Ahojte chcem sa opytat na nazor. Aby som sa vam priblizila (co v tomto pripade treba aby ste vedeli vyhodnotit situaciu.)
Mam 32r a 155cm a milovanu dcerku 3r. Vraj vyzeram mlado okolo 17-22r je to nazor kazdeho nepomozem si. Ak si myslite ze je to super nie je. Ked idem s dcerou ludia po mne pozeraju ze dalsia mlada co sa nevedela udrzat. To ma tiez trapi ale to nie je temou. Aby sme sa vyhli zbytocnym otazkam : dceru s manzelom milujeme a starame sa o nu s laskou a snazime sa s nej vychovat laskyplneho a slusneho cloveka.
Ok teraz ku mne citim sa ako vadna. Neviem ci som na rodicovskom otupela ale neviem sa stale socializovat. Vsade kam pridem sa citim ako ta povedzme 20ocna ako ma vidia ostatny. Dokonca sa tak aj spravam a to je kamen urazu. Citim sa akoby v niektorych veciach neviem dospiet. Hlavne v komunikacii, myslou som ok ale ta komunikacia a fyzicka komunikacia. Pridem do skolky a citim sa ako extremny idiot. Maminky ci uz mladsie odomna alebo o nieco starsie mi pridu akoby mali o 10r viac odomna. Spravaju sa tak rozumne dospelo, tak ze ovladaju svoje rozpravanie aj pohyby tela. Ja sa
Pri nich citim naozaj ako mlada zaba. Ja sa tak proste spravat neviem nedokazem aj ked chcem. Snazim sa kontrolovat co poviem ale aj tak vzdy zo mna vypadne nejake slovicko take pubertalne. Uz som zacala citat aj rozne synonimicke slovniky aby som k tym mojim slovam si znova zopakovala spravne spisovne slova ale zatial nic. Aj pohybovo nie som taka unormalnena, som dost energicka. Ja uz neviem co so mnou ako mam dospiet? Alebo ako to mam zmenit? Mam ist psychologovi? Alebo co mam urobit , velmi ma to trapi lebo takto ma ludia v zivote nebudu brat vazne. Prvy dojem je moja vyska a potom sa akoby utvrdia ze budem asi mlada. A ked im poviem kolko mam rokov tak neveriacky krutia hlavou.
Kludne mi vynadajte alebo hocico nech sa spamatam.
Co sa tyka rodiny a vychovy pochadzam zo slusnej, mestskej rodiny s lepsich pomerov. Bola som vychovana slusne. Rovnako aj manzel.
Takze uz len jedine POMOC 😢😕
@janhe aj ja mam 155cm,ale 43r.,stale si pripadam.mlado,ale uprimne? Moje spravanie ma.netrapi,hoci sa tiez asi nespravam "primerane veku",ale je mi to jedno. Viac ma trapi ta vyska,kedze nic nedociahnem,resp.mam s tym problem a deti ma zachvilu prerastu.
Mne hadaju tiez vdy aj o 10r.menej,ale man to skor tesi ako stve a tak to bolo aj v minulosti,ked som bola mladsia a bezdetna.
Podla mna sa zbytocne trapis.
@janhe a este 1 vec: nie si divna. 😉
Maj rada samu seba 🙂
Je lepsie sa citit mladsie ako starsie
Niesi vobec divna a nesnaz sa menit sa to by si uz nebola ty spravaj sa Tak ako sa to paci tebe a kasli na ine mamicky a zeny v tvojom okoli kazdy sme nejaky aj ta manzel miluje Taku aka si neries ... nic 🙂
Dakujem za nazory. Uz aj nad tym som rozmyslala ze by som to nemala riesit. S manzelom si rozumieme takto. A takto ma dcera doma aj zabavu aj vychovu. Ale niekedy mam taku chut rozpravat sa na urovni zo seberovnymi. Rovnako aj na uradoch, u lekarov ci v obchodoch. Tam sa snazim posobit dospelo ale ako nahle mi niekto da priestor rozpravat tak sa rozkecam a uz to ide.
