Držať ústa a krok v nefunkčnom vzťahu

17. apr 2024

Zaujíma ma ako to máte ostatné ženy ktoré ste v nefunkčnom vzťahu?
Vždy som si povedala že nič také nebudem akceptovať, no realita je úplne iná. S manželom sa často hádame a máme výmenu názorov. My sa až tak vadime že hádžeme po sebe veci, on na mňa nadáva ja vrieskam naňho. Viem že to je zle. Keď je kľud tak je všetko ok. No keď sme obaja doma tak sa len hádame. Ja kmitam od rána do večera v domácnosti a okolo detí. On mi nič doma nepomáha. No vyčítať mi vyčíta že neviem nič spraviť, je pedant na poriadok. Nechutí mu barsco tak aj jedlo mi kritizuje. Keď si na chvíľu sadnem tak nadáva mi že čo sedím že som lenivá krava. Jediné čo robí že zoberie deti von na výlet alebo prejsť sa. Okrem toho nič. Ja sa s nimi učím. Keď dostanú zlú známku zas som ja na víne že nič som ich nenaučila. Niekedy už mám toho dosť, poplacem si a idem ďalej. Musím si držať hubu a krok. Kvôli deťom, kvôli rodine. Áno chcem mať kľud a pokoj od neho, no čo kam mám ísť s deťmi pod most bývať. Sama neutiahnem podnájom a samej mi hypotéku nedajú....

st_277
17. apr 2024

nech odíde on, ak nebude chciet povyhrazaj sa ze si uplatnis vyzivne na deti aj na manzelku aby si to mala z coho platit a ze takto aspon deti budu menej trpieť ak zostanú vo svojom domove

wivienka111
17. apr 2024

netrpela by som mu to. nech sa zbali a teda ide si hladat "lepsiu" nedrzala by som ho. ved mu to aj povedz ze nech sa paci dvere su otvorene nech si teda ide najst niekoho kto mu bude dobry.

zmrzlinka2021
17. apr 2024

A rozprávali ste sa o vašom vzťahu?

sissy27
17. apr 2024

Nevidím dôvod zostávať v nefunkčnom vzťahu. A nie, nemusíš držať hubu a krok. Chápem tvoj strach urobiť krok do neznáma, ale neschovávaj sa za "kvôli deťom, kvôli rodine". Deti nepotrebujú žiť v toxickom prostredí, kde lietajú taniere a vulgarizmy, čo z nich vyrastie?? A akú rodinu máš na mysli? Širšie príbuzenstvo? Ak ti nemajú podať pomocnú ruku, tak ich hovno do toho. Ak myslíš rodinu, ktorú akože máš s mužom a deťmi tak budeš prekvapená, ale toto rodina nie je. Aspoň nie funkčná.

cimage
17. apr 2024

Ty si nenaucila deti? Ved chodia do skoly, ucit ich ma ucitelka a nie ty 🤦🏽‍♀️. Ked mu nechuti, nech neje a urobi si sam. Ked sa mu nieco nepaci, tak nech porobi sam. Urcite by som nelietala od rana do vecera len aby bol ticho. Detom urcite neprospieva takyto zivot, vase hadky a k tomu hadzanie predmetov. Si viem predstavit ako sa vtedy citia.

autor
17. apr 2024

S ním sa nedá porozprávať. Áno to som myslela našu rodinu ja manžel a deti. On z bytu neodíde on plati hypotéku a všetko okolo bývania, ja som do toho nedala ani cent.

vyrovnanaosoba
17. apr 2024

Ja neviem ci je toto pravda, ak hej, daj si facku aj odo mňa. Ze držať ústa a krok. Deti sa ti poďakujú! Rozvod, rozdelenie majetku, výživné, podnájom hoc aj 1izb.

0silvia0
17. apr 2024

autorka, pracuješ, či si ešte na rodičovskej dovolenke? Každopádne by som sa chystala pomaly na odchod. Ak nechceš, aby si vaše deti riešili traumy z vášho vzťahu celý ich život. Toto je veľká chyba rodičov, riešia si svoje problémy a na to, ako to cítia deti, nemyslia.

sissy27
17. apr 2024

ak ste manželia, tak hypo je platená zo spoločných peňazí a máš nárok na polovicu zaplatených splátok. Jedine ak by kúpu bytu preukázateľne financoval z dedičstva alebo daru, tak by si nemala nárok.
O tom či odíde alebo neodíde, nebude rozhodovať on. Ak nemáš na vyplatenie, tak odídeš, ale musí vyplatiť on teba. Aj keď to nebude hneď.
určite sa poraď s právnikom, tvoja situácia nie je taká beznádejná ako si myslíš.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hugger
17. apr 2024

Prečo to akceptuješ? čo ti ten vzťah dáva?

