Vo vzťahu sa cítim ako generál

26. apr 2020

Len ma zaujima, ci aj vy mate doma muzov, ktorym musite hovorit, co treba spravit, inak by to trvalo straaaaasne dlho. Aj v pripade, ked su deti. Niekedy mam pocit, ze mu musim tisickrat povedat, prosim ta mohol by si, velmi ma to obera o energiu, ako je to u Vas ?

0silvia0
26. apr 2020

nie, nemusim muzovi nic hovorit. On vie, co ma robit a je velmi pracovity

jaskolka
26. apr 2020

Hej, bývaly bol taky, čistá katastrofa, a navyše vždy mal čas, hoci som mu pripomínalatrebars čas odchodu z domu na vlak, či bus, aj tak ho zmeškal, či trebárs pozabudal si veci, potom kričal na mňa, že je to moja vina, lebo som mu to nepripomunula. Čiže chápem ta, veľmi ti otravuje a unavuje, starať sa o dospelého muža ako o malé decko

autor
26. apr 2020

@0silvia0 🙂 to mas super, moj je pracovity tiez, ale musi byt dokopany k tomu doslova

timing
26. apr 2020

Stretla. Ex manžel bol taky. A mna to trasne iritovalo, nervozna som bola z jeho pristupu. Zial naucila ho to mama. A on v tom nevidel ziaden problem, no pre mna bol, ja mu druhu mamu robit nebudem. Ked bol za pc/alebo mobilom a nieco som mu hovorila aby urobil/pomohol odpovedal (automaticky) dobre. No nespravil ani po x hodinach, ja uz som nervy mala aky je pohodlny atd. Sme sa stale pohadali a samozrejme je to moja vina.
A potom zadrel ze on sam od seba nebude nic v domacnosti robit, nebol tak vychovany. Ze ci je pre mna taky velky problem opytat si pomoc od neho s laskou v hlase ALE ze ked za nim pridem s prosbou o pomoc moze sa stat ze ma nepocuva len mi odpovie "dobre" lebo registruje ze na neho hovorim. Tak JA sa mam preto uistit ze ma vnima a to tak ze ho mam vyrusit pri pc/mobile a ma mi odpovedat z oci do oci, ze vtedy ma bude plne vnimat. Som onemela ked mi to povedal. To ako keby som zila nie s muzom ale 8 rocnym chlapcom. Som povedala nie, takto fungovat nasa domacnost nebude. Som velmi velmi rada ze uz je to moj ex manzel.

eliska13
26. apr 2020

Áno som doma general a stojí ma to veľa energie, lebo stále musím niekoho posúvať a ukolovat.Moj muž a syn ako keby to potrebovali.Ale ja rada riadim😅zvykla som si.Vzdy lepšie ako, keď vidím v druhých rodinách kde muž zavelil a žena kmita, ale ideal je raz ťahá jeden raz druhý.Alebo každy vie čo je jeho úlohou.Mohlo by to byť aj horšie, že povieš a muž nespraví ideál neexistuje.

stanulienkat
26. apr 2020

To su ti chlapi od mamicky. Doteraz to robila mamicka,odteraz ty.

autor
26. apr 2020

@stanulienkat moj muz prave od 13tich zil iba s otcom, mama zila v inej krajine, po rozvode sa tak dohodli s muzom. no je jedinacik.

stanulienkat
26. apr 2020

Tak to uz vobec nechapem. Keby sa ti nieco stalo,tak je v prdeli. Alebo je pohodlny.

mondolina
26. apr 2020

Hej, tiež to mám tak. Partner, aj syn. Keď poviem spravia.

eliska13
26. apr 2020

@stanulienkat ale to nie sú typy čo nespravia, ale ako by potrebovali ráno počuť plán dňa počuj treba povysávať, budeme si dnes grilovať a poobede pôjdeme na bicykel?ty čo navrhujes?ja spravím toto, ty sprav toto.Vzdy viac menej jeden riadi a druhý je riadený horšie, keď chcú dvaja riadiť či obaja sa nevedia k ničomu odhodlať a premrhaju celý deň a nikto nič nespraví.Tam kde rodinu riadila svokra chlap si väčšinou nájde takú ženu.Ale to zase neznamená, že muž je šašo, ktorý robí ako ja piskam tiež ma názor a svoju hlavu, ale radšej je, keď rozhodnem ja.

stanulienkat
26. apr 2020

@eliska13 ale ved plan je pohode. Autorka tvrdi,ze musi povedat aj 1000x. To by som zosalela.

nickpick
26. apr 2020

moj partner je pracovity, sikovny, urobi cokolvek, ale vsetko mu musim hovorit, vysvetlovat, niekedy si nedomysli pre mna uplne prirodzene a jednoduche veci, niekedy ma to dokaze strasne vytocit, ked sa mu to snazim vysvetlit, je urazeny ze na neho zvysujem hlas, ze sa stazujem, ze vsetko robi zle a zduva sa, vobec neviem ako s nim mam jednat....tiez si pripadam ako general, ako nejaka ucitelka v skole....

