Ex partner mi vyčíta že ho neinformujem ako sa má malý keď nie je u neho má ho každý druhý víkend . Ja to nepovažujem za dôležité malý je zdravý má sa dobre chodí do škôlky ... To mu mám fakt toto vypisovať... Keď ho to tak veľmi zaujíma prečo sa on neinformuje... Môj názor chodím do práce fakt na toto nervy ani čas nemám
Myslim, ze ta 1 veta vecer ahoj, maly je ok zdravy, v pohode ta nezabije a zobere ti to zo zivota par sekund 😂 zober si ze ty si na jeho mieste a vies o malom kazdy 2 vikend on je rovnaky rodic ako ty o nic menej. Takze nevidim na tom nic divne urcite nepotrebuje vediet o kazdej sekunde maleho ale proste je to otec tak sa zaujima.
Radsej by si bola keby sa o syna nezaujimal, alebo raz za rok? Ved aj manzelia ak normalne komunikuju si vecer povedia co a ako bolo, co robili deti, aj ked je to povacsine stale to iste
Tak mu napis, posli fotku z prechadzky, pripadne co veceral a podobne. Mozes byt rada, ze sa zaujima.
Ved majte konverzaciu na Whattsappe, tam mu posli fotky noveho vytvoru zo skolky, ked idete na vylet, ako maly sa doma hra alebo ste na prechadzke, pripadne ho informuj, ze maly je chory. Moj muz je teraz mimo domu a urcite mu poslem nejaku fotku, jasne, ze aspon raz denne si zavolame, ci vsetko ok.
Predsa len ma tvoj ex dieta 2 dni zo 14, ak nechce slohovu pracu s 5 fotkami kazdy den, tak nevidim dovod, preco ho neinformovat.
Hlavne že je priestor na diskusie na koniku s neznámymi ľuďmi, ale s otcom svojho dieťaťa joj bože chráň
my mame dceru kratky dlhy tyzdne takze nam to vychadza v podstate na polovicku kazdy mesiac. Ale ked ide dcera napriklad s exsvokrom na lyzovacku alebo idu na dovolenku tak mi svokor hned posiela fotky. Tak isto ked idem s nou ja niekam na vylet tak posielam fotky aj exmanzelovi aj exsvokrovy.ved nemusis mu pisat kazdy den. Podla mna staci ked mu aspon dva krat do tyzdna napises ako sa mam maly a mozes poslat daku fotku.
Myslim, ze ma narok na info ako prospieva v skole/skolke a pod. Nemusis mu pisat itinerar, ale1x za tyzden par slov a fotiek do messengera by urcite bolo ok. Ty informujes, on nemoze vycitat.... maly je zdravy, rastie mu posledna stolicka, v skolke mali karneval a robili s plastelinou... keby ti vypisoval kazdy vecer, zatazovalo by ta to ovela viac. Dohodnite sa, ze pri vaznych veciach a zasadnych novinkach ho informujes strucne hned, uraz a pod. Inac ze mu posles foto pri nejakej zaujimavsti, prip. par foto 1x za tyzden. Rovnako asi chces vediet, co robia u otca, ci mie?
9:37 je čas , aby som napísala na modrý koník. No nie je čas napísať otcovi dieťaťa ak si to želá ako sa malý má. Síce neviem si ja osobne predstaviť že by mi ex denno denne písala , ale ak si to želá , nič ti nebráni okrem tvojho EGA mu napísať.
@ukulela
@modry1985 ďakujem vám za vaše názory nemám problém ho informovať ale prečo aj on nezavolá neopýta sa? Nemám problém mu dať malého k telefónu.... A ešte k tomu úžasnemu oteckovi... Keď ma malého dáva ho k starým rodičom on sa opíja s kamarátmi nemá problém šoférovať... Mal covid malého zobral nám to nepovedal bez problémov ho doniesol so slovami inak od piatku sme pozitívny .. priniesol ho v nedeľu samozrejme že sme všetci ochoreli..takže toľko ďakujem vám všetkým
Pozri zbytocne budeme vytahovat sto veci, co on robi zle, nic to nemeni na tom, ze mu poslat par fotiek do tyzdna ta nezabije, aj on bude mat spomienku na syna a vzdy sa pousmeje a potesi, ze co jeho syn robil...myslim, teda neviem akeho mas ty skolkara - ale s mojim by si po telefone asi moc nepokecal, lebo by ich 95% v tom momente co robili ani nenapadlo... proste toto riesi a komunikuje rodic no... ku covidu sa nevyjadrujem, ked ho bral, nemusel vediet, ze su pozitivny a ked ho vracal teda blbec porusit karantenu, na druhej strane je asi mozne, ze sa "bal", ze ak dieta nevrati, bude ohen na streche... Malemu je u starkych dobre, ci nie? Ty das maleho k svojim rodicom obcas ci nie?
