Mám z toho docela strach, že nás vyhodia. Žijem síce v zahraničí, mám za manžela občana krajiny kde žijem, čo by sa stalo v prípade, že by nás skutočne z Eú vyhodili? Úplne ma to desí.
@slovenka753 Ja len že už zo zahraničia počuť, že by sme mali odísť z eú.
boooze, jasne ze nie. To nie je také jednoduche a nič SR neporusilo. Boli to demokratické volby a to musi svet respektovat. EU nefunguje tak, ze nepacis sa mi, tak Ta vyhodim. A kazda krajina (ludia) si formou volieb volia, co sami uznaju za vhodne. Mam svoj vek a nerozumiem, preco sa okolo tychto volieb robi take halooo.
@lelia V zahraničí už nás tým premýšľajú, že by nás vylúčili zo spolku spolu s Maďarskom.
@lelia ale no, že demokratické voľby..
Áno , Nemecký politik to povedal ale potom sa do neho obuly. Nikto nás nevyhodí , sme riadne zakotvený v EU aj v NATO. Žiadne referendum nebude. Najvyšší dobre vedia že keby sme odišli z EU tak je to koniec pre nás. Chvíľu sa bude hovoriť o voľbách a za chvíľu sa na ne zabudne.
@candii Kto sa do neho obul?
@candii v júni nás čakajú ešte voľby do EÚ parlamentu, a už teraz sa smeráci zase mobilizujú. Takže opäť bude vysoká účasť a podpora ficovoličov. Je samozrejme jasné, ži Fic vie, že keď prestane tiecť kohútik z EÚ, tak nemá šancu nakradnúť on a spol, lebo nebude čo.
Nevyhodia, Ficovi mecenasi potrebuju europske peniaze a investorov. Z toho sa tak dobre kradne ... Fico bude sediet aj na desiatich stolickach ak bude treba, nie len na dvoch. Doma bude vykrikovat, aka je EU zla a vonku spravi vsetko, aby nejake peniaze kym sa da chodili. Ale zavriet sa kvoli tomu nenecha ...
Premýšľajú.. ono to nie je tak jednoduché. Najprv by to museli navrhnúť. Potom by sme museli súhlasiť (tzn referendum). Ak by sme nesúhlasili museli by si to odsúhlasiť v plnej kapacite ostatné štáty (stačí aby jeden štát nesúhlasil a neprejde to), lebo tam musí byť súhlas všetkých v takej veci ak ide o "vyhodenie". Toto celé by trvalo najmenej 2-3 roky (pozri koľko trval brexit). Okrem toho máme euro, takže by sme menili menu, čo zase minimálne rok navyse.. viac menej je nereálne aby nás vyhodili. Minimálne nie v priebehu 4-5 rokov. A dovtedy bude zase iná situácia. Oni len kráčajú, lebo ich štve že teraz je tam opozícia voči aktuálnym názorom (mimoekonomickym).
1. Nikto nás nevyhodí, pretože to nie je možné. Krajina môže dostať sankcie, alebo odísť dobrovoľne.
2. Ak by došlo k tomu, že sa dostaneme mimo EÚ, ešte to pár rokov potrvá - reálne to je, ak sa staneme čistými platcami.
3. Slováci v zahraničí budú mať rôzne možnosti. Nízko platená sila to bude mať ťažšie, lebo ju preplatia iné krajiny
tým pádom môže byť poslaná domov a zvyšovať nezamestnanosť na Slovensku. Vysoko kvalifikovaná sila a nedostatkové profesie dostanú pracovné povolenie, príp. možnosť uchádzať sa o občianstvo.
4. Ty ako manželka cudzinca máš takmer naisto nárok na občianstvo danej krajiny. Teda tvoj život bude môcť pokračovať v podstate rovnako ako teraz.
@annm81 Akože to nie je možné? Ak by s tým súhlasili všetky členské krajiny, tak to možné je, nie? Ako manželka občana krajiny mám nárok na občianstvo, ale po splnení podmienok, nie je to hneď a už vôbec nie len preto, lebo som sa vydala. Mňa by zaujímalo či ma reálne môžu v takomto prípade vyhostiť.
nie, nevyhodia.
A aj napriek tomu, ze Fico tvrdi, vsetko zle prislo zo zapadu a to dobre z vychodu, mu tie zapadniarke peniaze a vyhody nemrdia. lebo vie velmi dobre, odkial by mu prestali tiect peniaze.