jana_eyre_2
26. apr 2020

Áno, ja mám takého muža.. niekedy ma to štve, niekedy nie, podľa mojej nálady a náročnosti dna.. má vedúcu pozíciu v práci, tak už sa mu nechce asi rozhodovať ešte aj doma.. inak sa snaží urobiť všetko čo poviem, je výborný otec a môj dobrý priateľ (pracovitý je aj keď mu musím väčšinu veci hovoriť).. ja to beriem tak - každý je nejaký 😉

dollyzv
26. apr 2020

Bývalý bol taký..ak umyl riad raz za mesiac tak je veľa..všetko som robila ja,on nepohol ani prstom...len kreslo a PS4...terajší sa tiež veľa času hra na Pc,ale sám od seba poriadi riad,povysava, keď s niečím potrebujem pomôcť,tiež mu to niekedy trvá,ale málokedy zabudne..

deti95060810
26. apr 2020

vždy niekto je vo vzťahu generál. Mne to napr. vyhovuje. Aj mm mi vraví že som ako manažér. Horšie je keď sa stretnú dvaja v rodine alebo vo vzťahu takí generáli...tak to potom padla kosa na kameň...

eliska13
26. apr 2020

@jana_eyre_2 tiež v práci riadi 150 ľudí a doma mám pocit, že sa aj spýta aj na ako hrubo má nakrájať mäso😀lebo povie, že nič mi nie je dobré aj, keby bol neviem ako dokonaly, tak už sa pyta.Co má zase pravdu možno aj mojim prístupom, že som si chcela všetko robiť sama po svojom ostal taky.Skor by som povedala, že si všetko potvrdzuje mám to spraviť tak?čo na to hovoríš?

autor
26. apr 2020

mne to skor pride, ze kedze tam nemal od 13 tu mamu, ze mu ju akoby nahradzam, sprav toto, sprav hento, no general nie som praveze by som povedala, ze opak a tu musim riadit, co mi nie je prirodzene, no neviem ako to funguje v inych rodinach, ci je naivne si mysliet, ze by to mohlo byt pol na pol, ved sme dospeli ludia, ci chcem az privela

jana_eyre_2
26. apr 2020

Skôr mu asi otec nedával priveľa priestoru na vlastné rozhodovanie, ale musel stále robiť to, čo sa mu povie.. a tak si na to zvykol.. môj manžel to má tak isto, mal autoritatívnych rodičov, takých klasika z minulej doby.. vieš, ja tvoj problém zľahčovať nechcem, máš právo sa cítiť nekomfortne.. ale myslím, že sú horšie veci.. taktiež by mohol kašľať na to, čo povieš a o čo ho poprosis..

jana_eyre_2
26. apr 2020

@eliska13 ja som rozmýšľala, že mu na narodeniny kúpim to tričko "čo ešte môžem urobiť zle, miláčik?" 😂

jana_eyre_2
26. apr 2020

A ešte doplním, často máme my ženy trocha iný pohľad na povinnosti ako muži - oni to, čo my nepokladaju často za tak dôležité ako je v našich očiach.. a ak mám byť úprimná, býva to tak aj naopak, nie?

eliska13
26. apr 2020

Keď Ti to nie je prirodzene, tak potom Ťa to obťažuje je Ti to neprijemne.V prvom rade chlapi vidia vecia svojou optikou a nikde to nie je 50/50 buď rada,ze si nechá poradiť či ho zaujíma aj tvoj názor, alebo sa čokoľvek opyta.

panelacikova
26. apr 2020

Jeden prípad mužov je, že si všímajú sami, urobia a nečakajú dokonca ani chválu, považujú to za normálnu vec. To je úplne super chlap.
Potom ďalší sú takí, mu musíš povedať, aby to urobil a on to urobí až po tvojom upozornení. Časovo? Záleží na tom, čo má urobiť. Ak je to "pod nohami" a horí to, tak ihneď, ak to nie je absolútne nevyhnutné, tak aspoň do pár dní-týždňov. Treba povedať, ale urobí.
A posledný prípad (môj ex) je taký, že buď povie "dobre" a ešte hodiny, dni, mesiace, nikdy to urobiť proste nejde alebo nevie. presne ako píše
@stanulienkat na 99% sú to matkini ciciaci, prípadne ako píše
@timing že ťa počúvajú jedným uchom dnu a druhým von a vlastne im tvoríš len akúsi kulisu (ako TV) pri ich "práci" s PC či mobilom....
Ja som mala kombináciu posledných dvoch. Chvalabohu, už ho mám 3 roky z krku 🙂

wokokoza
27. apr 2020

Každý chlap je iný, ten môj čo sa týka dvora, záhrady a týchto vecí nemusím mu ani pol slova povedať, ale keď ide napríklad o tanier z večere, tak ten je schopný nechať na stole a obchádzal by ho asi tri dni keby bolo na ňom 😖