Nerobte si zabomysie vojny kde ich netreba...skutocne blbost to hrotit... posli nejake fotky, ved ich clovek robi stale aj sam pre seba, tak kde problem klik-klik poslat dalej... v dnsenej dobe...
Nech volam on tebe, ked ho dieta tak zaujima. Neviem, preco by si mu ty mala davat kazdy den automaticke hlasenie.
@ls85 Konečne normálny názor ďakujem
@anjelicek26 vedel o Tom covide ešte sa usmieval
Normalny nazor je len zhodujuci sa s tvojim, tak to si mala napisat rovno, ze nechces nazor, ale pritakavanie... opakujem - poslat par fotiek ti neublizi, napisat par slov o synovi ti neublizi... nechapem taketo robenie si naschval, lebo ja nemusim, ja mozem a nebudem, nechcem, na co...
Myslim si, ze ak chce nejake informacie, tak by mohol zdvihnut telefon a zavolat mu a popytat sa ho to priamo. Ono teba to nemusi napadat a ako ja by som mu to tak aj povedala, ze ak nieco chce vediet, tak nech si proste zavola
ja som teda v situacii, ze dieta chodi cca kazzdy druhy vikend ku otcovi, okrem toho dcere vola hocikedy cez tyzden a prekecaju aj pol hodinu. Hocikedy ked mam dobru fotku, pokojne mu poslem, ale casto ani neodpise. To je o obojstrannych vztahoch. ak chce robit chlap prieky, tak robi, nezabranis mu. ak chcete mat dobry vztah obaja, tak ti to problem robit nebude, no ak sa k matke svojho dietata chova nepekne, tak tazko moze ocakavat hlasenia.
Normálne každý večer mu pošli: malý je zdravý, bol v škôlke do poobedia, potom som šla po neho, hral sa, zjedol večeru a teraz spí. Víkend treba trochu obmeniť. Ináč copy paste. Zaberie to tak 10 sekúnd 😁
nerobila by som to... však ak niečo ex chce - môže zdvihnúť aj on telefón popr. napísať smsku...
Ked to mate takto, by som mu navrhla nech sám komunikuje s dietatom (neviem teda kolko ma syn rokov, ale dvihnut mobil zvladne aj 3 rocny dnes), nech mu zabezpeci starsi mobil a v nejakom rozumnom case sa mu kludne moze ozvat a pokecaju. Info mat bude a ty pokoj od hlásenia. A uvidis kolko ho to bude bavit volat... tak mozno prvy tyzden. Z toho co pises mi vyplyva iba to ze potrebuje cez teba rypat aby si ty bola ta zla co nedava o synovi vediet a on sa chudak pritom zaujima.... Tak moze sa predviest.
nie si povinna ho informovat, to mu povie aj sudca
rozumiem ako to myslis, tak mu to povedz, ved ked sa tak velmi zaujima tiez by mu ruky neodpadli, keby ti zavolal.
@anjelicek26 to nie je robenie si naschvalov, je iné keď posielaš fotky manželovi a exmanželovi. Ja osobne ak chcem vedieť ako sa niekto má, zdvihnem mobil a zavolám, spýtam sa. Nečakám, že mi niekto bude automaticky večer podávať hlásenie s fotodokumentáciou a informovať ma o Tom ako sa má. A je jedno či je to mama, dcéra, kamarátka..... Takže je to rozdiel. Keď je to taký tato roka, nech pekne zatelefonuje, alebo pošle SMS mamičke.
