Kindle čítačka kníh - rada

31. okt 2023

Kindle čítačku kníh som na amazone a mám ju roky. Nikdy som s ňou nevedela poriadne pracovať. Ale teraz som aj popremazavala knihy z tadiaľ knihy a kúpila som si knihu na Martinuse a nechce mi ju tam poslať. Píše že poslané zadala som normálne Kindle mail a nič tam nedošlo.

milanemila
31. okt 2023

Mas ju pripojenu k wifi, aby ti tam ta knizka mohla prist? 🤷🏼‍♀️

autor
31. okt 2023

@milanemila pripojenie som skontrolovala, aj som ju resetovala.

autor
31. okt 2023

Už dom na to prišla. Neviem čo s tým 🙈

wade
31. okt 2023

z akej adresy si to posielala? Je tam ochrana, a adresu (mailovu), z ktorej to posielas musis mat zadanu v amazon konte, aby to preslo. Inak - najjednoduchsi sposob ako tam dostat knihy je open source software - Calibre. Pripojis citacku, a nahras si tam co chces, prekonvertuje ti to format, atd. Tam mam celu kniznicu.

wade
31. okt 2023

A ohladne formatu - posli si to vo formate MOBI - ten je nativne podporovany.

autor
31. okt 2023

@wade mobi nie je možnosť. Mobi si viem stiahnuť do iPhonu. A následne to neviem dostať do Kindle, lebo Gmail píše že to veľký formát.

dm1
31. okt 2023

ake moznosti formatov su? lebo ked je epub byva na 99% aj mobi. Jedine ak je len pdf je problem. stiahni si do pc alebo iphonu dostupny format a potom convertuj do mobi bud v programe calibre alebo online na webe

parvitas
31. okt 2023

ani mne uz mobi neprijde, len epub

autor
31. okt 2023

@dm1 do čítačky mi automaticky podieľa nepodporovany formát. Mobi si viem stiahnuť do iPhonu a rozmýšľam sko to dostať do Kindle? Cez dátový kábel? Som úplný debil v tomto sorry.

deniseee
31. okt 2023

V minulosti to posielanie z knihkupectiev priamo do Kindlu fungovalo perfektne, ale vtedy fungovalo Kindle cez format mobi. Uz je to dost dlho, co Kindle varoval, ze tento format viac nebude podporovany. Ked som teda naposledy chcela poslat tiez zo standardneho knihkupectva knihu do Kindlu manzelovho, ako v minulosti, uz to neslo. Knihu som teda dostala do jeho citacky tym u nas najpouzivanejsim sposobom - cez kablik a software Calibre v pocitaci. To ti aj odporucam. A aktualizuj si software v citacke.

wade
31. okt 2023

Tak potom si fakt stiahni calibre.. malo by to cez to ist - potrebujes len PC, a citacku pripojis cez usb kabel. https://calibre-ebook.com/download

autor
31. okt 2023

@wade nedá sa to stiahnuť do iPhonu?

wade
31. okt 2023

bohuzial :(

wade
31. okt 2023

Ale inak - este raz som to skontroloval. Fakt sa pozri, ci mas nastavene v amazon accounte pre kindle, ze moze prijmat maily z @martinus.sk. Teraz som odtial kupoval knihu, a bez problemov to fungovalo. Stiahnut to viem tiez v kazdom formate (vratane mobi).

wade
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
wade
31. okt 2023
dm1
31. okt 2023

ja mam pocketbook nie kindle a tam si to mozem poslat z mobilu jednoducho na mail priamo do citacky neviem ci to tak ma aj kindle :p. Ale cez kabel ti to isto musi ist ked na nic ine neprijdes

vroni
31. okt 2023

Úplne normálne mi z Martinusu chodia knihy do čítačky. Naposledy včera. Ani formát nevyberám, chodí automaticky správny, najprv mobi teraz epub

autor
31. okt 2023

@deniseee Ďakujem. Aj sa mi zdalo, že pred rokmi ten problém nebol. Prosím ťa, ako di aktualizujem softvér v čítačke? Je v Kindle nejaká ikonka na to?

autor
31. okt 2023

@wade to je zaujímavé, keďže majú aj oznam v Martinuse že Kindle nepodporuje ich verzie. Už roky som nebola na Amazone, musím to pozrieť ak sa mi podarí tam doheslovať.

autor
31. okt 2023

@wade ďakujem veľmi pekne, skúsim.

deniseee
31. okt 2023

Stlac tri bodky v pravom hornom rohu, potom Settings, potom Device options, potom Advanced Options a otvori sa ti moznost Update your Kindle. Syn aj muz ju maju aktualizovanu a kedze vyssie pisu, ze uz im to funguje, snad to bude fungovat aj nam opat, este nedavno nam to neslo, pritom predtym problem nebol. Len potom problem nastal a nevedela som, ze by to uz opat malo byt vyriesene.

autor
31. okt 2023

@vroni ale máš Kindle?

autor
31. okt 2023

Bože vy ste strašne zlatí, možno sa mi naozaj podarí aj sfunkčniť tu drahú čítačku že ju zas budem môcť používať.

vroni
31. okt 2023

Isteže mam Kindle. Od októbra minulého roku prešiel kindle z mobi na epub, to je celá zmena. Máš uvoľnenú Martinusovu adresu v nastaveniach? Na Amazone, túto

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
31. okt 2023

@deniseee ďakujem❤️

wade
31. okt 2023

Bud cez apku (stiahni si Amazon apku). Alebo na webe (ja pouzivam amazon.de). Stale hladas Your account / Manage your content & devices / Preferences / Personal document settings .. je to riadne schovane ..

autor
31. okt 2023

@wade kde si sa v Amazonskom účte prosím dostala k tej kolonke pridať mail Martinus? Podarilo sa mi prihlásiť do môjho Amazon. účtu a nikde to tsm nevidím.

autor
31. okt 2023

@wade oki idem hľadať 🙂