Výzva z pošty

viki128
7. okt 2024

Prosím vás, prišla nejaká úradná zásielka mne a manželovi, no a v schránke nechali toto. Nie žltý lístok aby som si to mohla ísť zobrať, ale takáto výzva, kde sa proste len píše že druhý pokus o doručenie bude zajtra.. No to mi je s prepáčením na p..., keďže zajtra budem rovnako ako dnes v práci. Nerozmýšľajú tí poštári? Málokto je doma cez deň, na to sú tie žlté lístky hádam. Toto je nejaký štandardný postup akože? Očividne je to niečo dôležité, čo sa musí prevziať. Riešime stavebné povolenie. Ako sa k tomu listu dostanem prosím

deti95060810
7. okt 2024

to len oznamujú kedy zajtra príde a že príde aj s listom, zásielkou... v prípade že niekto má dovolenku, alebo bude doma.
potom už nájdeš žltý lístok s ktorým pôjdeš na poštu pre zásielku...

janai1
7. okt 2024

@viki128 poštár práveže rozmýšľal a dodržiaval nariadenia. Zajtra ti nechá žltý lístok ak ťa nezastihne

viestta
7. okt 2024

@viki128 lebo niektore zasielky sa dorucuju 2x, az pri druhom neuspesnom pokuse sa nechava zlty listok

viki128
autor
7. okt 2024

@deti95060810
@janai1
@viestta dobre ďakujem žienky, toto som ešte nikdy nedostala, tak stresujem. Ďakujem ❤️

martinkatinka
7. okt 2024

Postar robi svoju pracu. Odosielatel zadal takuto poziadavku, aby ti to takto dorucovali. Tak ti to takto dorucuju.

jaja20
7. okt 2024

@viki128 Aj s týmto lístkom si mohla ísť dnes poobede na poštu, normálne by ti ten list vydali a poštárka by bola rada, že jej jedna zásielka na zajtra ubudla 🙂

nikpa
7. okt 2024

@viki128 a ty asi tiež moc nerozmyslas, že? Poštárky nosia poštu kedy majú pracovnú dobu, bez ohľadu na to, či si práve ty vtedy v práci alebo doma. Práve preto existujú výzvy na prevzatie zásielky na pošte. A je úplne jedno ci sú žlté alebo modré, podacie číslo tam máš... Vieš, že máš niečo na pošte, vieš. Tak si chod pre to a nevyvršuj sa tu na poštárkach, spravili presne co mali.

wikuska17
7. okt 2024

@viki128 keby ste poznala pravidlá pošty , tak asi by ste nekydala na poštárov , ale na pravidlá , ktoré majú nariadené . A ako prvé sa stále dáva modrý lístok (ak odosielateľ odošle dopis s opakovaným doručením)! A následne ak nasledujúci deň opäť nieste doma , dostanete žltý lístok ...prv si overte skutočnost, že prečo vlastne máte tento lístok a až tak kydajte , ale na správnom mieste samozrejme... Asi poštár nemôže vedieť o každom či je doma alebo nieje...

lalenka33
7. okt 2024

Útočiť hneď na iných, že nerozmýšľajú len preto, že ty ako dospelý človek nevieš, že existuje opakované doručenie je také ,,slovenské". Menej času by ťa stálo googlenie, ako napísať tento status.
V roku 2024 používam elektronické oznamovanie zásielok, teda už rano viem, že mi poštárka niečo nesie, mám tam odosielateľa aj podacie číslo, keď nie som doma, tak idem poobede na poštu a vyberiem si to. Nemusím nadávať na poštárov zato, že si plnia svoju prácu, ktorú by som nerobila ani za milion mesačne.

katkaa01
8. okt 2024

viki 128 je to úradná zásielka doručuje sa 2 krát ale včera ste si kľudne mohli prísť na postu pre tie zásielky by Vám ich dali

juliana1033
8. okt 2024

@viki128 tak asi pôjdeš na poštu, nie ?

johanka21
10. okt 2024

@deti95060810 No, nie som si celkom istá... Mojej bývalej susede sa kedysi takto pokúšali doručiť zásielku, pokúšali sa 3x, keď sa nepodarilo, tak si potom myslela, že to dopadne tak, ako to píšeš Ty, ale dopadlo to tak, že zásielka sa vrátila naspäť odosielateľovi, že adresát nebol zastihnutý. Bola to nejaká neuhradená platba, ktorá jej vraj akosi "ušla" a potom za to platila aj penále, a nie malé... Ja byť Tebou, tak idem radšej s tým na poštu, keďže s určitosťou vieš, že nebudeš doma.