Problém s bývaním? Peniazmi?

Lebo existovať takto kvôli deťom je celkom isto nezmysel

banderaska29
17. apr 2024

Držať ústa a krok v nefunkčnom vzťahu - to je nadpis tvojej diskusie. pouvažuj, keby si nestranne videla tento nadpis a chcela poradit inej autorke. čo by si jej poradila ?

btw. čo ti poradim ja je vyser sa na rodinu. oni nežiju tvoj život, a nikto vlastne. a kvoli detom ? to chceš, aby v dospelosti riešili terapie z dôvodu spomienok na taketo hektické vyrastanie ? a čo ty? si pre tento svet podla teba bezvyznamna ? no pre tvoje deti si prave ty cely tento svet. rozmyšľaj.

maryetta
17. apr 2024

Ak budes drzat hubu a krok bude to este horsie. Tiez som mala iste obdobie ze radsej budem ticho a bolo to este horsie pre nas oboch.
Aj ked sa povadime-resp povieme kazdy svoj nazor… preco si ho aspon nevypocut? Nie vzdy to nase musi byt najlepsie.

viestta
17. apr 2024

Kvoli detom? Ty si myslis, ze deti toto nevnimaju? Kvoli rodine? Ktorej? Tej nefunkcnej, v ktorej tvoje deti ziju? Alebo kvoli tej co s vami nezije?

maxalla
17. apr 2024

Cele zle. Nezostavala by som v takom... ani mi nejde napisat, ze vztahu, lebo toto vztah ani nie je.

autor
17. apr 2024

@0silvia0 Pracujem od septembra no viac som doma s chorými deťmi než v práci.

0silvia0
17. apr 2024

Premysli si čo ďalej, poraď sa, zisti možnosti a rozmýšľaj ako odísť. Nemá význam takto žiť.

alickapusinka
17. apr 2024

Kvôli deťom chceš udržať nefunkčnú rodinu všetko sa dá ak sa chce. Prečo nejde aj ON s deťmi na Očr. Byt je na čie meno kto je na liste vlastníctva. Myslím si žeby si to dala máš prácu výživne na deti aj na teba a utiahneš to aspoň 1 izbový byt. Radšej tak mať kľud ako neskôr deti zničene detstvo čo si myslíš že nevidia čo otec robí. V rámci zachovania svojho zdravia a deti zdravia. Chceš takto trpieť roky vyser sa mu na hlavu nech si žije sám. Ruku k dielu nepriloží poriadok chce mať. Ten by pri mne kmital ako fretka a hubu by mal zavretú. Si na neho mäkka na neho treba poriadnu ostrú ženu. Toto nie je vzťah kde je láska nekričia po sebe a nehádžu predmety. Predstav si že hodí po tebe pohár a roztrepe TI hlavu. Myslíš že to nebudeš riešiť. Skôr či neskôr niektorý z vás skonči zlé a bude si niesť následky. Nervy a afekt to neovplyvníš môže ťa nešťastne udrieť alebo TY jeho a problém je na svete. Podľa mňa toto čo robíte zlé vplýva na detskú psychiku. Neskôr môžu deti toto robiť vo svojich manželstvách.

marcellka32
17. apr 2024

A čo robí panko po práci keď príde? Keď ty si lenivá krava, on je majster sveta keď ich vezme von? Nie je ..pekne by som prestala lietať, oprala a varila len sebe, upratala alebo sa zbalila a BEZ deti odišla na týždeň preč...
Neboj, deti neumru, bude nútený sa postarať, a keby aj v pyžame do školy išli, bude to jeho vizitka ..akurát som sa zas vytočila

marcellka32
17. apr 2024

Ja byť s tvojim mužom tak sme prvá správa na JOJke krimi, čo by som ho asi zabila...
On je náročný na poriadok? Nech sa páči, handru do ruky a nech uprace

januska12323
17. apr 2024

Prosím ťa, kvôli deťom od seba čím skôr odíďte. Toto je psychické týranie pre ne a ak to nevidíš si naozaj krava.

zltalienka
17. apr 2024

Autorka: "Vždy som si povedala že nič také nebudem akceptovať, no realita je úplne iná."
A kedy si to začala akceptovať? Po svadbe? Po prvom pôrode? Či vždy bol taký?
"My sa až tak vadime že hádžeme po sebe veci, on na mňa nadáva ja vrieskam naňho." Nuž keď vám to takto vyhovuje. Sú aj "talianske" manželstvá.

