Ako ste sa dali dokopy po fyzickom týraní vo vzťahu?

16. nov 2024

ahojte,
ako ste zacali opat zit, ked ste opustili tyrana a zacali ste zit znova, co vam najviac pomohlo? ako ste sa odosobnili? dokazali ste zit dalej? aj ked ste ho stale mali raadi? co vam najviac pomohlo dostat sa z tych sr**ciek po fyzickom aj psychickom tyrani muzom? najprv som odmietala verit tomu, ze moj "milovany" tohto je schopny, tak som to roky znasala. Chyba. Mala som odist po prvej bitke. Je tu nejaka co by pokecala o tom viac? nech na to nie som sama uplne. citim sa prazdna, vyschnuta, mam mozgovu hmlu, co vam pomohlo prekonat to. a prekonat samu seba. ex stale milujem btw. Deti nemame. Sme mladi. Pomohlo vam co, terapie, lieky, odist inde prec, ako sa vyrovnat s tym vsetkym co sa mi stalo? Neskoro som az zistila, ze som roky premarnila s tyranom, ktory sluboval, ze sa zmeni, nikdy sa nezmenil. Milovala som nadovsetko. Ostala som sama. Neviem,ako mam dalej zit, chyba mi ta obcasna laska aspon, prejavy nej.Co robit, mam depky, bolieva ma strasne hlava chrbat, co vas nakoplo. ako ste sa postavili na nohy nejako znova? dakujem

pribinak
16. nov 2024

Veta: ex stále milujem ….ty potrebuješ psychoterapeuta

deti95060810
16. nov 2024

odísť od neho čo najďalej...
ak nemáte spolu deti - je to len dobré pre teba.

pralinka25
16. nov 2024

Stokholmský syndrom. to nie je skutocna laska. naozaj by pomohli terapie, vymanit sa z toho ale co je dolezitejsie a to ti poviem z dlhorocnej praxe, ludia ako ty maju sklon vzdy nakoniec skoncit pri rovnakom type cloveka. to nemyslim zle ale ako radu preco s tym treba pracovat odborne. ano vykecat sa pomoze. ale chce to aj nieco viac aby si neskoncila zas rovnako ale mohla zit plnohodnotny zivot. taketo nieco totiz zanecha stopy aj na najsilnejsom cloveku.
drz sa. prajem ti aby si zazila co je to najozajstna laska a aby si uz nikdy nemusela nic podobne znasat.

0silvia0
16. nov 2024

Nauc sa zit sama, nauc sa milovat samu seba, bud rada so sebou, vychutnavaj si svoju vlastnu spolocnost a uzivaj si to. Daj samu seba na prve miesto, nie blaho chlapa. Ked toto dokazes, uz nikdy nikomu nedovolis ti ublizit.

xsuzannex
16. nov 2024

Nemilujes ho, si na nom zavisla. Je to ako droga.. skus ozaj vyhladat psychologa.. ty nemozes za to ako sa k tebe spraval..

jumama
17. nov 2024

Trpis syndromom narcistickeho zneuzivania - vygoogli si clanky. Musis pochopit co je narcizmus a ako sa prejavujena obeti, preco obet do narcistickeho vztahu pada a preco v nom dlho zostava. Naozaj aj ja si myslim, ze by si mala pracovat s psychologom, nie hocijakym, ale takym, co sa specializuje na narcisticke vztahy. Ked by si pochopila narcizmus, dala by si si pozor, aby si znovu do podobneho vztahu nevstupila. Je tu velka pravdepodobnost, ze sa zase zamilujes do narcisa. Ze ho nerozpoznas na zaciatku vztahu. Ak vies anglicky, odporucam youtube Dr. Ramani.

sfet
18. nov 2024

No, práve ja v niecom takom žijem a je to tazke. I ked má facky nedošlo, ale psychicky teror je snad horší. Je tazke odist, sice prácu mám, ale do práce sa dá dostat len autom, a to nemám, ist autobusom to nestihnem školku, to je to. Syn je často chorý, teda nie často, ale býva, nevyjdem financne, ked mi pokratia plat. Jednoducho vsetko robim aj urobim zle. Myslím, že partner narcis je, stále len ja a ja a j a ja. Zamilovaný chudák sám.do seba. Tiez sa bojím, že by chcel a to by chcel, aby som s dietatom zostala bývat blízko a ja by som azda najradsej šla niekam inam, úplne inde, kde to mám rada, ale to bude ako možno únos a bude mi hádzat kolena pod nohy a budem to ja, co rozbija rodinu.

mikella912
19. nov 2024

odporučam terapeuta očividne si si prešla peklom, mrzí ma to, držím palce

autor
19. nov 2024

@pribinak to pochopi len ten,kto to zazil, ze ten clovek vam chyba,ked ho opustite.

autor
19. nov 2024

@mikella912 tak bitkami som si presla.

autor
19. nov 2024

@sfet keby len facky, bola by som rada.

autor
19. nov 2024

@jumama narcisticke zneuzivanie, citala som o tom, nejak sa to odborne vola, narcisti viem, o com je asi rec, neviem ako s tym pracovat

autor
19. nov 2024

@0silvia0 neviem ako, porad mi

autor
19. nov 2024

@pralinka25 si terapeutom coho? no nie, toto bol jediny taky vztah aky som mala, predtym som mala normalnyych rel. muzov, nie bitkarov. toto bo lprvy a posledny taky, dufam. a uz nechcem vztah, ale chcem byt lubena samozrejme.