Ahojte. Svokra pred vikendom volala manzelovi ci prideme. Manzel, ze nie, ze ideme k mojim rodicom. Ona zostala taka sklamana a ze kolac si moze jest sama. Potom sme zistili, ze mali vyrocie svadby, take vacsie jubileum, tak mi to prislo luto, ze sa na nas zjavne tesili a my sme neprisli. Len ide o to, ze ja nedrzim v hlave, vyrocia inych ludi, aj ked je pravda, ze davnejsie sme sa o tom rozpravali. My sme teraz mali tiez vyrocie, takze sme s manzelom oslavili nase a na to ich som zabudla. Ak by to svokra v telefonate spomenula, ze robila kolac/tortu, lebo maju vyrocie a boli by radi, ak by sme prisli, tak by sme urcite dosli. Vztahy mame velmi dobre. Ale tym, ze nikto nic, tak oni zostali sklamani a ja neviem ako sa k tomu postavit. Ako by ste sa k tomu vy postavili? O nejake gratulacie uz nebudu stat predpokladam...
To akoby som o mojej mame citala. Presne toto ona robi. Nikomu nic nepovie a potom sa zduva. Mne sa kazdy rok stava,ze zabudnem na ich vyrocie a mama je potom zduta. Ale co ja mam s ich vyrocim. My ani nase neoslavujeme,lebo zabudame. A keby dopredu povedala,tak prideme a oslavime a nimi.
Presne takto ake je to tu napísané by som to aj odkomunikovala, že vám to jednoducho vypadlo a nabudúce nech zavolajú skôr, keďže už môžete mať iné plány, keď to je to ako to cítiš... ak si zvyknete gratulovať pri takýchto udalostiach, tak si to vynahraďte, ako "dar" ich pozvyte niekam na obed napr. a strávte spolu príjemný čas 🙂
Mala vas pozvat ona. Je to ich vyrocie, ked vas tam chceli, bolo treba povedat.
Postavila by som sa k tomu tak, ze by som povedala manzelovi aby to s nou odkomunikoval a vysvetlil tak ako si to tu napisala.
@janai1 Ved to, ze pre mna je to tiez taky sviatok, ktory medzi sebou oslavuju len ti dvaja ludia, ale ked toto je take velke jubileum, tak oni asi mali nejake ocakavania, ze nam dopne alebo co...a nam nedoplo 🙈
Nikdy som nebola na nikoho oslave výročia svadby. Myslela som, že toto oslavujú len tí dvaja, ktorých sa to týka.
Svokra vás mala normálne pozvať dopredu. Keď tak neurobila, nemôže sa čudovať, že ste mali iné plány. Snáď nečaká, že budeš držať v hlave jej dátum svadby. (Keď už, skôr by to mohol vedieť jej syn, ale tiež je naivné myslieť si, že by si na to spomenul.)
Ked ani medzi recou o tom nehovorili.... No nic. Povedat,ako to vnimas,a nech nabuduce aj priamo pozvu...
Tiež si myslím, že sa mala ozvať skôr ako v piatok, keď vie, že chodíte aj k tvojim rodičom.
Zobrala by som ich niekam na veceru/obed, ze vas to mrzi
Ak teda si za udrzanie dobrych vztahov
Tak volali sme s nimi a pogratulovali, ale nejak sa k tomu vobec nevyjadrili, akoby sa na tuto temu nechceli bavit...pytali sme sa ci oslavili trochu a svokra nic vobec, iba svokor sa smial, ze hej ze zeni sa dnes. Inak boli v dobrej nalade, veseli...len stale mam pocit, ze to svokra este niekedy vytiahne..no uvidime.
