Zásielkovňa - skúsenosti s predavačmi

4. nov 2023

Neviem či je to len náhoda, objednávam často a hlavne cez zásielkovňu. Keď si idem pre balík, tak sa mi zdá, že predávajúci nie je nadšený, už sa mi stalo, že boli vyslovene nepríjemní, akoby ich to obťažovalo. Neviem či len zlý deň mali alebo ich to vážne obťažuje. Že idem len pre balík a nič nekúpim. Hneď vedľa domu mám predajňu a tam si nechávam posielať balíky, ale vždy keď tam idem, tak cítim z ich strany takú nasrdenosť, tak už premýšľam, že to budem radšej objednávať na inú predajňu.
Diskusia asi o ničom, len by ma zaujímalo, aké máte skúsenosti.

simona20201309
4. nov 2023

Prečo si nedáš poslať do boxov?
Tiež mám pocit že v tých predajniach nikdy neboli nadšení. Asi je to pre nich práca navyše.

nelca0510
4. nov 2023

Áno. Dokonca že oni sú pumpa a nie zasielkovna,že to celé zrušia. Úplne sa predavačka opustila.

autor
4. nov 2023

@nelca0510 No dobre, ale predsa keď tam tá možnosť je, tak tam ľudia chodia. A keď teda sú pumpa, tak načo si tam tu zásielkovňu dali, veď ich nikto nenúti 🤷

queen_mary
4. nov 2023

Ano, ja to iste. Urcite su nastvani, lebo robota navyse, a hlavne pred vianocami to byva des. Uz len zboxy pouzivam 😀

ruxandra
4. nov 2023

Ja som chodila do malého obchodíku s kávou (v BA) a tam bol zakaždým iny predavač/predavačka a vzdy sa ku mne vsetci správali pekne 🙂

tehotna40
4. nov 2023

Pri nás je jedna vináreň, tam v pohode ale inde som sa tiež stretla, že boli nepríjemný, krútili očami a tak. Ja si myslím, keď to začínalo, tak si podnikatelia povedali ,že peniažky navyše ideme do toho, ale asi je to veľa prace navyše, hlavne pred sviatkami a bežia im stále zmluvy, ktoré keď vypovedaju, budú platiť pokuty... tak majú nervy z toho

autor
4. nov 2023

@tehotna40 Ja som niekde čítala, že veľa práce navyše a za jeden balík majú minimum. Ale tak, keď túto službu ponúkajú a ešte sa rozčuľujú, že to ľudia využívajú mi príde hlúpe. Mierne povedané.

autor
4. nov 2023

Tie zboxy asi začnem využívať, búdka sa na mňa tváriť kyslo nebude 😁

kaktusik007
4. nov 2023

nastastie mam 3 predajne v rovnakej dostupnosti od bytu a ano, v jednej boli arogantni - tak som tam prestala chodit a chodim tam, kde si ma vazia. Aj par centov je peniaz.

eeffka
4. nov 2023

Predavac z tohi nema nic, majitel ano. To je odpoved na ich "prozakaznicky" postoj

226lenka
4. nov 2023

Raz som si dala poslať balík na jednu predajňu s parketami, ktorú som mala najbližšie. Predavačka keď sa dozvedela že som si prišla len po balík ma nechala čakať 17 minút (stopovala som to). Keď som sa ozvala tak povedala že má robotu a musím čakať. Otrasný prístup. Už si dávam poslať len do jedného železiarstva na inom sídlisku.

autor
4. nov 2023

@226lenka Nechápem, prečo s takto akoby mstia. Je to trápne a úbohé. Chápem, že predavač z toho nič nemá, len robota pre neho navyše, ale prečo by to mal odnášať zákazník.

226lenka
4. nov 2023

Ako ja tiež chápem že majú toho veľa, roboty navyše a ktovie koľko dostanú za jeden balík. Ale keď už sa raz rozhodli na to dať a uzavreli s packetou zmluvu a zákazník ich má pod nosom tak ich chce využiť a aj očakáva nejaké správanie

autor
4. nov 2023

@226lenka Majú za jeden balík smiešnych pár centov a práce veľa, takže trošku chápem, že sa im to asi moc nevyplatí. Ale keď uzatvorili zmluvu, tak museli vedieť koľko dostanú za jeden balík, tak nerozumiem tomu rozhorčeniu teraz. Slušné správanie by malo byť samozrejmosťou, ale bohužiaľ už nie je.

autor
4. nov 2023

Ja som takto včera čakala na balík, stála som pred pokladňou, keď druhá predavačka za mnou, bol čas obeda tak niesla zvonku jedlo a hovorí mi "pozor". Tak jej hovorím, ze snáď s dovolením.