❤️ dakujem za podporu uprimne cakala som opacne nazory. Ale to sa dalo cakat. Musim sa asi ozaj naucit mat rada samu seba aj so svojim spravanim
@janhe tak cvicenie robi majstra. Musis len viacej rozpravat. Mozes si vytvorit mentalny model, ako by si si svoju komunikaciu predstavovala, a potom zasa len skusat.
Ale tú spisovnú slovenčinu môžeš kľudne vylepšiť.
@janhe a 32 rokov, sak to si este riadna mladica 😀.
hoj ako by si pisala mne..ja mam 24 rokov a mam 2 syncekov 3,5 a 1,5 rocneho...mam manzela zijeme slusne no mne ludia tipuju 15 😀 takze hlavu hore ja som na tom horsie 😀 a tiez som niekedy ko pubertacka 😀 hlavne ked za blaznime s detmi napriklad aj na verejnsti...ale ked su oni stastny som aj ja 😀 ja mam este k tomu 40kg takze tie poznamky aby som pribrala pocuvam vsade...doslova...no vzdy sa opytam cloveka ci aj tucnej zene povie aby schudla...tak preco potom mne povie by som pribrala?? to iste by som sa pytala pri poznamke na tvoj vek 😀 obcas mam chvile ked ma trapi moj vyzor no snazim sa cez to preniest...
@janhe Nie si divna bud len sama sebou a nezaoberaj sa nazormi druhych ludi.
Hlavu hore draha pretoze si jedinecna ako kazdy z nas a nie divna🤗
@michaella94 jéj pozrela som si tvoj profil a fakt pôsobíš ako 15-ročná. Prepáč 🙂
Ja mám 43 a reči aby som pribrala počúvam tiež stále hlavne od objemnejších žien (vidíš ako som ich taktne nazvala a oni taktné nikdy nie sú), takže komentárov na svoj výzor sa len tak ľahko nezbavíš, len si ich netreba pripúšťať
@janhe akoby to bolo o mne 🙂 Teraz mám 42 a už si to len užívam. Rátajú mi často aj o vyše 10 rokov menej. A ono to nie je len o vizáži, ale presne o takom mladíckom prístupe. Kedysi mi to vadilo. Dnes viem, že je to dar. Urob si z toho výhodu. Čo sa týka takej neistoty, áno skús to riešiť s dobrým psychológom v čom je problém. Či si len jednoducho introvert, citlivý človek... Alebo si až prehnane hanblivá, ustráchaná... Každopádne, prijmi sa taká aká si a neprovnavaj sa s inými. Každý je nejaký 🙂 a tak je to dobre.
Si mladá telom i duchom 😉
@janhe ahoj. V skratke...mam 153 cm, tri deti a 31...a poniektori mi pomaly ledva maturantku hadaju :D no co ti budem hovorit o pohladoch a co si asi poniektori myslia. Ako raz jedna pani, ked boli este len prve dve v dvojkociari....ze to su obe vase????? A oci velke jak svet, ze hej. Som dost vesely a obcas blaznivy a ukecany clovek. A obcas podobne pocity ako ty. Ak chces, napis IP ;)
@janhe urcite niesi divna, ja som na tom opacne, ja som si nikdy nerozumela s rovesnikmi, nikdy somnai snimi nemala co povedat a uz od mala v skole som sa kamaratila so starsimi. A ostalo mi to nafurt. Mozno je to tym,ze mam o 8 rokov starsiu sestru a vzdy som inklinovala skor ku jej kamaratom. Dodnes mi reci niektorych rovesnikov pridu smiesne a trapne. Ale som zasa povaha ze vyjdem s kazdym.
