Ahojte maminky prosím vás aký je ideálny muž? pomáha vám aj sám od seba tým že občas uvarí alebo doma s deťmi... prestávam veriť že taký vôbec existuje 😔
Domacnost aj dieta su spolocne… nepomaha.. stara sa tiez 🧐
Cítim sa na pokraji svojich schopností že je všetko na mne
Tak môj varí veľmi rád a pravidelne. 🙂
Moj muz vari v 98%, on sa vzdy podujme, ale jeho to aj bavi 😀Okrem toho si vzdy po sebe uprace kuchynu, teraz siel vyvesat pradlo a polievat zahradu .. Povysava a spravi cokolvek, ci ked ho poprosim alebo sam odseba 🙂) Taktiez nema sa problem postarat o syna, ak som mimo dom 🙂 Takze ano, existuje 🙂
Akoze mne muz nemusi pomahat v domacnosti, ked robi okolo domu. Ak by prisiel domov, vyvalil by sa na gauc alebo sadol za Pc a ja tam beham, to by mi vadilo. Moj muz pride domov okolo 17:30 ja uz mam vacsinou navarene alebo varim. Deti maju 10 rokov, Cize cez školský rok, kruzky, ucenie sa je na mne. Nevysavam a nevydieram kazdy den. Perie pracka, max pozbieram uložím do skrine. Cize tiez si viem sadnut alebo si robit veci co chcem. Cez vikend navarí aj on aj ja, podla toho co sme vymysleli a co chce robit okolo domu. A co ine robis doma cez pracovny tyzden ty? Co je vsetko na tebe?
Jak pomaha? Jak domacnosť, tak deti sú rovnako tvoje ako aj manželové. Neexistuje najmenší dôvod, prečo by mal manžel "len" pomáhať. Má dávať do spoločného života takisto ako ty.
Môj vie aj navariť aj o deti sa odmalička staral rovnako dobre ako ja.Ked som bola v práci,staral sa o ne sám celý deň.Dom a okolie domu prerabame sami a je zručný,všetko mi spraví,čo si zmyslim😀Je kludas,dobrý zmysel pre humor a je to skvelý partner a otec.
Moj muz robi v domacnosti prakticky vsetko co aj ja, delime si to. Jedine, co nerobi su veci okolo prania a vesania pradla, to robim len ja, lebo to chcem robit len ja. Ale zehlit zehli. Co sa tyka staroslivosti o dceru, robi to tiez a to odkedy sme dosli z porodnice.
Ale dolezite je ine - ze je to takto pretoze som na tom trvala. Ak by som bola hlupa a robila vsetko sama, verim tomu, ze by sa iste rad prisposobil. Muzi su totiz nesmierne pohodlni, specialne, ak neziju sami.
Chlap moze pomoct susedovi vymenit gumy na aute, mame vymalovat, svokrovi narubat drevo. Ale na starostlivosti o spolocnu domacnost sa ma podileat, rovnako aj na vychove a starostlivosti o polocne deti sa ma podielat, nikdy s tym nepomaha manzelke.
...mňa by zaujímalo,čo robia muži okolo domu,(ak ma pár/manželia domácnost podelené na interne práce -zena a robota okolo domu -chlap.),ktorí majú novo postavené domy,s pozemkom do 500km vrátane zastavanej plochy...tie mini záhradky, trávnik,kde takmer nikto nerube drevo,alebo nehádžte uhlie...
Dokonca ak je rovný pozemok,ešte aj kosačku pustia roboticku
Fakt ma to zaujíma....
*500m2 som myslela
Idealneho muza doma nemam a ani on idealnu zenu ale nie manzel mi nepomaha, pomaha mi svokra alebo mama, manzel sa spolu-podiela na starostlivosti o svoje dieta a domacnost, v ktorej zije rovnako ako ja ;)
@fantaghiro21 nemáme kosačku roboticku, ale s kosačkou behá mm...
my máme aj zeleninu posadenú takže poplie napr. pór, tekvice, melóny, cukety... vlastne tento rok som ešte v záhrade nerobila ja nič. u nás robia v záhrade len chlapi...
pohrabe popadané jablá, lístie, niečo zmajstruje, opraví, a ...samozrejme pri každej robote fajčíííííí 🙄
@fantaghiro21 Tak ja napriklad od februara som po ránach 4:30-6:30 staval foliovnik. Potom som si zavolal na pomoc kamarata s traktorom, ktorý mi tú trávu pooral. Potom som si požičal valec a som valcoval. Potom som sadil trávu. Potom som ryľoval na zahradku 100 štvorcov. Potom som sadil v záhradke. Každé ráno polieval s hadicou. To bolo asi tak do mája. V máji som zhruba začal aj kosiť raz za 10 dni, čo zaberie asi tak 2 hodiny.
