Problémy s jazdami počas robenia si vodičského preukazu

nikoleta100
15. máj 2020

Ahojky ,

mal tu niekto nejaké evidentné problémy s jazdami , napr.zapnutie štart motora + rozjazd ? mne to vôbec nejde , a neviem či to radšej nevzdať.
mňa sa inštruktor pýtal, že načo potrebujem vodičák , že ešte ma čakajú aj horšie veci ( kužele + premávka ).
ja to zrejme chcem nechať , vyčítam si , že som sa vôbec do niečoho takého pustila , načo nemám ... kto vedel .

ancovicka21a
15. máj 2020

kolko jazd mas za sebou?ale nic si z toho nerob,ja mam vodicak uz vyse 20 rokov a aj mne sa stane,ze mi auto "zdochne",ked sa chcem pohnut 😀

nikoleta100
autor
15. máj 2020

@ancovicka21a 3 jazdy ☹ a vždy mi to nejde , neviem čo mám robiť

ancovicka21a
15. máj 2020

@nikoleta100 jezis moja..ved to je normalka,ze to nepojde hned..kde je konkretne problem?nemas cit v nohe,ked davas dole nohu zo spojky a pridavas plyn?

nikoleta100
autor
15. máj 2020

@ancovicka21a ano presne

alchemilkazltozelena
15. máj 2020

@nikoleta100 ja som to chcela tiez na zaciatku vzdat... mala som stareho nesympatickeho instruktora ktoreho som sa doslova bala... bol neprijemny, krical po mne, pred kazdou jazdou som sa bala... najvacsi problem som mala s tocrnim volantu... som myslela ze mu prasknu nervy a vylepi mi doslova... potom som zmenila instruktora a aktualne ma cakaju skusky... test a cvicisko uz mam urobene, este jazdu... dufam ze to spravim a tie peniaze a namaha nevyjdu nazmar... drzim ti palce aby si to nevzdala ani ty 🤗

denullllka
15. máj 2020

@nikoleta100 ak by ti nešlo rozbiehanie i naďalej po dalších jazdách, skús si spraviť vodicak len na automatickú prevodovku 😊

ancovicka21a
15. máj 2020

to si zvyknes,mozno by si mala vymenit instruktora,ked ti to nevie riadne vysvetlit,kedy auto zabera..musis pocuvat zvuk motora,citit to v nohach..ale po troch jazdach je to normalka..ja ked mam soferovat ine auto nez moje,na ktorom som zvyknuta,tak mam tiez problem,kym pridem na to,kedy auto zabera a treba pustit spojku..nevzdavaj to,zvladnes to

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
amelia000
15. máj 2020

@nikoleta100 uprimne mne to tiez neslo, az mi odporucil instruktor sa vyzut a cuduj sa od vtedy sa mi slo paradne 😁

evickamamicka
15. máj 2020

Hlavne sa nedaj odradiť.Jeho nemá čo zaujímať načo ti je vodiča je tam na to aby ta naučil. Ja som tiež nebola dokonalá, tiež mi toľko krát zdochol aj na križovatke. Mala som stres bála som sa ale dala som to. Za 3 jazdy nemôžeš vedieť dokonale všetko. Inštruktor je tam nato aby naučiť a pomohol ti keď nevieš alebo to nejde. Ak máš možnosť výmen inštruktora. Ak si nebudeš na 100 %istá zaplatí si neskôr jazdy ešte navyše.
Ja som robila volodicak 12 r do zadu a stane sa mi aj teraz že mi auto zdochne aj mm takže vôbec sa nevzdávaj. Uvydis dáš to a pôjde to anime nebudeš vedieť ako dobre. Hlavne sa nevzdat😉

smejko25
15. máj 2020

@alchemilkazltozelena no len raz by namna zakrical...

nechapem zeny ze si toto nechavate pacit..ved kto plati ten vodicak ? Vy ci instruktor ???
Normalne poviem narovinu

bosorka2302
15. máj 2020

Ano ja som mala problem s tym...po kazdej jazde rev . Vodicak som urobila na prvy krat. Ale odpor v soferovaniu ostal. Auto som kupila po 20r a automat. Tam problemy s rozjazdom nemam😀😀

alchemilkazltozelena
15. máj 2020

@smejko25 no ved som to nenechala tak... zmenila som instruktora... a nebola som jedina.. skoro kazdy od neho utekal...

