Susedom stále niečo vadí

dumbacik
6. jan 2021

caute zienky, chcem sa spytat ci teraz ked su deti doma nemate problem so susedmi?...moje deti (2 a 5) si nemozu ani hadzat balon alebo tancovat troska.....vzdy susedom nieco vadi.... mate podobny problem?

robin30
6. jan 2021

Ak mas podlahy bez kobercov ani sa necudujem,mna by z takych susedov urvalo a to mam sama deti

dumbacik
autor
6. jan 2021

@robin30 vsade mame koberce...davala som och kvoli detom....ocividne nepomohlo😢😢

ckocka
6. jan 2021

@dumbacik Pomože len uvedomiť si že byt nie je ihrisko ani tanečná sála.

robin30
6. jan 2021

@dumbacik no pockaj koberce hodne tlmia to zas by sused musel mat nasponovane usi aby pocul.Sused podo mnou ani nevedel ze hore su tri deti moje😁a to mala si vie zatancovat aj z gauca obcas skoci aj s loptou sem tam treskne do dveri po pol roku zistil,ze nad nim su tri deti😁ale zas jasne odtial podtial nedovolim jej to len ked vidim,ze ma sused auto.prec tak prizmurim oko ked chce loptu

syslik81
6. jan 2021

deti su deti hold hrat sa musia je den a susedia ti nic nemozu ... pokial deti doma vyslovene nebehaju a nebuchaju ale len sa normalne hraju naozaj neries.. ak sa im nepaci maju moznost ist byvat do domu ... s byvanim v panelaku zial byvame i so susedmi ..ale treba sa respektovat a deti upozornit ak su hlucnejsie ale zas neupozornovat aby doslova lietali len aby niecim nebuchli kazdu chvilu

ixayxa
6. jan 2021

@dumbacik mám podobný problém a tiež ho neviem vyriešiť. Aj terajšia situácia nepomáha, susedia na homeoffice, deti doma. Stále sa snažíme ísť na výlet, deti vybehať, ale každý a ešte k tomu pracovný deň sa to nedá. Sú to normálne deti, potrebujú pohyb, ja ich nezviažem.

ixayxa
6. jan 2021

@ckocka len teraz ich nedostanem ani do tanečnej sály, ani na ihrisko.

ckocka
6. jan 2021

@ixayxa To ale nie je problém susedov. Ak chceš mať slobodu robiť vo svojom bydlisku čo sa ti zachce, musíš mať svoj dom.

taga
6. jan 2021

@ckocka a akym sposobom sa prosim daju denne, vacsinu dna (ked sme teda vnutri) krotit dve take male deti? Co ich ma uviazat?

@dumbacik mam 2 chlapcov, 2 a 3.5 roka, denne tu skacu, behaju, hadzu hrackami a nie, nemam koberce vsade. Zato mam skvelych susedov, ktori povedia 'su to deti' vdaka Bohu sa nich (a ako, snazim sa deti krotit, ale nie kazde dieta si bude pol dna kreslit alebo co)

katulastraka
6. jan 2021

Akoze chapem, ze su to deti a potrebuju sa hrat, ale skuste sa vzit do situacie susedov ktori su na homeoffice, co znamena, ze si nevyvaluju gule pred televizorom ale realne robia a povacsie k takemu home officu patria aj cally cez internet, takze potrebuju k praci klud a nie aby im deti skakali nad hlavami cele dni. My mame toto iste v panelaku a myslim, ze deti treba viest k nejakej ohladuplnosti, verim tomu ze ked im vysvetlite vasu situaciu, tak to v pohode pochopia. Hrat sa da aj inak ako buchanim a behanim 🙂 a k tomu, co tu zaznelo, ze susedia maju moznost ist do domu ked sa im nepaci, tak zial musim protestovat, ze to tak nie vzdy je. Vacsina ludi, ktori byvaju v bytovke, tam byvaju kvoli tomu ze inu moznost nemaju. Aj my by sme stokrat radsej boli v dome, ale nikto nam na to hypoteku neda a to zarabame dost slusne. Zial pri dnesnych cenach domov je to luxus ktory si malokto vie dovolit.

