Zažil niekto Vianoce v hoteli ?

natycaga
18. nov 2019

Uz ste niekedy zazili Vianoce v hoteli? Normálne Štedrá vecera a tak. Kamoska takto boli s detmi a vraj super. Rozmýšľam nad tým aj ja. Nechcem sa doma nudiť. Vedeli by ste odporučiť hotel, penzión ? Ďakujem

joliette
18. nov 2019

ja by som nešla už len z toho dôvodu, že aj kvôli mne kuchár, čašník, upratovačka...nemôžu tráviť Štedrý večer doma s rodinou

natycaga
autor
18. nov 2019

@joliette ked nie kvôli mne, tak kvôli inemu... Kedze toto hotel ponuka ako balicek

veronika3184
18. nov 2019

Podla mna je vacsina restik na stedry den zavreta, ci?

majusik1305
18. nov 2019

Kúpele Brusno

drobcek53
18. nov 2019

Tiež by som nešla z dôvodu ako uvádza @joliette .. To je síce pekné, že keď nie kvôli mne, tak kvôli inému. Ale predsa vždy treba začať od seba a nevyhovárať sa na druhých. Ak by boli v tejto otázke empatickí všetci (a každý teda začal od seba), tak by mohli aj pracovníci hotela tráviť štedrý večer s rodinou. Nevedela by som si užiť vianočnú pohodu, ak by som videla, že ma tam obskakujú ľudia, ktorým musí byť určite ľúto, že takýto večer trávia v práci (jasné, výnimky sa nájdu, ale ...) 🙂

veronikaszabova
18. nov 2019

Sestra tak boli uz druhy rok v Tatrach. A idu aj tento rok. Vyhovuje im to.

zuzumajko
18. nov 2019

Kupele Brusno funguju nonstop. To je o inom. Akoze, je to tam fajn aj atmoska je skvela, ale na Vianoce neviem veru 🤷🏼‍♀️ ja som tam bola na Silvestra a atmosfera uzasna, musim priznat 🙂

tetasa
18. nov 2019

nie vsetci berieme sviatky tak dramaticky....vela ludi su stastni ked mozu pracovat v tych dñoch,nie pre vsetkych su to krasne datumy a takisto nie vsetci maju rodiny,spolocnost v tychto datumoch,niekedy je horsie sediet sam a lutovat sa atd....keby sme mali byt empaticki tak nielen s pracovnikmi hotela vseobecne je milion prac,ktore robia stale sviatok ci nesviatok...takze podla mña neist na dovolenku na Vianoce pre empatiu je uplne mimo...

drobcek53
18. nov 2019

@tetasa naozaj si myslíš, že všetci, kt. pracujú v štedrý večer patria do kategórie ľudí, kt. sviatky neprežívajú? pochybujem.. jasné, že sa nájdu aj takí 🙂 ak by hotel deklaroval, že tam v danom období pracujú len takí, kt. sú radi, že sú v práci, tak budiš. ale je naivita myslieť si, že zamestnávateľa zaujíma, či smena vyšla len na takýto typ ľudí alebo je tam kopec takých, ktorých napr. doma čakajú deti pri vianočnom stromčeku 😉 ... a áno, takých povolaní, ktoré fungujú nonstop bez ohľadu na sviatok je milión. niektoré sú žiaľ potrebné (zdravotníctvo, hasiči, atď), ale snáď nebudeme porovnávať nutnosť práce vo sviatok lekára a čašníka, či kuchára 😉

ada12345
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maciatkolulu
18. nov 2019

@drobcek53
@joliette prepáčte, ale dosť od veci,letisko???? Napríklad, myslite si, že tam budú reštaurácie, obchody zatvorené, nepoletia lietadla? Ale teda neletmw nikto, lebo zamestnanci letiska, reštaurácií, obchodov vo freeshopoch netravia čas s rodínou, ale no tak. Prečo potom behajú ľudia po auparku v nedeľu a iných nákupných centrách???? Ved ti ubohi zamestnanci by mali tráviť nedeľu s rodinou a nie iba Vianoce. Netreba prehanat

natycaga
autor
18. nov 2019

@drobcek53 tak ale vieš ti ludia robia v hoteli. S tým musia ratat bohuzial. To iste si mozu povedat i novinári, zdravotnici a podobne. Aj ked chapem aj tento postoj

