Ahojte, idem sa trosku vykecat. Mame susedku, ktorá má byt v podkroví, pod ňou býva ešte jeden sused a potom my na prízemí. Teda sme len traja susedia.
Nikto nemá s nikým problém len ona so všetkým, hlavne s upratovaním spol. Priestorov. Mame dohodnuté že sa bude upratovať vždy k 1.v mesiaci. Sama si napísala rozpis a zavesila na dvere. A ona jediná ho nedodržiava. Ešte som nepostrehla žeby upratovali a to som stále doma. Nejako som to ani nekontrolovala. Minulý mesiac 1.2. som mala ja sluzbu, upratala som, bolo pekne čisto, ona sa aj tak prišla koncom februára sťažovať ze mam pravidelne upratovať a udržiavať čisto počas celého mesiaca.
Teraz ma službu ona, prerábaju byt a ze ona nebude upratovať 1.3. pretože prerqbaju a ze uprace keď bude mať hotovo. To bude samozrejme kto vie kedy... 1.4. ma službu ďalší sused, ten sa s ňou ani nebaví. Všade bordel ako na smetisku.
V pivnici Mame takú väčšiu spoločnú miestnosť. My tam mame nejaké cinky a stroje na cvičenie zaoberáme asi1/3 z toho priestoru aj na to sa sťažovala ze to tam mame....Aj na to ze v našej pivnici mame neporiadok. ...Aj na smetiaky ze mame až 2 a ze jej jeden mame dat (jeden sme dostali od mesta, druhý sme si kúpili za 70e).
..Sťažovala sa aj na to ze som ju nepozdravila...
Ešte dodám ze žijeme v De ona sa navrhla ze ona bude upratovať za 20e od každého mesacne. Ale nikto s tým nesúhlasí, radšej si ušetríme 20e každý mesiac a upraceme každý 3 mesiac.
Ospravedlňujem za dlhší sloh, snáď to ma ako tak hlavu - pätu. Ale ja som z nej uz nešťastná.
A keby ste si zaplatili niekoho kto príde upratať?
Kým si necháš kydať na hlavu, stále to bude robiť.
Slušne ale asertivne jej vysvetli kde je sever, poziadaj ju aby okamžite upratala stavebný bordel, aby ho každý den odstránila , lebo sa zanáša aj do vašich bytov. Spojte sa so susedom a spolu ju spacifikujte. Vo všetkom. A vždy.
Ved ake vycitky robi ona vam, take vycitky smerujte smerom k nej. Vyzera to, ze vypocujes, sklopis oci... je tam domovy spravca? Stazujte sa aj jemu. S kym byva v byte ta osoba? Ked sa neda s nou, komunikujte s inym, normalnejsim clenom rodiny
Jej povedz ze za 70e jej smeti ak das... A tiež by som jej povedala nech dá 20e ona tebe à uprace za ňu. A vždy keď bude mať službu ona by som jej šla zaklopať a povedala ze poriadne neupratala
No treba jej ist zaklopst, ked prerábaju byt ma upratovať priebežne a aj kazdy den ked narobia bordel. Vy to trpiet nemusíte. Ten jej harmonogram by som jej hodila do smetného kosa, upratala si svoje poschodie ak to nedodržiava. Hlavne ak je v dome bordel.. Keby za mnou chodila s tým, ze treba upratovať, asi by som jej na drzovku povedala, ze aj pre nu to plati a nech ma viac neobtazuje s tým. Ak ma pocit neporiadku nech sa chopí metly.