nikpa
6. jan 2021

@ckocka alebo kto chce mať ticho ako v hrobe nech sa prestahuje do domu. Kto býva v paneláku, musí počítať s tým, ze okolo bývajú ľudia, perú, chodia po schodoch, deti sa hrajú, plačú, chodí výťah a pod...pokial to nie je extrem tak snad si deti môžu hádzať balón, do 22.hod minimálne.

ckocka
6. jan 2021

@nikpa Hádzať si balon v byte extrém je.

lenka2710
6. jan 2021

@dumbacik joooj, prosím ta, ak máš susedov ako ja, aj keby si dala 20cm polystyrénu a 10 kobercov na to, aj tak to budú pocut, lebo chcu! My ako sme sa nasťahovali, malá mala vtedy 10 mesiacov, od začiatku sme im vadili! Proste chodila po štyroch zle, chodila po dvoch zle, hrala sa zle, ja som už bola v takom štádiu, že som s nou bola v kuse vonku alebo som ju nosila na rukách! Išla som vysavat doobeda, už mi klopala, že jej syn je po nočnej a co akože?? Vtedy som povedala dosť, také poriadky som s nou spravila, ved som bola ako vazen vo vlastnom byte, ja som sa bála aj pracku zapnúť 🤦‍♀️🤦‍♀️ áno, keď už bola fakt hlučná, tak som ju samozrejme upozornila, ale ved to sa nedá stále a dieťa nebude sedieť celý deň na gauči a hlavne keď ma 2-3 roky, ved také ani nechápe, že to nemôže robiť a hlavne prečo to nemôže robiť!
Co je vela to je veľa a odvtedy mam zatiaľ pokoj, dcérka má 6,takze už je kľudná ale mladší ma pol roka, takže počítam, že o pár mesiacov budeme na tom istom ako pred 5 rokmi, no uvidíme!
A nedaj Boh, keď k nám príde návšteva s deťmi, ti pozerajú ako puci, že čo sa deje, keď deti len prebehnú a už sa trieska po radiátore a pritom skoro všetci bývajú v paneláku, majú deti a toto sa im nedeje a podotýkam, že to, čo robila moja malá bol len slabý odvar toho, čo dokázali robiť v byte iné deti! Proste keď chcú byť protivny, dôvod si vždy nájdu! Ja som sa dokonca dozvedela, že vysavam 4 krát za deň a každý druhý deň presuvam nábytok 😂😂😂 No hold, suseda vedela viac ako ja 😂

taga
6. jan 2021

@katulastraka nasi susedovci nie su doma na home office a aj ked sa snazim deti krotit a rozbijanie a hadzanie hraciek nie je ich denna aktivita a zabava (!) tak proste stane sa ze s niecim tresnu a nahanaju sa

lenka2710
6. jan 2021

@ckocka akože hádzanie lahuckeho balonu je extrém??? Určite nemyslela futbalku alebo basketbalku, či??

taga
6. jan 2021

@ckocka ??? Hadzat balon??? Nafuknuty silikonovy balon??? Ktory ani nepocut, ked spadne na zem? To je extrem? Aha, to som nevedela! U nas denna zabava

katulastraka
6. jan 2021

@taga to nepatrilo tebe 🙂 tych susedov na home office tu spominala ina zienka

ckocka
6. jan 2021

Ak si hádžu nafukovacím balónom a neposobia žiadny hluk tak to asi nie je presne to, načo sa susedia sťažujú.

ixayxa
6. jan 2021

Ženy celá táto situácia je extrém, Homeoffice tiež nie je bežný, deti inokedy nie sú celý deň. Je to o tolerancii. Som panelákové dieťa, kľudný typ aj tak si pamätám naháňačky v byte ,skoky cez gauč... Len už sme v dnešnej dobe odvykli od toho, že v paneláku žijú deti. Skôr nám tam pasuje rodina s max. 1 dieťaťom, single alebo bezdetný pár s yorkshirom.