Potom som dával rýny na stodolu, lebo nám vymývalo trávu a škoda vody... Potom som nainštaloval 1000l nádrž na záchyt vody, urobil si k nej betónové základy, konštrukciu z dreva, umiestnil nádrž, ukotvil ryny do tej nádrže.
Potom som z maštale rušil staré priečinky, vyberal som obsraté a obšťaté dosky po zveroch, vzniknuté dutiny som zabetonoval.
Potom som asi dva týždne pílil staré drevo (nielen to, čo som povyberal z maštale) a dalšie dva týždne som ho ukladal.
Následne som začal riešiť komín a kotolňu. Vypratal som starú kotolňu, poškrabal som steny, kúpil som si v polsku vložku a vyvložkoval som komín, natiahol som si káble, naťahal som si vodu a odpady, a teraz som v stave, že robím steny. Sieťka lepidlo, potom budem naťahovať sádru, potom ju zas brusiť, potom namaľujem. Zrobím betón, zalejem nivelačkou, namaľujem farnbou na betón. Dotrepem dajakym spôsobom kotol (ešte neviem jak, váži dvesto kila). Tri dni ho budem napájať, so všetkými hlúposťami ako sú termostaty, rúry, dochladzovacia slučka, čerpadlo, expanzka, komín a pod... No a to bude koniec septembra a bude treba začať kúriť.
Chcel som ešte riešiť aj predzahradku a plot, le už asi tohto roka nestiham.
Budúci rok plánujem zhodiť starý a postaviť nový altánok 3x7 metrov. Kompletka. Potom spraviť elektirku v stodole a maštali, pripraviť volieru pre kury a začať chovať kury.
Ďalší rok je v pláne strecha a fasáda - zateplenie.
"Okolo" domu je vždy čo robiť... 🙂
moj muz nakupuje to je jeho domena. moj muz objedbava dtogeriu a ine veci do domacnosti..vari sam sebe svoje jedla dokola. vie navarit detom. pradlo umyvacky dlazky robime na striedacku kto co ako stiha
Ideálny muž znamená pre každú asi niečo iné, môj muž varí ozaj rád a pravidelne, aj uprace, vie obsluhovať všetky domáce spotrebiče, nemá problém ísť s deťmi k lekárovi aj ostal v nemocnici ak bolo treba
@thirstymonk a to más nový dom -bungalov do 500m2?
Na tie sa pýtam....to by si asi nekosil 2hod....
Lebo čo mám v okolí ľudí,čo majú tieto bungalovy, trávnik na pozemku asi ledva 200m ...a záhradka takmer žiadna,možno vyvýšené záhony....
Ja žijem v starej chalupe, prerabame, pozemkom 1200m2,chalupa v kopci..keď kosim aj pohon na kosačke má dosť ...ale kosim tak 3 hod ... polievanie, plevanie dopĺňame sa s mužom,drevo sa teraz rube a reze,ale to samozrejme muž aj keď nemám s tým problém ...ale muž má nerad vidí so sekerou.
Muž teraz gumoasfaltom natiera chalupu,zateplujeme základy.
To samozrejme robí on ,ja pri 3 deťoch,lebo však aj o tie sa treba starať.alebo sa vymieňame.ked ja plevem,on pri deťoch atď....
Ale také že polievanie, plevanie,kosenie, strihanie stromčekov, sadenie,to sú také práce,kde môžu byť obidvaja partneri,
To znamená,že vysávanie, umývanie, umytie kúpelky,wc, kuchyne by nemalo mužom tiež robiť problém......