@janhe nestresuj sa 🙂 bud taka aka si, zabudni na to,spravaj sa tak,ako ti to je prirodzene 🙂 len vtedy budes v pohode
Ak ta ľudia neberú vážne, neber sa tak ani ty😊. Ja sa tiež neberiem vážne a ja sama mám rada ľudí čo sa neberú príliš vázne🤪. Si aká si, nechci byt iná😘
@janhe
Ahoj, viacmenej ta chapem,co tym myslis...ked z teba nieo vypadne....a potom to lutujes,ze co si za blbost povedala....podla mna to suvisi s tym ,ze interakciu mame s detmi,ked sme na materskej...a tak mame taku detskejsiu komunikaciu....a mozno nieco aj hormony( zmena psychiky zeny po porode)...to je moj laicky pohlad....tiez som sa prichytila,ze sa i take obcas stava ...a niekedy som vazne zamyslena nad problemami svojimi alebo sveta...ono to vlastne je tazke sklbit,ako su ostatni naladeni,kedze kazdy mame iny,svoj zivot,kazdy riesi v praci nieco ine,plus,do toho svoje starosti.
Netrap sa nad tym, myslim,ze ta aj ine maminy potvrdili,ze je to normalne....a casom sa to podda....si to ty,tvoja,osobnost...a reagujes ako reagujes,urcite to pre nieco je...ako pises,aspon ma malicka aj humor aj vychovu....
Je to velmi mile ze si to napisala...
Ja sa na materskej zacinam citit menejcenna...zabudam sa vyjadrovat,ale viem,ze to ma suvis s tymi pracami dokola to iste, deti,ine podnety malo...cize,ziadna ina komuikacia,ktora by mi davala spatnu vazbu kedze moj manzel casto nema nazor 🙂🙂
😮😮😮❤️❤️❤️ vdaka vdaka za podporu veru ze mi to pomohlo citim sa o dost lepsie 😊 jedine na com trosku zapracujem je slovnik a zmiernim slangy. A kedysi som milovala knizky ale teraz som rada ked vecer zalahnem a na knihu ani nepomyslim. Tak to skusim napravit. Jedine co citam je dcere vecer rozpravky a to mi moc nepomoze 😂
Mate pravdu kaslat na inych co si myslia, ked sa im nepacim ci nie som sympaticka nech sa so mnou nerozpravaju no nie? 😊 ste super
Drzte mi palce 😊
A uz len to ako krasne mi pisete a podporili ste ma ukazujete ake ste skvele zienky.
Drzim palce aby sme vsetky stretavali takych ako sme mi co najviac ❤️
@pieksamaki menejcenna? Ved vychovavas svoje deti a staras sa o domacnost a pre svoje deti nikdy nebudes menejcenna pre nich si vsetko 😊 a to je najviac ❤️ Presne si to vystihla az na to ze zo mna tych blbosti vypadava nespocet 😂😂😂😂
@janhe
Ono to suvisi s tym,ze som uz osmy rok na materskej, a z roka na rok je narocnejsi,lebo uz mame aj 5 deti...a deti ked rastu,su prirodzene aj obcas nevdacne....a pri tej rychlosti zivota nemam ani niekedy to potesenie z toho...deti budu rast a,jasne ze ako si ich clovek vychova a tak,ale my fakt stihame,len zaklad...cize vela veci nepodchytim...ked su male si pre nich vsetko,ale ako rastu menia nazor 🙂,co snad patri k osamostatneniu ...atd
Niekedy sa vidim menejcenna v tom,ze som akoby zaspala dobu,ale to snad prejde...ak vobec niekedy este budem pracovat...
Jasne,prejavy lasky atd,od manzela,no zriedka....postupne sa ucime...tak preto menejcenna....ale sak rozumieme si,co som chcela tym povedat...to je ako keby si nastupila po materskej do prace a cumis na ostatnych a nerozumies par mesiacov kde si🙂
prečo tú výšku neporiešiš opätkami....dnes kúpiš v obchodoch topánky aj s 10 cm opätkom....