basska_b
6. jan 2021

Niekedy aj zatrpknute staršie ženy, ktorým deti zostali na ocot, nenávidia malé deti. Alebo mladí bez detí, ktorým už sibe z toho, že nemôžu ísť s kamošmi piť

lenka2710
6. jan 2021

@ixayxa máš svätu pravdu, vedľa vo vchode býva muzova krstná a ta presne toto spomínala, keď sa nasťahovali do bytu, všetko to bolo mladé rodiny s deťmi a keby jedno - dve, ale aj tri štyri! Deti behali po paneláku hore dole, v bytoch sa naháňali! Nikto nepovedal ani pol slova, lebo všetci mali to isté doma! Teraz ta generácia zostarla a keď príde do paneláku mladá rodina s deťmi, už je zle, lebo veď terajšie deti sú asi iné ako tie ich a hrať sa nemôžu! Ja som tiež do každej miestnosti dala koberce a prd to pomohlo, ešte su aj na ostaru, normálne sa naserem a ich zmotam, keďže aj tak sa minuli účinku 🤷‍♀️ nad nami je tiež mladá rodina s deťmi a im zas klope horný sused 😂 mna by to ani nenapadlo!

luciannka83
6. jan 2021

@ckocka hadzat si balon je extrem?🙈 tuez budete z tych precitlivenejdich susedov😅

dumbacik
autor
6. jan 2021

@lenka2710 aky extrem hadzat balon s 2 rocnym dietatom🤪🤪

lenka2710
6. jan 2021

@dumbacik ved toto, to už jedine len tablet do ruky a presedí celý deň, možno aj dýchať pri tom zabudne 😂😂

kikina84
6. jan 2021

@dumbacik aj my sme mali koberce..vsetko bolo pocut..my sme boli ale v jednom kuse vonku..a ked sme boli doma..tak mala dcera zakazane behat po byte, a vsetky hlucne aktivity robit v byte..Aj ked to niekedy bolo divne,ale to je udel bytov zial..

nikpa
6. jan 2021

@ckocka extrém je ked moj syn ráno o pol 7 sadne na motorku s plastovymi kolieskami a jazdí hore dole po byte po dlažbe. Ale určite nie hadzanie balóna.

kika831
6. jan 2021

@dumbacik my sme mali podobny problem. Mali sme 1 dieta, na podlahu som nalepila molitan, na to som dala koberec. Suseda pod nami mala problem so vsetkym. Este aj ked mal maly teploty a plakal v noci tak nam trieskala na radiator. Prezili sme si tazke obdobie. Nepomahalo naozaj nic. Nemala pochopenie pre nic. Nakoniec som uz nevladala a prestahovali sme sa. A mame pokoj. Prve co sa ma maly opytal ked sme sa prestahovali, ci si moze pohopkat, bo predtym mal komplet vsetko zakazane.

ixayxa
6. jan 2021

@kika831 hrozné čítať.

miro1360
6. jan 2021

Nie je byt ako byt, niekde sú odizolované stropy aj podlahy, niekde nič. Hodenie balóna nespôsobuje hluk, ale pohyb detí u toho - krokové dunenie. Koberec ti tam nepomôže. Skús pozrieť odhlučnenie podlahy System Akufloor od ROCKWOOL, prípadne sa s nimi poradiť. Ide v podstate o to vytvoriť vzduchovú medzeru v podlahe, cez ktorú sa už potom tie otrasy neprenesú.

sorciera24
6. jan 2021

@kika831 presne, aj ja som toto zazila, moje druhe dieta cely prvy rok preplakalo...mne bolo do revu, nervy, lebo fakt den/noc plakal( aj take som si vypocula, že mu nedam ejsta podobne...), doteray je srdita povaha + dvaja chalani - by som ich msuela len poviazat a zalepit usta (alebo zabit), aby boli ticho....
ja mam tiez HO, muz tiez....a este tychto divochov, to sa lahko povie niekomu, kt. ma papuckovu princeznu, kt. cely den posedi pri salocke.....a to byvame uplne dole, nevrtame, nebehame,a le proste obcas sa biju, obcas revu a tak....ja neviem, mam pocit, ze niektorí zabudli, že mali vobec deti alebo si fakt myslite, že to ako rodicia chceme a povzbudzujeme tie deti v tom,a by robili hluk?