V živote som sa naučila nemať zbytočné očakávania, potom nie je zbytočné sklamanie. Ak niečo chcem, narovinu to poviem, aby som si bola istá, že veci sú jasné. Oni asi očakávali, že prídete, veď mali veľké jubileum, ale žiadne oficiálne pozvanie nepadlo, že robíme malú oslavu a pozývame vás k nám, jednoduché nepochopenie presne nevyjadrených očakávaní. No koho je to vina, že ste sa vy nedovtípili alebo oni presnejšie nevyjadrili? Ako bolo spomenuté, zobrali by sme ich na peknú večeru, kúpili milý darček a pekne vykomunikovali
Tak svokra je este generacia, kedy sa vsetky "zlate", "diamantove" a nevie ake vyrocia oslavovali v kruhu celej rodiny asi.. podla mna to bol krasny zvyk, sama si pamatam ked som ako decko bola na takej velkej okruhline mojich starych rodicov. ALE, to boli oslavy, ktore sa dlllho dopredu spominali, planovali, hovorilo sa o nich, ludia sa pozyvali.. zial,dnes uz zrovna tento sviatok ludia tak vo velkom neoslavuju,cize narazili skor na taku medzigeneracnu kulturnu zmenu a proste im je to luto...ale skoda no, pretoze ked to chceli oslavovat,mali povedat dopredu. Povedzte, ze vas to mrzi, ale to je asi tak vsetko...
@queen_mary Dobry napad, nieco vymyslim👍
Výročia a narodeniny si zaznac do kalendára. Ja si vždy koncom roka kúpim kalendár na buduci rok a keď mám cas, sadnem si k nemu a všetky sviatky prepisem do nového kalendara. Zavolajte s manželom alebo choďte k svokre, a povedzte jej to, čo si napísala tu. Prepacte, zabudli sme. Doneste kvety alebo veľký kvalitnu bonboniéru a povedzte im, že ich máte radi. Svokra sa hneď odurazi.
@eternity24 Bezne sviatky si pamatame stale. Ale to su take sviatky, ze kazdy rok sa opakuju, tak si to clovek zapamata a toto bolo take jednorazove...no nic. Ale ano, s tym zapisanim si vsetkych sviatkov naraz je super napad. Myslim, ze mobil aj vyhadzuje pripomienky.👍
@taga U nich v rodine sa praveze nerobia take velke oslavy, ale inak mas pravdu ano...kedysi sa take robili 🙂 Uz to nebudem riesit...zavolali sme im, pogratulovali, porozpravali a ked tam pojdeme, tak asi nieco kupim.
Nememu ani vlastna mater nerozumie (alebo nevesta). Ked chceli aby ste dosli, mali povedat. Normalne takto by som jej to povedala, ze zabudli sme, prepac, ale tiez ste mohli pripomenut, ak ste chceli, aby sme prisli. Uz by som to viac nerozpitvavala ani nerobia ziadne dodatocne ceremonie, je to ich vyrocie svadby, nie Vianoce.
Keď chceli mať oslavu mali vás normálne pozvať a nie sa pýtať či náhodou prídete deň predtým. Je to ich výročie a žiadna vaša povinnosť si to pamätať.
Nasi mali vlani tiez okruhle vyrocie svadby, tak ale nas pozvali, naplanovali oslavu, bavili sme sa o tom dopredu… to je hlupost, nepozvat vas, ale cakat, ze pridete na oslavu 🤦🏼
Oni asi aj oslávili sami, preto vám to takto narovinu nehovorili, ale asi by sa potešili keby ste zašli a ponúkli vás tortou (keď jej toľko veľa mali).
Ak chceli, aby ste prisli v case ich vyrocia oslavit ho s nimi, tak mali dat vediet skor a aj s touto informaciou. Naozaj drzat v hlave este aj kedy sa brali? 🙄
Akoze, chapem, ze moze byt svokra sklamana alebo skor smutna...ale teda netreba len ocakavat ale povedat na rovinu. Keby sa to stalo mne a mala by som stale pocit, ze ma svokra na mna/nas tazke srdce, ja by som jej zavolala a priamo sa jej na to opytala...alebo by som tam sla osobne a vydiskutovala si to s nou 😉. Nemam rada, ked veci visia vo vzduchu
@hope87 Uz som pisala, ze sme spolu telefonovali, sme v pohode 🙂
Aha, to som akosi nezachytila 🙂
Nikomu nič nepovedať a potom vyčítať ze koláč si zje sama 🤦♀️ Pozvali Vás na oslavu? Evidentne nie. Nechápem aká povinnosť je gratulovať svokre/mame k výročiu sobáša.