Ahojte, nedavno som zacala mat jazdy v autoskole ale ide mi to zevraj priserne, aspon tak mi to hovori instruktor.Uz na prvej jazde mi povedal ze horsieho nikoho este nemal a ze nemam na to spravit vodicak co ma totalne zdeptalo lebo realne viem jazdit na bicykli robila som kopu sportov atd..Tak na zaciatku som mala 3 hodiny na cvicisku (3x90min) to bola katastrofa lebo proste som bola zmatena z tych kuzeliek ze kam mam vlasne ist a pod.No potom som uz musela ist na cestu co vobec nechapem lebo proste cvicisko bola hroza ale no tak sme isli na cestu , mala som uz 2 jazdy a nie je to dobre , instruktor ma strasne nervy a proste vravi ze na to nemam a ja uz som z toho v totalnej depresii proste no neviem,konkretne mam problem s krizovatkami asi najviac proste ja viem teoriu len neviem tak rychlo reagovat proste si potrebujem to poradie aut najprv v hlave usporiadat.Takze tak zajtra mam jazdu a uz teraz mam strasny stres uz som si ziadala aj o vymenu instruktora lebo som len z jeho pritomnosti totalne vystresovana ale zatial mi ho nevymenili tak neviem no.Neviem ci to mam vzdat alebo co robit ked vravi ze som taka neschopna ale uz som platila 300€ a akoze nechcem tie peniaze len tak vyhodit do vzduchu a este k tomu ja budem potrebovat vodicak v buducnosti .
Slušne vysvetliť inštruktorovi, že sa snažíš, robíš čo môžeš, nech na teba nekrici a nehovorí v kuse že na to nemáš, ty ho platíš a má ti pomôcť a nie ti hovoriť že si neschopná...ak nepomôže dohovor a ani výmena inštruktora, ísť inde
Ja som mala inštruktora totálneho chu*a, ktorý bol vkuse nervózny, jačal po mne a mal debilné reči. Raz som to už nevydržala, na križovatke na červenej som mu vystúpila z auta s tým, že keď na najbližšej hodine nebudem mať iného inštruktora, bude mať chlapec sakra problém. Vôbec neviem, kde sa toto vo mne vzalo, ale už som odmietla počúvať tie jeho pindy, veď je tam na to, aby ma učil a nie ďžubal, že neviem šoférovať. Na ďalšej jazde ma čakal taký pánko, totálny kľudas a pohoďák. Všetko mi vysvetľoval, ukazoval, nacvičoval so mnou. Pred skúškami mi hovorí, “podťe, prejdeme si tie najhoršie križovatky v meste, lebo vy ste stresák, tak nech to nedomrvíte”. Dodnes si niektoré jeho rady a postrehy pamätám. Ja ti odporúčam spraviť si poriadok s inštruktorom.
Nedať sa. Nemá po tebe čo hulákať. Ja som bola z môjho v takom strese, že mi nešlo nič, ešte som sa na neho len pozrela. Potom som si otvorila hubu, že takto sa ku mne správať nebude a hneď bolo všetko lepšie. Oni sú strašne vystresovaní ľudia. Áno majú zodpovednosť a veľkú, ale veľmi zle to vplýva na ľudí, ktorých majú učiť. Si dospela osoba, nemajú obavu mu povedať slušne, ale ostrejšie, že toto teda nie
Vymeniť inštruktora a celkovo autoškolu určite 👍
Vymena instruktora - mysliet si moze hocico, ale plateny je od toho, aby ta do premavky pripravil. Co sa tyka cviciska, mne pomohlo, ked som si tu trat presla ako chodec, rovnako, ked som sla ako chodec po meste, a blizila som sa ku krizovatke, tak som si predstavovala, ze som v aute a ktore auto ma prednost pred ktorym.
Ahoj, ja som bola podobný prípad a sebakriticky priznávam, že na jazdenie autom jednoducho nemám vlohy, nešlo mi to, bola som v strese, cítila som paniku, kázal mi ísť rovno, ja šup v strese doprava, otvorte okno, ja som zapla stierače, značky som vnímala, no nevedela som skoordinovať ruky, nohy a hlavu...Tiež sa venujem športom, mám 2 VŠ, z jednej červený diplom, jednotkárka, teória jazdenia/testy bez chyby- ale to s tým nemá nič spoločné. No odborník teoretik ale prax 0 bodov. Kužele ani nehovorím, žiadna predstavivosť, zrážala som ich stále. Nakoniec sme sa s inštruktorom zhodli (asi po 10 jazde navyše) a nevydarených skúškach, že to nemá význam, lebo sa zabijem sama alebo niekoho zrazím. A mal pravdu, nejazdila by som ani na Porsche teraz...Ale to je len taký môj pohľad, z druhého brehu 😊
@jj298 no podla mna je skoro usudzovat ci mi to pojde a ci nie ked som bola 2x na ceste , predtym ako som sadla do auta v autoskole som nikdy nesoferovala takze nemam ziadne skusenosti.Prvu jazdu na ceste som mala minulu stredu a druhu vo stvrtok , no a zajtra idem zas takze uvidim ako to bude.
