Ahojte, ani naviem ako zacat... Mam problém ktorý ma trápi asi 5 mesiacov... Som rozvedená matka jedného malého dietatka. Máme sa v celku dobre. Vybudovali sme si nové a vlastné bývanie, mám prácu a sme zdraví. Jediná vec čo ma tárpi sú moje vzťahy v poslednej dobe.. Cítim sa dost osamelá. Niekedy mám pocit akoby moji priatelia na mna zabudli. Ked sa neozvem, tak oni sa neozvu a ked sa ozvem, aj tak sa neozvu... Neviem ci ked som sa rozvadzala stali pri mne, alebo boli iba zvedaví na pikosky... Koniec koncov su to ludia ktorých poznám roky. Neviem ci sme sa ocitli kazdy na inej lodi alebo co... ale cítim to aj v práci. Mám tam kolegynu s ktorou sme boli kamosky a poznali sme sa aj pred tym aj sme spolu pracovali.. Niekedy sme si volavali aj o jednej v noci a kecali sme aj 3hodky, ked nam bolo tazko a teraz ako by sme si uz ani namali co povedat.. Ona si v praci nasla inu spriaznenu dusu.. A ja sa citim celkovo nejaka vyflusnuta a sebavedomie na 0. Niekedy mam pocit, ze ani nemam co povedat...Je to zivotnym stylom akym veiem? staram sa o dieta, chodím do práce a na ine uz moc casu neni? Alebo som prekvapila priatelov a závidia? Neviem, kde sa stala chyba... skúsite dat nejaké rady? Dakujem.
tak asi sme viacereeee...😀
Toto nedefinujem ako samotu ale ako normalnu realitu dieta + praca. Neboj bude lepsie. Osamela nie si. Stale je tam taky maly clovek, co ta neuveritelne iluje.
hmmmm,keby nebolo koňa,tak ani nemám s kým pokecať 🙂 kamošov už nevolám,lebo vyzerám,že od nich vyzvedám,ako sa majú...kto sa ozvať chce,ozve sa,kto nie,tomu môžem vypisovať a vyvolávať do aleluja.... manžel sa s kamarátmi stretáva,ale ja nie, buď je to náročné na organizáciu,lebo majú viac detí,alebo deti nemajú a nemajú soo mnou čo rozoberať......naj kamošky ostali v Bratislave a ani ony sa už nejako neozývajú...majú svoje problémy...neviem,čím to je.....či sa im nechce rozoberať dokola do isté.....alebo majú celkom iné životy ako ten môj...
@margotka33 - hlavne nemaj sebavedomie na nule, nedaj i pocitit, ze sa citis pod psa, ze ti nieco chyba... Mas byvanie, zivot si si dala do poriadku, doma na teba caka dietatko, nie si sama. Priatelia sa menia v priebehu zivota, takych "dozivotnych" je sakra malo - a casto je chyba aj v nas - nie len oni sa neozvu, ani my im nezavolame. Tento problem byva obojstranny. Alebo ste vycerpali spolocne temy
Hlavne si nemysli, ze ti niekto nieco zavidi... co? Kazdy mame vlastne problemy, vlastne zivoty, byt zahladeny do seba je uplny standart, kazdy toho ma nalozene vela. Hladame len vlastne stastie. Ak chce clovek z tohoto bludneho kludu vykrocit - treba zacat od seba.
pozri tu na koniku je tema pracujuce mamicky? Tusim som tu taku videla. Urcite si budete mat o com pokecat. Ja viem, ze virtualny svet a realny su rozdiel - ale aj toto tu je niekedy balzam na dusu. My se za 6 rokov prestahovany do druheho zahranicia, vzdy s priatelmi zacinas od piky. Ale da sa to. Ale to chce byt otvoreny novemu, hladat priatelov kde sa len da, otvorit usta a nechciet byt dokonaly. Pomaha to.
