Výber mena

11. mar 2023

Mam taku mensiu dilemu, co som si myslela, ze uz mam vyriesenu. Potrebujem nazory druhych. O chvilku rodim druheho syna.
Prvy syn ma meno po manzelovi (jeho otcovi, dedkovi atd), aj ked sa mi to meno nepaci, ale tak povolila som lebo mu na tom velmi zalezalo.
Tak som sa rozhodla, ze druhy syn by mal mat meno po mojom otcovi, urobilo by mu to neskutocnu radost a aj mi to pride celkom pekne, ze obidvaja synovia budu mat takto mena. Lenze tiez je to meno, ktore sa mi extra nepaci.
Termin sa blizi a mne toto opat zacalo hrat v hlave. Paci sa mi velmi jedno meno. Bude to posledne dieta a ja sa neviem rozhodnut. Dat meno kvoli vyznamu alebo co sa mi paci😞 co by ste robili?

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
haley7897
11. mar 2023

...a aj preto niektorí dávame dve mená. Jedno ktoré sa nám páči a druhé napríklad ako poctu rodičom...

hylary
11. mar 2023

V ZIVOTE by som nedala meno SVOJMU dieťaťu ani podľa tradície ani podľa názoru niekoho iného... Dala by som (aj som dala obom deťom) také mená aké sa mi páčili, a aké sa zároveň páčili moju mužovi. A takisto dávanie mien po otcoch a dedoch je úplne že odveciiiiii... V kalendári je 400 mien, nie je dôvod dať meno dieťaťu po rodičoch pre boha 🙈

paulinam99
11. mar 2023

Dat meno kvoli vyznamu alebo co sa mi paci😞 co by ste robili? WTF ?
Nie je to jedno ?, hlavne nech je zdravé. Kriste pane, ženy

beata_k
11. mar 2023

Daj mu ake sa tebe paci. Ved je to hlupost davat mena po niekom. Ten niekto ma jedinecne meno a tvoje dieta nie? Uz si taku chybu urobila. Preco ju chces opakovat? Kvoli otcovi? Ved on sa isto bude tesit tak, ci tak.

kitycat
11. mar 2023

V zivote by som nedala meno co sa mi nepaci, mohla by to byt tradicia neviem aka. Moj muz sa tak vola po otcovi, pretoze to poslednr co jeho mama pocula ked sla na salu rodit bolo to, ze chce aby sa volal ako on!
Tudle nudle. Mojmu som hned povedala, ze jeho meno nie je moja salka kavy, uplna klasika a on suhlasil.

Daj meno podla svojho srdca, nie aby si vykompenzovala svojmu otcovi nejaku tradiciu od tvojho svokra atd...

autor
11. mar 2023

@paulinam99 to ze rozmyslam nad menom sa nevylucuje s tym, ze chcem aby bolo zdrave🙄

evkamotka
11. mar 2023

Daj ake sa ti paci. Mam dvoch synov a ani jednemu som nedala rodinne meno. Iste by boli stari otcovia pocteni, no dala som oba razy uplne ine a vsetci boli aj tak spokojni. Stari otcovia aj ja

bielavila
11. mar 2023

Daj ake sa ti paci

h2
11. mar 2023

O aké mená sa jedná?

asia83
11. mar 2023

Nikdy by som nedala dieťaťu meno po niekom (mužovi, dedovi, otcovi, strýkovi), keby sa mi nepáčilo.

e1i
11. mar 2023

Ja som napr chcela po muzovi dat a on nechcel. Tak som povedala ze chcem take ktore nikto v rodine nema. A tak sme take dali

bolarazjedna
11. mar 2023

Dala by som meno, ktoré sa mi páči.

Myslíš si, že tvoj ocko by sa urazil, keby nedostane dieťa meno po ňom?