Plus jasne ak ona neupratala nebude 1.4 upratovať ďalší sused. Plus tieto dátumove sluzby su na nic... Umývanie bytovky raz za mesiac je velmi malo (mozno v lete ok, ale inokedy nie). Upratujte kazdy svoje poschodie podľa potreby a ak mate spoločný priestor si to rozdelte, alebo Upratovačka to isti 😁
"Laskavo rieste to, co mate robit vy a nie to, co my." Tu uz extra slusne sa asi neda.
presne, jej harmonogram by som hodila do koša... a povedala milej pani že ak prerábajú je povinná podľa vyhlášky po sebe upratovať hoc aj 2x denne ak narobia bordel. A čo ta týka upratovania treba zaplatiť upratovačku a je pokoj. Pani susedka je vydatá či slobodná stará panna??? 😀😂
To ťažko ako pokiaľ je to taký typ človeka, že robí rád konflikty a znepríjemňuje život iným tak to nič nespravíte, len ju dookola na to upozorňovať no.
najlepšie je jedným uchom dnu a druhým von, lebo po pravde čokoľvek by si spravila, asi by jej to ani nebolo dobré, takže najlepšie bude asi ignorovať
Presne kvoli takymto konfliktom sme mali na bytovke platenu upratovaciu sluzbu,stalo nas to kazdeho 10€,ale bolo kazdy tyzden vyupratovane,okna umyte. U nas sa zial rozumne dohodnut nedalo,pretoze v bytoch majitelia nebyvali ale pomaly kazdy mesiac tam byval iny podnajomnik,a ti kaslali na upratovanie
ono niekedy netreba mat silou mocou dobre vztahy so susedmi lebo vidim aj ja ze to niekedy k nicomu nevedie a niekedy mam pocit, ze ti ludia si to uzivaju ze robia zlobu.
Neviem, či je suseda nemka, ale ak áno, tak je jasné, že sa k cudzincovi bude takto správať. Každopádne, bohužiaľ takýto ľudia sa nájdu všade..my síce bývame v dome, ale tiež máme to "šťastie" bývať oproti ľuďom, ktorí rýpu do všetkého. Je to škoda, že si ľudia nehľadia svoje, ale budú znepríjemňovať život ostatným..
Ona je zo Sýrie. Ale žije tu od malička ma 5 deti, ma asi cez 50 rokov. V živote nepracovala. Tento byt dáva len do nájmu ani tu nežije ale chce to tu ovládať. Je veľmi sebavedomá a nás ma za hlupákov.
Ešte pikoska dna:
Boli sme v kauflande na aute. A keď sme sa vrátili už si parkovala na našom parkovacom mieste. Akurát bola pri aute. Tak jej vraví môj muž, nech odparkuje ze mame nákup a malé dieťa a vôbec Véd je to náš flek. Ona ze nie ze je to náš problém, že si mame zaparkovať inde. Muž jej vraví ze to pošleme na políciu, ona ze nech sa nám páči... tak sme zaparkovali o ulicu ďalej. Jej auto si muž pofotil. A doma sme sa rozhodovali ci tie foto poslať na políciu ci nie. Tak nakoniec ze jej dáme ešte šancu. Ale na jej smolu sme cez okno uvideli policajta. Tak muž za ním utekal. A ten poradil ze to mame poslať na jeho email a bude mať pokutu.
No duplom by som jej volala aj 2x denne nech ten stavebný bordel ide upratať 😂
Co keby si si od nej odpozerala trochu toho velkohubeho sebavedomia?
nooo tak ja by som jej to vratila . ako kazde porusenie, bordel a neviem co este, za vsetko by som ju kontaktovala, nech vie, ako druhym zneprijemnuje zivot. ako davat takemu cloveku sancu sapodla mna neoplati, len sa usvedci o tom, ze vam to nevadi, alebo ju nechcete konforntovat
Inak doplacate na svoju " lakomost", bez urazky, 20eur mesačne a mate upratané pravidelne? Strašná to úspora 😇 my se ani neuvazovali, hlavne ked sme vedeli ze vacsina ludi oroate upratovať nebude a ked tak nie dostatočne.
Je to vas byt alebo byvate zur Miete?
Spojila by som sa so susedom a sekirovala ju pravidelne zakazdu blbost.
V prvom rade ak je problem ,treba kontaktovat majitela byt.domu .... Alebo ste vsetci spolumejitelia bytoveho domu? Ci si najomca daneho bytu?
Tak treba kontaktovat potom najitela bytu...
tazko radit,ked nedas primerane info....