betulinka1
17. apr 2024

Naco sa s nim hádaš? Povie ti si lenivá Ano som a vyložila by som si nohy. Ked frfle na jedlo, Ved ok nejedz, dostali zlu znamku kvoli tebe…Ano dostali… prestaň sa snazit aj tak bude vsetko zle. Je puntičkársky, tak ok uprac si podla seba. Akoze ako by reagoval, keby si mu takto odpovedala?

retatka
17. apr 2024

@anonym

A intímnosti s ním aj napriek tomu máš ?By mi bolo z neho na grc.
Veď u vás je dávno po láske .Tebe nieje ľúto tých detičiek ?Nebuď sebec ,že ostávaš z pohodlnosti a klasika žien …,,nemám kde ísť ,,
Kde je vôľa,tam je cesta .Silná a sebavedomá žena neostane v nefunkčnom vzťahu a nedrží hubu a krok .Žena dokáže byť silná a urobí aj nemožné pre svoju krajšiu budúcnosť s deťmi, len musi chcieť.
A keď si sa chcela na MK len vyplakať ,tak hádam účel splnilo a šúchaj nohami ďalej .😉

ahhola
17. apr 2024

Su chlapi, ktori si zenu hyckaju, lebo ked je ona v dobrej nalade, je aj domacnost v poho de, aj deti poriadku a vesmir je ruzovy🩷potom su chrapuni, aky sa usiel tebe, krv pot a slzy, aj ked WCh to myslel ako povzbudenie, tento ta vydeptava do morku kosti a zije ako upir z tvojej energie, ked ta zabija kladivom do zeme. Chudak nic ine nevie, len taketo spravanie videl doma a nevie, ze sa to da aj inak. Este skombinoval svoju cholerickost tvojou vybusnou povahou a mate Vojnu Roseovcov 3 *denne. Snad neskoncite na lustri, ako v tom filme. 🍄🍄

zelenina1
17. apr 2024

Zaujimala by ma aj jeho verzia. "On mi nic doma nepomaha" povie aj moja zena. Realita je ale taka, ze po prichode z prace beriem decka na 2 hodiny von, vybavim obchod, casto varim, upratujem, kupem decka a ukladam ich. Moj volny cas zacina 20:30.

Ako zacina vasa bezna hadka? Kto ju iniciuje? Kto ju eskaluje? Kto prvy zacne hadzat predmety? Kto ako prvy zacne vrieskat? .... Ludia casto krat prehliadaju fakt, ze prave oni su iniciatormi. Aneb - zacnem na partnera vrestat - partner vrestanie opatuje. Vytvorim si z toho zaver "vrestime po sebe, nefunguje nam to". Pri tom vsetkom vrestani clovek zabudne na fakt, ze on s tym zacal 🙂 Prave preto by som chcel pocut aj jeho verziu. Tlieskam vsetkym diskutujucim, ktori automaticky radia rozchod. Naozaj si myslite, ze mate dostatok informacii na to, aby ste vyvodili takyto zaver?

autor
17. apr 2024

@marcellka32 Po práci oddychuje a pozerá telku a berie deti von
@zltalienka Približne po svadbe ostal takýto.
@retatka Áno spavame spol
@zelenina1 Zoberie deti von niekedy aj na celý deň s tým nemá problém. No do obchodu chodím nakupovať ja, deti mám na starosti len ja, domácnosť tiež.

marcellka32
17. apr 2024

Keď vezme deti von, po ceste nech urobí nákup, ty zatiaľ doma niečo upraces, spolu navarte

zooeynka
17. apr 2024

Tak si si ponadavala ma muza a teraz mu chod nieco navarit a vecer si zasexujete. Potom ti zas ponadava ale ked sa neda od neho odist tak chod radsej varit. A uprac poriadne nech pedant nemoze hubovat.

luccija
17. apr 2024

Keď ste obidvaja doma tak sa hádate no tak to je stále bengal nie?By som mu dala lenivej kravy.
Vy sa už neznášate a lepšie to nebude.Ked kritizuje jedlo nech si navarí.To nie si ty, čo má staršieho muža a nič nechce robiť?
Pre deti to je peklo žiť v takej rodine.Povysuje sa robí mu radosť rýpať nemôže byť psychicky zdravý.
Zaujímavé, že taký zlý vzťah a sex máte.