Tetovanie - za a proti

diaszoky
12. jún 2022

Baby mam 30 a zapacilo sa mi tatko hore na ruku. Citam aj ze ta farba ide do krvi a je to skodlive neviem sa rozhodnut. Tie co mate nélutujete?

melanta
12. jún 2022

Mám tetovania, neľutujem, ale mám ich na mieste, kde mi ich nevidno ak idem do práce či von. Ale vyberala som si kvalitného tatéra, ktorý používa certifikované a kvalitné materiály. Samozrejme, taký tatér je drahší a nedostaneš k nemu termín za mesiac.

diaszoky
autor
12. jún 2022

@melanta ano chapem

alenamihal
12. jún 2022

Ja mam tetovanie a planujem dalsie 🙂 a to mam po 40tke 🙂

sasitimi17
12. jún 2022

Mám, neľutujem a chcem ďalšie
Ale objednaj sa tak na jeseň/zimu

cyberk
12. jún 2022

mam kopu tetovani, aj by som si este dala (potetovala ruky npr) ale som uz stara - 29r :D mne sa nepaci, ked si take stare davaju tetovania, uz je "TOO LATE" na robenie pubertalnych veci

veronikaszabova
12. jún 2022

@diaszoky mam 3 a urcite to nie je finalny pocet

terina25
12. jún 2022

@diaszoky ja som si tetovanie ,,podarovala,,na 40tku🙂 a nelutujem . Nedala som si nic velke. Len male, decentne. Mam ho na ruke. A zvazujem dalsie. Uvidime. Mozno na 50tku 😁

zuzanockamt
12. jún 2022

@diaszoky Mám 3 na jednej ruke. Všetky robené po 30-ke. Ešte určite jedno pribudne a to mám po 40-ke. Neľutujem.

diaszoky
autor
12. jún 2022

@terina25 aj ja chcem na ruku no neviem sa rouhodnut este kde presne

daduska2311
12. jún 2022

@diaszoky ja mam 12 tetovani niektore cacsie niektore mensie ani jedno nelutujem kazde vystihuje nieco v mojom zivote... To ze to ide do krvy je pravda ale skodlive to neni len sa nesmie 2roky tusim darovat krv a najlepsie je davat si na jesen zima jar max do marca cerstve tetovanie na slnku moze zozelenet

diaszoky
autor
12. jún 2022

@daduska2311 ako vies ze to nieje skodlive ked to ide do krvi

daduska2311
12. jún 2022

@diaszoky kedze ich mam 12 na tele a ani pri jedom mi nic nebolo tak to skodlive neni a zas ide o to co je skodlive ... Skodlive su aj cigarety a alkohol a viac ako polovica slovenska fajci a pije ale ide o to ze tetovanie sa robi viacerimi ihlami naraz a farba ale to ti ide len ciastocne mnozstvo mikrociastociek do krvy ktore sa vyplavia ani nevies ako .. ja mam osobnu skusenost ze tetovanie nie je zdraviu skodlive a to mam jedno robene prednedavnom a som tu

zuzanna33
12. jún 2022

@diaszoky Tetovanie nieje obmedzené vekom občiansky máš a ty sa musíš rozhodnúť sama🙂 Hovorí sa že ak s tým raz začneš budeš chcieť ďalšie čo môžem potvrdiť! Neľutujem a tiež vyberám ďalšie ☺️

lusy1507
12. jún 2022

@diaszoky tak ja budem asi jedina, ktorá má tetovania (aj na krku) a keby sa dalo tak ich “vygumujem” 😂 🤷‍♀️ Aj keď viem, že keby nemam žiadne, tak rozmýšľam nad tým dať si niečo vytetovat😂 moja rada - poriadne si to rozmysli, daj si niečo menšie na menej viditeľnom mieste, premôž sa a počkaj pár rokov kým sa rozhodneš pre ďalšie

lusy1507
12. jún 2022

@diaszoky 😂😂teraz čítam, že nie na krk chces ale na ruku - aj tam mám a tu by som to zo všetkého najviac chcela “vygumovat” 😂 vyzera to hrozne v elegantnejšom tielku a už sa mi ti nepáči ani keď to z trička vytŕča a všetci sa chcú na to pozerať 🤦‍♀️

kittykat22
13. jún 2022

@diaszoky ano farba zostava na vnutornych organoch - k tomu co sa pytas. Farba sa zachytava v peceni. Tetovanie ako zdrav. riziko by asi bolo pokial mas nejake problemy s pecenou - inak asi nie. Farba sa zachytava aj v lymfatickych uzlinach. Ale su to fragmenty farby. Na to, aby si z toho mala odfarbenu pecen alebo uzliny, tak to by si musela mat tetovanie na velmi velkej casti tela. Dat si nejake mensie tetovanie ti urcite zdrav. problemy nesposobi.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sabina230
13. jún 2022

@diaszoky ja mám tiež tetovanie, dala som si spraviť na 18 narodeniny s tiež neľutujem, len si musíš byt na 100% istá že to naozaj chceš lebo potom už nie cesty späť. Taký jeden tip, prekresli si tetovanie na priehľadnú fóliu fixou a prikladaj na telo, takto najlepšie zistíš kde sa ti to bude páčiť najviac to tetovanie 🙂

sainatt
13. jún 2022

Ja mam tetovanie uz 20rokov a uz by som to opat neurobila s tymto rozumom co mam teraz (esteze to mam na menej viditelnom mieste). A vzdy ked vidim tetovanie na ruke u druhych zien, hlavne od lakta smerom nadol, tak si v duchu hovorim: ta to bude lutovat.

