Časté návštevy priateľových rodičov

14. okt 2024

Ahojte baby, chcela by som poradit v jednej veci, mam snubenca, mame spolu kupeny aj byt, jeho rodicia byvaju v rovnakom meste ako my, cca 10 min autom od nas...neviem ci som nejak zaujata uz ale velmi mi zacalo prekazat ze k nam stale chodia, niekedy aj 3x do tyzdna...ja by som chcela mat po praci aj klud, pozriet si nieco, upratat ale vacsinou su stale u nas...najhorsie je ze ja ani neviem kedy pridu, iba mi to snubenec pocas dna napise ze pridu...oni uz su starsi, su na dochodku a vraj sa doma nudia...len ono je to take az komicke lebo niekedy u nas sedia v tichoati alebo sa stale pytaju na to iste lebo uz si nemame co nove povedat...tieto ich navstevy mi naburavaju velmi rezim a popravde snazim sa byt uz co najviac mimo domu...so snubencom som to preberala a jemu to tiez pride cudne ale nechce im nic povedat lebo vraj sa urazia

thirstymonk
14. okt 2024

Tak mu povedz, že keď im nič nepovie, tak sa urazíš ty. Omg... Hádam nepôjdeš teraz celý život proti sebe len preto, aby sa snubencovi rodičia neurazili...

h2
14. okt 2024

Jednoznačne im to treba povedať, 3x do týždňa je strašne často! Keď sa urazia, aspoň k vám už nepôjdu! Ale nie, samozrejme by bolo lepšie im to povedať tak, aby sa neurazili, ale zároveň dosť dôrazne, aby to aj zobrali na vedomie. Šľahlo by ma, keby som si kúpila s priateľom spoločný byt, začali by sme spolu bývať a jeho rodičia u nás každý druhý deň. Mal by im to povedať on, trvaj na tom.

natalka13
14. okt 2024

on im musi vysvetlit ze chodia casto.
ked pridu chod von, nech sa im venuje on.

la_dolce_vita
14. okt 2024

Neviem si predstavit, ze svoju nudu zabijam ty, ze trcim u mladych.. Poradit neviem, je to citlive, mali by si to sami uvedomit. Co tak vyhovorit sa, ze uz mate program? Ale mal by to riesit on. Casom im to mozno dojde. Tiez chcem prist z prace a mat klud, hoci zalezi mi na vztahoch v rodine, ale chapem ta..

autor
14. okt 2024

@natalka13 no takto to aj robim zr som v praci dlhsie a potom idem este do mesta...ale nebavi ma to vazne...lebo aj robota mi stoji...uz som aj rozmyslala ze proste ich budem ignorovat a normalne si pojdem robit co treba...napr okna mame tak spinave ze uz ani von nevidime lenze ich nemame kedy umyt lebo su stale u nas

lucka_ke
14. okt 2024

nech umyjú oni, aspoň sa nebudú nudiť

deti95060810
14. okt 2024

nemáte deti? žeby sa s nimi prehrali popr. napísali úlohy...

autor
14. okt 2024

@deti95060810 nie nemame

autor
14. okt 2024

@lucka_ke hahaha...toto neocakavam...priatelova mama ma momentalne aj onko ochorenie takze nevladze...a aj v suvislosti s tymto mi velmi nerozumne pride ze k nam stale chodi lebo moze cokolvek chytit

vler
14. okt 2024

Nemyslim si ze "ulohovat" nezelane navstevy je riesenie. Autorka ja by som tri navstevy do tyzdna ani nahodou netolerovala; ani by som nebola ochotna obmedzovat sa tym ze by som ostavala dlhsie v praci alebo sa potulovala po meste...Je cas nastavit hranice vo vasom domove

natalka13
14. okt 2024

priatel co robi ked oni sedia u vas?

ness222
14. okt 2024

No porazilo by ma, jednoznacne s tym treba nieco robit, lebo ked nic nepoviete, moze to byt casom este horsie. Viem o com hovorim, treba urcit hranice hned od zaciatku. Teda nie ty by si mala nieco povedat, ale priatel, su to jeho rodicia, a argument ze urazia sa, no bohuzial. Ak su normalni a zalezi im na synovi a na tom, aby vas vztah napredoval dobrym smerom, tak sa urcite neurazia ked im slusne povie, ze si po praci chcete oddychnut, pripadne sa venovat jeden druhemu.