Pocujte “v zahranici sa hovori”. To staci ze jeden blb v Nemecku vyslovi svoje zelanie, ako jeden z tych co nedokaze prezit vysledok volieb a uz “v zahranici hovoria” 🙈. Presne vidno ako na vas posobia media. Budu teraz nervozni, utocit, snazit prerusovat styky a podobne. Ale Pellegrini sa vyjadril ze ziadne vychodne smerovanie nebude. Stale nechapem kde ti ludia chodia na to ze prezident bude prorusky. Hlavne ked este pred par mesiacmi sa mu PSko pchalo niekam a chceli aby bol ich premier…
Ono vylucit z EU nas mozu aj legalne pod natlakom. Najprv nas prestanu financovat (to uz je realne na stole od marca, nakolko nasej vlade vytkli zrusenie spec. prokuratury, navrhovane zmeny v trestnom zakone a celkovo diktatorsky pristup voci verejnym instituciam). Potom budu nadalej vyvijat (opravneny) natlak na vladu kvoli nedodrziavaniu demokratickych principov a ta pod natlakom moze vyhlasit referendum o vystupeni (kedze bez eurofondov, ktore mohli cez "nasich" ludi rabovat, je im EU nanic). A obavam sa, ze viem, ako by to referendum dopadlo (kedze by mu predchadzala stvava kampan, tentoraz uz nielen v alternativnych mefiach, ale aj tych verejnopravnych, ktore si chu privlastnit).
Nie, nevyhodia. Ak opustíme EÚ, bude to z našej vlastnej vôle. Fico už na spracúvaní ľudí v tom smere, aby podobne ako on videli EÚ ako nepriateľa, pracuje.
EÚ nemôže vyhodiť svojho člena, môže mu len "strpčiť" život (zastavenie eurofondov, colné kontroly, pokuty a sankcie a pod.). Krajina môže z EÚ vystúpiť len sama.
@kp7333 neverim ze su taki sprosti ti hore, aby chceli odist z EU. Prinasa nam obmedzenia, neznamena ze vsetko je super, ale stale ovela lepsia volba a to musia vsetci vediet. Fico si to urcite uvedomuje, nechce sa mi verit ze nie, ved aj jemu by prestalo tiect.. a navyse aj v Cechach sa deju veci a obrovska nespokojnost s vladou, ktovie ci to nedopadne ako u nas
nie, nevyhostia ta. Preco by mali? Ved ani slovensko - anglicke manzelky sa predsa nevratili po Brexite na Slovensko.
Ak by k takemu niecomu doslo (v cisto teoretickej rovine) , tak dostanes vynimky, kedze si vydata, bude s tym kopec papierovaciek, potvrdeni, ale urcite ta nikto neposle s kuframi cez hranice domov.
@autorka, nie, nemôžu nikoho vyhodiť. Nevedeli si poradiť ani so situaciou, že krajina chcela odísť dobrovoľne.
To, že nejaký skrachovanec z mimovládnej partaje niečo treskne ešte zďaleka neznamená, že sa o tom seriózne hovorí. A byť nemcom (akože som) a mať vo vláde luzu ako majú oni, tak náramne tíško sucham nohami a veľmi neukazujem prstom ( možno menej zlodejsku ako na Sk ale o to horšie panoptikum mentálne obmedzených)
Vyhostiť ta tiež nikto nemôže (kým nespachas ty osobne niečo, za co by ta vyhostiť mohli), si manželka ich občana a nie osoba, ilgalne sa zdržiavajúca na ich území.
V súšasnej situácii by som sa oveľa viac ako o členstvo v EÚ obávala o členstvo v NATO. Pozrime si susedov Ruska. Prvá skupina: Bielorusko - úplne pod ruským vplyvom ... Ukrajina - napadnutá ... Moldavsko - časť územia (Podnestersko) de facto okupované ... Gruzínsko - prednenávnom napadnuté ... Kazachstan a Mongolsko - pod výrazným vplyvom Ruska
Druhá skupina: Fínsko, Švédsko, Nórsko, Estónsko, Lotyšsko, Litva - bez problémov zo strany Ruska
No a teraz si všimnime, že štáty prvej skupiny sú v NATO, kým druhej nie. Z toho jasne vyplýva, že politik, ktorý je za upevňovanie súdržnosti EÚ a NATO, je za mier, kým ten, kto spochybňuje naše členstvo v nich, privoláva vojnu. Skrátene - Pelegrini znamená vojnu.
@liv1 hlavne jemu by prestalo tiect. ale to uz mu realne hrozi, ak sa velmi rychlo nespamataju. preto usilovne vyjednavuju s EU o nasej legislative, ktoru chcu co najrychlejsie zmenit tak, aby najma im a ich zlodejom vyhovovala. A nejde len o trestny zakon. Velmi zly spad to nabralo a zial teraz po volbach prezidenta su posilneni, priam opiti mocou.
nie. ale je mozne ze nam obmedzia cerpanie eurofondov