@jj298
Mne to tiež nešlo na prvých jazdách. Ja som sedela prvýkrát za volantom. A inštruktor na mňa od prvej jazdy hulákal, že čo robím, furt krútil hlavou s mal presne ten typ rečí, ako píše autorka. Tieto typy očakávajú chalanov, ktorí od decka sedeli otcovi na kolenách a “šoférovali” a v 15 už šoférovať vedia a v 18 mu dojdú hotoví šoféri a on sa s nimi jazd prevozí. Ja som sa reálne naučila šoférovať až po autoškole sama v reálnej premávke naberaním skúseností. Takžr také, že kočka dvakrát jazdila a inštruktor jej začne pindať, že tam takú nikdy nemal, to je úplný bullshit.
mozno na tie krizovatky nejaky trenazer by ti pomohol alebo nieco aby si vedela kde kto ide a moze ist... inak aj horsie by to mohlo byt ako krizovatky, napr ze nevies tocit volant, pohnut sa, zastavit :DDD tolko vtipov som sa napocuvala. uvidis zajtra, ale urcite ak sa on neskludni, ziadaj vymenu. Noramlen na autoskole nabehni a povedz ze chces ineho, inak proste odstupis od zmluvy, ze po tebe nebude kricat, alebo ta zhadzovat, je to neprofesionalne a je tam naozaj na to aby ta to naucil. Su ludia co takto reaguju, napr. dcera ma takych par pedagogov, radi sa pocuvaju, radi ziakov zhadzuju...
@dldr
Ak si tvoj mozog pomalšie reaguje na situácie a musíš si auta počitať a predstavovať situáciu, atď. ako si to opisovala...tak jednoducho na to nemáš...pri šoférovaní musíš pohotovo reagovať, nikto z ostatných šoférov nebude čakať pokiaľ si to ty v hlave dáš do súhladu, aby si vedela prejst križovatkou...nedajbože nastane nejaká riziková situácia a ty pohotovo nezareaguješ, tak čo potom?...proste si asi pomalšia v myslení...skús iného inštruktora, inú autoškolu a uvidíš, či ti to pomôže...ak nie, je jasné, že to nezvládaš...ja som napr. uvítala, že môj inštruktor je prísny, že aj zanadával, že na mňa nakričal, lebo ináč by som sa jazdiť nenaučila...nikdy nečakaj, že budeš ako v bavlnke a každý sa ti bude klaniať...buď sa ozvi, nech nie je drzý a nech si robí svoju prácu, alebo zmeň autoškolu alebo si priznaj, že na to nemáš...🤷♀️
@dldr ten instruktor je tam na to aby ta to naucil a za to si si zaplatila. Nie aby po tebe hulakal. Ak bude najblizsie zas mat blbe poznamky alebo nebodaj zvysi hlas tak sa ozvi, bud asertivna. Povedz mu ze si vyprosis taketo jednanie a ze za toto si si nezaplatila.
Ja som tiez mala takeho blba v autoskole, neznasala som kvoli nemu soferovanie. Ked som prisla do autoskoly tak som nevedela ani ktore je spojka 🙈 kukal na mna jak puk ze vzdy tam ma ludi ktori uz vedia aspon zaklady. Tak mu hovorim ze no vidite, ja to neviem tak ma to naucte
Celu autoskolu som pri nom pretrpela a 10 rokov som do auta potom nesadla. Potom som si kupila automat a odvtedy soferovanie milujem.
Zvladnes to, len sa nenechaj vystresovat.
Juuuj ako viem o com hovoris 😂🙈 ja som to po prvej jazde na cvicisku chcela vzdat. Revala som doma jak male decko. Ze ja uz tam nepojdem. Nakoniec som isla, instruktorovi vysvetlila, ze teda jeho minule chovanie nebolo uplne v pohode. A nakoniec sme boli kamosi jak svet. Lebo videl ze si nenecham 😂 a po pravde? Tiez mi to neslo. Tiez krizovatky. Problem jak svet. Teoria na 100%, prax vypnuty gombik. Proste tma. Skusky som mala 6.2.
Spravila som na 1x… a instruktorovi som doniesla flasu, ze ma nezabil kuzelom 😂😂😂😂😂
Parkovanie a ta zostava akoze u mna katastrofa. A stres pred kazdou jazdou bol obrovsky. Schudla som7 kil. Lebo som nedokazala jest. U mna konecna. A vidis. Mam ho. Sice este nejazdim, lebo vyberame auto. Ale sama sa do premavky este necitim. Budem tu po dedine a verim, ze muz ma nauci tak ako ma byt… autoskola ti da aj tak len zaklad. Skus ale vymenit instruktora. Alebo ho uzemni 🤷♀️
Tiež som mala inštruktora, ktorý má ponižoval, aká som nemožná. Až som si to sama, vtedy 18-r., temer osvojila.