saxana000
13. jún 2022

Ja mam tetovania dve. jedno blbe rozhodnutie od 17ky vzadu na krku za par korun robene v detskej izbe u zacinajuceho chalana rokmi stratilo kontury a zmenilo farbu nastastie ked rozpustim vlasy nevidno ho ani v robote ani pri spolocenskych udalostiach.na bezny den a na kupalisko mi to nevadi ale uz dlho rozmyslam o odstraneni zatial som nenabrala odvahu bojim sa zjazvenia lebo je zle urobene-hlboko a aj cena za jedno sedenie ma dost odradza ak ratame priblizne 10-15 sedeni do uplneho odstranenia ...druhe mam na lytku robene cca o 15 rokov neskor dokladne premyslene pre mna vyznamne uplne inak kvalitne spravene..
Ak mas vybrany motiv poriadne zvaz miesto ruka nie je zrovna nastastnejsie umiestnenie.. Proste su prilezitosti kedy viditelne tetovanie nie je ziaduce..vidime to kazde leto na kupaliskach zeny 40-50+s rozpitymi vytahanymi a vyblednuti delfinmi srdieckami a skorpionmi na ramenach.naozaj to neni pekne...ale zas je to o Tebe ak si s tym v pohode nech sa paci do toho kludne cely rukav.co sa tyka skodlivosti.no ano predsalen je to zasah do organizmu cudzia latka ktoru telo nechce prijat a lymfatickym systemom sa ju snazi vylucit a vieme kde sa ukladaju vsetky toxiny..takze pecienka sa ti asi moc nepodakuje.ale jedno tetovanie ta urcite nezabije..
Co sa tyka skodlivosy

tenerifka
13. jún 2022

@diaszoky ano, je to skodlive, a este viac skodlive je, ak sa tetovanie odstrañuje. Je o tom vela studii, ale su este v plienkach, preto nie su k tomu jednoznacne zavery, ide najma o rakovinu lymfatickych uzlin. Niektore farby skodia viac, to si treba nastudovat.

diaszoky
autor
13. jún 2022

@tenerifka no tak si ho davat nebudem dakujem za nazor

kiwi3
13. jún 2022

ja som tu asi jedina nepotetovana, kedysi si sa mi to strasne pacilo, dnes som rada, ze sa mi nic nepodarilo... myslim si, ze davat si na cely zivot nieco, co vyzera dobre maximalne 5 rokov, je prinajmensom nelogicke. potom to zacne byt na ostaru, obvykle to treba pretetovat alebo odstranit.

fineta
13. jún 2022

Mám opačný názor ako diskutujúce vyššie. Tetovanie sa mi vôbec nepáči. Vnimam ho ako zohyzdenie tela. Vzdy, ked vidim krásneho človeka s kerkami, tak sa zamyslím, preco takto experimentuje a dobrovoľne si ničí kresbičkami svoje prirodzené krásne atraktívne telo. Či to nie je len kompenzáciou nejakého deficitu. A zase keď vidím človeka nie príliš atraktívneho a kerkami cez celé končatiny, tak sa opäť zamyslím, či si myslí, ze mu to pomôže ku kráse a zdvíha si takto sebavedomie. Ale to je len a len môj osobný pohľad ako vnimam tetovanie ja. Je veľa ľudí, ktorí platia veľké peniaze na klinikách napr. v susednom Rakúsku za zbrusovanie kože, pretože dávno svoje rozhodnutie tetovat sa oľutovali. Úprimne dúfam, že mi raz neprídu potetovane naše deti. 🙏
@diaszoky

nika501
13. jún 2022

@diaszoky ja osobne som tiež neni potetovaná a ani by som sa nedala...max nejaká dočasná ,,kerka" na 2 týždne a potom by som bola rada že je preč 🤣🤣

diaszoky
autor
13. jún 2022

@nika501 a inac je nieco aj docasne?

dadikvikyno
19. jún 2022

Mam tatovanie na ruke ,na krku, a planunem dalsie no musi to mat aj neaky vyznam.to tatovanie

kuko55
19. jún 2022

Podľa mňa sa ľudia tetuju lebo to je cool...teda bolo......teraz sa mi zdá, že je viac zaujímavé nemat kerku....prosto je toho veľa a stratilo to ten cveng.....priklad:ako v roku 2000 keď mal niekto piercing bol hot, potom toho bolo veľa a teraz išlo opäť do úzadia.....pripadne všetci chceli adidas veci, teraz je TO skor "dididas" a skôr out opäť ak do fitka

evaachesa
19. jún 2022

Mňa vždy fascinovalo ako si niekto môže byť 100% istý že tetovanie chce po zvyšok života a nikdy ho to neprestane baviť, až kým som náhodou nenatrafila na túto diskusiu. Toľko nešťastia a vyhodených peňazí za laser. 😐
https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/odstranenie-tetovania-skusenosti/

vsauce_
19. jún 2022

Tetovanie má svoju dlhú históriu a v rôznych kultúrach majú dodnes svoj význam. Je to forma umenia a vôbec ťa nemusí zaujímať nejaká teta z Prešova, ktorá ťa bude odsudzovať za to, že máš na SVOJOM tele niečo, čo je tebe blízke 🙃 Poznám sa s rôznymi umelcami aj umelcami tatérmi, ktorí sú úžasní ľudia a že si niekto dal v 15 a opitý vytetovať motýla na ric a teraz toho lutuje, tak je to jeho vec. Tetovanie si premysli, nájdi štýl ktorý sa ti páči, dobrého tatéra a keď budeš o tom stále presvedčená, choď do toho