Ahojte, rozhodli sme sa pre kompletnú prerábku bytu, odsťahovali sme sa na ten čas k svokrovcom. Do bytu sa chodí manžel pozrieť, ako ide prerábka, vo vchode nikoho nepoznáme, tak sa nemám ani koho opýtať, ale mám strach sa vrátiť domov, že budú susedia nahnevaný za to, že sme robili hluk. Robotníci končia večer okolo šiestej, aj za sebou upracú. Svokra hovorí, že im to je určite jedno, ale ja mám z toho zlý pocit, že tam nie sme a nemajú sa prípadne komu posťažovať, prísť upozorniť alebo tak. Nechcem nikomu znižovať komfort bývania, ale urobiť sme to už museli... bude to trvať ešte 3 týždne. Čo by ste robili vy? Chodili by ste tam aj cez deň? Dovolenku si chcem šetriť na prázdniny s deťmi.
Vsak oznam a kontakt na vas ste vylepili dole na dverach nie? Nemas sa preco bat, mne sa to npr nechcelo chodit kontrolovat, manzel behal pozerat ci vse ide ako ma.
Ak žijem v paneláku tak musím počítať s tým, že keď prichadzaju novú susedia, že budú niečo prerábať
Snáď ste vyvesili oznam s termínom ukončenia prerábky. Väčšina ľudí je cez deň c práci. Takze to prežijú
Dôležité je, že je upratané a ľudia si nenosia bordel do bytu
Ak ste vsetko riadne oznamili, nemas mat preco vycitky... ano hluk nie je prijemny, ale je to dan za byanie v byte... O mesiac zas bude mozno robit hluk iny sused... Ked skoncite, budu akurat tak radi, ze uz je koniec...
Ak mate starsiu bytovku, tak prerabky sa budu pravdepodobne robit postupne v kazdom byte-ak uz nejsu spravene.. susedia musia byt ohladuplni a nieco vydrzat. My sme prerabali byt cca 2,5tyzdna, susedom (pod a nad) co najviac "trpeli" sme odniesli flasu vina ako bolestne.
Ak ste dali oznam, tak je to ok...je to neprijemne, ale urobit sa to musi, ale ja som tiez nemala uplne dobry pocit, ked sme prerabali a sekala sa aj elektrina atd
Prerabku treba nahlasit spravcovi, vo vchode vyvesit oznam s tel cislom na vas a nerobit v nepovolenych hodinach (povolene su zvycajne pondelok-piatok 8-18hod). Ked toto dodrzis, ostatni ti moze vyliest na hrb a ak sa budu stazovat, tak im len znova povies, ze sa ospravedlnujes, ale nerobis nic nelegalne. Nic som nikomu nenosila, nebudem davat uplatky. Rypaci a bonzaci sa vzdy najdu, my sme prerabali dlho a boli pindy, ale vies co, jak sme sa nastahovali tak prerabali potom ini xy bytov a na nas sa uz daaaavno zabudlo.
Bezna vec vyvesili sme oznam od do kedy sa ma konat prerábka poprípade nechat na vas tel cislo ak pracujú odm8 do.18hod normalny cas ;) o tom je zivot v bytovke treba sa prispôsobiť 😁
Vtedy boli stare byty kazdy v nasom panelaku zacal pred 15r 10r postupne prerabat byt takze nebojte sa nie ste jedini budu aj dalsi prerabat ;)
Zila som 25r od.mala v bytovke ale viem ze uz nechcem🤣🤣a hlavne odkedy mame dieta nasa kvoli.kolikam reval a.kricala.kazdy vecer do noci cely vecer😔
Áno, všetko je oznámené, oznam vysí, dali sme tam aj rezervu pár dní k ukončeniu, je možné, že skončíme aj o týždeň skôr. Najbližším susedom som to bola povedať, aj sa ospravedlniť. Pani domovníčke som to tiež pre istotu povedala, aby vedela čo sa deje, keď sa tam budú pohybovať cudzí...
Najviac hluku bude v pondelok, kvôli elektrike.
Mám z toho však taký blbý pocit, nakoľko v našom vchode býva aj taká konfliktná suseda, ktorá vylepuje oznamy, háda sa... bývajú tam aj starší ľudia, tí sú cez deň doma.
Manžel vravel, že je pekne, že keby im to veľmi vadilo pôjdu do parku na lavičku, že nech zbytočne nerobím paniku.
Ženy, ďakujem za upokojenie, hádam to budeme mať čoskoro za sebou a budeme sa môcť vrátiť domov. 🙂
Robi uplne zbytocnu paniku. Normalni ludia chapu, ze pri prerabke je hluk, vsak to nie je vecne. A pani suseda si dovod na stazovanie najde tak ci tak, takze tu hod za hlavu. Ked bude robit cirkus, zabuchni jej dvere pred nosom
Kazdy by mohol byt rad mat takych susedov ako vy. Urobila si vsetko dobre, vobec sa netrap
A co by si tam akoze cez den robila?Chodila po susedoch a upokojovala ich?My sme tiez v byte vobec nebyvali.Vyvesili sme oznam.Jedna mamicka prisla slusne poprosit nasich robotnikov,ci by nemohli v urcitom case,ked jej dieta spi,robit nejake tiche veci.Dalo sa to,tak to dodrziavali.Isli v tom case na obed a ked tak dorabali tiche veci.Ja som teraz doma na rodicaku a obcas sa tu preraba.Ked je oznam,super ze za viem zariadit.Ked je hluk velky,sme viac vonku.Hlavne nech nerobia hluk vecer.Inak je to ok.
Ano není to príjemné, keď niekto robí celé dni hluk, hlavne keď som s deťmi doma a budi ich to zo spanku 🤷♀️ ale každý normálny človek pochopí, že prerábať sa musí... To nie je, že niekto robí cielene hluk (to už je iná kategória suseda...) ... Prípadne dúfam že si na ten oznam dala kontakt na vás keby nie čo 🙂 mňa sa jedna suseda bola spýtať kedy mi mala spí, žeby vtedy boli ticho - potešilo to veľmi, ale chápem že sa nedá stále 🙂
My sme vacsia bytovka a kazdu chvilu je oznam, ze niekto nieco robi. Je to bezna sucast takehoto byvania. A ako uz bolo spomenute - normalni chapu a rypaci a vecni hundrosi si dovod vzdy najdu. Nemusis mat kvoli tomu vycitky svedomia.
@zuzkapap toto sa ale hlavne neda, ked je v bytovke 50+ bytov, to kazdy si povie iny cas. Takze mohli si o nas mysliet susedia, ze sme bezohladni, ale ked jeden spi do 10, dalsiemu od 11 do 13 spi dieta a dalsi chcu mat po 14 ked dojdu domov uz pokoj, tak by sme nerobili hlucne prace nikdy 🙄
@maranta_leuconeura no však pisala som že sa nedá samozrejme stále 🙂 len že ma to potešilo 🙂 my sme jediný s malými deťmi u nás vo vchode tak to bol iný prípad
Vyvesili ste oznam do vchodu o prerabke ?