@margotka33 len na teba dolahla depka zimných vecernych noci... 😉. Ja mam tiez vela znamych, niektorí sa sľúbia, že zájdeme na kafe a pokecame, niekedy sa to podari uskutocnit,niekedy to vobec nevyjde a nie a nie sa stretnut. Takisto sa netreba fixovat iba na jednu jedinu kamosku, ale treba sa snazit udrzovat vztahy s viacerymi. Tak si budete vzacnejsie a nebudes mat pocit, ze ta stale ta ista odmieta... 😉
ja to beriem tak, ze vsak sa ozvem prva ja. stoji mi to za to udrziavat kontakty, aj ked sme uz vzdialeni problemami, rodinami a pod. keby som cakala, ze sa mi budu ozyvat dlhorocne kamosky, tak postupne uplne stratime kontakt.
ja si nemyslím ze kamarati na teba kaslu proste maju len svoj zivot svoje problemy mozno bude lepsie ked dieta vyrastie bude samostatne ty skus sa venovat kusok aj sebe ked sa bude dat robit nieco co ta baví
@bets presne tak aj ja ked sa ja neozvem tak by som stratila vela kmosiek pritom su to super ludia len mozno nemaju cas alebo take potreby no mam jednu kamosku ktora castejsie volava mne ako ja jej a druhu zas ja som jej volala 100krat ona mne asi 2krat ona je taky typ cloveka ze nepotrebuje vyvolavat inak je supr povaha keby boli viacery taky ludstvo by bolo hned lepsie
klud, nezmenili sa oni, ale ty. Uz mas jednoducho ine problemy a ste inak nastaveni. Ako ja vravim, pre kazdy vztah (ci priatelstvo, ci laska) plati, ze navzajom si musite nieco prinasat, niecim sa obohacovat. A hlavne vztahy su dynamicke, neustale menia svoju intenzitu a podobu. Mozno naozaj ste sa vycerpali tym ze tvoj zivot sa zmenil a oni zostali stat na mieste.
Ja som po otehotneni prisla o vsetky svoje kamaratky. Respektive postupne to islo do stratena. Mali 18-19 a problemy co si obliect na disku cez vikend. Ja som zas dumala co navarim a z coho kupim plienky. Jasne ze to nemohlo vydrzat.
Teraz by si si mala najst znamych s rovnakym zivotom ako mas ty, to pride samo, uvidis. A nadherne to povedala @anjelicek26
"chce to byt otvoreny novemu, hladat priatelov kde sa len da, otvorit usta a nechciet byt dokonaly."
ahojte zienky taka je doba kazdy hladi len na seba a co ich zaujma su len drby je to smutne ked clovek si pocas zivota vybuduje urcity vztah a nakoniec zisti ze si to len namyslal lebo dneska mat skutocneho priatela (lku) je tabu
ja mám ten istý problém ale ja som ostala sama ale s troma deckami a moj drahý zdupkal ked som bola 2 mesiaci tehotenstva.Teraz to už beriem že je to tak lepšie a máme pokoj.Čo sa týka priateľov ja mám na to vysvetlenie ako to mne príde.Ja som sama a ostatné kamarátky majú rodiny ,kompletne rodiny.Od rozvedenej je krok spat pretože je to asi podľa niektorých ako mor ☹ Oni sa venujú svojim manželom a na staré kamarátky ktoré sa pred tým navštevovali ako komplet rodina sa zabúda. Aj na mňa občas dolahne ale už som si zvykla že som len ja a deti 😉 a ako na rozveselenie alebo pobavenie mám súdy ohladom výživného a večné odvolávanie sa pretože u nás sa všetko može.
Ahojte, dakujem za názory 🙂. Uz som si začínala myslieť, že nie som normálna... Každá mate trošku pravdu. Fakt je, že ja nemám moc času ani na tohto koníka.. som dost pracovne vytažená a ked mam niekedy taky utlm, tak mi je niekedy smutno. 🙂
@margotka33 ahoj ja sice rozvedena niesom, ale tiež si niekedy pridem akoby odtrhnuta od sveta. Ako nie asi celkom lebo aj chodim do centra s malym aj tam mam kamaratky, ale ked vidim ako mm chodi bud s kamratmi na noc si vypiť alebo každu chvilku v praci niečo oslavuju, pride mi to tak luto, že ja už nemam s kym takto vyraziť, lebo všetky moje kamatatky si tak isto mamičky malych deti a to sa niekedy všetko ťažko zlučuje.
