Učenie lyžovania po 30tke

muskazlata90
28. dec 2023

Ahojte, máte skúsenosti s učením lyžovania po 30? Ja som bola na lyžiarskom na základke, potom sme sa raz lyžovali na svadobnej ceste pred 10 rokmi a od vtedy nič. Ja som celkom športové poleno, ale teda pred 10 rokmi som zvládla pomaličky zlyžovať modrú zjazdovku, deti sa tam učili na lyžiarskom 😂. Ja sa aj bojím rýchlosti, preto chodím pomaly. Muž lyžuje veľmi dobre, kľudne aj čiernu zjazdovku a ja som také poleno 😅 teraz učí spolu so svokrom lyžovať nášho syna, ja som na hoteli a uvažujem, či si zaplatiť inštruktora alebo sa začať učiť bežkovať alebo kašľať nato a užívať si wellness 😅. Máte s učením lyžovania vo vyššom veku skúsenosti?

siska53
28. dec 2023

@muskazlata90 Ja som tiez drevo a ucila som sa az po 30tke. Tak normalne som vzdy zlyzovala kopec. Instruktor je fajn na doladenie techniky lyzovania. Svokor sa naucil v 40tke, ale on zas bol velmi nadany na sport.

rebrambora
28. dec 2023

V 32 som zacala so snowboardovanim. Bez hocijakych zakladov a pohode.
Jasne, ako to citis. Ale zas ani taky welness nieje zly.

pinkgirl
28. dec 2023

Kľudne choď do toho s inštruktorom. Ja som tak pred rokmi začínala a tiež po 30tke. Vždy som mala "strach" hlavne z pomy. Inštruktor bol veľmi fajn, všetko vysvetlil, zjazdil so mnou a väčší svah. Odvtedy lyžujem.

marca12
28. dec 2023

@muskazlata90 ja som tiez zacala po 30tke. Moje lyzovanie sa neda nazvat lyzovanim,bojim sa chodim opatrne,ale aspon idem. Tento rok chcem skusit bezkovanie.

la_dolce_vita
28. dec 2023

Ja rozmyslam sa na to opatovne vrhnut po 50tke a cca 20 rocnej pauzicke 🙂

nyphadora
28. dec 2023

@muskazlata90 jasne chod do toho, veľa ludi sa v dospelosti uči lyžovať

nyphadora
28. dec 2023

@la_dolce_vita otec tak začal znova po 50 a bez problemov 👍

lindusss2016
28. dec 2023

@muskazlata90 tridsiatka predsa nie je vyssi vek 🙈 ja som ako 36 rocna zacala robit bojove umenie a akrobaciu...

bluka2
28. dec 2023

ak ti to prinesie nejakú radosť, chod do toho, ináč ten wellness 😉

majka1921
28. dec 2023

@muskazlata90 och uplne akoby som o sebe citala 🙂 lyziarsky kurz na zakladke a na strednej. Potom raz pardnova lyzovacka s partiou, ako tak som v pohode zisla modre zjazdovky. A to bolo 10 rokov dozadu, odvtedy nic. Teraz manzel uci starsiu dceru a mna to laka znova vyskusat, ale dost sa bojim, tiez som absolutne sportove drievko 🤭 aj tak musim byt s mladsou, ta je na lyzovanie este mala, ale zvazujem to vyskusat, v 40ke :D Podla mna chod do toho, za vyskusanie nic nedas.

tmonika
28. dec 2023

@muskazlata90 ja som sa naučila keď som mala 20, na Kokave Línia s inštruktorom, hneď ďalší krát som zaplatila inštruktora v Tatrách, teraz mám 36 minuly rok som bola iba na Kokave 😄 kvoli mojej dcére , kt. sa naučila lyžovať tam, a chodievame do V. Tatier na Lomnicu a v okolí a na Donovaly, lyžujem celkom dobre, ale by som sa ešte stale z čiernej nespustila, rešpekt 👍 asi sa nikdy ani nespustím, necítim to tak, ale na tvojom mieste by som si zaplatila inštruktora keď si už tam, a potom by dom si dala wellness..

bolarazjedna
28. dec 2023

Ja som mala lyže 1.x v živote, keď som mala 27rokov. Tiež som úplne poleno. Učil ma priateľ (teraz už manžel) , ktorý dávnejšie robil aj inštruktora, učil aj malé deti lyžovať. Základy som sa naučila, modrú trasu som prešla. Ale rýchlosti sa bojím, a celkovo každý rok ma musel učiť nanovo a išlo mi to veľmi pomaly a nikdy som si to nevychutnavala... Asi preto, že som sa chcela naučiť kvôli manželovi (on je vášnivý lyžiar a určite chcem aj aby deti vedeli lyžovať a pripadne aby sme chodili všetci ako rodina) a nie kvôli sebe alebo kvôli tomu, že mám vzťah k lyžovaniu. Potom prišiel covid a zavreté zjazdovky, potom tehotenstvá, takže posledné 3 roky som zase nelyzovala a musela by som sa všetko učiť odznova.
Takže určite sa dá naučiť aj po 30tke, ak ta to baví, len smelo do toho.

rebeka7501
28. dec 2023

@muskazlata90 ak to chceš prečo nie? Nikde nie je napísané, že musíš ísť po čiernej. Ako relax, pohyb, niečo nové.
Ja som sa po 15 rokoch postavila na ľadové korčule (doteraz neviem brzdiť), pred polrokom som začala so vzdušnou akrobaciou (mám 48 r.)
Nikdy nie je neskoro 😉

muskazlata90
autor
28. dec 2023

Ďakujem všetkým veľmi pekne 😊 tak skúsim j2-3 hodinky s inštruktorom a keď to nepôjde, užijem si wellness. Ešte raz veľmi pekne ďakujem za odpovede ❤️

domkakvet
28. dec 2023

@muskazlata90 vyskusaj, samozrejme na zaciatok neskusaj nic narocne.

xnatalkax
28. dec 2023

@muskazlata90 ja som sa prvýkrát na lyže postavavila minulý rok ako 27 ročná. Zaplatila som si 2 hodiny s inštruktorom. Už na 3 hodinu by sme išli na svah a na pomu, ale už nemal voľné 😢 . Zaplatila som si 2 hodiny lebo ja som myslela že vydržim pol hodinu, vôbec som si neverila. A potom som už nebola, ale chystám sa. Takže do toho 💪