Co som sa informovala, tak niekomu jeho pristup nevadil, co mi pride cudne, ale budis 🤷‍♀️ niektorych to asi motivovalo ked bol prisny..

tomcimka
15. máj 2020

@nikoleta100 och,moje prvé jazdy 🤦. Dodnes nechápem odkiaľ mal inštruktor toľko trpezlivosti. Robila som si aj jazdy navyše (inštruktor dovolil aj na čierno 🙈). Ani po týchto jazdách sme obaja neverili,že urobím vodičák. A spravila som na prvý krát. Auto mám na automat. So spojkou vôbec neviem doteraz jazdiť. Ten automat je perfektný-šoférovanie je teraz pre mňa hoby a relax 😀. Zo začiatku sme celá rodina išli cez víkend len tak na výlet-autoturistiku.
Chce to len skvelého a trpezlivého inštruktora. Trpezlivosť musí byť vlastne na oboch stranách. A hlavne nevzdávať to vôbec. Treba si veriť,že vodičák sa podarí urobiť. Veľa šťastia a trpezlivosti.

simca06022011
15. máj 2020

A ucili ta preco a ako sa to robi? lebo ja som dostala manual a uz ked som isla na trenazer prvykrat tak som vedela vsetko a v aute tiez. NIetkore autoskoly maju otrasnych instruktorov, a toto bude jeden z nich, ja som s tym nakoniec sekla kvoli tomu, ze neboli schopni a ochotni ((pri objednavani kurzu nic nebol problem) vobec prisposobit casy jazd... ale raz by sa ma opytal, na co potrebujem vodicak, asi by som mu nieco povedala...

simca06022011
15. máj 2020

A inak nema ta kto to pohynanie naucit? My sme isli na parkovisko s chlapom, sadla som do auta startovanie a pohynanie sa som si nacvicila sama :D

nikoleta100
autor
15. máj 2020

nuz on vravel , ze niektori robia autoskolu 3ti krat , na mna instruktor zatial nekrici , len vravi , ze dovtedy to budem skusat pokial , nezacnem citlivo odpajat spojku a pridavat plyn aj zaradenu rychlost ( skoro som paku vytiahla ) , uff , ani nemam chut chodit na jazdy , znechutena som , a ze autoskola je na to aby ma naucila , lenze tam ide o cas , jazd mam 18 , a kde su este kuzelky, parkovanie , cuvanie , premavka , ako to ja mam vediet , vravel, ze aj 60 r.pani sa tam dokazala naucit , a este dnes je premavka husta , tisice aut , nie ako kedysi , ze jedno auto preslo za jeden den

nikoleta100
autor
15. máj 2020

ja trenazer nemam , ale rovno na autocvicisko , aj strach zo soferovania

nikoleta100
autor
15. máj 2020

@simca06022011 absolutne nie , nemam nikoho , prevodovky si viem predstavit , a j s varechou , ci s perom , ale spojka a pomaly pridat plyn , na to nemam rovnovazny cit

dollyzv
15. máj 2020

@nikoleta100 a nemáš muža,brata,otca kto by s tebou trénoval niekde? Aspoň tie základy,ako pohynanie a cuvanie? Ja som sa naučila šoférovať ako 13rocna,potom som vodičák nechcela až som si ho nakoniec spravila,ale chodila som trénovať aspoň cuvanie..to som nevedela vtedy..a dosť mi to pomohlo,lebo tých jázd bolo málo,na cvičisku som bola asi 2x aj to som sa z prvej jazdy viezla cez mesto domov ja a asi by som sa cuvanie nenaucila len v autoškole .inštruktor vysvetlil,aj mi to išlo,ale chce to viac praxe..viac som len soferovala po meste alebo okolitých dedinách,ten cit na pohynanie získaš len s praxou..a ľahko sa ti môže stať že keď sadnes do iného auta tak sa nepohnes,lebo každé auto má inak citlivú spojku..takže len trénovať..3x je naozaj málo na to aby si to bezproblemov zvládla najmä ak za volantom sedíš prvý krát teraz v autoskole

fokuska
15. máj 2020

@nikoleta100 Cize 3 jazdy si zatial robila to, ze si stala na pakovisku, nastartovala, zaradila jednotku, pomaly pustala spojku a pridavala plyn? Dookola celych 45 alebo 60 minut? Neviem ako dlho trvaju teraz jazdy.

