Prosim poradili by ste mi niaku tému na knihu pre deti. Rada by som svojim deťom napísala knihu
Asi nema zmysel pisat knihu, ked vlastne vobec netusis o com by mala byt.
možno o anjeloch myslím že to majú deti radi okrem toho samé sú ako anjeli nevinné krásne je fajn že sa snažíš niečo napísať určite to bude super nech už napíšeš čokoľvek prečo ste na ňu také chcela iba radu
Já píšu svým holkám příběhy o tom, co prožily nebo co by prožít mohly. Teď zrovna jsem jim napsala "adventní kalendář" na zkrácení čekání na Velikonoce. Jsou tak krátké příhody s jarní a velikonoční tematikou (jarní kytička, narozené jehňatko,, malování vajíček) a je u toho i úkol, který můžou splnit (namaluj si vajíčko, vyfoť první jarní kytičku). To samé jsem dělala i na Vánoce a mělo to velký úspěch. Ty příhody jsou krátké, nic světoborného, ale dětem se líbí, když čtou něco o sobě.
ja som detom vymyslala pribehy o ich oblubenom zvieratku na pokracovanie kazdy vecer miesto rozpravky. kedze boli vtipne, nechceli pocut nic ine, len tieto pribehy.
ale zase, ak nemas napad, ani fantaziu, o com by to malo byt, tak sa budes nad tym len trapit.
Ja by som začala pravidlami pravopisu, kým si ich naštuduješ, možno ti aj téma napadne.
Tiež si myslím, že ich zaujme, keď si prečítajú niečo, čo zažili. Spestrené fantáziou, keďže teraz asi nemôžu ísť na ďaleké výlety. O zvieratkách v susedovom dome, o lese a horách, o čarovných vŕškoch, o prírode. Tematika Vianoc a Veľkej noci obohatená o úlohy,ktoré majú urobiť.
Na zaciatok by mozno nebolo odveci napisat, ake stare deti
@anonym Niaka/nijaká téma = žiadna téma. Ja nechápem, čo teda riešiš. 😂😂😂
Aha, az teraz citam, ze chces pisat.. ked nevies o com, radsej sa do toho nepustaj
Ten pocit, keď spravíš preklep a nebodaj ešte sám telefón napíše slovo inak, ako si ho myslela.
A pak jsem svým holkám ještě napsala knížku o vílách a skřítcích, to je takové vděčné téma a vlastně ho můžeš napasovat skoro na cokoliv;).
Pro mě je psaní taková psychohygiena a jsem ráda, že i když to teda není žádný bestseller, že holkám se líbí, že mají něco ode mě, že možná to jednou budou číst mým vnoučatům nebo pravnoučatům. Nechala jsem si to vytisknout jako fotoknihu a i když je to jen pro nás a určitě to není dokonalé, tak z toho mám velkou radost. Takže jestli máš chuť, jdi do toho a nenech se odradit negativními komentáři ❤️.
A je velmi smutné, jaké reakce se tu objevují. Kór v téhle době, kdy každý hledá nějakou činnost, jak se zabavit a jak hlavně zabavit svoje děti, bych čekala větší podporu. Ale místo podpory a nápadů se tu zvedla vlna kritiky kvůli gramatice a nedostatku fantasie. Jak proč? Je hezké, když někdo chce něco udělat pro svoje děti a není nic špatného se poradit. Já čerpám třeba hodně nápadů z facebooku, hlavně co týká třeba kreativní tvorby s dětma, protože sama ty nápady nemám, nevidím na tom nic, za co bych se měla stydět. O tom přece tyhle stránky jsou, poradit se, podpořit se, najít inspiraci, nejde přece o to napsat knihu ve stylu Rowlingové, jde jen o to, napsat něco pro svoje děti, tak běžte s touhle kritikou do háje.
@codal Ale to je akoby si napisala, ze chces upiect nejaky kolac, ale nevies vobec aky. Alebo ze chces nieco nakreslit ale vobec nevies co.
No ako mame poradit ked nevieme ci mas rada a mozes jest maslove, mliecne, ovocne, lepkove, ci mas rada kremove, linecne, kysnute... alebo ci vies/chces kreslit portrety, krajinky, zvieratka, postavy, abstraktne veci...
@codal Ďakujem skúsila som povedať dievčatám príbeh o vílach ktorý som si sama vymýšľaľa celé poobedie a boli nadšené aj keď to nebolo dobré tešili sa,že som kvôli nim celé poobedie písala pre nich rozprávku.
ja pisem basnicky pre deti a v skolskom klube som zversovala rozpravku Rukavicka so sivadelnej podoby -deti to aj hrali...a tiez premyslam nad nejakou knizkou 🙂
urcite deti zaujme, ak je hlavna postava im blizka, s cim sa vedia stotoznit (nieco, niekto, co poznaju, alebo ich zaujima).
A ked zaziva prihody podla toho, co zazivali aj deti.
Napr. tiez cez vianoce ide rovnako oslavovat vianoce a zistuje, co su to vlastne za cudne sviatky a aky maju ucel. Moze vtipne vyzniet opis, ked sa ich snazi kopirovat po ludoch este bez hlbsieho pochopenia. A zazije pri tom nieco, co mu odhali ich skutocny vyznam (trebars niekomu pomoze, alebo niekto jemu pomoze v nejakom probleme). A vtedy si napr. uvedomi, ake je to super sediet si v teplucku, v utulnom domceku, pri rozziarenom stromceku, vsetci spolu. (Ked toto prezivalo nase pribehove zvieratko, tak sa decka az tak tetelili v posteli od spokojnosti, zachumlane do perin. Lebo podvedome prezivali tie pocity s tym zvieratkom).
Len to chce poznat si deti a “udriet” im na strunu.
Rozprávky o nábytku, čo je v nich ukryté, ako sa nábytok vyrába. Rozprávky o jedle, mliečku, zelenine, ovocí, rozprávky o priateľstve, pomoci. Môžu byť o oblečení, ako sú ponožky kamaráti a stratia sa a znova nájdu. O kuchynských spotrebičoch. O slniečku a dobrom daždi. Úmerne veku. Starším deťom zakomponovať detektívku s hľadaním. Mladším o porazení zla dobrom v jednoduchom čierno bielom podaní.
To je super, dětem stačí málo k tomu, aby měly radost, nemusí to být dokonalé, stačí když to psala maminka ❤️
@codal Presne akurát za mnou prišla staršia či jej nepoviem ešte jeden príbeh o vílach. Tak vymýšľam😁
Já to píšu po nocích, baví mě to.. on člověk aspoň chvíli víc zapojí mozek, myslím, že to není na mateřské od věci 😂😂😂
Téma sa vždy nájde. Čo ťa baví, možno niečo v čom si vyštudovala. Ja napríklad som vyštudovala gastronómiu, hoci teraz robím úplne niečo iné. Minulý rok mi vyšla kniha: https://www.modrykonik.sk/market/knihy/7bjh2s/r...
@aalka56510 vypadá krásně 👍
ďakujem 😉
radsej to ani neskusaj, ked nevies sama prist na temu.