liz_lemon
4. nov 2023

u nas tiez bola taka mini predajna s "uzasnym" pristupom, tak som na nich napisala staznost do Packety, uz to myslim ani nemaju, ale nastastie uz mam pred domom Z-box

hendikep
4. nov 2023

tak to je riadne odveci … ale tak na pumpe asi pumparka z toho nema nic a len ju to zatazuje … tiez mame na pumpe sps a nie su tiez nadseni … ale na ulici mame opravu mobilov a tam je sukromnik ktory si tym privyrobi urcite aspon na najom. Skus si to davat do Z-boxu . 🤷🏼‍♀️ a daj im recenziu … na vydajne miesto

autor
4. nov 2023

@hendikep Predavač z toho nič nemá, aj rozumiem, že ich hnevá, že za rovnakú mzdu sa im zvýši objem práce..a sú z toho frustrovaní a zlí na zákazníkov.

mandarinka555
4. nov 2023

Ty stále nechápeš, že to MAJITEĽ obchodu má z toho prachy! Tá predavačka len lieta navyše, aj keď má dosť svojej roboty , tak preto je z toho nervózna.

autor
4. nov 2023

@mandarinka555 Naopak, ja tomu rozumiem, viackrát som to tu napísala. Dokonca komentár pred tebou, asi nečítaš poriadne.

solida1
4. nov 2023

@mandarinka555 prepáč, ale to, že predavač z toho nič nemá, mňa ako zákazníka nemá čo zaujímať. To nech si predavač vydiskutuje s majiteľom, že chce viac peňazí, pretože má viac práce. Ako zákazník iba využívam možnosť, ktorá mi možno viac vyhovuje.

22abigail22
4. nov 2023

Pri bytovke mám 2 predajne, ktorí spolupracujú s Packetou. Jeden je cukráreň a druhý Fotomega. Obidve sú súkromníci.

V minulosti som chodila do tej cukrárni. Vlastnia ju manželia ale väčšinou je tam tá manžela.
Vždy vždy bol problém s diktovaním kódu- stále ma "nerozumela". 🤷‍♀️ Najprv som bola v tom, že problém ju u mňa 🫣 (som totiž cudzinka). Avšak keď tam išiel namiesto mňa 2 iných ľudí a mali rovnaký problém tak som usúdila, že tá pani skôr "sedí na ušiach". 😅
A keď som napr. ponúkla iné riešenie- odpísať kód z balíka alebo oskenovať Q-kód z aplikácie, nebola ochotná spolupracovať. 🤷‍♀️

Už tam nechodím. Chodím do tej druhej (tam problém ešte nebol 🙂).

Bohužiaľ, najbližší Z-box je na opačnom konci mestskej časti. 🙄

miskakyska
4. nov 2023

No nech si 👀vy*erú..ja som si to nevymyslela..ponuka-dopyt....
a predavači tiež nemôžu zato , že majú nenažraných majiteľov,ktorí si pre pár centov nechajú vŕtať do kolena.. takže ich aj chápem, keď nevedia kde im hlava stojí, ešte majú aj výdajňu,ale sú zas aj také odberné miesta,kde nemajú do čoho pichnúť celý,tak sú radi, že si príde niekto aspoň pre zásielku..

autor
4. nov 2023

@22abigail22 No hrozné, akože fakt by ma nenapadlo mstiť sa a robiť naschvály zákazníkom. Ten človek musí byť zlý, keď toto robí.

bloger
4. nov 2023

Tak mali by sa správať úctivo. Nakoniec bola to ich voľba spolupracovať s touto spoločnosťou. Nehovoriac o tom, že majú s toho provízie.

chcemradu
4. nov 2023

Opýtaj sa ich, či ich to obťažuje, lebo aj za to sú platení. 🙂

beronsche
4. nov 2023

Chodievam na 2 miesta (ani jedno nevyzera, ze by mavali navaly zakaznikov) a oboch boli vzdy velmi mili. Asi mam stastie. 🙂

dejka77
4. nov 2023

Ja som sa zatial stretla s dobrym pristupom a to som si dala dorucit na rozne miesta. Asi len raz sa mi stalo, ze ta predavacka nebola velmi prijemna a druhykrat na tom mieste ina mala problem najst moj balik. Potom som si pozrela stitok a bolo to totalne malymi pismenkami pretlacene, takze chapem.
Vzdy platim dopredu, takze to staci vydat a je vybavene. Raz som tak cakala na pani predomnou. Tej poslali tu istu zasielku 2x, takze tu jednu chcela odmietnut a bol s tym nejaky problem. Predavacka sa drzala, ale bolo to asi na nervy.

1sally12
4. nov 2023

Hej tiež sa mi to stávalo párkrát v tom istom obchode, predavačka ani len nepozdravila, (a ja vždy ešte aj s úsmevom a ona vražedný výraz😄) ale keďže to bolo miesto najbližie môjmu zamestnaniu tak som bola nútená chodievať tam. Ale odkedy som zmenila zamestnanie, zmenila som aj zásielkovňu, kde už na mňa nikto vražedné pohľady nehádže😄

viestta
4. nov 2023

Nemam taku skusenost. Ta prevadzka dostava za to zaplatene, nerobi mi sluzbu navyse.