Ahojte, máte niektorá z vás niekoho, kto vám upratuje byt/dom? Už vážne nad tým uvažujem, že si niekoho najmem (ale nepoznám nikoho osobne), nejakú slečnu, pani za pár eur na hodinu.. Len nechcem ísť cez firmy, lebo tie chcú dosť veľa peňazí..
No ale problém je v tom, že neviem, mám jej dať kľúče od bytu? Osobe, ktorú nepoznám? :/ Tak neviem, ako to riešite vy? Cez deň som dosť zaneprázdnená, tak s ňou v byte zakaždým nemôžem byť a asi by mi aj viac vyhovovalo, keby upratovala vtedy, keď nie sme doma.
@nikuliak presne musi to byt clovek ktory pride cez nejake odporucania pokial ty nebudes doma a ty mu chces dat kluce - urcite by som niekomu kto sa mi ozve na inzerat v novinach do ruky kluce od domu nedavala 😅 😅 a u nas sa tiez hladaju na taketo roboty ludia po znamostiach
@nikuliak Ja mám pani na žehlenie mužových košieľ a tej bez problémov nechávam kľúče, na upratovanie však väčšinou otvorím barák a idem nakúpiť alebo niekam s dcérou, keď je hotovo tak idem domov, zaplatím a hotovo.
My nechávame kľúče u susedov, keby sa čokoľvek stalo a tam ich nájde aj kocka co mi pomáha upratať, aj každý, kto nieco potrebuje, pri odchode vrátia a naozaj je dobre mat niekoho koho ti odporučia napr známi, z agentúry by som sa aj ja obávala, hoci možno bezdôvodne
Naša pani má kľúč od vchodu,od bytu jej v deň upratovania nechávame kľúč na "tajnom mieste" a ona nám ho potom hodí do schránky...
No len to je problém, lebo ja vlastne nikoho takého nepoznám.. V mojom okolí zatiaľ nikto nerieši upratovačku, takže nemá mi kto odporučiť.. Ale bolo by to asi najideálnejšie.
davate si upratovat byty? To ako tych 70 metrov stvorcovych, ci to mate 300 m stvorcove penthouses ? 😨
@sisaka zlaty stred v m2 co si napisala a ano,davame 🙂 manzel je puntickar a lubi ma,ja zas radsej cas venujem synovi ako metle, takze nam tych 50€ na mesiac stoji za to 🙂 vobec sa necitim divne 🙂 pani chodi jazdy druhy stvrtok v mesiaci, ma stabilne ulohy + vzdy dokladne vycisti inu cast bytu (spajzu, skrinky v kuchyni, kniznicu...) s oblecenim ani hrackami nic nerobi... Travi u nas cca 3a pol hodky... My robime toto iste prve vikendy v mesiaci 🙂
@sisaka podobne ako Sue, cas venujem radšej malému ako neustálemu lesteniu, ak máš navyše psa, veľkú záhradu a s mužom ste puntickari, co neznášajú chaos tak dokážeš takúto pomoc velmi ocenit, a áno viem si vyložiť nohy, dat si s mužom cajik a užívať peknú chvíľku (hoci moja povaha by ma hnala upratovať), ale to by mi zivot pretiekol pomedzi prsty, resp. pomedzi metlu a vysávač
@sisaka máš pravdu, s láskou spomínam na nas bytík na 6 -tom poschodí a jeho 60 metracikov a 4 okienka umyté za dve hodinky, po presťahovaní som este chvíľu hrala superzenu, co stíha prácu variť prať žehliť upratať a milovať svojho muža, potom som začala byt z toho všetkého uhundrana a ked som skončila na rizikovom tehotenstve v nemocnici, vypla som superzenu a môj manžel sam navrhol výpomoc do domu alebo k malému, tá pomoc do domu je užitočnejšia, drobec vyrastie a ja možem povedať, že som bola pri tom 🙂
Ahoj, ja som chodila upratovat takto sukromne viac ludom a kazdy mi dal kluce . Je to o dovere,alebo si tam nenehavaj nic cenne, ale ja som si nikdy nedovolila otvorit ziadnu zasuvku, ani nic podobné....predsa som tu robotu chcela
Vôbec neodsudzujem ľudí,kt.si dávajú upratovať byt či dom..Je to len a len ich osobná vec..A ked sa na to pozriem z inej strany v podstate pomáhajú kočkám,ktoré su trebárs na materskej a nemajú za čo kúpiť jogurty či ovocie deťom,tak si takto privyrobia...ja sama by som nemala problém ísť si takto zarobiť nejaké peniažky nyvyše..
@nikuliak ano, ja som nechala klúče od bytu svojho času aj baby sitterke, aj kočke, čo mi chodí sem tam upratať nechávam... nemá ich síce stále, lebo chodí len keď ju zavolám, ale vtedy jej pošlem kľúče po kolegovi - jemu upratuje pravidelne 2x do týždňa a má od nich kľúče stále. Ale ja som si túto slečnu brala cez odporúčania a nemala som problém s dôverou.