Kindle čítačku kníh som na amazone a mám ju roky. Nikdy som s ňou nevedela poriadne pracovať. Ale teraz som aj popremazavala knihy z tadiaľ knihy a kúpila som si knihu na Martinuse a nechce mi ju tam poslať. Píše že poslané zadala som normálne Kindle mail a nič tam nedošlo.
@milanemila pripojenie som skontrolovala, aj som ju resetovala.
z akej adresy si to posielala? Je tam ochrana, a adresu (mailovu), z ktorej to posielas musis mat zadanu v amazon konte, aby to preslo. Inak - najjednoduchsi sposob ako tam dostat knihy je open source software - Calibre. Pripojis citacku, a nahras si tam co chces, prekonvertuje ti to format, atd. Tam mam celu kniznicu.
A ohladne formatu - posli si to vo formate MOBI - ten je nativne podporovany.
@wade mobi nie je možnosť. Mobi si viem stiahnuť do iPhonu. A následne to neviem dostať do Kindle, lebo Gmail píše že to veľký formát.
ake moznosti formatov su? lebo ked je epub byva na 99% aj mobi. Jedine ak je len pdf je problem. stiahni si do pc alebo iphonu dostupny format a potom convertuj do mobi bud v programe calibre alebo online na webe
ani mne uz mobi neprijde, len epub
@dm1 do čítačky mi automaticky podieľa nepodporovany formát. Mobi si viem stiahnuť do iPhonu a rozmýšľam sko to dostať do Kindle? Cez dátový kábel? Som úplný debil v tomto sorry.
V minulosti to posielanie z knihkupectiev priamo do Kindlu fungovalo perfektne, ale vtedy fungovalo Kindle cez format mobi. Uz je to dost dlho, co Kindle varoval, ze tento format viac nebude podporovany. Ked som teda naposledy chcela poslat tiez zo standardneho knihkupectva knihu do Kindlu manzelovho, ako v minulosti, uz to neslo. Knihu som teda dostala do jeho citacky tym u nas najpouzivanejsim sposobom - cez kablik a software Calibre v pocitaci. To ti aj odporucam. A aktualizuj si software v citacke.
Tak potom si fakt stiahni calibre.. malo by to cez to ist - potrebujes len PC, a citacku pripojis cez usb kabel. https://calibre-ebook.com/download
@wade nedá sa to stiahnuť do iPhonu?
bohuzial :(
Ale inak - este raz som to skontroloval. Fakt sa pozri, ci mas nastavene v amazon accounte pre kindle, ze moze prijmat maily z @martinus.sk. Teraz som odtial kupoval knihu, a bez problemov to fungovalo. Stiahnut to viem tiez v kazdom formate (vratane mobi).
ja mam pocketbook nie kindle a tam si to mozem poslat z mobilu jednoducho na mail priamo do citacky neviem ci to tak ma aj kindle :p. Ale cez kabel ti to isto musi ist ked na nic ine neprijdes
@deniseee Ďakujem. Aj sa mi zdalo, že pred rokmi ten problém nebol. Prosím ťa, ako di aktualizujem softvér v čítačke? Je v Kindle nejaká ikonka na to?
@wade to je zaujímavé, keďže majú aj oznam v Martinuse že Kindle nepodporuje ich verzie. Už roky som nebola na Amazone, musím to pozrieť ak sa mi podarí tam doheslovať.
@wade ďakujem veľmi pekne, skúsim.
Stlac tri bodky v pravom hornom rohu, potom Settings, potom Device options, potom Advanced Options a otvori sa ti moznost Update your Kindle. Syn aj muz ju maju aktualizovanu a kedze vyssie pisu, ze uz im to funguje, snad to bude fungovat aj nam opat, este nedavno nam to neslo, pritom predtym problem nebol. Len potom problem nastal a nevedela som, ze by to uz opat malo byt vyriesene.
@vroni ale máš Kindle?
Bože vy ste strašne zlatí, možno sa mi naozaj podarí aj sfunkčniť tu drahú čítačku že ju zas budem môcť používať.
@deniseee ďakujem❤️
Bud cez apku (stiahni si Amazon apku). Alebo na webe (ja pouzivam amazon.de). Stale hladas Your account / Manage your content & devices / Preferences / Personal document settings .. je to riadne schovane ..
@wade kde si sa v Amazonskom účte prosím dostala k tej kolonke pridať mail Martinus? Podarilo sa mi prihlásiť do môjho Amazon. účtu a nikde to tsm nevidím.
@wade oki idem hľadať 🙂
Mas ju pripojenu k wifi, aby ti tam ta knizka mohla prist? 🤷🏼♀️