Moja mama je Gizela, svoje meno celý život nemá rada, aj keď už má po 60tke. Vieš prečo sa tak volá? Lebo jej starší brat bol Ladislav po krstom otcovi, a babka si myslela, že krstná mama Gizela by sa určite urazila, keby dcére zase nedá meno po nej 🙉

iwesska
11. mar 2023

Nechapem,preco by malo dieta trpiet mena svojich predkov. Kazdy si zasluzi vlastne meno a nie aby bol 10.Frantisek v rodine. Kedysi sa davali uplne ine mena,mnohe sa uz ani nepouzivaju,preco ich dieta musi nosit a zvlast,ked sa ani matke nepaci?

svetlonos
11. mar 2023

Uplne sa vykasli na rodicovske a kohokolvek ego. Meno daj ake sa ti paci a s nikym nediskutuj aj keby kankan na hlave skakal. Muz vybral prve, je to vase dieta a nie vasich rodicov.

paulinam99
11. mar 2023

A tú "dilemu" o mene Ti má pomôcť vyriešiť Modrý koník s neznámymi osobami ?
To ako fakt ? Nemalo by to byť otázkou v úzkom kruhu rodiny, či s partnerom ?
Ach jaj ... nuda, že ?

dixitka
11. mar 2023

Tvojmu otcovi si povedala, že chceš dať meno po ňom? Ak hej, ja už by som pri tom ostala, nechcela by som ho sklamať (ak sa fakt tešil z toho a tak). Ak nie, tak určite daj to, čo sa ti páči ;)

54tinka54
11. mar 2023

Tak daj prvé meno to ktoré sa ti páči a druhé po tvojom otcovi a vybavené:

lauriik
11. mar 2023

Ak si to uz otcovi povedala, ze take meno date tak uz by som to nemenila nech neni smutny.(pisala si, ze by bol rad) Na meno si zvyknes. Alebo teda dalsia moznost ako pisali baby vyssie, dat dve mena. Ale tak na 99% budes pouzivat len jedno.

athom
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
karolinakr
11. mar 2023

Ked pasuju k sebe, tak daj obe

darius_a
11. mar 2023

Nerob to.
Povedz otcovi, že ho máš rada, vážiš si ho, je pre tvoje deti rovnako dôležitý ako svokor..
Hocičo.
Synovi daj meno aké sa ti páči.
Otca tvojho to ani neurazí, ani nerozosmutni.
Chlapi takí nie sú.
Teda ak ne bojoval už pri prvom synovi.
Daj to, po ktorom ti duša pisti.
Otcovi lásku a vďaku vieš prejaviť aj inak

mimi3008
12. mar 2023

V ziadnom pripade nedavaj meno len preto, ze sa ma.volat po niekom...to som nikdy nepocholila, naco je dobre, aby boli napr. siesti Janovia po sebe....ked sa mi nejake meno raz nepaci, moze sa tak volat aj papez😅😅😅ale ho proste nedam

joesvk
12. mar 2023

Ja to chápem, dať meno po niekom,kto ma v živote nejako pozitívne ovplyvnil.Či už by to bol otec,alebo napriklad najobľúbenejší učiteľ.

pleja
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alexka89
12. mar 2023

Mám 2synov a neviem si predstaviť že by sa volali Marián a Mikuláš 😖len aby som si poctila svokra a otca

pleja
13. mar 2023

@alexka89 Každý syn je osobnosť a bude raz sám za seba, to len my máme pocit, že mená akosi musia "pasovať". Kľudne by som o svojich synoch hovorila ako o Majovi/Marošovi a Mikim. A kľudne aj o Denisovi a Vratkovi alebo Metodovi a Ľubomírovi..to len na príklad.

alexka89
13. mar 2023

@pleja veď v kľude sa tieto mená môžu niekomu páčiť aj ich môže dať svojim synom. Mne sa tak volajú svokor a otec a také mená by som nedala svojim chlapcom.len aby som si ich poctila

pleja
13. mar 2023

@alexka89 Všetko je vec osobných preferencií a vkusu, sily a ochoty k tradícii a kompromis s partnerom. .