Meno po švagrinej

13. sep 2023

Ahojte, čakáme dievčatko a muž trvá na tom aby sme dali meno po jeho sestre. Mne sa to vôbec nepáči, nemám rada toto dávanie mien po niekom, sestra je slobodná takže aj priezvisko budú mať rovnaké a celkovo to meno je pre mňa hrozné a je mi zle z neho keď ho počujem. Ona je natešená že dáme meno po nej a svokra tiež a keď som naznačila že to tak nebude, tak už bola hneď hádka, že si myslím že svokra jej vybrala otrasné meno. Ja neviem už ako to mám mužovi vysvetliť, že jednoducho nie, prešla som x-krát rozšírený kalendár a dala mu zoznam mien čo sa mi páči, on si však stojí za svojím a všetky mená kategoricky odmieta a vymýšľa na ne škaredé prezývky aby mi ich znechutil. Mne už sa to kráti a teraz neviem vôbec čo mám robiť…🥲

yvanielka
13. sep 2023

Ale vieš čo máš robiť... ty si odtrpíš tehotenstvo, pôrod a on sa bude urážať že iné meno ako to čo vybral on nedá. Musíte nájsť kompromis. Alebo on to dieťa čaká s mamou a sestrou?

kristinka92
13. sep 2023

svokra si už meno pre svoje dieta vybrala, teraz si na rade ty. a svagrina nech si dá svoje meno svojmu dietatu. bodka.

gejb
13. sep 2023

Prepáč ale to je co za hňupa? Ty si snáď len inkubátor pre jeho dieťa alebo je vaše spoločné? Rovnako aj ty môžeš trvať ze dáš meno po svojej mame/babke/sesternica a ma to rovnakú váhu ako chciet meno po jeho sestre...neustupila by som. Meno má byť kompromis. Obaja ste rodicia nie len on.

melanta
13. sep 2023

Ja toto asi nepochopím. Robenie si detí s chlapmi, pre ktorých sú mamičky a sestričky viac ako jeho nová rodina. By som mu povedala, že buď sa na mene dohodneme alebo sa dieťa bude volať ako poviem a ak sa mu nepáči, dovi dopo, nech ide žiť so sestrou. Ale predpokladám, že neurobíš nič, inak by si si nerobila decko s debilkom. Keď už teraz toto riešite, tak počítam, že keď dieťa bude na svete, ešte len budeš riešiť čo všetko mamička a sestra budú chcieť. Nuž ale každý má čo si vyberie.

gejb
13. sep 2023

Pohrozila by som mu, ze bud nájdete spolocny kompromis, alebo jednoducho nadiktujes v pôrodnici meno ake si ty zmyslis a on nech sa ide past...

maryetta
13. sep 2023

Nepreslo ani meno po rodicovi nieto po niekom z rodiny.
Do kelu zeny!!!!
Muz dava priezvisko? Tak ty vyber meno. A sestra nech si zadovazi psa alebo macku a to nech pomenuje po sebe uz ked je taka. Och toto by mna neskutocne vytocilo.

anjelicek26
13. sep 2023

Pozri ked chces kompromis, daj dve mena - prve to, ktore chces ty a ako druhe meno pre mna za mna to po svagrinej, aj tak to mimo rodneho listu nikdy nikto neuvidi a v rodine klud...

Ale teda uprimne taketo ustupky by som nikdy nerobila, moje dieta, jediny, kto vybera meno je ja a manzel a bodka. Taketo poziadavky su cez... U nas sa dcerka napr. vola po krstnej mojho manzela, bola to neskutocne uzasna osoba... ale nam sa aj to meno pacilo a nikto nas do toho netlacil...

canis_lupus
13. sep 2023

Presne, ako je vyššie napísané, buď vyberiete spolu, alebo nadiktuješ, aké ty chceš. Kolegynin priateľ tak vybral dieťaťu meno, že ona už vyberala dvom (z prvého manželstva) a teraz je na rade on. Jej sa moc nepáčilo, ale tak čo už, dala to meno 😃 To by u mňa neprešlo ani omylom. Ja som strašne chcela Jonáša už roky, žiadne iné meno sa mi nepáčilo, ale muž ani omylom, takže bohužiaľ to nebude Jonáš, našli sme kompromis, ktorý sme schopní akceptovať obaja. Prešli sme celý kalendár mená rád za radom, vybrali nejaké, čo sa nám obom pozdávali a potom sme redukovali.

janka2501
13. sep 2023

Aj moj mm chcel dcera dat meno ake ma jeho sestre, alebo jeho mama....zamietla som, tiez sme vyberali dlho, lebo nijake sa mu neoacilo,a tiez na kazde meno mal blbu prezyvku....nakoniec nasiel a mne sa tiez pacu, a dokonca si nevieme predstavit,zeby sa inak volala, ak9 sa hovori, to meno nasej dcere sedi ,,ako rit na serbel,, 🙂

nafka0483
13. sep 2023

Tak nech tvoja mama vyberie meno po tvojej sestre/sesternici/tete... a stoj si za nim a kategoricky odmietaj vsetky ostatne a na to co vybral on vymyslaj hnusne prezyvky 🤷‍♀️
To je jediny problem alebo sa prejavil uz predtym?

autor
13. sep 2023

@canis_lupus
Presne toto aj mne hovorí, že teraz on vyberie a pri druhom dieťati ja a nebude mi do toho nič hovoriť, že aj u nich pre sestru vybrala meno mama a pre neho otec. Že vraj on túžil odjakživa to meno dať svojej dcére, lebo je zvláštne a nepozná žiadnu ženu s rovnakým menom, škoda že mi to povedal až cca 2 týždne dozadu a odvtedy sa hádame, podľa mňa si to len teraz zmyslel a ja nechcem potrestať našu dcéru divným menom, on ostatné mená odmieta lebo sú pre neho “obyčajné”.