autor
14. okt 2024

@natalka13 tak bud ich obsluhuje, ponuka kavu alebo caj, co robim aj ja a potom sa s nimi vacsinou rozprava...ale vravim ze uz aj tsk bolo ze sme ticho boli lebo nemali sme si co povedat, tak si tukal do mobilu

jasminet
14. okt 2024

ked uz u vas sedia normalne funguj - daj prat, navar veceru, pozametaj, daj si s nimi kavu a dvihni sa, ze musis este nieco dokoncit do prace a zavri sa do druhej izby, alebo ze si unavena z prace, rada si ich videla, ale ides sa osprchovat a spat...

natalka13
14. okt 2024

inak ja ked je u nas svojra tyzden normalne robim co treba, nesedim s nou v obyvacke. aj s kamoskami idem von, behat....

autor
14. okt 2024

@jasminet no len to je najhorsie ze my mame zatial len 1izbak cize ja nemam kde ist lebo mame postel iba malo oddelenu od obyvacky cize ja musim cakat lez odidu...preto vravim ze mi to velmi zasahuje uz do rezimu...

betulinka1
14. okt 2024

Svokrovci to nie je klasicka navsteva aspon pre mna. Ak ich vyslovene nepozveme na obed na oslavu, tak si popri nich normálne robim veci v domacnosti. Dam pracku, davam do poriadku kuchynu a normalne kecame pri tom. Svokor ide kuk moju zahradku, bylinky co mam. Muz to iste, tiez nejako pri nich nesedi. Ale tak to su take hodinkove navstevy. Moj otec ten tiez, ked pride, chodi castejsie ako svokrovci, tiez popri nom si robim veci, varim veceru a tak. Kecame co nove a tak. Mna by ani nenapadlo si sadnut. Ok vy nemate deti ale normalne sa uvolni a rob popri nich co mas. Jasne, ze vysávanie nie, varit, mycku, linku, pradlo to vsetko stiham aj s kecanim.

lenicka298
14. okt 2024

Moja starká (mojej maminy svokra) k našim chodí keď je moja mamina doma aj 10x za deň. Býva o ulicu ďalej. Niekedy len ticho sedí a vôbec jej nepríde divne, ze ju moja mamina nevníma, ignoruje, robi si svoje. Ona sa pred ňou už chúďa zamyka🙈😀 a môj oco to ma na háku, vôbec ju nevníma ani ked mu niečo hovorí, niečo sa ho pýta. Zo začiatku si jej návštevu mamina vážila, ved svokra, no teraz sa jej už nezbaví. Takže to je mala výstraha, ako to môže dopadnúť raz u teba, ak to nestopnes hneď na začiatku. Ja som som im normálne povedala, že nech sa nehnevaju, ale mam ešte robotu a robila by som si. Som unavená, boli ma hlava, idem si ľahnúť... na drzovku proste. Alebo im hneď v pondelok povedz, že v nedeľu prídete vy k nim/pozývate ich na kávu, lebo cez týždeň mate toho veľa, a nebude sa Vám dat. Vidíme sa v nedeľu a hotovo...

nitka1157
14. okt 2024

Nieco podobne som mala aj ja.svokrovci maju na nasom pozemku chatu s dozivot.pravom. skoro kazdy den tam chodili.niekedy na cely den niekedy na par minut.ok.je mi to fuk respektovala som to...pokial nezacali bez pozvania stale chodit k nam.ci sa len nieco opytat ci nazret na 10min.prekvapit ma v kupelni v spalni v kuchyni kdekolvek lebo chpdia bez ohlasenia....raz prisli sadli si a hla my nezajem.ja som si robila pradlo v kupelni muz uz ani neviem co deti si robili svoje.zrazu im to docvaklo ze sa im nikto nevenuje nikto im neodpoveda skor len odvrkuje tak sa zdvihli a isli domov..ked som bola na dvore a videla som ze prisli na "chatu" som sa zdekovala do vnutra.aj to si vsimli ale az neskor.ked som sa zacala spravat odmerane a drzala si odstup a aj muz....potom zrazu otazky co sa deje..tak sme im povedali na rovinu. Vysledok? Ofucali sa lebo vidia len seba..ja som najhorsia nevesta lebo som si dovolila chciet pre seba pre moju rodinu viac sukromia.nepochopili to..ale ako sa urazili tak sa aj odrazia.ked sa mi nieco nebude uz pacit dam to najavo.potom sa to vlecie vsetko dlho a nakoniec to aj tak vybuchne...
Nech mi najdu jedneho cloveka komu by nevadila kazdodenna navsteva aj ked len na 10min
Presne viem ako sa citis.ci uz si chces porobit svoje alebo byt so snubencom spravit si pohodu uzit si jeden druheho naplanovat si to tak po svojom..
Musi im povedat on alebo nadrazit ze to neni ok..a ked nebude chciet on sprav to ty. Dovolia si len potial pokial dovolite vy

