Prosím poradte. Tento týždeň mám termín a stále nevieme aké meno dať synčekovi. Chceme nejaké, ktoré by bolo univerzálne vo väčšine krajín, kedže my sami žijeme v zahraničí. Ďakujem
Alex, Eric, Dennis, Max
Nasi su Maximilian a Benjamin. V drvivej vacsine krajin tieto mena maju svoje ekvivalenty...
Oliver …Meni sa len akcent
Adam, Oliver, Henry, Julian, Roman, Bruno, Teo... 🤔
Martin
Teo, Adam
Adam,David,Daniel, Max,Alex,Tobias,Oliver, Michael, Martin, Samuel, Lucas, Richard, Leo,Teo, Artur, Alexander,Ben,Gabriel, Felix,Nicolas, Oskar,Marcel, Kamil
Patrik
Daniel
My sme sa rozhodovali medzi David a Erik ☺️
Tomas, Lukas, Peter, Robert
My máme Juraja, volaju ho George
My mame Peter, starsi je Marek.
Ja mám Viliama. Pri výbere jeho mena zohralo úlohu aj to, že je to medzinarodne známe meno.
Patrik.
Simon
Mám Richarda a Viktora,brat v zahraniči má Patricka a Danielka
Filip. Výslovnosť je cca rovnaká, len sa to v zahraničí inak píše.
V podstate akékoľvek bez diakritiky (a aj tie majú mnohé v zahraničí ich ekvivalenty, ale už ich potom trocha pozmenia). Čiže napríklad: Patrik, Daniel, Dominik, Michal/Michael, Erik, Viktor, Oliver, Richard, Filip, Alex/Alexander, Peter, Martin, Lukas, Nikolas, Oskar...asi najznámejšie a najuniverzalnejsie Adam. Je ich veľa. Osobne by som sa vyhla menám ako Ľubomír, Branislav a také tie "naše", s tým majú v zahraničí celkom problém ich či už napísať alebo vysloviť.
Podľa mňa Thomas sa dá predýchať všade ;)
Bernard, Roderik, Viktor, Felix, Alex, Martin, Marco, Lucas,...
Balthasar, Anthony, Gregor
Jednoznacne Adam.
Tiez som mala tuto podmienku a mam synov s menami:
Leonard, Gabriel, Viliam, stvrty mal byt Julian, nakoniec je to Juliana (bez dlzna)
Gabriel, Vincent, Viliam, Jonas
Richard