Najskôr spracuj rozchod , snaž sa v prvom rade nekomentovať jeho rodičovské schopnosti , zmeň svoj postoj , a uvidíš že budeš mať krajší život. Otca dieťaťa ti vyberali rodičia ? Vodca kmeňa ? Nie ty......Ak mu budeš posielať správy aj denne neublíži ti to , tých 30 sekúnd , ale najskôr treba spracovať EGO a svoj postoj. Na MK si prišla po radu , alebo po to aby pritakávali ....
@laila22 ja myslim, ze zavola aj tak vzhladom na fotky a info, aby si to prebrali, ak je co... ale on nemoze vediet ako prvy, ci sa nieco dialo (syn je u nej) a volat kazdy bozi den a pocut - dnes nieco bolo a druhy dnes nieco nebolo? Neni to otravne aj pre mamu kazdy den ten kontrolny telefonat 😂 Lebo myslim, ze o mesiac napise - ex mi vola kazdy den, ze co robil syn 😂
@anjelicek26 nemusí volať každý boží deň.. stačí raz za týždeň pre info.. prečo by mu ona mala vypisovať kde boli na výlete a čo robili?
@laila22 tak mozno by to ocka jednoducho potesilo, keby vedel, co jeho syn cely ten cas bez neho robi? Ved to je normalny zaujem o zivot dietata...kde je, co robi... ano rozisiel sa s matkou, ale dieta a jeho zivot - tam chce byt stale sucastou...
Takze toto bola dalsia tema z edicie kto napise rovnaky naozr aky mam ja oznacim ho za "konecne normalny nazor". Taki autori by rovno mohli napisat, ze nechcu vediet nazor inych len potrebuju podporu a usistit sa, ze maju pravdu.... Inak ten test si mohol urobit az po tom, co maleho zobral napriklad v piatok pred spanim alebo neviem ako to mate nastavene jedine zeby ho zobral v sobotu vtedy by som ho obvinila, ze to urobil naschval. Ten problem, ze sa opija treba riesit s nim pripadne sudom pokial tym zanebava maleho ale ani jedno ho neobera o pravo vediet ako sa ma maly bez toho aby ta musel o to prosit
@anjelicek26 nezažila si to nepochopíš... Myslím, že otec toho dieťaťa len vyžaduje pozornosť a robí sa dôležitý.. V skutočnosti nie je až taký skvelý otec ako píše autorka... A ani v skutočnosti nejde o záujem o dieťa.
@laila22 pozri ja sa dohadovat nejdem, zena s troskou sebaucty a pochopenia proste posle fotky, pretoze je to ich spolocne dieta a aj keby ma podozrenie, ze zaujem "finguje", tak aspon si to precita a bude lepsie informovany. Rozumna zena nejde do konfliktov a robenia zo seba hrdinku, lebo rychlo to potom dopada, ze sa druha strana nastve a zacne robit prieky tiez - co v tomto pripade znamena striedavku, ziadne vyzivne, kydanie spiny a dotahovanie po sudoch...no dakujem pekne, chudak dieta, co si to vyzerie... je to NORMALNY zaujem a NORMALNA ziadost dostavat info o dietati, ked s nim nie je... rovnako ona moze ziadat fotky s doby, ked je syn s nim ;)
Tak ja tiež neinformujem à neposielam foto každý deň otcovi, à to mame by som povedala korektny vzťah. Ak je niečo co považujem za dôležité napíšem, písomku od fotím... A ak on chce vedieť sa opýta. Predpokladám že keď je u otca tiež ti jazdy deň nepíše harmonogram a neposiela fotky
Tak podla mna ma ex uplne normalnu poziadavku, chce byt sucastou zivota svojho syna... my sme manzelia a teda fotiek cez whatsapp ma muz denne aspon dvadsat, ci s treningu, robenia uloh, ci zduteho syna po skole, ked sa urazi na kamosa, ci nejaka info, ktoru by sme aspon jeden z nas mali ne-zabudnut... to, ze ty to nepovazujes dolezite - on ano... spravit obcas nejaku fotku ci napisat par viet nikoho nezabije...aj na konika si toto zvladla, ci? On sa ma pytat stale, ci bolo nieco? Ved to nemoze vediet... ty by si mu mala poslat infosky... ved "len zdravy a skolka" nie je cely jeho zivot.