vanilkovazmrzka
14. okt 2024

Nudia sa doma, tak sa chodia nudit k vam.

Vies co ked pridu nabuduce, tak povedz ze super ze prisli, potrebujes pomoct s umyvanim okien, vysavanim, pivnicu treba vypratat, a rovno povedz ze ked nestihnu dnes mozu prist dokoncit zajtra

h2
14. okt 2024

Tí ľudia nemajú Boha pri sebe?! Vy máte jednoizbák a každý druhý deň sa k vám nasáčkujú na návštevu?! Veď povedz priateľovi, keď ti zase bude počas dňa volať, že prídu, že nie, neprídu, nech je taký láskavý a zavolá im a zruší to. A najlepšie, keď im rovno povie, že sa potešíte, keď k vám prídu na návštevu, ale vtedy, keď ich vy pozvete!

h2
14. okt 2024

@betulinka1 No vieš, ale oni majú jednoizbák. Možno by si chcela autorka po práci dať sprchu a potom si len tak ľahnúť a oddýchnuť... Sú veci, ktoré sa nedajú robiť, keď je tam návšteva a dokonca v tej istej miestnosti.

teki1
14. okt 2024

@h2 Možno by chceli pracovať na ich vnúčatku,tak k tomu ich nepotrebujú.😁

la_dolce_vita
14. okt 2024

@lenicka298 co vedie ludi k tymto prepadovkam x krat denne preboha?! Som v soku.. ziadna empatia, ze tomu druhemu to moze vadit? Nevedia byt sami so sebou..? Fakt ziram.. nikdy som sa s nicim takym nestretla.

michaela412
14. okt 2024

Ja mám svokru na pár krokov, chodí k nám kedy sa jej zachce, ale ja si robím čo mi treba, keď netreba nevysedávam pri nej, alebo normálne ležím pred telkou (proste sa potrebujem vystrieť, keď prídem domov). Som k nej slušná, len niekedy mám takú poznámku, že no čo už s vami 😅 zvykli sme si ...

januska12323
14. okt 2024

Práveže by si mala byť čo najviac doma a robiť doma čo chceš. Keď sa tvoj trulko nevie vyjadriť urob to ty. Počas dňa mu pošli sexi fotku ako sa na neho tešíš keď majú prísť možno ho to konečne nakopne.

colsami
14. okt 2024

Ked im snubenec nechce teraz narovinu povedat takuto banalitu, neviem ako sa bude tvarit ked budes potrebovat jeho podporu alebo aby si riesil veci na piesocku svojej rodiny a rodicov, ked pridu komplikacie uz vaznejsie, v suvislosti so vztahmi, detmi, atd...

vierkainka
14. okt 2024

Treba nájsť take vhodné slová,aby sa neurazili.Nemozes tráviť čas mimo domu kvôli jeho rodicom. Toto nie je riešenie.

tramtada31
14. okt 2024

Ak je onkologicky pacient, tak to chapem, že boh vie co vnútorne prežíva a nechcu byt na to sami, ale treba hľadať nejaký kompromis, napriklad, že bude snúbenec chodit k ním a len raz do týždňa k Vám. Pripadne nejakeho psíka by nechceli, že by mali aspoň nejakú životnú náplň a svokor by aspoň nezostal sám, ked by mu manzelka zomrela.

natalka13
14. okt 2024

1izbak🙈 no to si ich mala slusne vyhodit uz "vcera"