Podla mna potrebujes presne to: dookola robit to, ze zaradis jednotku a pomaly pustas spojku - pustaj ju kym ti nezdochne, zistis v ktorom mieste zabera. Potom nastartuj znovu, zasa pustaj, pridavaj jemne plyn az sa pohnes, zasa spojka+brzda zastavit a zas sa pohnut - dookola celu hodinu kym ti to nepojde tak ako ma.

A ano, tym sa prevodovka najviac nici, ale s tym autoskoly musia ratat, nejak sa to naucit musi.

nikoleta100
autor
15. máj 2020

@dollyzv absolutne som na vsetko sama :-/ mamin brat ma sice auto , ale teraz nemoze , beha po vysetreniach , jedine tak u neho , ale nie som si ista , ja sa az normalne klepem , instruktor mi toto povedal , co som pisala vyssie

matqa411211
15. máj 2020

vôbec z toho nemaj depky, je úplne normálne, že ti to ešte nejde keď si to predtým s nikým necvičila, ja som cvičila s bratom pred prvými jazdami a tiež som mala myšlienky, že som úplne drevo a nenaučim sa to, a už sa rozbieham ani neviem ako😄mála som už asi 15. jazdu (u nás ich je cca cez 30 dačo sa mi zdá) a niekedy sa stane, že zdochne a stále to preradzivanie nie je take čisté. Dokonca sa mi nedávno stalo, že som šla busom a autobusárovi zdochol na semafore 🙂 Takže veľa trpezlivosti a určite by bodlo ak by si mala s kým doma cvičiť, hoc len nejakú kamošku. Ak bude inštruktor debil určite ho zmeň, ty si za to predsa platíš. Nevzdávaj sa! Vodičák sa v živote zíde.

matqa411211
15. máj 2020

@fokuska presne, aj ja som sa tak učila sama aj asi 2 jazdy na cvičisku v autoškole.

nikoleta100
autor
15. máj 2020

@fokuska ano , tak 45 minut trvaju jazdy , rozumiem teoreticky zapnut motor na otacky 1200 /2000 , slapnut spojku na podlahu zaradit rychlost a pomaly pustat plyn ... atd , ked brzdit stlacit spojku na podlahu jemne na brzdu , a dat rychlost do neultralu

nikoleta100
autor
15. máj 2020

@nikoleta100 jednoducho nemam cit pre zaber

matqa411211
15. máj 2020

@nikoleta100 nikto ho na začiatku nemá, prídeš do toho

katulienkax
15. máj 2020

pri brzdeni netreba davat neutral to je co za blbost iba stlacim spojku a brzdu a az ked zastanem vyhodim neutral a ked len jemne pribrzdujem tak spojku ani nestlacam ale chce to cvik

nikoleta100
autor
15. máj 2020

normalne ked som si lahla vecer , len som zufalo sa potichu rozrevala v noci ☹

dollyzv
15. máj 2020

@nikoleta100 ani kamarát,alebo nejaká kamarátka s autom? Kebyže si z BB kraja by som sa ti kľudne ponúkla,v prvom rade nemôžeš byť v strese,lebo čo potom budeš robiť keď ti bude na krk dýchať ešte aj policajt a budeš mať skúšku v plnej premávke? Popritom rozmýšľať nad značkami, stať a pohynat sa na stopke,semafore,kruháči,prípadne keď budeš musieť dať prednosť inému vozidlu alebo chodcovi? Keď ti to skape v takýchto situáciách si automaticky skúšku nespravila,aspoň u nás to tak bolo. Čiže to pohynanie je základ ,preto by bolo dobré niekoho poprosiť kto už nejaké skúsenosti má a venovať sa tomu aj mimo autoskoly