Zdravim, zvažujem nejaké ojazdené auto, len na nákupy, po meste a do práce (10km). Celkom sa mi pozdáva wolksvagen polo,(popripade Toyota Yaris alebo C3). Má niekto Polo?ako ste spokojní/nespokojní? Známy predáva tak ho zvažujem. Ďakujem vám za prípadné odozvy. Pekný deň 🙂
@hrabovo hej pozerám,že som dala opačne v,w...pardooon😀 2012, 65xxx cca
@katka13katka no každopádne, auto už má 9 rokov, je určite dôležité ho dat pozrieť do normálneho servisu, nie ze sused povie, že nič tomu nie je, pre niečo sa ho ide zbaviť... Aj 10 km do mesta a naspäť je jazdenie a už o mesiac môžete pýtať veľké opravy 🤷♀️ záleží aj od toho ci je to diesel/benzín, či má vymenené rozvody, čo všetko treba opraviť...
Mám Polo ale 2007, keď som ho kupovala malo 135 000, 1.4 benzín bez turba, kód motora BUD. Hovorilo sa že to boli podarené a nekazivé motory.. ozaj sa nemôžem sťažovať ako presúvadlo úplne stačí..
@katka13katka 65 tis. najazd? to je riadne malo. Asi s tym chodili len do Lidla a na omsu 🙂
VW su celkom spolahlive, pre tvoje potreby to bude fajn auticko.
@hrabovo pri 65 tis. ma tazko menene rozvody, to este vydrzi
@hrabovo jazdil na ňom len dôchodca do lekára a do obchodu. Bolo garazovane a v zime ani nejazdene. Koľko cca stoja rozvody? Ja nemám prehľad, ale že vôbec... Samozrejme,že to kúpou nekončí a pri jazdených autach je to vždy riziko.
@buberova super👍ja teda veľa nejazdim, chcem ho len na pár rokov kým neinvestujem, teda nenasetrim na niečo novšie.
Rozvody cca od 250 eur.... Ale to závisí od motora konkrétneho. Ono je fajn, zee s tým jazdil iba k a od doktora, ale tie veci vnútri starnú, zas autu neprospieva ani to,ked sa na ňom nebeha
velmi zalezi od toho, aký motor tam je. Montovali sa tam 1.2HTP s rôznymi kW, 1.2TSI, 1.4, 1.6 benzíny, 1.4 TDi. Daj do googla "autorubik vw polo" , nájdi do ktorého rozpätia ročníkov to spadá a čítaj ktoré motory áno a ktoré nie
Ročník aj nájazd sú super.
Ja mam VW Polo a som velmi spokojna 🙂 ja mam 1.4 a do mesta mi to v pohode staci. Take male a sikovne
@stanno tuším že je to 1.2 12V...idem pogooglit.
@katka13katka je dôležité, ktorá verzia motora to je. Ak 1.2 12V, 51kW už by to malo byť ok. Je to trojvalec a od r. 2010 už by mal byť odladený. Rýchlo sa zohreje, nemal by v meste veľa žrať.
@stanno ďakujem 🙂
Ja mám polo, 2011 dokonca a nemenila by som 🙂. Úžasne autíčko. Mala som aj c3 ale kazilo sa často.
@katka13katka ja som mala polo veľmi som ho mala rada 🙂 spoľahlivé, aj výlety som si s ním po Slovensku užila, dobre bolo že to bol benzín a keď aj dlhsie stal benzínu to nevadí tak ako diesel. menila som rozvody po 5 rokoch stalo má to aj s výmenou filtrov pred 3 rokmi cca 450€ ale z toho cca 100€ bola výmena filtrov a oleju.
Yarisku má moja teta a tá je tiež perfektná. Toyoty sú celkovo jedny z najspoľahlivejšich značiek. Diely su ale troska drahšie ako na vw a čo sa týka citroenu tak za mna vôbec nie.
Ahoj, ja mam VW Polo vyrobeny jesen 2013 a ma 94tisic kilomentrov..Kupovala som ako nove. Mam automat a za mna milionove autko. Nekazi sa mi, je velmi prakticke na parkovanie ale zasa do neho zmestim aj kopec veci ak treba. Ja len odporucam aj ked suhlasim, ze jazdenku by som dala niekomu pozriet 😀
@hrabovo my máme vw golf sportsvan ,kupovaný nový pred 6 rokmi, najazdených 86 tisíc km a rozvody sme menili teraz..
@katka13katka inak vw je fakt spoľahlivé auticko..viď vyššie model..za 6 rokov sme do neho investovali až teraz 630€, ak nerátam každoročne prehliadky..
Predtým sme mali Fabiu combi,tiež kupovanu novu v 2004 roku a po 4 rokoch sa počas jazdy roztrhli klinové remene a zdeformovali súčiastky,oprava nás vtedy stala 1500 €..a kopec iných opráv a reklamácii od novoty..preto sme sa pred 6 rokmi rozhodli pre vyššiu radu,Volkswagen a fakt najlepšia kupa
@lenkapap anoo skontrolujú mi ho v servise.. tak ďakujem 🙂 snáď bude ok 👍
Ja mam sice Polo, ale nove (ročne), no mamina mala starsie, kupovala ako nove a fakt s tym autom nebol ziadny problem. Vseobecne su vw spolahlive auta. Ja by som do toho sla...najazdene km su super, garazovanie super... Ale pozriet by som ho dala urcite.
Dala som ho pozrieť v servise, vymenili filtre, doliali kvapaliny. bude časom treba vymeniť rozvody,ako ste pisali. S tým aj rátam. Inak je vraj v dobrom stave a zachovalé. na zlepšenie soferskych zručnosti je to fajn auticko😀 ďakujem za rady 🙏
@katka13katka ak je auto garazovane a s takymi kilometrami tak beriem hned ziadne rozvody netreba menit tie sa menia nad 100000-150000kilometrov, ja mam vzdy auto co ma cez 10 rokov a uplna pojda, volkswagen ma lacne nahrane diely, a je to spolahlive auticko co opravi ktokolvek na rozdiel od inych znaciek
@zuzubb007 áno áno spomínal, že ešte ich netreba meniť. Že spojka ma plynulý záber, aj brzdy su v super stave. Jedine mám vymeniť stierače a za tú sumu je to vraj super kupa..
@katka13katka volkswagen... Kolkorocne?