lenkasarka
13. sep 2023

Aké je to meno? Ale urcite by som nedala dieťaťu meno ktoré sa mi nepaci aj keby sa na hlavu postavil

dskjhfdlkdjhl
13. sep 2023

Tak mu navrhni, ze ked dalsie dieta bude chlapec, tak sa bude volat po Tvojom byvalom frajerovi😉

lalala94
13. sep 2023

Meno po sestre? Ako chápem meno po rodičovi, ale po sestre? Tak to som ešte nepočula.

cookie29
13. sep 2023

Celkom by ma zaujimalo o ake meno ide. Ale teda je to Vase dieta a co robili jeho rodicia je ich vec. Trvaj na kompromise. A ak sa mu ziadne ine nepaci, tak daj jednoducho veto a navrhni nech ponukne nejake ine meno on. Respektive dajte svagrinino meno ako druhe ako tu niekto navrhoval, ale ja osobne som proti menam z rodiny, mne sa to prieci. Aj meno po tatinovi a podobne

melanta
13. sep 2023

Ostatné mená odmieta, lebo sú obyčajné? Veď mu povedz, že aj on je obyčajný. Obyčajný k****.

tanyag
13. sep 2023

Asi som divná, ale ja som sa s otcom mojej dcéry ani o menách nebavila, do poslednej chvíle som nevedela aké meno dám. Až nakoniec som sa rozhodla a nikto mi do toho nekecal. Vlastne teraz rozmýšľam, nie že len s partnerom, ale s nikým som sa o tom nebavila 🤔

sweetdreams1
13. sep 2023

Môj muž chcel meno po bratovi....to je toho, som povedala že nie a našli sme iné pekné meno 🤦

januska12323
13. sep 2023

Nie a hotovo, aj keby bolo najsamkrajšie ale ty ho nechceš máš právo povedať nie.

jaond19
13. sep 2023

Tak "buchni" po stole pred svokrou a jej synacikom, s tym, ze ty dieta nosis a mas pravo do toho hovorit. Svokra si uz deti pomenovala a teda nema najmensie pravo do toho hovorit S muzom spíšte na papierik kazdý 5 mien ktore sa vam pacia a ktore NEMA ziaden blizky pribuzny (rodic, surodenec, sesternica,bratranec,tetka, ujco) a z tychto vyberajte. A povedz mu ze bez posmeškov, akonahle skúsi primitivne narazky koncis debatu a kompromisy a vidíte sa po porode s dietatom pomenovanym cisto podla tvojho gusta.

autor
13. sep 2023

@cookie29
Saskia, mne to je strašne sykavé nepríjemné meno, nehodí sa k typickému slovenskému priezvisku, nehodí sa do kombinácie s iným menom. Švagriná oslavuje meniny asi 3x do roka, lebo v každom kalendári je inak, volajú ju Sasi, Saska, Sasinka, pre mňa je to otrasné meno neviem si pomôcť. Skúšala som iné na S a všetko mi znechutil, Sofia - otočí sa ich 15, Sára - srala, Silvia - nemoderné, Simona - nesympatické, Stela - strela.

dskjhfdlkdjhl
13. sep 2023

A svagrinej by som povedala, ze ci chce, aby ona bola stara napr. Hortenzia a Tvoje dieta bude mlada Hortenzia. V kazdom pripade je toto len medzi Tebou a manzelom, ak sa s nim nevies normalne porozpravat, tak vyber mena je len taka prkotinka.

kvetinka75
13. sep 2023

autorka - panebože, to meno by som nedala za žiadnu cenu. Nech sa urážajú koľko chcú. A ako vie, že bude aj druhé dieťa? Toto sú také argumenty, že až. Poslala by som ho s rodinou kade ľahšie a nech sa zdúvajú koľko chcú.

dskjhfdlkdjhl
13. sep 2023

Tak skus Sabinu.

yvanielka
13. sep 2023

A čo tak Soňa?

canis_lupus
13. sep 2023

To je strašné meno podľa mňa 🙈 Veď to nie je jediné originálne meno na svete. Nech si predstaví, že ty vyberieš druhému dieťaťu nejaké meno, čo bude neznášať. My sme sa zhodli na Vincent, nechceli sme mať práveže meno po hocikom z okolia, ani také klasické často používané.

rhodesian
13. sep 2023

No takú ešte nezahrali že by mi niekto kecal do výberu mena. A dupľom nie svokra a švagriná. Ty to dieťa nosíš? Ty to dieťa rodíš? Ty sa budeš starať?
Ty vyberáš meno! Švagriná nech si spraví dieťa vlastné a svokra nech si kúpi mačku 🤷‍♀️
Nepokaz dieťaťu život menom za ktoré sa mu budú smiať (a že sa teda budú, mali sme tiež jednu v škole a pravidelne chodila domov s plačom) len preto že to tak chce svokra/muž/švagriná.
A inak Silvia je krásne meno 🌹 a nebude na každom rohu, v triede minimálne zo 3 ako pri dnešných veľmi "moderných" menách, ktoré keď počujem tak neviem či sa smiať alebo zvracat 🤷‍♀️

silviaa
13. sep 2023

Nahodouuuu..Silvia je velmi moderne meno 🙂)))

mamina7070
13. sep 2023

nedala by som meno Saskia ani omylom nepaci sa ti a hotovo a nediskutovala by som s nim

tamitamitami
13. sep 2023

Nikdy by som nedala meno po niekom a už vôbec nie meno voči ktorému by som mala odpor.