Rovnaké meno pre dieťa ako ma mužov sesternica

5. máj 2022

Ahojte, myslíte že je divne dať dcére rovnaké meno ako má mužová sesternica? Veľmi sa mi páči meno Nikolleta ale všetci ma odhováraju, že je divne dať také meno aké už v rodine je. Nie je to nejaká sesternica s ktorou by mal super vzťahy. Stretávame sa tak 3 krát za rok. Všetci ju aj tak volajú Nika alebo Nikol ja som si dlho myslela, že sa volá Nikola. Mne sa páči Nikolletka proste ten dlhší tvar. Myslíte, že by to bolo blbé?

zdenka11081983
5. máj 2022

Keď sa Ti páči daj. Vsak Tebe môže byť úplne jedno ako sa vola ine dieťa v rodine... Raz sa mi to paci a hotovo..

aeruginosa
5. máj 2022

No, keby sa mne osobne paci dane meno (a rovnako nastavajucemu otcovi dietata), tak by som vobec neriesila, ze uz v rodine je a pokojne by som ho dala a nevymyslala nahradu.🙂

pribinak
5. máj 2022

Myslím že Nikolettka ju nikto volať nebude. Príliš dlhé a zbytočne komplikovane

terry2003
5. máj 2022

Dajte ho. Tak proste budú dve sesternice z druhého kolena s rovnakým menom. Keby to boli priame sesternice tak to chápem. Ale z druhého kolena je to dosť vzdialene, ja napríklad väčšinu svojich sesternic ani bratrancov z druhého kolena nepoznám. To by bolo veľmi veselé, keďže ich je cca 30.😅

oli18
5. máj 2022

Vobec by to nebolo blbe. Moja mama, jej sestra a ich sesternica dali rovnake mena svojim dceram. A to sme sa v detstve casto stretavali. Mali sme 3 rovnake mena.

deti95060810
5. máj 2022

mužová sesternica? prosím ťa vidíš ju 3 krát do roka tak kľudne jej môžeš dať také isté meno..

elanor
5. máj 2022

ked sa moze v niektorych rodinach volat rovnako prababka, babka, mama a dcera, ci pradedo, dedo, otec a syn, nevidim najmensi dovod, aby sa nemohli rovnako volat sesternice, bratranci, teta s neterou, alebo ujo so synovcom. Navyse z druheho kolena.

ejbyk
5. máj 2022

@oli18 fakt? Aké to je meno?

ailiba
5. máj 2022

Ked sa ti tak velmi paci, tak daj. Co je na tom zle?

autor
5. máj 2022

Ďakujem za nestranné názory. Ja som stále stotožnená s tým menom aj keď už do mňa hučalo dosť ľudí, že sa to nehodí som si myslela, že ja som ta divná. Manžel tiež súhlasí s týmto menom

jaskolka
5. máj 2022

Veď často sa meno opakuje aj v úzkej rodine (dedko, otec, syn, vnuk) tak sesternica skutočne ra nemusí trápiť.
Ja mam tiež sesternice, čo sa volajú rovnako, no a?

amelie2017
5. máj 2022

Ja som Jana, moja babka z otcovej strany bola Jana, jej dcera (moja teta) Jana. 2 otcovi bratia si vzali zeny s menom Jana. Maminina sestra je Jana.

nikoletta1712
5. máj 2022

To meno je prekrásne, neváhaj…Sama sa volám Nikoletta😁…

babydesire
5. máj 2022

Nieje to blbe..my mame v rodine dve Miroslavy a su nielen sesternice, ale ta starsia je krstnou tej mladsej a jej bratovi. Pribuzny frflu ale zvyknu si neboj.

sona96
5. máj 2022

Omylom si to napísala s dvomi L a nie s dvomi T, alebo to bol zámer?