A dalsia rada.nestahovat sa do takychto stvrti .. tam su vzdy problemy,ked ide o spolubyvanie roznych etnik...
@simca06022011 maju jej platit aby upratovala ked to nerobi ani teraz???? Ona nechce cudzieho ale seba ponukla ... to by som na nu kaslala aj ja
@syslik81 preco jej? normalne by sa objednala firma, ci chce ci nie.. u nas sa pekne hlasovalo, vacsina bola za a neriesilo sa viac ci niekto chce a ci nie...
Je dost mozne, ze prave preto robi taku dramu, ze by si rada privyrobila, tak teraz kazdeho na "just" otravuje s upratovanim :D
to je len dôkaz, že všade je ten jeden sused/ka, ktorý má večne problém.
aj ja žijem v dome v radovej výstavbe a je tam jeden taký manželský pár, ku podivu mladý ale to aké oni majú stále problémy s niekym a niečim tak to je už do neba volajúce. nie raz som sa s nimi už doslova pochytila, že prečo moje deti kopú loptu pri ich dome 😀 prečo hádžeme sklo do odpadu na sklo tak nahlas (koše sú pri ich dome). to sklo tam proste nepriletí potichu a nech sa snažím zraziť ten náraz akokoľvek, tak to nejde 😀
potom prišli s tým že sú okolo ich domu hovná nech si odprace každý po svojom psovi ale nikto tam nemáme psa 😀 že to sú zatúlané mačky im nevysvetlíš, lebo to su podľa jeho oka hovienka psov 😀 neviem akých asi nejaké vesmirné lietajuce psy po nociach 😀
cez všetky domy prechádza príjazdová cesta a v strede je trávnik tiahnuci sa cca 20 metrov. je to taký súvislý pás. ked sa kosí, tak jeden pokosí celý ten pás, je to robota na 10 minut ale proste je to nepísaná dohoda.. oni ? ne, oni si pokosia iba ten svoj úsek a dovidenia 😀
takže vidíš, Nemecko, Slovensko, Francúzsko, Albánsko Florida -všade nájdeš susedské prípady 😀 ♥
@banderaska29 jeej ja by som isla 21,58 s flasou do kosa a ze ju tam bachla 😀 a takto aspon tyzden
Véd toto ze všade sú dobrí aj zlí ľudia, to není ani tak o národnosti. Teraz hľadám nejakú pani na upratovanie a co pozerám ceny sú tu od 13 do 20e za hodku. Teda to co ona chcela tých 20e od každého bytu je dosť veľa na to ze to aj ona pre seba upratuje.
Dnes ešte navrhla ze si ideme rozdeľovať ten spoločný priestor v pivnici. Ona si to predstavuje ze každý byt bude mať 1/3. Ale baby, je to fér podla vás? Mu mame najväčší byt, platíme najviac do fondu oprav aj platíme najviac dane. Ona ma najmenší byt.
@simca06022011 pretoze to bol jej navrh ..dajte mi 20 a ja budem upratovat kazdy mesiac .. nie najmeme si niekojo a aj ja zaplatim... 😉
A v zmluve k bytu nemate kolko % z pivnice kto vlastni? Musi to byt niekde zapisane ak ste vlastnici bytov vsetci
Ešte dodám, byt je v našom vlastníctve. Kúpili sme ho pred 5tymi rokmi. Ona ten svoj kúpila chvíľku po nás. Tento dom predával starší pán. Ono to povodne bol trojposchodovy dom. Len sa prerobil a sú tu tri bytové jednotky. Nemáme tu žiadneho správcu aj tie peniaze do fondu oprav platíme na účet ku ktorému má prístup len ona, toto tiež budeme musieť nejako vyriešiť. Zatiaľ som jej povedala nech nám posiela aspoň výpisy z účtu.
jednym uchom dnu a druhym von .. zbytocne sa rozculovat nezmenis ju .. pripadne ju aj s druhym susedom odchytit a povedat jej co si myslite a nech vas neobtazuje ....