Nízka nie som, ale aj mne hádajú menej rokov...Keď idem so synom tak nám vravia že sme súrodenci, alebo že je to môj partner alebo manžel....My sa na tom bavíme.... ja som štíhlejšia, štíhlym je ťažšie hádať vek....
poznam to velmi dobre, preto ani neviem.nic poradit.. tak len pridam..
ja budem mat coskoro 34r, ludia mi teraz hadaju tak o 10 rokov menej.. nikdy som nevyzerala.na svoj vek a az teraz ked mam tri deti mi ludia vykaju.. (ked som cakala prveho syna v 27rokoch,, na mojho muza pozerali ako na pedofila niekedy..)
vzivote som zazila vela situacii, ked ma ostatni podcenovali a mali voci mne nejake ochranarske postoje ako pri dietati alebo ako to nazvat.. casto som poucovana, ludia maju dojem ze ma treba viest.. je mi jasne ze to je mnou a mojim sebavedomim - nerada sa s ludmi hadam, som casto mila a usmiata, nestaram sa do druhych (rozumej nedovolim si komentovat niekoho konanie ak ma sam neziada o radu.. co si vsimam ze zeny casto robia) ,asi preto ma vela ludi tendenciu starat sa domna a ja si to necham.. aj si tiez uvedomujem, ze napr.v skolke kopu mam je vyzorovo uplne inde ako ja, vacsina su to take damy, zatial co ja som skor taky chalan.. niekedy mam dni ked ma to stve (tie dni boli vzdy, aj v praci som bola taka ista ako aj teraz) a niekedy mi to je jedno.. moje psychicke rozpolozenie je ako hojdacka 😁
.
@pieksamaki jasne chapem 😊 no a toto ze ja som zvedava na tu katastrofu ked nastupim do prace 😂😂😂
@deti95060810 ahoj opatky som nosila ked som chodila po diskotekach a pod. Teraz uz sa na ne necitim radsej tenisky ale nosim aj lodicky ale uz nie take vysoke. Kedysi som nosila aj 12cm ale fuuu teraz uz to nedam 😊 mam 5cm doma 3je cize tie nosim na jar leto 😊 ano ha mam 43kg a k tomu 155cm ,tvar tiez zachovala teda ludia to tvrdia lebo nevidia tie nedostatky z blizka ako ja v zrkadle 😂 Cize viem o com vravis
@jana_eyre no to ti ludia tak robia tiez ma podcenuju ale mna neochranuju lebo zas ja som taka ako pises ze si zas poviem svoj nazor a nenecham zo sebou nejak manipulovat alebo ako to nazvat. Ale kazda sme ina , s ostatnym sa s tebou stotoznujem. Presne viem ako sa citis pri tych mamickach v skolke.
Zienky tazko sa mi odpisuje kazdej ale naozaj som nesmierne vdacna. Keby mam srdiecka na rozdavanie rozdam ale nemam tak aspon takto ❤️ Prajem vam dobru noc a majte zajtra pekny dnik ❤️🌹
@janhe coze? Co uz neriesite🙂 ja uz po materskych pracujem, stale mi hadaju menej rokov, ale mne to nevadi ☺ asi velmi zalezi ako sa obliekas, ja uuuplne ze madistvo😂 a je mi uplne u ...ze damicky v skolke na mna zazeraju. Citim sa takto dobre, chodime s muzom na festivaly, koncerty. Prosto ja potrebujem si zachovat nieco zo mna, nie sme len mamicky, a tym padom vsetky sa spravajme ako usadene tetky v kvetovanych zasterach v jednej ruke s vareskou, v druhej krhlu, polievajuc domace bylinky....tam nebudem asi ni v 60-tke. Som rada takato, trocha sibla, uzivajuca si zivot. Mna materstvo nezmenilo povahovo, ani nemam potrebu sa spravat inak, akurat mi pribudli dve lasky. Tak bud spoko sama so sebou! P.s. mimo toho ma skor trapi ze mi narastol zadok, a neni toho, kto by ma dokopal cvicit 😂
@janhe musíš sa mať viac rada a menej si domyslat, čo si myslia o tebe druhí. Popracuj na sebavedomi, skús sa odbremenit od sklucujucich emócií športom, kľudne navštív aj psycholgicku alebo oslov dobrú kamosku. .. pripadas mi podľa opisu neistá, stále riešis ako ta hodnotia a pritom možno okolie ta vôbec nerieši tolko ako ty sama seba
@janhe nauc sa prijat sama seba a dakuj za to aka si. Takto budes len v strese, co si ludia o tebe pomyslia, ale ak sa jedna len o tieto prkotiny, tak to skus prestat riesit. 😉