lula313
18. nov 2019

O čo sú viac casnici a recepčné ako lekari, vodiči autobusov, požiarnici? Podľa mna toto je veľmi trapne zmyslanie. Tak potom nejedzte kaprov, aby ste sa nedusili kosťami a nemuseli chodit na pohotovost, na stedrovecernu večeru k rodine choďte na bicykli, lebo je sebecké, aby kvôli Vám vodic autobusu nebol so svojou rodinou.. vzdy je to o dohode a dá sa mat večeru s rodinou aj o 16tej, aj o 20tej. My sme robili cez všetky sviatky pripadajúce na pracovný tyzden a vôbec mi nevadilo mat 100% príplatok za sviatok, v pohode zaparkovať a byt v praci kvôli prázdnym cestam za 10 minut a hlavne mat klud, lebo ľudia nie sú naspeedovani ako v iné pracovne dni..
K téme-sestra tak chodi vzdy na Vianoce niekam na dovolenku, jej to tak vyhovuje. V prvom rade zisti, či by to tvojim detom vyhovovalo(Či ich tým nepripravis o kúzlo domácich Vianoc). Ja by som do hotela ist nechcela, lebo chodíme k mojim rodičom na “hotové”, maximálne pomôžem obaliť a vypražiť maso, čiže nepreživam vianočný stres a mne je s rodicmi dobre. Ale ak ty si s vašimi Vianocami nespokojná a chceš si ich uzit v pohode, tak kľudne ich strav v hoteli(väčšinou majú take pobytové balíky s vianočnou večerou)

montemotherone
18. nov 2019

@natycaga kedysi dávno sme boli v hoteli Máj v Liptovskom Jáne. Bolo to super. O všetko postarané, malá mala 2 roky, takže mi to pomohlo, mohli sme sa všetci venovať sebe, pohrala sa, pobehala s deťmi, taká pohodička to bola. Absolvovali sme to potom aj s druhým synčekom. Spolu 3 krát.

montemotherone
18. nov 2019

@lula313 tak zas keby som mohla ísť k rodičom "na hotové " aj ja by som šla. To je najjednoduchšie a zadarmo 😉

ladyelsa87
18. nov 2019

@natycaga boli sme a nevieme si vynachváliť. Konkrétne môžem odporučiť Grand Hotel Starý Smokovec. Štedrá večera bola perfektná, úžasná atmosféra, na izbu sme dostali malý darček, všade bol sneh a vždy keď sa bude dať, tak pôjdeme znova.

drobcek53
18. nov 2019

@maciatkolulu
@natycaga čo sa mňa týka ja nevyužívam žiadne služby vo sviatok (akýkoľvek) pokiaľ to nie je naozaj nutné. prehnané? pre niekoho áno, pre mňa nie 🙂 jednoducho si stojím za tým, že nevidím dôvod prečo by mali pracovať ľudia napr. na štedrý večer v profesiách, ktoré skutočne nie sú potrebné, aby fungovali nonstop bez ohľadu na to aký je deň. Pokojne si navštevujte reštaurácie vo sviatky, nechajte sa obskakovať v hoteli na štedrý večer "aby ste sa doma nenudili", ale ja (a aj mnoho zamestnancov, ktorí sa budú o vás starať) si budem myslieť svoje. Prichádzam často do styku s profesiami, ktoré pracujú vo sviatky a pritom to nie je nutné.. a verte mi, že drvivá väčšina z nich si medzi sebou o zákazníkoch v takéto dni hovoria teda všeličo 🙂 A predstava, že viem čo si tam vzadu napr. v kuchyni o mne/nás rozprávajú a potom prídu falošne milí a vysmiati nás obslúžiť, ďakujem, neprosím 🙂 Štedrý večer si predstavujem inak.. Je to samozrejme každého vec ako vo svojom živote jedná.. Ak niekto chce tráviť s čistým svedomím sviatky v hoteli, nebránim mu... ale nedalo mi nevyjadriť názor na túto tému 😉

maciatkolulu
18. nov 2019

@drobcek53 v poriadku, nejdeš ani v nedeľu do žiadneho obchodu, na žiaden sviatok, toho je oveľa viac ako Vianoce.... Fakt si myslíš, že majú zatvoriť letiska???? Nemajú chodiť autobusy, mhd.... Ze všetci doma varia, že nie sú takí, čo Vianoce nemajú? Netreba prehanat a "tam vzadu" si šukajú v hociktorý deň 😉

maciatkolulu
18. nov 2019

@drobcek53 nesukaju😂😂😂😂😂, ale suskaju😂😂😂😂som sa dobre zasmiala sama na sebe😂😂😂😂

montemotherone
18. nov 2019

@drobcek53 tak sa skús empaticky zamyslieť nad ľuďmi, ktorí na Vianoce nechcú byť sami, staršie vdovy, páry s veľkými deťmi... My sme na Štedrý večer na hoteli stretli presne takých. Pri stole 3 staršie ženy, tešili sa z nášho drobca, on mal tiež zážitok, porozprávali sme a bola som rada, ze sme svojou spoločnosťou niekoho potešili... Dokonca sme tam raz takto stretli Emila Horváta s manželkou a Zuzanu Frenglovú so synom 🙂
Mnoho ľudí je doma už len z princípu (lebo na Vianoce treba byť doma). Moji rodičia takto vždy odmietli keď sme ich k nám zavolali (u nich by sme sa nepopchali). A radšej budú doma, fňukať nad životom, ako zažiť so svojou dcérou a vnúčatá niečo iné, nové, v príjemnej nálade, kde bude o nich postarané (lebo ani u mňa doma by nemuseli prstom pohnúť).
Vianoce sú o blízkosti, pohode, komunite... A je jedno kde, či čo sa bude jesť a v akom poradí...