No raz prišiel namiesto neho pohodak, srandista. Kazila som, čo som mohla, no pri ňom taký pokoj. Začala som potom jazdiť s ním a naučil ma. Ten 1. mal ešte reči, keď som išla na skúšku, že takú hroznú vodičku ste ešte nevideli! Neodpustil si... Hlupák! A dala som jazdu bezproblémovo.
Vymen inštruktora, každý má iný spôsob výučby a inú trpezlivosť. Držím palce, dáš to!
@anonymous87 gratulujeem k spraveniu skusok 🙂 , no uvidim ako sa zajtra bude spravat a podla toho sa zariadim.Len mi povedal ze mi vymenia instruktora len ak on sa s niekym dohodne a nemoze zarucit ze si ma niekto bude chciet zobrat kedze ja som jemu priradena
Chyba nie je v tebe, chyba je v inštruktorovi, evidentne sa dosť sekol vo výbere povolania, no nie je jediný.... Aj na kamarátku veľa kricali v autoškole... Ja som mala super autoškolu, ani raz na mňa nekričal
@tanyag toto je čo preboha za názor? Nikdy nečakaj, že budeš ako v bavlnke a každý sa ti bude klaňať? Wtf? Žiadať slušné správanie a normálnu spätnú väzbu je niečo špeciálne? To sa už ani nečudujem, že si tie autoškoly takto dovoľujú na žiakov, keď je niekto ok s tým, že naňho inštruktor vrieska, nadáva, nevie sa správať a ešte si za to zaplatí. Niektorí si viete celkom kvalitne nechať kydať na hlavu a ste spokojní. 😳
@lalala94 ale co vrieska, za mojej eeery, spominali spoluziaci jedneho, ktory ich bil po rukach ked isli preradovat, ked nemali :DD
@dldr tak mu povedz, ze sa ma spravat slusne. A ze chodis do autoSKOLY, cize sa to mas naucit. To je to iste, akoby ucitelka od prvakov chcela, aby vedeli pisat uz 3 den v skole…A nie po tebe bliakat. Ja som mu povedela, ze uz som stara na to, aby niekto po mne hulakal jak po soplavom decku 🤷♀️ Ano, neslo mi to. Bola som sebakriticka, sama som mu velakrat povedala, ze viem, ze to so mnou nie je prechadzka… ale ze sa to strasne chcem naucit. A vzdy ked som nieco dovrzala, tak ma za trest bral na tie najhorsie krizovatky 😂😂😂😂😂🙏🙏🙏🙏🙏
Prosim nevzdaj sa. Aj ja som chcela, asi 3x. Ale potom som si povedala, kurnik sasa, barsjake jelito ma vodicak, no nie si ty o nic horsia,.. skus este jazdy, mozno to naozaj nepojde. Ale to nevadi, skusila si aspon… ale po tretej jazde to nevzdaj… je uplne prirodzene, ze nemas reflexy ako clovek, ktory ma odjazdenych 10-15 rokov
@dldr ja som mala problem sledovat premavku, tocit volantom, vyhadzovat blinker, podradovat.. strasne vela veci naraz 🙈 raz som vychadzala z vedlajsej na hlavnu, bolo este rano, vikend, ziadna premavka.. isla som pomalicky, nic neislo. Akurat som si nevsimla ze tam bola stopka tak som uplne nezastala. Instruktor tak dupol na brzdu ze ci som slepa ze tam je stopka. Hrozne som sa zlakla. Tu hodinu som doslova pretrpela do konca co som sa bala ze co este pokazim.
Ale skusky som spravila na prvykrat 😀
Drzim palce🍀
@tanyag nesúhlasím s Tvojim názorom. Samozrejme, že autorka si musí predstaviť križovatku a prerátal v hlave, kedy môže ísť. Nemá to mať odkiaľ zautomatizovane... Sedela za volantom na ceste 2x. Zručnosti nadobudne praxou. To ako by si nejakej cukrárke učeníci povedala po prvom nie celkom vydarenom koláči, že na to nemá na to aby upiekla raz
vydarenú tortu. Ja som si veľa krát ako čerstvá vodička predstavovala trasu, kadiaľ pôjdem a kedy kde mám dať prednosť, kde zaparkujem... 😉 Keď to križovatkou pôjde 50ty krát, bude musieť dávať pozor, ale bude vedieť čo a ako.. a trúfne si postupne aj na iné križovatky... 😉
@dldr po 1., autoskola a jazda na bicykli je zbytocne porovanie. Po 2., dobre si urobila s vymenou instruktora, ak ti nevymenia, realne by som uvazovala o zmene autoskoly.
A na podporu, nedavno som robila vodicak, nebola som z tych sikovnych, tiez mi to trvalo dlhsie sa do toho dostat, ale intruktor mal trpezlivost a trenovali sme moje nedostatky, takze da sa to. Nevzdavaj to 🙂