mimka1402
5. máj 2022

Cifrovi, teda Sajfovci majú Saru a Sajfov brat má dcéru Saru iba o par mesiacov staršiu. A to sú často spolu. Proste obom sa páčilo to meno, chceli to. Ved tie deti sú jedinečné bytosti a to, že niekto v rodine má také meno, nie je nič špecifické 🙂

cyberk
5. máj 2022

3x do roka je dost, ja by som take meno nedala a + v tomto modernom meme svete je meno Nikol (to je jedno ako ho napises) skor urazka 😅

autor
6. máj 2022

@sona96 zámer. Meno som videla už aj s dvomi t aj s l aj len s jedným t a l. Mne sa to páči s tými dvomi l.

mariaveronikag
6. máj 2022

@amelie2017 a ako to bežne rozlišujete? Keď rozprávate o Jane, viete o ktorej je reč? Moja krstná Vierka dala svojej dcére meno Vierka a celý život boli : veľká Vierka a malá Vierka. "Malá Vierka" má už 26 rokov, ale v rodine bude "malou" asi navždy 🙂

sona96
6. máj 2022

Zaujímavé, ja som to takto ešte nikdy nevidela a to Nikoliett poznám asi milión.

sense
6. máj 2022

Ja som chcela Viktóriu, neskôr som sa dozvedela ze sesternica dala svojej dcére meno Viktória. Keby sa náhodou u nás stal zázrak a bolo by to dievča tak by bola Viktória tak ci tak.
Ja by som dala meno také aké sa vám páči a keď si ty aj muž s tým stotznena dajte a okolie by som neriesila

lusyyy36
6. máj 2022

Naša mala sa vola tak ako mužovi sesternica. Nik s tým nemal Problem

dada0902
6. máj 2022

Dala by som pokiaľ sa ti páči ja som spomenula pred svagrinou ze sa mi jedno meno lubi pre dievča a dala jej ho ak by som mala dievča niekedy dám to meno a nech sa urazí barz co bolo by mi to sumak lebo moje dieťa moje rozhodnutie o mene ☺️ kamoška bývalá dala meno chlapcovi alexander a mne sa od mala ľúbilo meno Alex a aj som mu ho dala a ona sa urazila a vôbec mi to žily netrha 😄

solida1
6. máj 2022

Moje krstňa (bratova dcéra) sa volá ako ja. Meno vybrala jej staršia sestra a nikto to nikdy neriešil ani nerieši.

nikoletta1712
6. máj 2022

@cyberk To počujem prvýkrát…

cyberk
6. máj 2022

@nikoletta1712 noo dajte si vyhladat Nikola meme do googla alebo staci mat lajknutu stranku na fcb Emefka, je toho plny net a z toho mena si robia srandu ludia ze Nikola = lacna holka, netusim ako to vzniklo 🫣 ale mozmo o par desiatok rokov sa na to zabudne

nikoletta1712
6. máj 2022

@cyberk Facebook nemám, chvalabohu…Ale nech si len robia srandu😉…

humajnicek
6. máj 2022

Ale prosím ťa 🙂 Úplne kľudne ho daj, keď sa ti páči, hádam sa teraz nebudeš pozerať na to že sa tak niekto v rodine volá, a presne už aj keby ste sa stretli na jednom mieste všetci, tak ju oslovíte inak a tvoju majú inak a je to 🙂

amelie2017
6. máj 2022

@mariaveronikag janka Palova, Janka Petrova, Janka Jozova 😀 ale ked sme kedysi chodili sadit zemiaky ... a niekto zakrycal Jana, tak len sme krycali, ze ktora..a vacsinou to bolo jedno 😀

danulicek
6. máj 2022

Keby si sa riadila všetkými, čo majú s nejakym menom nejaky problém, tak nevyberies žiadne. Základ je, že tebe a mužovi sa páči a tam to konci. Každému môže byt jedno, že sesternica tvojho muža sa tak vola. Tým duplom, ak sa stretávate trikrát do roka 🤷🏻‍♀️