A mm zas vravi ako mne je dobre ked nechodim do prace ako si nič nevažim a neuvedomujem že sa sama organizujem cely den a že pochopim až ked budem pracovať.
Ach jo, zrovna sme sa zas dnes o tom pochytili.
@vejula bud rada kym si na MD... 🙂 Ja som sa tiez cítila ako vo vezení, ale paradoxne som sa strtávala viac s priatelmi... Teraz rada spomynam na tie casy, ked som sa rano zobudila a sli sme kupit rano cerstve pecivko a hned ranna prechadzka... Teraz sa rano zobudím a nahanacka od rana do vecera..kym neprídem domov
Ale dnes som si urobila radost, kupila som si novy vohoz na hory tak sa tesakujem..
@margotka33 vieš ja si uživam maleho aj že som s nim. A chapem že ty sa asi nezastaviš do večera takže na nejake akcie nemaš čas ani silu 😔
Len tí chlapi to maju nejaké iné. Oni sa idu zabaviť, vždy maju s kým, a nemusia sa bať lebo vedia že doma je o ich dieťatko postarane...
@vejula ako keby som citala o nas.. uplne ze do pismenka.. a nenecha si vyhovorit to ze aj ta rana prechadzka je uz velky stereotyp.
akoze ked vypadnem niekam cez den aj smalou je to super, vtedy si uvedomuujem ake je to super ze som doma ze si mozem robit co chcem.. ale co z toho ked vsetci su v robote { ci mm, obe babky, obaja dedkovia, sesternice, ... }
verim ze mi bude luto ze musim ist do prace ale momentalne som v tom stave ze presne { plus minus pol hodka} viem co budem robit asi tak cely tt dopredu ..
@margotka33 no idem ja už spať ku drobcovi, boh vie aka bude noc 😅 tak nech som rano fit.
PRajem ti aby všetko bolo lepšie, a ked budeš mať chuť môžeme si popisať 🙂 I ked len virtualne 😉 pokial niesi zo žiliny 😀
@babulka123 u nas vždy raz za čas sa strhne taka hadka. Mna to strašne znechucuje, lebo mam pocit že tí chlapi si to vôbec nevažia a skôr maju pocit že by sme im mali dakovať že nam babatko spravili aby sme nemuseli do roboty chodiť 😅
(možno troška prehanam, ale proste momentalne som mierne nes*ata 😝 )
@vejula heheheh my sa uz nevadime.. uz som rezigovala.. heheheh
neboj sa .. bude horsie.. to mas este "prcka" doma.. pockaj ked zacne od rana do vecera spievat tu istu pesnicku a coraz hlasnejsie a hlasnejsie, a nebude uz chciet ani chodit von, lebo sak doma sa daju robit vacsie hovadiny .. a este nasa hyperaktivita k tomu .. no poviem ti ze vecr padam ako hruska do postele ..
@vejula jasne, mozme si niekedy popisat...🙂
@babulka 123 ja ti verím, ze aj ta ranna prechadzka a to vseko je uz stereotyp... ja som sa taak tesila do práce a prvé týždne som tam psychicky oddychovala co sa uz teraz po roku neda povedat...😀DD niekedy je to tam na maslu a hovrím si ako bolo super na MD... to je zivot.
@monika76 Ahoj, prežila som niečo podobné ako Ty.... Na rozvedenú ženu sa mnohé iné ženy dívajú ako na potenciálnu nepriateľku - mohla by zbaliť manžela... Neboj sa, časom si zvyknú, že žiješ s deťmi a pre deti a začnú Ťa vnímať ako normálneho človeka. Prešla som tým, viem, že to dlhšie trvá. Držím Ti palce, aj keď o súdoch viem svoje...