@deti95060810 u nás to funguje tak,ako som vyššie spomínala.vsetjy tieto práce sú jednoduché a zvládne každé pohlavie,čiže robíme ich obidvaja,na striedačku,podľa času a okolností
To isté aj vnútorné práce vysávanie, umývanie , umytie wc, kúpeľne, kachličiek v kuchyni,drezu.... zvládne aj muž
Vykonávame spoločne ,teda podľa situácie zase ..
Rubanie dreva, pílou napilit , cirkulárkou napr samozrejme muž ...
Moj nevari,ale keby aj navaril,to uz by bol ozaj dokonaly 🤭 robi vsetko,domace prace tak po chlapsky,ale spravi. Podiela sa na vsetkom. Ono zase nemozme cakat od muza,ze bude zienka domaca,ale podielat sa doma musi. Nie ze sa pride len najest,vyspat a pozriet si tv. Ale to treba od zaciatku vztahu fungovat spolocne. Castokrat vidim,ze zeny muza obskakuju a ked sa narodi dieta,su celé zufale,ze muzi nepomahaju.
Takeho nenajdes, lebo ho uz mam doma ja. Navari rad, ale skor take tradicne jedla ( ja robim fit jedla, modernejsie a peciem). Deti nielenze postrazi, ale venuje sa im rad, dobrovolne. Aj doma uprace, hoci radsej to urobim ja on ma inde hranicu co je ciste :D.
A dava mi priestor aj na moje konicky, dobre zaraba ( nie na ukor casu s rodinou), je inteligentny, vybavi co treba... pre mna idealny chlap.
Ale tak uprimne zasa zalezi aj od toho, aky ma zena vkus. Ja som sa vydala za "dobreho chlapca", diskotekovych balicov som vzdy prenechala inym.
@fantaghiro21 kosi 2x do tyzdna (cca hodina), robi opory pre rastliny a uvazuje ich, zbera urodu, upratuje pivnicu, opravuje nam 2 auta, sadi stromy a strieka ich pravidelne, na jar robil 2 vikendy rinu na terase, zatepluje a robi fasadu na dome, lemuje travnik aby nemusel kosit okolo milionpat rastlin a nepolamal ich, sype kamen a koru okolo nich. Cez zimu chysta drevo do krbu. okolo domu je vzdy co robit, aj na malom pozemku.
Autorka, my deti zatial nemame, ale aj svojho som si naucila ze nema lezat ba gauci a cakat, kym sa vsetko spravi samo. Pri byvalej mal take sklony (sam sa priznal, ze toho vela doma nerobil), ja to doma nechcem. Da prat, zapne mycku, stara sa o odpady, prevlecie sam od seba periny kazdy druhy tyzden, aj ich vyvesa a navlecie naspat. Nema problem navarit, upratat kuchynu, kupelku ked treba (inak to robim ja, mame to podelene). Stara sa o cistenie robotickeho vysavaca, raz za mesiac prejde poriadne cely dom klasickym. Vetra kazde rano a vecer, zapali vonne tycinky a doplna vone do osviezovacov v celom dome. Porobi vsetko na dvore. Jedine, co nerobi je umyvanie riadu - to by mu musel niekto drzat pri hrdle 🤣
A co je dolezite - ked ma sklony k tomu, ze si lahne na gauc a zacne “mohla by si toto a toto”, tak ho stopnem, ze to kludne moze urobit aj on. Pripadne ked uz viackrat po sebe ja makam a on lezi, tak ma chvalabohu v sebe ten pocit viny, ze by sa uz mal zdvihnut a robit daco aj on 😂
@fantaghiro21 Byvas v dome? Podla toho,co pises asi nie. Okolo domu mas stale robotu a kto chce,si robotu najde. Nie kazdy ma novy dom s mini zahradkou.
@marca12 nie nebývam v chalupe,len sem tam sa vyskytnem v chalupe,ktora má 200m2 obývateľnej plochy a 1200m2 pozemok ...ale prerabame, kopeme, búrame, upravujeme, stávame.... všetko pomaly pri 3 deťoch, pomáhame si navzájom a robíme veľa práce spoločne... dopĺňame sa a vymieňame pri deťoch....