veronikaszabova
18. nov 2019

@maciatkolulu tiez som sa poriadne zasmiala 🙈🤣 super 👍

maciatkolulu
18. nov 2019

@veronikaszabova 😂😂😂😂tak možno aj suskaju a aj sukaju😂😂😂😂

drobcek53
18. nov 2019

@maciatkolulu na žiaden sviatok.. a nedeľu sa snažím tráviť inak ako v nákupných strediskách, či reštauráciach, atď.... 🙂 Myslím si, že majú zatvoriť to čo nie je naozaj nutné aby bolo otvorené vo sviatky. Polemizovať o tom čo je alebo nie je nutné sa mi nechce, ani rozoberať ohľadom tohto každú profesiu 🙂 Rozhodne by si to vyžiadalo hlbší výskum 😀 zamyslieť sa nad tým, čo presne si naozaj vyžaduje byť otvorené a čo nie.. Ale neverím, že sa nezhodneme na tom, že teda napr. hotel je prevádzka, bez ktorej by sme sa na štedrý večer pokojne zaobišli ;) A jasné, že si šuškajú (možno aj šukajú 😀 ) aj v iné dni, ale viem to šuškanie porovnať... Fakt viem o čom hovorím (a nie ja sama nepracujem v hoteli.. že by ste mi stúpili na otlak rovno s hotelom 😀 )

@montemotherone ako som napísala vyššie, výnimky sa určite nájdu aj medzi zamestnancami, aj medzi návšteníkmi. Sú ľudia, ktorí z rôznych dôvodov nechcú byť na štedrý večer doma (väčšinou sami s pochmúrnou náladou).. . A znova - ako som napísala vyššie - ak by napr. ten hotel deklaroval, že daní zamestnanci patria medzi takýchto ľudí, tak schvaľujem. Super myšlienka kedy je vlk sýty aj koza celá. Ale naozaj neverím tomu, že zamestnávateľa zrovna toto trápi na koho vyjde smena.. A tak.. Keby píšem ďalej už by som sa len dokola opakovala, myslím, že som jasne zdôvodnila z akého dôvodu mám taký postoj a viac k tomu asi ani netreba 🙂

montemotherone
18. nov 2019

@joliette najlepšie aby tam nikdy nechodil nikto... "a skláři nebudou mít čo žrát" 😒

veronikaszabova
18. nov 2019

@drobcek53 mam pocit, ze zakladatelka sa pyta jasne - kto bol, ako sa pacilo a co odporucame.

drobcek53
18. nov 2019

@veronikaszabova a ja mám zas pocit, že sme v diskusii a teda diskutujeme. ani v bežnej reálnej komunikácii neodpovedáme striktne presne len na otázky, ale dokážeme aj vyjadriť názor na danú tému. Normálna vec..

montemotherone
18. nov 2019

@drobcek53 zamestnávateľa nie, ale zamestnanci sa vedia dohodnúť. Moj muž je lekár. Oni to mali vždy tak, že mladí slobodní robili cez štedrý večer, aby boli starí s rodinami a starí cez Silvestra, aby sa mladí mohli zabaviť. A čuduj sa svete, všetci to prežili a prežívajú. Hotelierstvo patrí medzi služby. Ľudia tam pracujú (mali by) aj s tým vedomím. Nedele by som pozatvarala všetko hneď a na pohotovosti zvýšila poplatok, lebo to by som ti vedela rozprávať, ako chodia ľudia v nedeľu večer s chronickými problémami, ktoré už mali riešiť dávno, aby cez týždeň nemuseli behať po vyšetreniach. Tu s nimi pobehajú pekne sestričky, kým im doma deti plačú kde majú mamu 😒

elaela23
18. nov 2019

Jasne už viac krát,ale neviem či ešte dačo zoženiem.my objednávanie v júni.a na margo toho že nemajú voľno,hold by si sa čudovala koľko si vezme tieto zmeny.a majú to viac aj zaplatene.

drobcek53
18. nov 2019

@montemotherone to potom palec hore pre zamestnancov.. ja mám skúsenosti také, že je každému jedno,kto čo ako berie a koho kto ne/čaká doma. Proste vyšla na teba smena, čo už, smola, makaj. Nehovoriac o tom, že príplatok nulový, atď. (súkromníci veľmi radi obchádzajú zákony). A to neopisujem jednu prevádzku, ale viacero. Asi ako kde.. Moje skúsenosti hovoria to čo som napísala.

maciatkolulu
18. nov 2019

@montemotherone súhlasím so všetkým, u nás sú nedele zatvorené a žijeme a žili sme aj keď sme. Boli malí a v nedeľu zatvorené všetko. Mne je to smiešne ako ľuďom doslova drbe, v nedeľu plne centra, lebo čo je lepšie ako sa trieskat po obchodoch, najesť sa vo fastfood, preblesknut bupi a to všetko v nedeľu. 😂😇A o pohotovosti ach nejdem ani písať..... To by malo byt pomaly trestné ako zneužívanie.... A najhoršie, že ti co to potrebujú a musia čakať kvôli hypochindrickym a iným debilom....