Som tesne pred rozvodom a potrebujem sa rozprávať

takinka1
26. dec 2017

Mám tesne pred rozvodom, ktorý ma trápi. ani neviem kde začať. Som z problémovej rodiny. Rodičia alkoholici, prespávali sme kde sa dalo. Chvílu som bola aj v DD. Prvý moj sobáš bol útek z reality. Teraz viem ,že hlúposť. Moj manžel začal piť a aj byť. Narodil sa nám syn. Jeho alkoholické excesy nás stáli kopec penazí. Nemala som pre syna . začali pôžičky a ich následné nesplácanie. Na deň som mala asi 1 euro. No vyplatte z toho dlhy! Rozviedla som sa ked začal ubližovať mojmu synovi. Povedala som,že nechcem od neho nič a aj som to podpísala pred notárom .Bola som rada že som sa ho zbavila. Bolo mi jedno kde pojdem ale vtedy ma oslovil moj kolega aby som išla k nemu. Ja som súhlasila lebo sme si rozumeli a začali sme spolu žiť. Po 2 rokoch moja druhá svatba. Bola som šťastná. Len časom začali prichádzať problémy minulosti. Tým že som mala život nie ružový, mala som odstup od ludí. Bola som zvyknutá všetko riešiť sama, lebo som musela. Moje problémy som si postupne dávala do poriadku ale stále toho bolo dosť. Rôzne exekúcie. Chcela som žiť normálne. O niektorých veciach som vravela manželovi ale nie o všetkých. On nie je zvyknutý na problémi, žije si svoj život pedanta. Vždy ked prišiel problém vyhrážal sa mi ,že ma vyhodí. NO musela som to riešiť sama . nechcela som o neho prísť. Milovala som ho z celého srdca a aj milujem. Viem ,že aj on mna ,ale viac svoj pokoj a istotu. Rozhodla som sa že to celé ukončím. Chcela som si vziať 1 velku požičku , vyplatiť moje dlhy amať už navždy pokoj.Lenže aby som toho nemala málo natrafila som na podvodníkov, ktorý ma obrali o dosť penazí. Darmo, zúfala situacia si žiada zúfalé činy. Bola to moja osudová chyba. Prevalilo sa to a moj manžel to nezvládol a vyhodil ma. S dlhmi , s deckom a kopcom problémou. Teraz bývam v podnájme za 300 eur. Na plate mám exekúciu, takže dostávam 450 euro. A tvárte sa pred dieťaťom , že všetko je OK. Vela krát nemám silu žiť a dávam si otázku, či ja nemám nárok na ozajstnú lasku . S mojím mužom sa stretávam, chodím k nemu na brigádu. Donesie mi jesť, objíme ma, pobozká, píšeme si paradxne viac ako ked sme boli spolu. Velmi ma to ubíja. nevládzem a neviem ako dalej😢

eliska13
26. dec 2017

@takinka1 tak berie to od teba ako podraz, že si si chcela potajomky vziať pozicku spoza jeho chrbát.Skoda toho,že si to neriešila s nim určite by ste spolu na niečo prišli.Boli ste manzelia take veci sa nerobia, ze potajomky si beriem pozicku ci ma zase niekto obalamuti a pripravi o peniaze.Si velmi potrestaná nebud taka naivna.Musi byť veľmi dobrý chlap, keď Ta vzal k sebe s dietatom a chcel pomôcť.Da Ti prácu, jesť ...myslím, že medzi Vami to ešte neskončilo, ale možno sa boji, že ho privedies do velkej šlamastiky.

macklemore
26. dec 2017

Je tu jedno riziko že sem píšeš o svojom probléme, hrozí ti tu, že budeš ešte viac de-motivovaná, skús si prelistovať nejaké diskusie a uvidíš koľko je tu neprajníkov :*

Sú ľudia, ktorí dokážu bojovať a ktorí nedokážu. Nechcem ťa hodiť ani do jednej skupiny ale ceníme si to, že si sa po-zdieľala.

Ešte raz opakujem tu pomoc nehľadaj.

Na tomto linku nájdeš kvalifikovaných ľudí. https://www.dusevnezdravie.sk/online-poradna/

Je to tam bezplatná a komunikuješ cez email.

Čo sa týka tvojej situácie tak by som vyhlásil osobný bankrot, ale proces je dlhý, takže čím skôr si to preštuduješ, tým lepšie. http://www.centrumpravnejpomoci.sk/potrebujem-p...

Tvoja situácia je kvôli tvojej rodine.

S mojej strany, skús dôverovať Panne Márií cez modlitbu ruženca a tak sa možno bližšie dostaneš k Bohu. Viac toľko.

Prajem veľa síl.

Nezabúdaj, sú na tom ľudia oveľa horšie ako ty. ( PS: Nechcem zmenšovať tvoje problémy.

