Ahoj, aku mate skusenost s takymto bytom? Isli by ste do toho este raz? Vyhody nevyhody?
Byvam v radovke a takuto zahradku mam. Ale nad sebou nikoho... V at je to dost bezne a uz aj na svk sastavia tymto stylom. Otazka je, ze akych susedov budes mat a hlavne kolko nad sebou. To je jedina nevyhoda. Inak su to plusy
Nemáš vôbec súkromie, keď máš nad sebou susedu a vedľa seba, plus z chodníka každý cumi a keď vychytas nie práve najlepších susedov... Ale zase môžeš mať šťastie na dobrých. Mne vadilo a to sme mali radový dom, že žiadne súkromie. Teraz máme byť s terasou. Fajn, ale záhrada je záhrada. Ale za mňa už len na samote u lesa😂😉
aj ja by som mala najradsej samostatny dom dostatocne daleko od susedov aby bolo dost sukromia ale na to nemam dost financii, (aspon nie v okoli BA) respektive nechcem sa az tak zadlzit.
Zaujali ma taketo byty so zahradkou ale neviem co vsetko to obnasa co sa tyka financii a starostlivosti?
@amelie2017 mali ste vela susedov nad vami? Zvykli ste si na to ze vas kazdy vidi?
@queen_el Ako to mate urobene prosim? Nejaku pergolu?
My bývame v bytovom dome (1byt na prízemí s pozemkom a 2na poschodí) a teda nie na prízemí.. Ja osobne absolútne nechápem zmysel takých bytov.. Ok mám ,,veľký" pozemok, ktorého kúpu sme ale museli odsúhlasiť všetci. Takže keby niekto z nás s tým nesúhlasí a časť, na ktorú má prednostné právo si kúpi, tak z môjho pozemku kukám do obývačky susedov.. Z toho dôvodu sme spodným podpísali, že si môže kúpiť celý pozemok. Pre nich dobre, pre nás horných menej. Aspoň teda mňa osobne nebaví sa im pozerať do záhrady, normálne keď sa pozriem z okna tak mám pocit, že ich očumujem. Takisto počúvať ich posedové debaty cez otvorené okno (a je to počuť bez toho, aby som nejako načúvala). Záhrada vedľa záhrady, byt vedľa bytu.. Do záhrady ti vidia ee aj z bytu čo je o ulicu ďalej.. No ja osobne by som teda prízemný byt nechcela vôbec.. Radšej dom a mám aspoň akotak súkromie a nemusím brať ohľadom na susedov nad..síce tí naši na nás ohľad ale že vôbec nikdy ani len nebrali, ale to je už iná téma.
Ja v tom výhodu vidím iba v prípade, ak ozaj vychytáš dobrých susedov. Inak to je úplne na ho*no...
asi veľmi záleží od lokality... u nás v okolí na sídlisku je pomerne dosť takých bytov, tie staršie sa mi páčia, lebo sú v tichších uličkách, kde v podstate okrem obyvateľov ulice nikto nechodí, záhradky majú pekne spravené, stavať tam nie je kde, nie sú veľmi na očiach. Ale zase vidím také aj novostavby a to je ako život vo výkladnej skrini - okolo tej predzáhradky parkovisko pre xx áut, chodník, celkom hustá zástavba, to sa mi nepáči vôbec.
Mne by sa páčil byt s veľkou terasou, žiadne riziko, že mi zhora bude niekto hádzať špaky do záhrady, ak budem grilovať, tak nevyúdim susedov nadomnou...
Prvy rok nad nami byvala jedna rodina, potom sa odstahovali a byt bol na predaj. Ostatne byty boli na druhej strane schodiska. Z ulice nam necumeli, bol tam len maly chodnik a mali sme tam kriky. Vlastne ani ti zhora necumeli, oni mali svoju velku terasu. U nas su taketo byty uplne bezne, tu to kazdy berie normalne.
@amelie2017 neviem, ale proste, či chceš, či nie počuješ susedov, vidíš im, proste berie to normálne ten, komu to nevadí, že je v plavkách a cumia zo 4 strán naňho, aj nechtiac. Mne to vadilo. Teraz mam jedných susedov, ktorých síce počujem, aj oni mňa, ale nikto mi nevidí na terasu, aj hore bez sa opalujem, čo v takejto záhradke neprichádza do úvahy napríklad. Rovnako grilovanie a veľa iného. Proste musíš byť človek, ktorý nejako nepostrada súkromie.
@maciatkolulu ako mne to vobec nevadilo. Plus my sme mali len tych nad nami z ostatnych bytov na nas nevideli. Navyse sme mali aj spolocny komunitny bazen, takze v plavkach sme sa videli vsetci. Cez celu terasu sme mali aj markizy, ked sme nechceli, aby nas niekto videl zhora, otvorili sme ich. Co sa tyka susedov, teraz byvam v bytovke, okolo nas blizko dalsie, hned oproti. V lete su vsetci na terasach aj do 1 v noci a pre mna je to vacsie peklo ako tam, kde sme byvali pred tym. Ono vela zalezi od toho, kde byvas, akych mas susedov. A toto je pre mna skvely kompromis medzi domom a bytom. Bohuzial, nemozeme vsetci byvat v domoch, nejde to ani financne, ani nie je tolko miesta na Zemi.
@maciatkolulu my sme mali takto terasu, a za domom este o nieco vacsiu, tam mala dcerka smykacku, plus my malu zahradku so zeleninou. Pre mna skvele.
Byvali sme tak 2 roky a aj po roku sa mi chce plakat, ze sme sa museli stahovat. Za mna najlepsia vec, nemusis sa starat o udrzbu ako v rodinnom dome, ale mas zahradu, kde si ugrilujes, deti sa pohraju, bazen, ...Ked budeme kupovat vlastny, budeme len taky hladat.