@margotka33 z tej tvojej spravy tu samotu aj citit, ale vela zien aj ked nie su rozvedene a su osamele..je skoda,ze nemas po svojom boku priatelov,ale myslim,ze ten kto o teba ma zaujem sa vzdy ozve 🙂 ..mozno mas este aj postrozvodovy syndrom,preto sa citis horsie...pacilo sa mi co si napisala na zaciatku,ze sa mate dobre,byvate, ste zdravi- to maj na mysli a ono sa to vsetko casom spravi,mozno tentokrat dorazi princ na bielom koni a nielen kôň 😀
to vies ty sa menis a ludia okolo tiez..mozno su len tvoji stary znami len unaveny s prezivania tvojho rozchodu..alebo skor clovek po rokoch manzelstva/partnerstva zisti ze vacsinu casu travil s partnerom a na kamosky casu nebolo a akosi sa vsetci ludia povytracali so zivota... V 15 tich ma tych znamich podstatne viac nez napr. v 30 tich..proste uz neni cas na beztarostne travenie casu a poflakovanie sa.
Hlavne nesed doma a nelutuj sa....co takto dat dieta niekomu postrazit a ist vecer na rande napriklad...nemusis sa citit pripravena na novy vztah ale len tak vyst von a pokecat s niekym novym potesi. Alebo zacni navstevovat nejaky kruzok, tanec, cudzi jazyk....vsade sa najde nejaka spriaznena dusa. A posledna moznost internet..nemusis si len hladat chlapa na inzerat, isto sa aj v tvojom meste najde podobne osamela ci prave pristahovana zienka s detmi vo veku ako tvoje na dake spolocne akcie.....
Margotka, ja sa citim dost podobne. Mam 5 rocneho syna, s jeho otcom nezijeme spolu vyse roka. Mali sme viac rodin - priatelov, s detmi rovnakeho veku, s ktorymi sme spolu travili volny cas, dovolenky, lyzovacky. Odkedy som sama, citim, ze uz nie som pre nich zaujimava partia, spolocne akcie sa konaju bez nas, co mi je luto hlavne kvoli synovi, ktory je velmi spolocensky a chybaju mu byvali kamarati. Sme z BA, takze ak su tu maminy s podobnymi pocitmi, co tak vymysliet nejaky program spolu?
baby ja mam jednu dobru kamku, ma dieta v priblizne rovnakom veku ako moje, ale to je jedina co mi ostala, pozname sa uz roky.. A nehovorím, mam este kamosky ale ako ste písali, mozno sa citia ohrozene...co mi je luto, lebo ja nemam zujem o partnerov a manzelov...
A presne ako napisala @deninko, odrazu je to vsetko ine ludia z ,,usporiadanej,, rodiny sa zrazu na mna pozeraju inak..Ako su mi ukradnuty, len potom neviem co to cele roky bolo? Asi pretvárka.. Aj ked niekomu zavolam, okrem tej jednej kamosky, uz to nie je take spontanne ani z jednej strany..
Ale coskoro ideme do Tatier, tak sa tesím. 🙂
@deninko ahoj citim sa podobne az na to ze mam len jednu kamarsatku a svagrinu. ale viac spolocneho mam s tou kamoskou a vie ako to je tazke.... ak sa s tebou nechce stretavat niesu skutocni priatelia tachym mam asi milion🙂
@margotka33 tiez mam len jednu ostatne sa dali na vedlajsiu kolaj
@renatka737 tak sme na tom rovnako, ja mam skoro svagrinu...🙂
@margotka33 aj ja mam skoro svagrinu🙂 byva u vas?
@margotka33 ahoj aj ja ten problém ,že sa cítim osamelá ,stále len okolo tých detí ,manžela .Aj ja mám pocit ,že na mňa zabudli priatelia .Tiež ich ja musím vyvolávať ,aby prišli na kávu.A oni ma potom nezavolajú .Tak už som prestala aj ja volať a stalo sa mi to ,že veľmi dobrá kamoška ma nezavolala a ani sms na meniny neposlala už pol roka .Tak ti ja neviem dať žiadnu radu .Mňa to isté trápi ako teba .Ale tu bude isto veľa takých ako sme my dve .