stolové hry na policu. Tak sme vedeli veľmi rýchlo a ľahko spraviť s hračkami poriadok. Žiadne ukladanie a "dekorovanie". Proste chytiť a nahádzať do boxu a o chvíľu bol poriadok.
Píšeš, že muž spí "vedľa na gauči". To znamená, že spí v inej izbe za zavretými dverami? Ak áno, nech sa nesťažuje. Ak počuje plač a vadí mu, nech si dá štuple do uší. Čo máš povedať Ty, keď k deťom musíš v noci vstávať (kojiť resp. robiť UM) a máš menej spánku ako on a ešte prerušovaný.
Ak by si mala v práci podobný plat ako manžel, vymeňte sa. Ty choď do práce a on nech ostane s deťmi doma. Samozrejme, bude robiť všetko to, čo robíš teraz Ty, čiže v noci vstávať a cez deň variť, upratovať, prať a starať sa o deti. Myslím, že po týždni by bol "na prášky".
Alebo, ako napísala @kandelabra, nech si to vyskúša cez víkend. Nechala by som mu na 2 dni deti a nech aj varí, upratuje, perie, stará sa o deti, v noci k nim vstáva a keď prídeš domov, nech je všetko tip-top - o deti postarané, hračky uložené🙈 a doma poriadok.

majlo1234
13. jan 2023

@moly09 tak nech si kupi stuple a spi. On s tym moze nieco spravit, plac dietata je nwvyhnutny do urciteho veku

andreatytler
13. jan 2023

@moly09 Pre boha. Ved to je otazka 5 minut pozbierat hracky zo zeme a nahadzat do krbice. To tvoj muz nema ruky ze to nemoze urobit ked pride z prace a vadi mu to? Ani by ma nehlo to koli nemu robit. Si prilis chapava. Co je on nejaky poloboh koli tomu ze chodi do prace? A ty si akoze na dovolenke? Popijas kolu pri bazene? Ved aj ty chodis do prace. Uvedom si to.
Moj muz chodil do prace a aj tak vstava k synovi od 6 mesiaca, odkedy som prestala kojit. Ja som to nedokazala. Normalne k nemu vstal aj 6x v noci a potom isiel do prace a ani naznak somrania mojim smerom.
Mate dvojicky a on ti s nimi vobec nepomoze? Mas moj obdiv ze to davas sama, ale nie je to nahodou tak ze tento muzov postoj je sposobeny tvojou zasluhou. Neofukujes ho prilis? Davas mu prilezitost sa o deti starat? Chodis si oddychnut od vsetkeho a mas cas len pre seba?

erika237
13. jan 2023

@moly09 chyba v tebe nie je, hracky na zemi su a este par rokov budu. Ja osobne som robila poriadok iba priebezne pocas dna, ked mala naroztahovala toho vela, tak som popratala aby nespadla a vsetky hracky sme upratovali vecer. Takze moze zacat tvoj muz upratovat vecer a vybavene.
Ako tu uz bolo napisane, ked tvrdi, ze sa mozete vymenit, by som sa s nim hned vymenila, ale on by robil presne to iste co ty, nie ze ty sa dotrepes z prace domov, budes varit a ja neviem aku rit este.
Chapem, ze nie je vyspaty ako princ, ale predpokladam, ze ty tiez si nevyspata lebo pocujes deti plakat a este k nim aj vstavas.
Velmi typicka rada, ale skuste zajst na spolocnu veceru, aby ste sa porozoravali, deti by na par hodin mohol niekto postrazit. A dalsia dobra rada, ked je taky “hrdina” v piatok vecer by som bola zbalena a hoc by som prespavala v aute vratila by som sa v nedelu vecer a opytala by som sa, ako bolo.

panelacikova
13. jan 2023

@moly09 a ako ste prišli k dvojičkám, keď to v sexe nefunguje?

miroslava21
13. jan 2023

Zober sa co i len na jeden den prec z domu, v sobotu ked ma volno chod od rana do vecer k rodicom, ak sa da. Kludne aj v nedelu znova. Nenavar a nenakup pred tym. Nech si otecko vyskusa co je to komplet starostlivost o deti a domacnost, so vsetkym co k tomu patri aj navarit aj nakupit. Ty prides v sobotu vecer, na pol hodku sa s nimi zahras a zdrbes ho co su hracky na zemi. V nedelu to iste 🙂

jumama
13. jan 2023

Urob taketo cosi. V kludnej chvilke ho popros, aby ta vypocul, ze mu chces nieco ukazat, nad cim chces, aby sa zamyslel. Priznaj sa, ze ta trapia ase hadky a rada by si nasla sposob, aby to bolo medzi vami lepsie odkomunikovane, aby ste sa nemuseli hnevat.