Maj sa.

katharines
26. dec 2017

Nerozumiem celkom otazke. Ale ak je to s manzelom ako pises, take zle to nebude. Ak ste manzelia, rozhodne si tieto veci mala nim prekonzultovat. V dobrom manzelstve sa ludia rozhoduju spolu. Zdielaju svoje radosti, bolesti i tajomstva. A rozvod nie je nutny. Podla mojho nazoru sa manzel iste citil tebou podvedeny a len sa bal, aby ste neskoncili obaja na ulici (co sa mi z jeho reakcie zda), preto staci doriesit bezpodielove vlastnictvo a nie rozvod. Nauc sa mu viacej doverovat. Laska je rozhodnutie, ktore obcas boli, ale nesmierne obohacuje.

janinah
26. dec 2017

Manžel ťa má podržať pri problemoch a ty mu máš dôverovať a nebrať pôžičky poza jeho chrbát.U vás ani jedno nefunguje.Dosť dobre nerozumiem na čo sa tu pýtaš:Ako ďalej žiť? no ,porozprávať sa s manželom .Ak ťa teraz vie pobozkať,tak zrejme chce od teba aj sex, ,ale zároven ťa nechce celú aj s tvojimi problémami.Čudný prístup.Radím buď znovu žiť ako rodina hoc aj s bezpodielovým vlastníctvom alebo sa nestretávať vôbec,ani pracovne.Čakáš na skutočnú lásku,najprv si musíš porobiť poriadky v doterajšom živote.

sissy27
26. dec 2017

@takinka1 s manželom uzavri dohodu - dajte zrušiť bsm, tvoje dlhy budú len tvoje a nie aj jeho, hoci nepriamo ich bude splácať aj on... Dohodnite si pravidlá, aký máš plat, splátky, koľko dáš na domácnosť. Tiež by som chlapa vyrazila cez zavreté dvere keby mi za chrbtom narobí dlhy... A uskromni sa - kým nebudeš mať všetko splatené, tak okrem základných potrieb pre seba nekúpiš nič, priorita bude splatiť dlhy, postarať sa o dieťa, zvyšok na domácnosť.

kluska
26. dec 2017

jaj dievca zlate, ams dobreho muza, vaz si ho. Aj teraz sa o teba stara svojim sposobom. Co si to porobila? v manzelstve nie si uz sama, nie si jedna osoba, ste tam dvaja. Nie je ziadne musim si to vyriesit sama, je to moj problem, maju to byt avse problemy a mali ste to riesit v dvojici. 2 hlavy dokopy su stale viac ako jedna a nemusela by si sa topit teraz v tychto problemoch. Ja sa tiez necudujem tvojmu muzovi,s ama by som zrobila to iste, praskli mu nervy. Radila by som prist so sklopenymi usami, ospravedlnit sa, ze sa to zu nebude opakovat, ze budes nieco riesit za jeho chrbtom a ze to budete riesit spolu a jednoznacne zrusit BSM, to bude taka poistka pre tvojho muza. Ci by si radsej chcela zit so svojim prvym ex, co ta bil a pil?

eva8
26. dec 2017

@takinka1 Ak je rozvod len kvôli tvojim dlhom, nerozvádzajte sa. 450 eur - 300 = 150eur na mesiac - to nie je až tak málo, keď manžel sem -tam prinesie jesť. Dá sa z toho vyžiť. Skús si nájsť aj lacnejší podnájom. Keď ssa máte s manželom radi, po splatení dlhu sa dáte dokopy, najrozumnejšie by bolo, keby si sa mohla k nemu znova nasťhovať čím skôr, tak ušetríš na nájomnom a dlhy skôr pominú. Treba mu sľúbiť, že sa budeš radiť o všetkom. On vás má asi stále rád, plus keď tam brigáduješ...

ukulela
26. dec 2017

Kúsok vedľa sa tu rieši opačne gard, keď chlap zadlžili rodinu. Tam je slov na jeho obranu minimum. Ak sa ľúbite, navrhni zrušiť bsm, rozpočítaj mu splátky a ukáž, že to vyriešis. Na začiatok hľadaj lacnejší nájom. A skús poriešiť ešte vyzivne_- nedá sa už žiadať?

loginexistuje
27. dec 2017

Nechcela si riesit osobny bankrot aby si mohla zacat znovu bez exekucii atd

duun
27. dec 2017

"Povedala som,že nechcem od neho nič a aj som to podpísala pred notárom".. ty od neho nemusíš chcieť nič, ale na syna platiť musí - aj keď je asi zrejme nereálne od neho niečo vymôcť. Ale možno by si dostala náhradné výživné a to by mohlo pomôcť. Výživné sú synove peniaze.

V manželstve si vyriešte ukončenie BSM - porozprávajte sa o tom - treba zaplatiť súdny poplatok, ale všetky prípadné nové dlhy a exekúcie pôjdu iba na teba = on bude mať istotu a možno vám to vo vzťahu pomôže. Inak, teraz istotu nemá - hoci bývaš inde, kým ste manželia, tak sú spoločné aj príjmy, aj dlhy = tvoje nové dlhy a exekúcie ho stále ohrozujú (príjem, majetok nadobudnutý počas manželstva).