Nazov temy mi urcite zmenia, ale v podstate je to jedno...
V blogoch koluje adresa jedneho zariadenia pre stasich obcanov, je to kopirovane z FB - tamojsi klienti by sa potesili vianocnej pohladnici.
Co takto rozsirit to aj na ine opatrovatelske ustavy / stacionare / doliecovaky, mozno detske domovy...?
Najde sa tu riaditelka, opatrovatelka, sestricka, ktora ma pravo zdielat adresu takehoto zariadenia a pripadne doplnit velmi strucne a najma so zachovanim anonymity, o akych klientov sa stara?
Toto nie je o darcekoch, iba jednoducho o pohladnici k Vianociam (alebo s prianim do Noveho roku). Bez konkretnym mien, oni by si to tam potom nejako podelili.
Ak viete viac a mate pravo / povolenie zdielat adresu, napiste prosim sem - bude to pristupne pre kazdeho, kto by rad potesil inych.
Ja som kedysi robila s mentalne postihnutymi detmi a dospelakmi v ustavoch, viem si predstavit, aku radost by z takehoto niecoho mali 🙂
Dakujem 🙂
@sissy27 hups, no, takuto reakciu som vobec necakala... ☹
Vies, je to anonymne... To, ze ja poslem niekomu pohladnicu v podstate nikto nebude vediet.
Nikto nepovedal, ze nieco taketo nemoze fungovat aj inokedy. Mozu sa pohladnice posielat aj na Velku noc... Skus s niecim najskor prist sama, nez rozosievat negativnu energiu naokolo. A budes prekvapena, ja viem ako to je, ked si na Teba nikto nespomenie niekolko rokov, ani na 'blbe' Vianoce ☹
Ja som skor myslela na to, ze ak vsetci poslu pohladnice len do toho jedneho zariadenia, tak s nimi mozno budu moct tapetovat, tolko ich dostanu. A tak som trochu myslela aj na inych, v inych zariadeniach, v inych mestach...
@babatkoling nie som negatívna, je to len reálny pohľad na vec... tebe sa to zdá ako fajn nápad, ja sa na to pozerám aj z druhej strany - možno sa niekto tej pohľadnici poteší, a možno to niekomu príde ľúto, že zas len neosobná vianočná charita, lebo sa to patrí... zas len niekto druhým pripomenie, že aha, my budeme pekne rodina pokope pri stole a vy tam v domove sami... každá minca má totiž dve strany...
@babatkoling a myslis si ze takych ludi potesi pohladnica od neznameho??Skor im to pride jedno alebo luto.ze si na nich nespomenuli pribuzni a aj tak z tvojho prispevku nerozumieim ako to chces zrealizovat ok mam zaujem poslat pohladnicu a co mam teraz robit?das mi adresu alebo co?
Ja ozaj neviem baby, preco ste take negativisticke?
Vas nepotesi, ked sa Vam na ulici / v obchode niekto uprimne prihovori? Neznamy clovek, ktoreho uz nikdy neuvidite?
Tu v zahranici je to celkom normalne, cudzi ludia Vam zazelaju pekny den potom, co ste sa s nimi dali do reci a vystali 10minutovu radu v Tescu...
@lucinka511 ja adresy nemam, mozem otvorit telefonny zoznam a nadiktovat ti jednu...
To ale nie je o tom - ak sa tu niekto ozve s adresou, znamena, ze svojich klientov pozna a vie, ze z niecoho takehoto mozu mat radost.
@lucinka511 a ja nehovorim nevyhnutne o tych, na ktorych rodina zvysoka kasle, ale su aj taki, co uz rodinu mozno nemaju...
@babatkoling dobre tak napis co mame urobit.kt chcu poslat pobladnicu.
@lucinka511 no musis pockat, ci o nu niekto poziada - ci sa ozve niekto z ustavu / domova, ze by radi nejake dostali...
@babatkoling jasne , no ak to tu bude aj niekto citat🙂
@babatkoling mne je normálne na grc z týchto predvianočných sociálno-dobročinných aktivít... celý rok nič, ale pred vianocami rýchlo odškrtnúť položku "vykonať jeden dobrý skutok" , nech môžeme s čistým svedomím sadnúť za sviatočný stôl... a zas celý rok s prehľadom kašľať na všetko a na všetkých... rozmýšľam, ako by som sa cítila ja, keby si na mňa niekto spomenie len raz za rok, lebo vianoce...