Vezmi dve rovnake salky a vysvetli mu to na nich:

Jedna salka si ty, druha on. Dvaja rovnocenni ludia a ich dni naplnene cinnostami.
Do jednej salky nalievaj postupne vodu - toto je staranie sa o deti cez den, varenie, obliekanie, prebalovanie, unyvanie, kupanie, nakupovaie.....toto je staranie sa o deti v noci - za kazdu cinnost prilej tolko vody, kolko ti to zaberie z dna.
Do druhej salky lievaj "muzove cinosti".
Bud spravodliva, skus do neho nerypat, ale ak ma viacej casu pre seba a je to sebecke, tak mu to tam nalej. Len vol slova tak, aby sa hned neurazil. Napriklad "odpocinok po praci na gauci".

A potom salky vylej a popros ho, nech si to co si mu ukazala premysli a nech potom akosi to premysli (hoci aj cely den) skusi on lievat do salok vodu on. Ak si vie predstavit spravodlivejsie rozdelenie tych prac.

Mozete sa o tom porozpravat, ze to nie je ani pre jedneho z vas lahke obdobie, ale povedz, ze mate krasne dve deticky a je to len obdobie, ktore spolocnymi silami zvladnete, lebo obaja ste rodicia a svoje deticky milujete...

Alebo sisama nejaky takyto nazorny priklad vymysli, na komunikaciu s muzom. Oni potrebuju naozaj nazorne a polopatisicky.

V rozhovore vzdy hovor o sebe:
Nehovor obvinujucim sposobom smerom k nemu: Ty nikdy nerobis... Ty mi nepomahas... Ty sa vonec nestaras, co citim...
Da sa to povedat takto: Ja by som potrebovala, aby si mi pomohol s tymto... Ja by som potrebovala, aby si urobil toto.. Ja citim toto...

Proste je to vacsinou len jemne zmenenie to akym sposobom sa ludia rozpravaju a mozu sa potom "stretnut" v nazoroch, dohodnut sa, atak stale dokola To je zivot partnersky - neustale sa priblizovat, rozmyslat o povedanom, oddalovat pri tom rozmyslani, byt si zase blizssi...

galioska
13. jan 2023

@moly09 treba vydrzat a on by mohol byt tolerantnejsi. Inak ja som nastupila do prace ked mal syn 9 mesiacov a pre mna to bola ulava, nevyspata bo non stop na cecku ale ten pokoj😅 muz po nocnej bol pri nom a nikdy sa nestazoval, takze nie nelutuj ho, pokial neokopava repu na poli, netaha kone kade tade pekne mu vynadaj a basta😜

moly09
autor
13. jan 2023

No povedal mi včera že keď sa budem správať tak že mu poviem že proste sú to malé deti robia bordel stále s toho jeden chodí už tak že mi jednu facne už ostala som pozerať ako puk na neho predtým taký nebol bol chápavý,vždy mi pomáhal a nikdy by mi neublížil len čo mi povedal ma dosť odradilo snim aj zostať

lusyc
13. jan 2023

Ak uz deti nie su dojcene, isla by som späť do práce a milý panko manželko na materskú, uvidíš, či vydrží 28 týždňov ( možno pri dvojkach aj otcovia majú dlhšie, neviem), na rodičovskej uz nebude chcieť ostať... A vytykala by som mu každú kocku, každú omrvinku, všetko, co on tebe teraz.

paulinam99
13. jan 2023

@moly09 Tak mu s plnou vážnosťou povedz, že sa s Tebou od budúceho mesiaca kľudne môže vymeniť a choď do práce. Uvidíš ako zareaguje a či cúvne /ak to boli len silné reči/.
Ak ani to nepomôže, je čas sa úplne vážne porozprávať o tom, ako ďalej vo vzťahu, keďže podobná kríza, ak bude dlhotrvajúca, bude mať negatívne dôsledky na vzťah.