Zaujímajú ma práve tí muži,čo majú novučičké domy s ledva 500m2,,kde na pár rokov naozaj nemusí prdnúť do rapidnych prerábok, stavanie plotu, garáže, terás, chodníkov,ak je všetko na komplet (kľúč) nerátam tých,čo po skolaudovani nemajú 10r plot a podrobne... ktorí robia postupne.
Ja sám pýtam na tie domy na kľúč....
@fantaghiro21 narazas na chlapov, ktori pod zamienkou “idem robit na dvor” kaslu na domacnost a deti? Takych je vela, vonku ich nikto totiz neotravuje a nepisti im za usami.
Hlavu hore ja som na tom rovnako naviše som včera doťahovala šroby na stoličkách a opravovala prepadajúce dno jeho šuflíka stačí sa na ...vydať a samu seba nespoznáš aká si zručna v chlapských prácach
Ideál je pre každého iný.Pre jednu taký,čo robí "žienku domácu",pre inú taký,čo donesie hrču peňazí,pre ďalšiu taký,čo ju berie na exotické dovolenky,pre ďalšiu taký,čo ju vezme na adrenalínový výlet do soanim pod holým nebom.A nie ja nemám ideálneho muža,mám úplne obyčajného,ako som aj ja😉Ľúbime sa,rešpektujeme sa,pomáhame si,aj sa občas búrkové mračná objavia.Idealny je ten,s ktorým si rozumieš,a cítiš sa ako kráľovná aj s handrou v ruke.
Poznam 200 idealnych chlapov ktori robili všetko na 500% pre ženy, dnes su skoro bezdomovci ktori platia alimenty :D a poznam 200 tlustych alkoholokov, ktori nezarabaju ani minimalnu mzdu, o deti sa nestaraju, doma maximalne prejdu do chladničky po pivo a ich ženy na nich nedaju dopustit aj ked su uplne trosky... ( Dokonca po nich chodia do krčmy zaplatit sekeru ked im cašnička vola, že uz je hodina po zaverečnej a on tam leži na zemi nadrbany ) :D ... Nejdem škatulkovať , nevravim , že všetky vztahy a všetky ženy su rovnake ale taka je realita..ženam ktorym je za dobre, maju doma skvelych chlapov sa to častokrat znudi a skončia v posteli s kolegom v praci ktory ich ignoroval 5 rokov, lebo maju konečne zmenu :D ...
Mne by stačilo, keby moj aspoň občas varil.Ostatne sa dá, ale tak isto naloží riad, vyberie, vyvesia prádlo, v sobotu umýva dlážky, vysávačom veľkým občas povysava inak používam robotický.
Keď poviem umyje umývadlá, vaňu, ide do obchodu.Mrazak rozmrazuje iba on, včera opravoval roztrhanu sieťku na komáre, Kosi iba on, ale burinu trham iba ja a starám sa o kvety, hnojim, striekam...okrem varenia ma nehnevá nič.
A na dvore strihá kríky, stromy, polievame na striedačku.
Mne stačí, že nepije, neflaka sa a zoberie nás kde chceme výlet, šport.Obcas si ozehli tričká.Neznasam zehlit
@fantaghiro21 To mi tiež nerobí, ja som naražal len na ten príspevok, že čo také sa robí "okolo domu". Tak som opísal ako doteraz vyzerá môj rok. A že okolo domu je vždy čo robiť. Niekedy pomôžu susedovie dievčata, keď sa hraju s našimi deťmi, ale to sa nestáva pravidelne, predsalen sú o nich o 5-6 rokov staršie, čiže ich to už až tak nebaví, ale pomôže to, keď ich na dve tri hodky zabavia ;)
Moj sa stara o domacnost, nemam tolko casu zial skrz pracu. Tak viac robi on, dnes uz zmakol dve pracky, teraz to poskladal, namontoval policu, potom isiel pratat garaz, Ja som dnes bola s dietatom, nakolko ma tri dni ledva videl chudak syn. Tak nech ho nema stale na krku chudak muz. Lebo vcera s nim bol na vylete a potom na ihrisku. Tiez vie varit, zehlit. On zastupi zenu bez problemov. Plus sa stara o celu zahradu. Takze existuje aj taky, este som ho stretla cez tinder. Ako uz su to roky, ale tak je to asi ako vyhrat loteriu