cubo2
13. jan 2023

Spankova deprivacia robi z cloveka zviera. Tiez sme si to zazili s babatkom. Ked bolo zle, tak som sa tiez isiel vyspat na gauc so stuplami v usiach. Ist do prace a podavat tam vykony, ked clovek spal v noci dokopy 4 hodiny a pocas toho bol 5x zobudeny je dost peklo. Tam nie je moznost po tazkej noci si pocas dna schrupnut s babatkom na gauci. Cize trosku tolerancie aj z vasej strany, damy. Tym netvrdim, ze materstvo, je hracka, to nie. Videl som, ake je to narocne. Ale nenechat svojho chlapa vyspat sa, lebo je to "aj jeho dieta" a v praci to "nejako rozchodi" je sebecke, prirovnal by som to k metafore "ked mne zdochla koza, nech zdochne aj susedovi".

h2
13. jan 2023

@cubo2 Ani žena nemá počas dňa možnosť schrupnúť si na gauči s bábätkom. To je zase taká predstava mužov, že keď spí dieťa, môže spať aj ona. To je veľmi individuálne, niektorá možno môže, iná pri svojom dieťati nemôže. V práci môžeš ísť aspoň v kľude na záchod a pobudnúť tam pár minút, mnohým ženám sa nedá ani to. Ver mi.

danielahamar
13. jan 2023

@moly09 no tu bude iný problém asi ako deti, ale zas z druhej strany, sú rodiny, kde deti "rozdelia" manželov, nevedomky. Tiež sme namali ok obdobie, keď deti boli malé, rozdiel 3roky a my 20. Teraz ako mame 3 a mame 40 je to úplne iné, hlavne muž si uvedomil, ako deti vyrástli, že ani nevie

janett_332
13. jan 2023

tiez si myslim, ze si tu asi riesi nieco celkom ine ako problem s detmi. porad mu stuple do usi a skus nenavarit jedenkrat, to si vsimne hned. to, ze je navarene, ma vyprate a vsetko pod nosom, to nevidi, ale ked neurobis nieco, na co je pravidelne zvyknuty, tak je zle. ach, chlapi. normalne by som sa zobrala s detmi a isla na nejaky cas k rodicom, uvedomi si hned podla mna, kde je chyba.

teleskop
13. jan 2023

@moly09 VYMENTE SI TO

siska53
13. jan 2023

@moly09 Vies co? Nech si to vyskusa. Cez vikend, prip.nech si k tomu vezme 3 dni dovolenky. 5 dni a zisti, ze to nie je med lizat. Ty ale sup prec, ziadna pomoc pre neho. Nech si to vyskusa, ked je taky mudry. Som zvedava, co bude vraviet potom.

ls56
13. jan 2023

On ti povedal ze ti facne? Chudák. Od tohto momentu by som riesila snim len veci co sa tyka deti maximalne a pripravovala sa na zivot bez neho. To znamena, odkladaj si co najviac penazi,neminaj bezcielne,snaz sa kupovat vsetko z druhej ruky, aby si vedela co najviac usetrit. Ked budes mat nasetrene dostatok,tak deti do jasli,ty do prace a zariadit sa bez muza. Vytrieskat z neho najvacsie vyzivne a rozvod. Hotovo. Co si to dovoluje.

amelie2017
13. jan 2023

@cubo2 ale prosim ta, pri jednom dietati som sla do prace, ked malo 4 mesiace, pri druhom, ked malo 9. Pri prvej sme sa s muzom sice striedali, pri druhom nie, lebo v noci chce len mna. Niekedy su noci, ze realne spim 3-4 prerusovane hodiny, ano, som hotova, ale v zivote to zo mna zviera neurobilo. S muzom sa k sebe spravame s respektom, uctou a laskou. A tuto panko nadava, a to sa nemusi ani z gauca pohnut, len mu vadi plac. Keby mal 2 hodiny pochodovat v noci s placucim dietatom, ktore potom na pol hodinu zaspi, potom zas hodinu pochodovat a rano ist do prace, tak este ok, moze byt nervozny. Ale takto?
A este hovorit, ze jej jednu streli? V momente by som ho balila.

moly09
autor
13. jan 2023

@cubo2 ja svojho chlapa nechám vyspať ani mu to nevyčítam .. spi na gauči vedľa už vyše pol roka ide len o to že mu všetko vadí . Máme dvojičky tiež koľko krát nevládzem, točí sa mi hlava lebo nestihnem sa najesť,som nevyspata a žijem nič mu nevyčítam